Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Beko Droger? Koopadvies & Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar een goede Beko wasdroger?  In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste Beko droger te vinden voor jou en je gebruikssituatie. 

Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij daarnaast een top 5 samengesteld met Beko wasdrogers die het beste uit ons onderzoek kwamen. Bij ons onderzoek hebben wij gekeken naar verschillende specificaties waaronder droogcapaciteit, aantal beschikbare programma’s, extra functies, de technologie achter de wasdroger, maar natuurlijk ook naar de prijs.

Weet je nog niet zeker of je voor een Beko droger of een droger van een ander merk wil kiezen? Lees dan ook ons algemene artikel over wasdrogers.

Veel leesplezier!

Hoe je de beste Beko droger kiest

Een Beko wasdroger is een flinke investering en het is dan ook belangrijk dat je de juiste Beko wasdroger kiest die bij jouw behoeften past. Wij raden daarom altijd aan om goed onderzoek te doen naar verschillende wasdrogers en na te denken over wat jij in je Beko wasdroger zoekt. Neem in je onderzoek in ieder geval deze elementen mee:

  • Type wasdroger: warmtepomp of condens
  • Maximaal vulgewicht
  • Afvoer
  • Geluidsniveau
  • Energielabel
  • Gebruiksgemak

Type wasdroger: warmtepomp of condens

Er zijn twee manieren waarop een droger de vochtige lucht kan afvoeren. Deze kan met een slang naar buiten worden afgevoerd (luchtafvoerdroger), of worden opgevangen in een bak in de droger (condensdroger). Een droger die de lucht via een slang afvoert is sneller klaar dan een condensdroger, maar is minder energiezuinig. Met een condensdroger heb je maar een derde nodig van de energie die een luchtafvoerdroger gebruikt. De reden hiervoor is dat bij een condensdroger de warme lucht in de droger zelf blijft in plaats van naar buiten geblazen, waardoor minder energie nodig is om te verwarmen. 

Een nieuwer type wasdroger is een variant op de condensdroger en heet de warmtepompdroger. Dit type droger haalt door middel van compressie van een koelmiddel warmte uit de omgevingslucht. Dit type wasmachine is nog zuiniger dan de condensdroger.

Beko drogers hebben verschillende bouwkwaliteiten.

Maximaal vulgewicht 

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er in de Beko wasdroger past. Normaal gesproken is een wasdroger met een trommelinhoud van 7 kg geschikt voor 1 of 2 personen. Voor een groter huishouden is 8 kg vulgewicht meer geschikt.

Er zijn ook Beko wasdrogers die een inhoud hebben van 9 kg of meer. Deze zijn geschikt voor grotere gezinnen of wanneer je bijvoorbeeld op kamers woont en een wasmachine deelt. 

De afvoer

Om het water uit de droger af te voeren heb je de keuze uit een reservoir of de afvoer. Als je gebruik maakt van het reservoir, dan kun je deze na afloop van het programma heel simpel uit de wasdroger halen en in de douche of een gootsteen legen.

Bij het gebruik van de afvoer moet de Beko droger met een afvoerset aan de afvoer worden aangesloten. Dit is handig, omdat het water op deze manier automatisch afgevoerd wordt en je nooit kan vergeten de condensbak te legen. 

Het geluidsniveau

Beko wasdrogers kunnen tijdens het centrifugeren best lawaaierig zijn. Afhankelijk van waar je de droger plaatst kan dit vervelend zijn. Let daarom altijd even op het geluidsniveau in dB van de droger. 

Energielabel

Op het energielabel van de Beko wasdroger kan je veel informatie aflezen. Het energielabel is net als voor wasmachines per 1 maart 2021 aangepast. De zuinigste droger heeft energielabel A en de minst zuinige energielabel G. 

Het gebruiksgemak 

Een Beko wasdroger moet intuïtief in gebruik zijn. Daarom is het belangrijk dat de wasdroger goed en duidelijk laat zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze kunt instellen. Bekijk daarom voor de aanschaf even de verschillende opties (zoals besturen via de app) en knoppen om te bepalen of je een droger handig vindt in gebruik of niet. 

Zorg dat je een zuinige Beko vaatwasser koopt, zodat je energiekosten bespaart.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beko droger 2023 - Top 5

5. Beko DS7331PX0Bx

Waarom we fan zijn:
Deze Beko droger is vriendelijk voor je kleding en heeft een veilig kinderslot.

De eerste Beko droger op onze lijst heeft energielabel C en is daarmee niet de zuinigste. Er past 7 kilogram wasgoed in waardoor deze droger geschikt is voor middelgrote huishoudens. Deze Beko droger werkt middels een warmtepomp. Dit betekent dat hij op lage temperaturen het wasgoed droogt, waardoor kwetsbare kleding beter beschermd is tegen krimpen. 

Er zijn 15 programma’s waar je gebruik van kunt maken. Hierbij valt te denken aan jeans, wol, katoen en meer. Bij een volle droger duurt het katoenprogramma ongeveer 174 minuten. Dit is iets langer dan bij een condensdroger, vanwege het drogen op lagere temperatuur. Wat overigens beter voor de kleding is. Er wordt gebruik gemaakt van een vochtigheidssensor waardoor de Beko droger nooit langer draait dan nodig is. Middels het digitale display kun je duidelijk zien hoe lang de droger nog moet draaien. Aan het einde van het programma klinkt een geluidssignaal.

Bij normaal gebruik ben je ongeveer 65 euro per jaar kwijt aan energiekosten voor deze Beko droger. Hij verbruikt ongeveer 237 kWh per jaar. Het geluidsniveau is 65 dB waardoor dit een redelijk stil model is voor een droger.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: C
Maximaal geluidsniveau: 65 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 7 kg
Diepte: 54 cm

Video

Beko DS7331PX0BX droger

Bekijk verschillende aanbieders

4. Beko DCY824

Waarom we fan zijn:
Zuinige condensdroger die ook zuinig is op je kleding.

De Beko DCY824 heeft energielabel B. De droogcapaciteit van deze droger is 8 kilogram waardoor hij geschikt is voor een groot huishoudeen. Je kunt de droger op 16 verschillende standen zetten waardoor jouw kleding altijd op de juiste manier gedroogd wordt. Er zit een antikreukfase ingebouwd waardoor je de meeste kleding naderhand niet meer hoeft te strijken. Gemiddeld duurt een cyclus ongeveer 142 minuten waarna je een geluidssignaal hoort als het programma afgelopen is. 

Deze Beko droger maakt geen gebruik van een warmtepomp, maar werkt middels condens. Dit betekent dat hij op hogere temperaturen kan drogen. Het condens wordt opgevangen in een reservoir die je zelf moet legen. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van een kinderslot zodat kinderen de droger niet onbedoeld open kunnen maken. Jaarlijks verbruikt deze Beko droger ongeveer 561 kWh. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: condensdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 66 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 54 cm

Video

Beko DCY824 droger

Bekijk verschillende aanbieders

3. Beko DR8536GX0

Waarom we fan zijn:
Super zuinige droger met extra snel drogen optie.

Op 3 de Beko DR8536GX0. Dit model heeft een vulvermogen van 8 kilogram en is bovendien ook superzuinig met zijn energieklasse A. Het condenswater wordt afgevoerd met een slang via waterafvoer, maar kan ook opgevangen worden in het reservoir. Er zijn 16 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder jeans, kort, verfrissen, wol en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook extra functies zoals de RapriDry functie. Hiermee kun je het wasgoed binnen 115 minuten droog krijgen in plaats van 152 minuten.

Er wordt gebruik gemaakt van EcoGentle-technologie. Deze technologie gaat voorzichtig om met kleding waardoor de oorspronkelijke kleur behouden blijft en het minder sporen van slijtage heeft. Je kunt ook gebruik maken van een speciaal stil programma. Hierdoor wordt er nog minder geluid gemaakt dan het geluidsniveau van 66 dB.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: hybride warmtepomp droger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 66 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 65 cm

Video

Beko DR8536GX0 review

Bekijk verschillende aanbieders

2. Beko DH7533RXW

Waarom we fan zijn:
Zuinig, droogt snel en heeft een deur die kan worden ingesteld in beide draairichtingen.

Op de tweede plaats de Beko DH7533RXW. Deze droger heeft net als de nummer 3 energielabel A en is dus ontzettend zuinig. Zelfs een van de meest zuinige drogers die op dit moment beschikbaar is. Helaas heeft hij wel een relatief kleine trommel met een laadvermogen van 7 kilogram waardoor hij niet geschikt is voor grote huishoudens.

Je kunt kiezen uit 16 droogprogramma’s waaronder delicate stoffen, jeans, synthetisch textiel, wol en meer. Dankzij de OptiSense techniek wordt jouw kleding niet langer gedroogd dan nodig is. De vochtigheidssensor weet precies wanneer jou was helemaal droog is. Zodra het programma klaar is zal er een eindsignaal klinken waardoor jij gelijk weet dat de was eruit kan. De Beko droger kan condenswater afvoeren via het reservoir, maar ook door aangesloten te worden aan een waterafvoer. Als je ervoor kiest om het reservoir te gebruiken dan zal de droger zelf aangeven wanneer het tijd is om deze te legen, evenals wanneer het tijd is om het filter te reinigen. Het apparaat maakt ongeveer 65 dB geluid waardoor hij redelijk stil is voor een droger. Wist je trouwens dat het ook mogelijk is om de draairichting van de deur te veranderen? Dit is ontzettend handig als je moet puzzelen om de Beko droger te laten passen, of om jouw dominante hand te gebruiken.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 65 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 7 kg
Diepte: 65,4 cm

Video

Beko DH7533RXW droger

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beko DR8535TX01

Waarom we fan zijn:
Een droger met topklasse bouwkwaliteit die lang mee gaat en goed is voor je kleding.

De beste Beko wasdroger vinden wij de Beko DR8535TX01. Dit model is vrijstaand en heeft een vulgewicht van 8 kilogram. Je bedient het apparaat met een draaiknop en touchbediening. In totaal zijn er 15 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen met ieder hun eigen functies. Denk hierbij aan programma’s zoals jeans, dekbed en overhemden, maar ook gentlecare, stil en sport. Uiteraard zijn er nog veel meer programma’s. Er wordt gebruik gemaakt van een vochtsensor om precies te berekenen hoe lang het programma gedraaid moet worden, maar je kunt met het RapiDry-programma ook tot 5 kilogram wasgoed binnen één uur drogen.

Er is geen stoomfunctie aanwezig, maar wel een antikreukfunctie, strijken is dus nog steeds bijna niet nodig als je deze Beko droger gebruikt. Startuitstel is ook mogelijk tot 24 uur in de toekomst waardoor je het apparaat kan laten draaien tijdens de daluren of gewoon wanneer het jou uitkomt.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 64 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 60,9 cm

Video

Beko DR8535TX01 droger review

Bekijk verschillende aanbieders

Lees ook onze artikelen over de beste drogers per merk

Lees hier onze andere Beko huishoudelijke artikelen

Dit is wat Coolblue en Bol de beste Beko droger vinden

Hier vind je nog meer over de Beko droger

Is een Beko droger een goed merk?

Beko is een degelijk merk dat de prijzen van de door hun gemaakte drogers relatief laag houdt. Ze maken goede en eenvoudige drogers zonder allerlei poespas. Je droger zal dus niet met de meest geavanceerde technologie uitgevoerd zijn zoals het aan en uitzetten van de droger via een speciale app. Maar je hebt wel een degelijk apparaat in huis dat doet wat het moet doen.

Hoe lang gaat een Beko droger mee?

Een Beko droger gaat zo lang mee als de gemiddelde wasdroger. Met een gemiddelde wasdroger kan je zo’n 2000 wasjes drogen. Omgerekend betekent dit dat als je drie keer per week zou drogen, je er ruim 12 jaar mee kan doen. Dat is dus een behoorlijk lange tijd.

Wat is de beste Beko droger?

De beste Beko droger is de Beko DR8535TX01. Deze droger is als beste uit onze Beko droger test gekomen en op 1 gekomen in de top 5. Het is een hele degelijke droger met energielabel A+++ waar je 8 kg wasgoed in kwijt kan. Deze droger zorgt ervoor dat je was goed droog en zacht uit de droger komt.

Welke stand moet de Beko droger?

Afhankelijk van hoe droog je je was wilt hebben kan je verschillende droogprogramma’s kiezen. Je kiest extra droog wanneer er dikkere was in de droger zit zoals handdoeken of truien. Bij de optie strijkdroog komt de was licht vochtig uit de droger waardoor je extra gemakkelijk kunt strijken. Kastdroog houdt in dat de was vrij droog is maar nog niet kurkdroog. Wel is de was droog genoeg om op te vouwen en in je kast te leggen.
 

Hoe wij Beko wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Beko wasdrogers onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste wasdrogers vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek