Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Beko Droger? Koopadvies & Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Beko droger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Beko droger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld.

Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beko droger 2023 - Top 5

5. Beko DS7331PX0Bx

De eerste Beko droger op onze lijst heeft energielabel A+ gekregen waardoor hij redelijk zuinig is, maar het kan altijd nog beter. Er past 7 kilogram wasgoed in waardoor deze droger geschikt is voor middelgrote gezinnen. Deze Beko droger werkt middels een warmtepomp. Dit betekent dat hij op lage temperaturen het wasgoed droogt waardoor kwetsbare kleding beter beschermd is tegen krimpen. 

Er zijn maar liefst 15 programma’s waar je gebruik van kunt maken. Hierbij valt te denken aan jeans, wol, katoen en meer. Bij een volle droger duurt het katoenprogramma ongeveer 174 minuten. Dit klinkt als een lange tijd, maar door de lage temperatuur die gebruikt wordt is dit nog steeds zuinig en bovendien ook nog eens beter voor de kleding. Er wordt gebruik gemaakt van een vochtigheidssensor waardoor de Beko droger nooit langer draait dan nodig is. Middels het digitale display kun je duidelijk zien hoe lang de droger nog moet draaien. Aan het einde van het programma zal er een geluidssignaal klinken zodat je precies weet wanneer hij klaar is.

Bij normaal gebruik ben je ongeveer 65 euro per jaar kwijt aan energiekosten voor deze Beko droger. Hij verbruikt ongeveer 237 kWh per jaar. Het geluidsniveau staat vast op 65 dB waardoor dit een redelijk stil model is voor een droger.

4. Beko DCY824

Met deze Beko droger gaan we iets achteruit in energielabel, namelijk terug naar B, maar dat betekent zeker niet dat de kwaliteit er minder op wordt. De droogcapaciteit van deze vrijstaande droger is 8 kilogram waardoor hij geschikt is voor een groot gezin. Het apparaat is niet erg zwaar in vergelijking met de meeste drogers, hij weegt namelijk een kleine 37,5 kilogram en zou, indien nodig, door één persoon naar boven gebracht kunnen worden. 

Je kunt de droger op 16 verschillende standen zetten waardoor je genoeg keuze hebt en jouw kleding altijd op de juiste manier gedroogd wordt. Er is een antikreukfase aanwezig waardoor je jouw kleding naderhand eigenlijk niet meer hoeft te strijken. Gewoon uit de droger halen, opvouwen en weer in de kast leggen. Niemand die weet dat jij jouw kleding niet strijkt! Gemiddeld duurt een cyclus ongeveer 142 minuten waarna je een geluidssignaal hoort als het programma afgelopen is. Mocht je de Beko droger liever midden in de nacht laten draaien, tijdens de daluren wanneer het energietarief lager is, dan kun je dit gemakkelijk instellen met startuitstel. 

Deze Beko droger maakt geen gebruik van een warmtepomp, maar werkt middels condens. Dit betekent dat hij op hogere temperaturen kan drogen. Het condens wordt opgevangen in een reservoir die je zelf kunt legen. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van een kinderslot zodat kinderen de droger niet onbedoeld open kunnen maken. Jaarlijks verbruikt deze Beko droger ongeveer 561 kWh. 

3. Beko DR8536GX0

De top 3 Beko wasdrogers beginnen we met de Beko DR8536GX0. Dit model heeft een vulvermogen van 8 kilogram en is bovendien ook superzuinig met zijn energieklasse A+++. Het condenswater wordt afgevoerd met een slang via waterafvoer, maar kan ook opgevangen worden in het reservoir.

Er zijn 16 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder jeans, kort, verfrissen, wol en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook extra functies zoals de RapriDry functie. Hiermee kun je het wasgoed binnen 115 minuten droog krijgen in plaats van de gewoonlijke 152 minuten. Er wordt gebruik gemaakt van EcoGentle-technologie. Deze technologie gaat voorzichtig om met kleding waardoor de oorspronkelijke kleur behouden blijft en het minder sporen van slijtage heeft.

Je kunt ook gebruik maken van een speciaal stil programma. Hierdoor wordt er minder geluid gemaakt en kun je de droger gerust laten draaien terwijl de baby slaapt. Normaal gesproken is er een maximaal geluidsniveau van 66 dB.

2. Beko DH7533RXW

Het is bijna tijd om de beste Beko droger te onthullen, maar niet voordat we je de Beko DH7533RXW hebben laten zien. Hij heeft energielabel A+++ gekregen waardoor je weet dat hij ontzettend zuinig is. Een van de meest zuinige drogers die op dit moment beschikbaar is. Helaas heeft hij wel een relatief kleine trommel met een laadvermogen van 7 kilogram waardoor hij niet geschikt is voor grote gezinnen.

Je kunt kiezen uit maar liefst 16 droogprogramma’s waaronder delicate stoffen, jeans, synthetisch textiel, wol en meer. Dankzij de OptiSense techniek wordt jouw kleding niet langer gedroogd dan nodig is. De vochtigheidssensor weet precies wanneer jou was helemaal droog is. Zodra het programma klaar is zal er een eindsignaal klinken waardoor jij gelijk weet dat de was eruit kan. De Beko droger kan condenswater afvoeren via het reservoir, maar ook door aangesloten te worden aan een waterafvoer. Als je ervoor kiest om het reservoir te gebruiken dan zal de droger zelf aangeven wanneer het tijd is om deze te legen, evenals wanneer het tijd is om het filter te reinigen.

Gemiddeld duurt een programma ongeveer 155 minuten, maar dat is ook afhankelijk van de vochtigheid van jouw wasgoed. Middels het digitale display kun je duidelijk zien hoe lang de droger nog zal draaien. Het apparaat maakt ongeveer 65 dB geluid waardoor hij redelijk stil is voor een droger. Wist je trouwens dat het ook mogelijk is om de draairichting van de deur te veranderen? Dit is ontzettend handig als je moet puzzelen om de Beko droger te laten passen, of om jouw dominante hand te gebruiken.

1. Beko DR8535TX01

De beste Beko wasdroger is de Beko DR8535TX01. Dit model is vrijstaand en heeft een vulgewicht van 8 kilogram. Je bedient het apparaat met een draaiknop en touchbediening.

In totaal zijn er 15 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen met ieder hun eigen functies. Denk hierbij aan programma’s zoals jeans, dekbed en overhemden, maar ook gentlecare, stil en sport. Uiteraard zijn er nog veel meer programma’s. Er wordt gebruik gemaakt van een vochtsensor om precies te berekenen hoe lang het programma gedraaid moet worden, maar je kunt met het RapiDry-programma ook tot 5 kilogram wasgoed binnen één uur drogen.

Er is geen stoomfunctie aanwezig, maar er is wel een antikreukfunctie, strijken is dus nog steeds bijna niet nodig als je deze gebruikt. Startuitstel is ook mogelijk tot 24 uur in de toekomst waardoor je het apparaat kan laten draaien tijdens de daluren of gewoon wanneer het jou uitkomt.

Is een Beko droger een goed merk?

Beko is een degelijk merk dat de prijzen van de door hun gemaakte drogers relatief laag houdt. Ze maken goede en eenvoudige drogers zonder allerlei poespas. Je droger zal dus niet met de meest geavanceerde technologie uitgevoerd zijn zoals het aan en uitzetten van de droger via een speciale app. Maar je hebt wel een degelijk apparaat in huis dat doet wat het moet doen.

Hoe lang gaat een Beko droger mee?

Een Beko droger gaat zo lang mee als de gemiddelde wasdroger. Met een gemiddelde wasdroger kan je zo’n 2000 wasjes drogen. Omgerekend betekent dit dat als je drie keer per week zou drogen, je er ruim 12 jaar mee kan doen. Dat is dus een behoorlijk lange tijd.

Wat is de beste Beko droger?

De beste Beko droger is de Beko DR8535TX01. Deze droger is als beste uit onze Beko droger test gekomen en op 1 gekomen in de top 5. Het is een hele degelijke droger met energielabel A+++ waar je 8 kg wasgoed in kwijt kan. Deze droger zorgt ervoor dat je was goed droog en zacht uit de droger komt.

Welke stand moet de Beko droger?

Afhankelijk van hoe droog je je was wilt hebben kan je verschillende droogprogramma’s kiezen. Je kiest extra droog wanneer er dikkere was in de droger zit zoals handdoeken of truien. Bij de optie strijkdroog komt de was licht vochtig uit de droger waardoor je extra gemakkelijk kunt strijken. Kastdroog houdt in dat de was vrij droog is maar nog niet kurkdroog. Wel is de was droog genoeg om op te vouwen en in je kast te leggen.
 

Hoe wij Beko wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Beko wasdrogers onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste wasdrogers vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen