Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Beko Vaatwasser? Top 5 in 2023 & koopadvies

In dit artikel

Op zoek naar de beste Beko vaatwasser? In het assortiment zitten vrijstaande vaatwassers, maar het meest populair zijn de ingebouwde vaatwassers. Ook kan je bij Beko kiezen voor een extra ruime vaatwasser of een mini vaatwasser.

In dit artikel hebben wij alle informatie uiteen gezet die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken voor de beste Beko vaatwasser voor jou. Ook hebben we onze favoriete Beko vaatwassers in een top 5 gezet en de meest gestelde vragen beantwoord. 

Veel leesplezier!

Doe altijd onderzoek voordat je een Beko vaatwasser koopt

Ga je een vaatwasser van Beko kopen, zorg dan dat je de verschillende vaatwassers in het Beko assortiment onderzoekt, zodat je degene koopt die past bij jouw wensen en jouw huishouden. Als je een inbouw vaatwasser kiest, meet dan vooraf goed op waar je Beko vaatwasser komt te staan, zodat de maten kloppen. Neem in je onderzoek in ieder geval de volgende punten mee:

  • De breedte van de Beko vaatwasser
  • De diepte van de nis
  • De droogtechniek
  • Het geluidsniveau
  • Aantal couverts per wasbeurt
  • Energielabel

Met de uitkomsten uit dit vooronderzoek kan je de beste Beko vaatwasser voor jou vinden!

Beko heeft veel verschillende vaatwassers, van niet zuinig tot zuinig

De breedte van de Beko vaatwasser

De meeste vaatwassers van Beko hebben ongeveer dezelfde afmetingen, maar de afmetingen kunnen wel eens afwijken. Er zijn namelijk ook extra smalle vaatwassers verkrijgbaar voor kleine huishoudens of keukens, van  rond de 45 cm breed. Zorg dat je de plek waar je de Beko vaatwasser wil plaatsen opmeet en controleer of de vaatwasser die jij op het oog hebt daar past.

Diepte van de nis

Koop je een Beko inbouw vaatwasser, dan moet je de nishoogte, nisdiepte en nisbreedte opmeten van je keuken. Houd bij het opmeten rekening met ongeveer 2-5 cm speling, zodat je ruimte hebt aan de achterkant van de vaatwasser voor ventilatie, leidingen en snoeren.

De droogtechniek

De droogtechniek van de vaatwasser is bepalend voor hoe droog jouw vaat uit de was komt. Er zijn verschillende soorten droogtechnieken: zeolietkorrels, ventilatie droogtechniek en condens droogtechniek. In ons algemene vaatwasser artikel kan je meer lezen over de verschillende soorten droogtechnieken die een vaatwasser heeft. Onderzoek de verschillende droogtechnieken om een keuze te maken voor wat jou het prettigst lijkt.

Het geluidsniveau

Aangezien je vaatwasser in je keuken staat zal je vaak in de omgeving van je vaatwasser zijn. Daarom is het fijn als je Beko vaatwasser zo stil mogelijk is.

Aantal couverts per wasbeurt

Het aantal couverts betekent de eenheid vaat die per persoon in je Beko vaatwasser past. Een grotere vaatwasser heeft ruimte voor meer couverts.

Energielabel

Ons advies is om voor een zo zuinig mogelijke vaatwasser te kiezen. Beko heeft zowel niet zuinige als zuinige machines in het assortiment.  Je kan alle informatie die je nodig hebt aflezen van het energielabel van de Beko vaatwasmachine. Klasse A en B zijn de zuinigste.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beko vaatwasser 2023 - Top 5

5. Beko DIN24215

Waarom we fan zijn:
Een basis vaatwasser voor een zachte prijs.

De eerste Beko vaatwasser die we bespreken is de Beko DIN24215. Deze Beko vaatwasser heeft een energielabel F en is dus niet heel zuinig. Dankzij de moderne en krachtige motor is deze machine erg efficiënt. Met deze Beko vaatwasser heb je de keuze uit 4 programma’s. Deze vaatwasser heeft een halve beladingssensor. Daarnaast beschikt deze Beko vaatwasser over een Water Safe beveiligingsysteem, waarmee er bij een eventueel lek waterschade wordt voorkomen.

Je kunt de bestekbak naar links en naar rechts schuiven om plaats te maken voor grotere pannen in de vaatwasser. Deze inbouw Beko vaatwasser verdwijnt onzichtbaar in jouw keukeninterieur, maar met een geluidsniveau van 49 decibel blijft hij auditief wel aanwezig. De laadcapaciteit bedraagt 12 couverts.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 87 cm
Hoogte frontpaneel: 66 – 71,7 cm
Energieklasse: F
Maximaal geluidsniveau: 49 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Beko DIN24215

Bekijk verschillende aanbieders

4. Beko DIN24310

Waarom we fan zijn:
Een ruime vaatwasser met bevuilingsgraad sensor.

Onze volgende Beko vaatwasser uit de lijst is vergelijkbaar met het vorig besproken model, ook met energielabel F. Wat we aan deze vaatwasser beter vinden is dat er ook een bevuilingsgraad sensor aanwezig is. De automatische sensor bepaalt de bevuilingsgraad van de vaat en kiest het meest geschikte wasprogramma. Dit model heeft  5 programma’s, waaronder het automatisch programma, het Quick & Shine programma, het Eco programma, een Kort 30 minuten programma en een intensief programma. Met de halve belading functie kun je ook met weinig vaat de machine gebruiken.

Deze inbouw Beko vaatwasser is onzichtbaar achter de keukenpanelen en heeft met 14 couverts een grotere laadcapaciteit dan het vorige model. Er is ook een Startuitstel functie aanwezig. Met deze functie bepaal je wanneer de vaat klaar moet zijn en kan je dus instellen dat hij na het werk klaar is of je laat de machine pas draaien tijdens de lagere tarief uren. Met 48 decibel is het ook een iets stiller model dan de vorige Beko vaatwasser.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 87 cm
Hoogte frontpaneel: 66 – 71,7 cm
Energieklasse: F
Maximaal geluidsniveau: 49 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Bekijk verschillende aanbieders

3. Beko BDIN14320

Waarom we fan zijn:
Handige touchscreen bediening en goede droogresultaten. 

De Beko BDIN14320 is een inbouw-vaatwasser met ruimte voor 13 couverts exclusief pannen. Er zijn 4 programma’s beschikbaar. Bediening van dit apparaat gaat met een touch-display. Je kunt op dit display ook kiezen voor een uitgestelde start tot 9 uur in de toekomst, of een halve belading om tijd, water en energie te besparen bij weinig vaat. Per cyclus verbruik je ongeveer 13 liter water. De temperatuur kun je maximaal instellen tot 70 graden Celsius. Er zijn vier programma’s met ieder hun eigen temperatuurinstelling.

Voor het drogen wordt er gebruik gemaakt van actieve ventilatie waardoor er een goed droogresultaat ontstaat. Plastic bakjes, borden en bestek worden hierdoor ook gewoon droog.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 87 cm
Hoogte frontpaneel: 66 – 71,7 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 49 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Beko BDIN14320

Bekijk verschillende aanbieders

2. Beko DIN28424

Waarom we fan zijn:
Een handige vaatwasser met modulaire manden voor een makkelijke indeling van je vaatwasser.

Bij deze Beko DIN28424 vaatwasser vinden we dezelfde eigenschappen, systemen, technologieën en functies terug als bij de vorige besproken vaatwasser. Vanwege een paar handige extra functies vinden we deze vaatwasser beter en staat hij op nummer 2. Ook deze Beko vaatwasser heeft een energielabel E. De machine is dus efficiënt en makkelijk in gebruik. Met de Beko Aqua Intense technologie wordt ook hardnekkig vuil verwijderd. Het 3 Position Acrobat systeem staat toe om grote pannen in de machine te krijgen en de modulaire manden helpen bij het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. De Led Spot geeft weer wanneer de machine klaar is met wassen.

Dit model beschikt over een extra intensieve zone die helpt om de hardnekkigste vlekken te verwijderen. De onderlade heeft ook een handige liftfunctie. Met een geluidsniveau van 46 decibel is deze Beko vaatwasser iets luider dande nummer 3. Er is ruimte voor 14 couverts.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 85 cm
Hoogte frontpaneel: 66 – 71,7 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 46 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beko DIN28420

Waarom we fan zijn:
Goede prijs-kwaliteit verhouding en flexibele manden. 

Op nummer 1 staat de Beko DIN28420. Deze machine heeft wat ons betreft de beste prijs-kwaliteit verhouding van onze top 5. Zoals ook het vorige model, beschikt deze Beko vaatwasser over een bevuilingsgraad sensor die het meest geschikte wasprogramma kiest. Hierdoor wordt er zo min mogelijk water en energie verspild. Wat ook nog handig is aan deze Beko vaatwasser is het Tray Wash programma. Het hoge druk schoonmaakprogramma doet voor jou het zware werk en heeft geen problemen met het schoonmaken van bakvormen of aangekoekte etensresten. 

Natuurlijk is ook dit model voorzien van flexibele manden. Nog een groot voordeel van deze machine is de schuifdeur. Slimme mechaniek zorgt ervoor dat het deurpaneel langs de vaatwasserdeur schuift wanneer die opengaat. Dit vermindert de plinthoogte, wat een langer keukenkastpaneel mogelijk maakt, zonder een kier tussen de plint en de deur van de vaatwasser achter te laten. Het is ook een wat stillere vaatwasser met 46 decibel. Deze Beko vaatwasser is dus wat ons betreft de verdiende nummer 1 en biedt kwaliteit, gebruiksgemak en besparingen voor een schappelijke prijs.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 82 – 87 cm
Hoogte frontpaneel: 75,7 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 46 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Beko vaatwasser DIN28420

Bekijk verschillende aanbieders

Bekijk ook onze artikelen over de beste vaatwassers per merk

Lees ook onze andere artikelen over Beko huishoudelijke apparaten

Dit is wat Coolblue en Bol de beste Beko vaatwasser vinden

Nog meer informatie over vaatwassers van Beko

Hoe lang gaat een Beko vaatwasser mee? 

Met een Beko vaatwasser kan je jaren doen. Een gemiddelde vaatwasser gaat 2500 beurten mee. Dat komt neer op ongeveer 7 jaar. 

Is een Beko vaatwasser een goed merk? 

Beko maakt goede betaalbare producten. Je zal zien dat de Beko vaatwassers relatief goedkoop geprijst zijn in vergelijking met andere dure merken zoals Miele of Bosch. Daarnaast maakt Beko simpele vaatwassers. De vaatwassers beschikken over basis functies en je zal er geen geavanceerde technologische snufjes op zien. Wanneer je op zoek bent naar een degelijke vaatwasser voor een goede prijs dan is Beko een goed merk. 

Hoe kan ik een Beko vaatwasser resetten? 

Je reset een Beko vaatwasser gemakkelijk door de Start/Stop knop 7 seconden in te drukken. 

Hoe wij Beko vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 14 verschillende Beko vaatwassers onderzocht, meer dan 20 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek