Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit is de Top 5 beste Siemens Vaatwassers van 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Siemens vaatwasser? Siemens maakt vaatwasmachines van goede kwaliteit. Ze hebben vrijstaande vaatwassers in het assortiment, maar het meest populair zijn de ingebouwde vaatwassers. Ook heeft Siemens extra ruime vaatwassers of halve vaatwassers.

In dit artikel hebben wij alle informatie uiteen gezet die je nodig hebt om een keuze te kunnen maken voor de beste Siemens vaatwasser voor jou. Ook hebben we onze favoriete Siemens vaatwassers in een top 5 gezet en de meest gestelde vragen beantwoord. 

Weet je nog niet of je een vaatwasser wil van Siemens of van een ander merk? Lees dan ook ons algemene artikel over de beste vaatwassers van 2023.

Veel leesplezier!

Doe altijd onderzoek voordat je een Siemens vaatwasser koopt

Ga je een vaatwasser van Siemens kopen, zorg dan dat je het hele Siemens assortiment goed onderzoekt, zodat je een vaatwasser koopt die past bij jouw huishouden en wensen. Als je een Siemens inbouw vaatwasser kiest, meet dan vooraf goed de plek op waar je vaatwasser komt te staan, zodat de maten kloppen. Neem in je onderzoek naar de beste Siemens vaatwasser in ieder geval de volgende punten mee:

  • De breedte van de Siemens vaatwasser
  • De diepte van de nis
  • De droogtechniek
  • Het geluidsniveau
  • Aantal couverts per wasbeurt
  • Energielabel

Met de uitkomsten uit dit vooronderzoek kan je de beste Siemens vaatwasser voor jou vinden!

Siemens heeft een groot assortiment aan vaatwassers van goede kwaliteit

De breedte van de Siemens vaatwasser

Over het algemeen zullen de meeste vaatwassers van Siemens ongeveer dezelfde afmetingen hebben, maar ze kunnen wel eens afwijken. Er zijn namelijk ook extra smalle vaatwassers verkrijgbaar voor kleine huishoudens of keukens, van  rond de 45 cm breed. Zorg daarom dat je voordat je tot koop overgaat de plek waar je de Siemens vaatwasser wil plaatsen opmeet en controleer of de vaatwasser die jij op het oog hebt daar past.

Diepte van de nis

Koop je een Siemens inbouw vaatwasser, dan moet je de nishoogte, nisdiepte en nisbreedte opmeten van je keuken. Houd bij het opmeten rekening met ongeveer 2-5 cm speling, zodat je ruimte hebt aan de achterkant van de vaatwasser voor ventilatie, leidingen en snoeren.

De droogtechniek

De droogtechniek van de vaatwasser is bepalend voor hoe droog jouw vaat uit de was komt. Er zijn verschillende soorten droogtechnieken: zeolietkorrels, ventilatie droogtechniek en condens droogtechniek. In ons algemene vaatwasser artikel kan je meer lezen over de verschillende soorten droogtechnieken die een vaatwasser heeft. Onderzoek de verschillende droogtechnieken van Siemens vaatwassers om een keuze te maken voor wat jou het prettigst lijkt.

Het geluidsniveau

Je Siemens vaatwasser komt in je keuken te staan, waardoor je vaak in de omgeving van je vaatwasser zijn. Het is daarom fijn om een zo stil mogelijke vaatwasser te kopen. 

Aantal couverts per wasbeurt

Het aantal couverts betekent de eenheid vaat die per persoon in je Siemens vaatwasser past. Een grotere vaatwasser heeft ruimte voor meer couverts.

Energielabel

Ons advies is om voor een zo zuinig mogelijke vaatwasser te kiezen. Siemens heeft een groot aantal zuinige machines in het assortiment, maar ook minder zuinige.  Je kan alle informatie die je nodig hebt aflezen van het energielabel van de Siemens vaatwasmachine. Klasse A en B zijn de zuinigste.

Met een Siemens vaatwasser haal je kwaliteit in huis

Onze keuze

Siemens SX65ZX49CE

Bekijk verschillende aanbieders


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Siemens vaatwasser - Top 5

5. Siemens IQ100 SN61HX08VE

Waarom we fan zijn:
Een handige vaatwasser, makkelijk in gebruik en met inkortprogramma voor snelle, schone programma’s. 

Op nummer 5 staat de Siemens IQ100 SN61HX08VE met energielabel E. De vaatwasser produceert 46 dB aan geluid. Siemens is een innovatief bedrijf, vandaar ook dat ze voor de bediening van de vaatwasser een handige innovatie hebben ontwikkeld. Je kan met het Home Connect programma de vaatwasser vanuit iedere locatie bedienen. Ook heb je met de app altijd zicht op de programmastatus.

Een handige feature op de vaatwasser is de VarioSpeed Plus. Hiermee kun je het programma met wel 66% verkorten. De Siemens vaatwasser biedt ruimte voor 12 couverts en heeft daarmee een gemiddelde laadruimte. Er zijn 5 verschillende programma’s beschikbaar om uit te kiezent. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 81,5 – 87,5 cm
Hoogte frontpaneel: 65,5 – 72,5 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 46 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

Siemens IQ100 SN61HX08VE

Bekijk verschillende aanbieders

4. Siemens SN63HX36TE

Waarom we fan zijn:
Deze vaatwasser maakt dankzij IntensiveZone technologie extra grondig schoon.

Deze ingebouwde vaatwasser van Siemens biedt ruimte aan 12 couverts en heeft energieklasse E. De Siemens SN63HX36TE is niet de stilste, maar maakt alsnog maar weinig geluid. Er zijn 6 verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken. Bestek kun je gemakkelijk in de vaatwasser passen in de bestekmand. 

Een handige feature die deze vaatwasser heeft is de IntensiveZone technologie: met de sproeiarmen wordt hardnekkig vieze vaat extra grondig gereinigd. Bij een inbouw-vaatwasser is het belangrijk om de nismaten te weten. De nismaten bepalen of de vaatwasser in jouw keuken past. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 81,5 – 87,5 cm
Hoogte frontpaneel: 65,5 – 72,5 cm
Energieklasse: E
Maximaal geluidsniveau: 46 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Bekijk verschillende aanbieders

3. Siemens SN63EX14CN

Waarom we fan zijn:
Een ruime en zuinige vaatwasser. Na afloop van het programma opent de deur automatisch voor het beste droogresultaat. 

De Siemens SN62EX14CN is een inbouw vaatwasser met ruimte voor 14 couverts. Hierdoor is dit apparaat zeer geschikt voor grote huishoudens. Deze Siemens vaatwasser is een slimme vaatwasser. Je kunt het apparaat verbinden met de Home Connect app van Siemens om het vanaf jouw smartphone te bedienen, ongeacht of je thuis bent of niet. Deze app geeft je ook een melding wanneer bijvoorbeeld het glansspoelmiddel bijgevuld moet worden. Er zijn verschillende programma’s waaronder 4 speciale functies. De speciale functies omvatten onder andere VarioSpeedPlus en IntensiveZone.

Je kunt de resterende tijd van het programma zien op de app. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van startvertraging tot 24 uur in de toekomst, handig als je bijvoorbeeld alleen ‘s nachts wilt wassen. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van flexibele indeling om zo grote potten en pannen te laten passen.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 81,5 – 87,5 cm
Hoogte frontpaneel: 65,5 – 72,5 cm
Energieklasse: C
Maximaal geluidsniveau: 44 dB
Bestekvoorziening: Mand

Video

Siemens SN63EX14CN review

Bekijk verschillende aanbieders

2. Siemens SN65EX56CE

Waarom we fan zijn:
Een ruime vaatwasser, makkelijk in gebruik en heel stil.

De Siemens SN65EX56CE heeft ruimte voor 14 couverts per keer en is dus net als de nummer 3 geschikt voor een groot huishouden. Je kunt het bovenrek verstellen om grote potten en pannen te laten passen.

Er zijn verschillende extra opties beschikbaar op dit model waaronder halve belading, resttijdindicatie, uitgestelde starttijd, aquasensor, maar ook het verbinden met Home Connect. Middels de Home Connect app kun je jouw vaatwasser op afstand bedienen, dus ook als je op je werk bent. Zo kun je bijvoorbeeld het VarioSpeedPlus programma laten draaien zodat de vaat twee keer zo snel klaar is. De vloerprojectie laat precies zien wat de resterende tijd en programma status is.

Met de SN65EX56CE is het mogelijk om programma’s als favoriet in te stellen zodat je met één knop snel en gemakkelijk het programma kunt starten.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 81,5 – 87,5 cm
Hoogte frontpaneel: 65,5 – 76,5 cm
Energieklasse: D
Maximaal geluidsniveau: 42 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

Siemens SN65EX56CE review

Bekijk verschillende aanbieders

1. Siemens SX65ZX49CE

Waarom we fan zijn:
Een ruime vaatwasser met zeolietkorrels die erg zuinig en stil is. 

De beste Siemens vaatwasser van 2023 is volgens ons onderzoek de Siemens SX65ZX49CE. Deze vaatwasser biedt ruimte voor 14 couverts en is met energielabel C ook heel zuinig. Daarnaast is deze vaatwasser erg stil.

Naast alle standaard wasprogramma’s heeft deze vaatwasser ook een aantal extra features. Voor het reinigen van glazen is er een speciale GlassZone om deze zacht maar grondig te reinigen, evenals 2 rekken met siliconen elementen. Het filter is zelfreinigend, waardoor je er nauwelijks onderhoud aan hebt. Er kan gebruik gemaakt worden van elektronische voorprogrammering om het programma tot 24 uur later te laten starten. Het reinigingsmiddel wordt automatisch herkend om optimaal schoon te maken. Vanwege al deze extra features en de zeer goede zeolietkorrels droogtechniek, staat deze vaatwasser wat ons betreft terecht op de eerste plaats. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Plaatsing apparaat: Inbouw
Frontpaneel benodigd: ja
Nishoogte: 87,5 – 92,5 cm
Hoogte frontpaneel: 70,5 – 77,5 cm
Energieklasse: C
Maximaal geluidsniveau: 42 dB
Bestekvoorziening: Lade

Video

Siemens SX65ZX49CE

Bekijk verschillende aanbieders

Bekijk hier onze artikelen over de beste vaatwassers per merk

Lees hier onze andere artikelen over apparaten van Siemens

Dit is wat Coolblue en Bol de beste Siemens vaatwassers vinden

Nog meer informatie over vaatwassers van Siemens

Welke Siemens vaatwasser is de beste? 

De Siemens SX65ZX00BN is als beste vaatwasser uit onze test gekomen. Dit is een model dat zorgt voor een goed schone vaat. Daarnaast is deze vrij zuinig en handig in te delen. Als je meer over deze vaatwasser wilt weten, raden we je aan om onze hele review over dit product te lezen.

Hoe lang gaat een Siemens vaatwasser mee?

Met een Siemens vaatwasser krijg je de vaat ruim 3500 keer schoon. Wanneer je de vaatwasser 5 keer per week draait, komt dat neer op een levensduur van ongeveer 10 jaar.

Wat is de beste energieklasse voor een Siemens vaatwasser?

De beste energieklasse voor Siemens vaatwassers is energielabel A of het oude energielabel A+++.

Wat kost het gebruik van een Siemens vaatwasser?

Een gemiddelde Siemens vaatwasser met energieklasse C verbruikt ongeveer 0,57 kWh per keer dat deze draait. Dat komt neer op ongeveer €0,51 volgens gemiddelde tarieven. Als je de Siemens vaatwasser elke dag draait is dat ongeveer €3,57 per week en €14,28 per maand. De kosten van het gebruik van een Siemens vaatwasser verschillen natuurlijk afhankelijk van het energielabel en de energieprijzen. Hoe beter het energielabel hoe minder verbruikskosten.

Hoe wij Siemens vaatwassers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Siemens vaatwassers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Siemens vaatwasser vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons.

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek