Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Kärcher stofzuiger – Top 5 in 2022

In een normaal huishouden is het best dat je tenminste eenmaal per week stofzuigt – wanneer je huisdieren hebt is dit om de twee dagen. Haar, stof en huidschilfers kunnen zich in tapijten inbedden wat dan weer huisstofmijt aantrekt. Een goede Kärcher stofzuiger is dan ook geen overbodige luxe wanneer jij je huis wil proper houden. Maar ook op de werkvloer is een Kärcher stofzuiger geen overbodige luxe. De beste werkplek is immers een opgeruimde werkplek. Kärcher is een Duits merk dat erg bekend is om zijn hogedrukreinigers. Kärcher gebruikte echter gelijkaardige technologie om een erg krachtige en goede stofzuiger te ontwikkelen. 

De stofzuigers van Kärcher zijn verkrijgbaar met en zonder zak en heeft een gesofisticeerde cycloontechnologie. De Kärcher stofzuigers zijn beschikbaar in zowel kleine formaten voor een gewone flat of een klein huis, en grotere formaten voor bijvoorbeeld een bureau of retail zaak. 

Daarnaast komen de Kärcher stofzuigers ook met een heleboel handige opzetstukken. Zo is er bijvoorbeeld een borsteltje zodat je makkelijker een bestofte trap kan stofzuigen. Daarnaast zitten bij een Kärcher stofzuiger ook vaak een kierzuigmondje en een meubelborstel inbegrepen zodat je zelfs in de kleinste hoekjes kan stofzuigen. 

Wanneer je een Kärcher stofzuiger koopt moet je ook een keuze maken of je voor een stofzuiger met of zonder zak gaat. Een stofzuiger met een zak kan al snel gaan ruiken terwijl een stofzuiger zonder zak erg stoffig kan zijn wanneer je hem openmaakt en soms wat minder makkelijk proper te krijgen is. 

Een pluspuntje aan de Kärcher stofzuigers met stofzuigerzak is dat de stofzuigerzakken van Kärcher met HEPA-Hygienefilters komen en dat deze weinig of geen geurtjes doorlaten wanneer je de stofzuigerzak regelmatig vervangt.

Kärcher stofzuiger - Top 5

Je zou misschien denken dat iedere stofzuiger wel volstaat, en dat het niet uitmaakt welk model je kiest. Niets is minder waar. Als je echt kwaliteit wilt hebben, dan moet je een Kärcher stofzuiger in huis nemen. Maar ook hier zijn weer meerdere modellen beschikbaar, dus welke moet je dan kiezen? Wij hebben een Kärcher stofzuiger top 5 lijst gemaakt om jou te helpen bij deze keuze. Welk model wordt jouw volgende Kärcher stofzuiger?

5. Kärcher T 10/1

Allereerst hebben we de Kärcher stofzuiger T 10/1. Deze stofzuiger rijdt op 4 wielen waardoor hij enorm stabiel is en over de meeste kleine obstakels kan rijden. Een ietwat rommelige werkvloer maakt dus niet uit. Hij heeft een opgenomen vermogen van 800 Watt en maakt niet veel geluid met zijn 62 dB. Hierdoor kun je hem ook gewoon in de vroege ochtenden gebruiken wanneer de buren nog aan het slapen zijn, of juist laat in de avond. Het kost ook bijna geen moeite om de Kärcher stofzuiger te verplaatsen dankzij de vier wielen en het kleine gewicht van 6,5 kilogram. Er wordt helaas geen gebruik gemaakt van een HEPA-luchtfilter. 

Je maakt gebruik van een combi mondstuk en kunt er ook een parketborstel opzetten. De zuigkracht wordt elektronisch geregeld. Maar wist je dat deze Kärcher stofzuiger niet alleen handig is om overdag mee te stofzuigen? Je kunt ook ’s avonds in de donkere uren of op donkere plekjes stofzuigen dankzij de led verlichting! Hierdoor weet je zeker dat jouw vloer altijd spik en span is na het stofzuigen. Er wordt gebruik gemaakt van een telescoopbuis waardoor je deze makkelijk kunt uitschuiven. Kom je net niet bij dat ene hoekje door de obstakels die ervoor liggen? Geen probleem! Dan schuif je de telescoopbuis gewoon iets uit. Deze Kärcher stofzuiger wordt geleverd in de kleur grijs met geel.

4. Kärcher VC 2

Deze Kärcher stofzuiger is ideaal voor mensen die graag ecologisch verantwoord bezig zijn. Hij combineert namelijk efficiënte, ecologisch verantwoorde reinigingsprestaties met een functioneel ontwerp. De Kärcher VC 2 heeft een iets minder groot opgenomen vermogen van 700 Watt, maar dit betekent zeker niet dat hij daarom slechter zou zijn. Natuurlijk werkt de VC 2 op netstroom en heeft hij een lang snoer van maar liefst 7 meter. Hierdoor is er altijd wel een stopcontact in de buurt en kom je nooit voor een uitdaging te staan. In totaal heb je een actieradius van 7,5 meter. De inhoud van het opvangreservoir is 2,8 liter. Je komt nooit in contact met het vuil tijdens het legen waardoor je ook nog eens hygiënisch te werk gaat. 

Er is een parkeerstand aanwezig waardoor je hem snel en veilig kunt parkeren tijdens werkonderbrekingen. Ook wordt er gebruik gemaakt van een HEPA-hygiënefilter. Deze filter het fijnste vuil zoals pollen en andere allergie opwekkende delen. Het opbergen van de Kärcher stofzuiger is heel simpel en efficiënt. Het koord kan netjes weggewerkt worden zodat niemand hier overheen struikelt. Ook is er een opbergvak voor toebehoren zodat je altijd alles in de buurt hebt van elkaar. Het praktische formaat zorgt ervoor dat de Kärcher stofzuiger in vrijwel ieder huis een plekje kan krijgen. Er is een handvat aanwezig om het apparaat makkelijk te verplaatsen. Je krijgt een afneembare vloerzuigmond meegeleverd om elk plekje in het huis goed te reinigen.

3. Kärcher WD3

De Kärcher stofzuiger WD3 is een echte alleszuiger. Je kunt hiermee zowel droog als nat vuil mee opzuigen zonder problemen. Dankzij het speciale patroonfilter hoef je niet van filter te wisselen wanneer je van het ene soort vuil naar het ander soort vuil wilt gaan. Het is niet altijd mogelijk om in sommige hoeken en gaten te komen met een stofzuiger, maar deze plekken kun je toch schoonmaken met deze Kärcher stofzuiger dankzij de blaasfunctie. Hiermee blaas je het vuil weg. Het vuilreservoir heeft een inhoud van 17 liter waardoor je flink wat vuil en water kunt opzuigen voordat je het reservoir eens een keer moet legen. 

Ook heeft het apparaat een gering gewicht van slechts 5,5 kilogram waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen. Er wordt gebruik gemaakt van een vloerzuigmond en een zuigslang die nieuw zijn ontwikkeld. Hierdoor krijg je perfecte reinigingsresultaten zowel bij droog als nat vuil en fijn als grof vuil. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van een verwijderbare handgreep. Hierdoor heb je de mogelijkheid om verschillende zuigmonden direct op de zuigslang aan te sluiten. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een auto-kit kunt vastmaken aan de Kärcher stofzuiger om zelfs op de smalste plekken te kunnen stofzuigen. Al met al is dit een praktische alleszuiger van Kärcher die zeker niet mag ontbreken in jouw verzameling wanneer je met verschillende stoffen bezig bent.

2. Kärcher WD 5

Ook de Kärcher stofzuiger WD 5 is weer zo’n geweldige alleszuiger die zeker niet vergeten mag worden. Of je nu stof, puin, zaagsel of grote hoeveelheden water op wilt zuigen, deze Kärcher stofzuiger kan het allemaal. Hij heeft een groot reservoir met een inhoud van 25 liter waardoor je de hele werkvloer zou moeten kunnen stofzuigen indien nodig. Dit reservoir maakt gebruik van een pull & push sluitsysteem waardoor deze makkelijk te openen en sluiten is. Het hoge zuigvermogen en lage energieverbruik van 1100 Watt zorgt ervoor dat je binnen no-time jouw werkplek hebt gereinigd. Er wordt bij deze Kärcher stofzuiger gebruik gemaakt van een vlakfilter voor nat en droog. 

Deze filter kun je gemakkelijk uit de filtercassette halen zonder zelf in contact te komen met het vuil. Je gebruikt voor zowel nat als droog vuil dezelfde filter waardoor je niet constant hoeft te wisselen. Is de filter vies? Dan reinig je die heel simpel met de blaasfunctie van de stofzuiger. Tevens gebruik je de blaasfunctie ook mooi op plekken waar stofzuigen niet mogelijk is. De Kärcher WD 5 is ergonomisch ontworpen en is dan ook voorzien van een 3-in-1 draagbeugel. Je kunt de stofzuiger hierdoor makkelijk overal mee naartoe nemen. Wanneer je klaar bent met opruimen kun je gebruik maken van de praktische opbergplaats voor kabels, slangen en toebehoren. Je kunt hier ook ander gereedschap in bewaren dat je vaak gebruikt.

1. Kärcher NT 30/1 Tact Te L

Uiteindelijk moesten we toch de beste Kärcher stofzuiger benoemen, en dat is de Kärcher NT 30/1 Tact Te L geworden. Deze is ideaal wanneer je regelmatig moet stofzuigen op een werkplek waar dagelijks zwaar werk wordt uitgevoerd. Met deze stofzuiger kun je zowel stof als water opzuigen. Er wordt gebruik gemaakt van een reservoir met een inhoud van 30 liter waardoor de stofzuiger niet om de haverklap geleegd hoeft te worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een vochtbestendige PES-vlakfilter wat bijdraagt aan een stofvrije werkomgeving. De filter reinigt zichzelf zonder verlies van zuigkracht dankzij krachtige luchtstoten. 

Dit is het enige filter op de markt met een gebruiksduur van minimaal 180 kg fijn stof. Daarnaast zijn er verschillende zuigprogramma’s waar je uit kunt kiezen met een nieuw ontwikkelde draaischakelaar en traploze regeling van het toerental. Het apparaat maakt gebruik van robuuste metalen zwenkwielen waardoor hij in elke bouwplaats wel stabiel zou moeten rijden. Wist je trouwens dat deze Kärcher stofzuiger meer kan dan alleen stofzuigen? Er is een stopcontact ingebouwd waardoor je ook eventueel jouw gereedschap hierop zou kunnen aansluiten. Het stopcontact op deze Kärcher stofzuiger is voorzien van een in-/uitschakelaar en een antistatisch systeem. Wanneer je klaar bent berg je alles weer netjes op in de opbergvakken.

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog