Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Beko droger – Top 5 in 2022

Wat is er nu lekkerder dan in heerlijke frisse, zachte kleding lopen wat ook nog eens heerlijk ruikt? Precies, niets! Dat heerlijke gevoel wanneer je onder een frisgewassen laken duikt aan het einde van een lange werkdag, daar kan niets tegenop. Maar daarvoor heb je wel twee dingen nodig: een wasmachine en een droger. Het drogen van kleding en beddengoed is cruciaal. Als dit niet zorgvuldig gedaan wordt, dan is de kans groot dat je stijve, ruwe kleding en beddengoed in de kast hebt liggen. Dat is natuurlijk niet het resultaat waar we op hoopte!

Een goede Beko droger kan ervoor zorgen dat jouw kleding zo goed als nieuw weer in de kast verdwijnt. Met een Beko droger weet je zeker dat jouw kleding goed behandeld wordt en beschermd wordt tegen krimpen en beschadigingen. Maar er zijn zoveel verschillende soorten en maten dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. En om nu een hele middag achter een schermpje te zitten om Beko drogers te vergelijken is natuurlijk ook niets. Je wilt gelijk weten waar je aan toe bent.

Gelukkig hebben wij al het saaie werk al voor jou gedaan. Wij hebben het assortiment van Beko eens goed bekeken. Hierbij hebben wij gekeken naar droogcapaciteit, energielabel, energiekosten per jaar, droogprogramma’s beschikbaar, extra functies en de zorgvuldigheid van het apparaat. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk zijn wij erachter gekomen welke Beko droger nu precies de beste is, en dat zal je misschien verrassen.

Lees ook:

365493
Consumenten geadviseerd

Beko droger - Top 5

Nu wil jij natuurlijk weten welke Beko droger jij in huis zou moeten nemen. Welke Beko droger is nu werkelijk waar het beste? Wij hebben al het saaie onderzoek al gedaan voor jou, en zijn toen met deze top 5 gekomen. Deze 5 modellen zijn wat ons betreft de beste modellen op de markt tot nu toe, en zullen dan ook zeker niet teleurstellen.

5. Beko DS7331PX0Bx

De eerste Beko droger op onze lijst heeft energielabel A+ gekregen waardoor hij redelijk zuinig is, maar het kan altijd nog beter. Er past 7 kilogram wasgoed in waardoor deze droger geschikt is voor middelgrote gezinnen. Deze Beko droger werkt middels een warmtepomp. Dit betekent dat hij op lage temperaturen het wasgoed droogt waardoor kwetsbare kleding beter beschermd is tegen krimpen. 

Er zijn maar liefst 15 programma’s waar je gebruik van kunt maken. Hierbij valt te denken aan jeans, wol, katoen en meer. Bij een volle droger duurt het katoenprogramma ongeveer 174 minuten. Dit klinkt als een lange tijd, maar door de lage temperatuur die gebruikt wordt is dit nog steeds zuinig en bovendien ook nog eens beter voor de kleding. Er wordt gebruik gemaakt van een vochtigheidssensor waardoor de Beko droger nooit langer draait dan nodig is. Middels het digitale display kun je duidelijk zien hoe lang de droger nog moet draaien. Aan het einde van het programma zal er een geluidssignaal klinken zodat je precies weet wanneer hij klaar is.

Bij normaal gebruik ben je ongeveer 65 euro per jaar kwijt aan energiekosten voor deze Beko droger. Hij verbruikt ongeveer 237 kWh per jaar. Het geluidsniveau staat vast op 65 dB waardoor dit een redelijk stil model is voor een droger.

Beko DS7331PX0BX droger

4. Beko DCY824

Met deze Beko droger gaan we iets achteruit in energielabel, namelijk terug naar B, maar dat betekent zeker niet dat de kwaliteit er minder op wordt. De droogcapaciteit van deze vrijstaande droger is 8 kilogram waardoor hij geschikt is voor een groot gezin. Het apparaat is niet erg zwaar in vergelijking met de meeste drogers, hij weegt namelijk een kleine 37,5 kilogram en zou, indien nodig, door één persoon naar boven gebracht kunnen worden. 

Je kunt de droger op 16 verschillende standen zetten waardoor je genoeg keuze hebt en jouw kleding altijd op de juiste manier gedroogd wordt. Er is een antikreukfase aanwezig waardoor je jouw kleding naderhand eigenlijk niet meer hoeft te strijken. Gewoon uit de droger halen, opvouwen en weer in de kast leggen. Niemand die weet dat jij jouw kleding niet strijkt! Gemiddeld duurt een cyclus ongeveer 142 minuten waarna je een geluidssignaal hoort als het programma afgelopen is. Mocht je de Beko droger liever midden in de nacht laten draaien, tijdens de daluren wanneer het energietarief lager is, dan kun je dit gemakkelijk instellen met startuitstel. 

Deze Beko droger maakt geen gebruik van een warmtepomp, maar werkt middels condens. Dit betekent dat hij op hogere temperaturen kan drogen. Het condens wordt opgevangen in een reservoir die je zelf kunt legen. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van een kinderslot zodat kinderen de droger niet onbedoeld open kunnen maken. Jaarlijks verbruikt deze Beko droger ongeveer 561 kWh. 

3. Beko SLMCD072W

Voordat we de twee beste Beko drogers bespreken, willen we het even over de SLMCD072W hebben. Deze Beko droger werkt weer middels een warmtepomp waardoor kwetsbare kleding goed beschermd wordt en niet zal krimpen. De droogcapaciteit is 7 kilogram waardoor hij geschikt is voor een middelgroot gezin. Deze droger heeft energielabel A++ gekregen waardoor hij ontzettend zuinig is, maar het kan nog beter.

Het energieverbruik wordt aangepast op de inhoud van de trommel dankzij de beladingsherkenning functie. Mocht je nog meer willen besparen op jouw jaarlijkse energierekening, dan kun je ook startuitstel gebruiken om de machine tijdens de daluren te laten drogen. Hij maakt ongeveer 65 dB geluid waardoor je hier geen last van zult hebben wanneer je aan het slapen bent. Bij normaal gebruik ben je ongeveer 212 euro per jaar kwijt voor deze Beko droger bij een energieverbruik van 212 kWh. Er zijn maar liefst 15 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken, waaronder jeans, delicate stoffen, sportkleding, outdoor en nog veel meer. Wanneer het programma klaar is zal de Beko droger een geluidssignaal laten horen zodat jij precies weet wanneer hij klaar is, ook wanneer je beneden op de bank zit met een zak chips. De instellingen van de Beko droger kunnen niet zomaar gewijzigd worden dankzij de kinderbeveiliging. 

Deze droger werkt middels een reservoir voor condens. Deze moet je handmatig legen, maar kan gemakkelijk verwijderd worden. Er wordt gebruik gemaakt van een vochtigheidssensor waardoor de droger nooit langer zal draaien dan nodig is.

2. Beko DH7533RXW

Het is bijna tijd om de beste Beko droger te onthullen, maar niet voordat we je de Beko DH7533RXW hebben laten zien. Hij heeft energielabel A+++ gekregen waardoor je weet dat hij ontzettend zuinig is. Een van de meest zuinige drogers die op dit moment beschikbaar is. Helaas heeft hij wel een relatief kleine trommel met een laadvermogen van 7 kilogram waardoor hij niet geschikt is voor grote gezinnen.

Je kunt kiezen uit maar liefst 16 droogprogramma’s waaronder delicate stoffen, jeans, synthetisch textiel, wol en meer. Dankzij de OptiSense techniek wordt jouw kleding niet langer gedroogd dan nodig is. De vochtigheidssensor weet precies wanneer jou was helemaal droog is. Zodra het programma klaar is zal er een eindsignaal klinken waardoor jij gelijk weet dat de was eruit kan. De Beko droger kan condenswater afvoeren via het reservoir, maar ook door aangesloten te worden aan een waterafvoer. Als je ervoor kiest om het reservoir te gebruiken dan zal de droger zelf aangeven wanneer het tijd is om deze te legen, evenals wanneer het tijd is om het filter te reinigen.

Gemiddeld duurt een programma ongeveer 155 minuten, maar dat is ook afhankelijk van de vochtigheid van jouw wasgoed. Middels het digitale display kun je duidelijk zien hoe lang de droger nog zal draaien. Het apparaat maakt ongeveer 65 dB geluid waardoor hij redelijk stil is voor een droger. Wist je trouwens dat het ook mogelijk is om de draairichting van de deur te veranderen? Dit is ontzettend handig als je moet puzzelen om de Beko droger te laten passen, of om jouw dominante hand te gebruiken.

1. Beko DH87331BD

Je bent eindelijk aangekomen bij de beste Beko droger in onze lijst! Maar wat heeft deze Beko droger allemaal te bieden? Waarom is dit de beste? Wij vertellen het je graag! Dit model heeft ook weer energielabel A+++ gekregen waardoor hij ontzettend zuinig is. Zowel het milieu als jouw portemonnee zullen hier blij mee zijn.

De droger maakt gebruik van 16 verschillende programma’s waardoor je altijd wel een passend programma hebt voor jouw kleding. Hierbij kun je onder andere kiezen voor katoen, synthetisch, jeans, delicate stoffen, sportkleding en meer. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 219 minuten. Het is mogelijk om het programma uit te stellen zodat hij pas in de daluren gaat draaien. Aan het einde van het programma zal er een geluidssignaal klinken zodat je precies weet wanneer hij klaar is. Deze Beko droger heeft tevens een droogcapaciteit van 8 kilogram, omgerekend 102 liter, waardoor hij geschikt is voor grotere gezinnen. Hij is voorzien van een anti-kreuk fase en natuurlijk ook kinderslot. 

Er wordt gebruik gemaakt van een vochtigheidssensor waardoor de droger precies weet wanneer het wasgoed droog is. Zo zal hij nooit langer draaien dan nodig is. Het apparaat heeft een geregistreerd geluidsniveau van 64 dB waardoor hij erg stil is voor een droger.

Geraadpleegde bronnen