Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste DeWalt Boormachines in 2022

Een DeWalt boormachine is eigenlijk onmisbaar, zowel voor de professional als voor de hobbyklusser. Je gebruikt een boormachine bijvoorbeeld wanneer je een simpel fotolijstje aan de muur wilt hangen of een nieuwe lamp, maar ook bij zwaardere klussen zoals gaten in een betonnen fundament boren of een bestaande vloer uitbreken. Eigenlijk heeft iedereen er dus baat bij om een DeWalt boormachine in huis te hebben. Er zijn een aantal dingen waar je wel op moet letten bij de aanschaf van een DeWalt boormachine.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de DeWalt boormachine. Als de DeWalt boormachine op accu werkt spreken we van een capaciteit, anders over het aantal Watt. Het vermogen van de boormachine is belangrijk omdat dit invloed heeft op de kracht van het apparaat. Bij een DeWalt boormachine met accu laat de capaciteit ook zien hoe lang je in één sessie kunt werken met de accu. Het toerental is ook niet onbelangrijk omdat dit het aantal omwentelingen per minuut weergeeft, oftewel de snelheid. Sommige modellen staan het toe om dit zelf in te stellen zodat je altijd de juiste snelheid gebruikt voor het materiaal. 

Natuurlijk mag je ook de boorhouder van jouw DeWalt boormachine niet gebruiken. Dit noemen we ook wel een boorkop. Niet alle boorkoppen zijn hetzelfde. Je hebt bijvoorbeeld snelspan- en SDS-boorkoppen. Het grootste verschil is de manier waarop de boor vastzit. Tevens zijn SDS-boorkoppen meer geschikt voor de zwaardere klussen.

DeWalt boormachine - Top 5

Er zijn verschillende soorten boormachines. Zo heb je bijvoorbeeld een combihamer, een klopboormachine, een kolomboormachine, een boorhamer maar ook gewoon een simpele accuboormachine. Welke DeWalt boormachine heb jij dan nodig voor jouw werkzaamheden? Wij helpen jou graag bij het maken van deze keuze. In onze top 5 DeWalt boormachine lijst zul je verschillende modellen tegenkomen die ieder uitstekend werk leveren.

5. DeWalt D25133K SDS-plus

We beginnen gelijk even met een combihamer. Met deze DeWalt boormachine kun je zowel boren als beitelen. Je werkt met een vermogen van 800 Watt via netstroom. De kabel is 2 meter lang waardoor je aardig wat bewegingsruimte hebt, maar een verlengsnoer of een haspel kan natuurlijk nooit kwaad. Het onbelast toerental is 0 – 1500 rpm. Wanneer je gebruik maakt van de hamerfunctie heb je 5500 slagen per minuut en een slagkracht van 2,6 Joule. Deze DeWalt boormachine is voorzien van een slagstop voor boorwerk in hout, staal, keramiek en voor sporadisch schroefwerk. Dankzij de rotatiestop kun je licht beitelwerk uitvoeren in steen, zacht metselwerk en in licht beton. 

Zowel in steen als beton en zacht steen heb je een boorcapaciteit van 26 mm. Er is geen mogelijkheid voor stofafzuiging, maar er wordt wel gebruik gemaakt van een verbeterde stofafdichting en luchtuitlaatsleuven. Hierdoor wordt het boorgruis niet richting jouw ogen geblazen en kun je veilig werken. Natuurlijk kan het nooit kwaad om alsnog een veiligheidsbril te dragen.  Hij weegt een klein 2,6 kilogram waardoor je een redelijke lange tijd kunt doorwerken zonder fysiek last te krijgen. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt boormachine, een handleiding, verstelbare dubbele zijhandgreep, diepte-aanslag en een draagkoffer om alles in te bewaren. Houd er dus rekening mee dat er geen boren en/of beitels meegeleverd worden en je niet gelijk aan de slag kunt.

4. DeWalt DWD024KS

De DWD024KS heeft iets minder vermogen, maar dit heeft zeker geen invloed op zijn prestaties. Met 650 Watt kun jij nog steeds prima werken met 0 – 476000 slagen per minuut. Door de zeer fijngevoelige variabele toerentalschakelaar kun je de DeWalt boormachine langzaam en precies aanzetten zodat jouw werkstuk niet beschadigd raakt tijdens het werken. Je merkt vrij weinig van de trillingen aangezien er trillingswaarden van 2.5 m/s geregistreerd zijn. Dit ligt ver onder de maximale 5.0 m/s. Het lage gewicht draagt ook bij aan de handzaamheid en zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt. Daarnaast werkt het compact ontwerp ook in het voordeel van de gebruiker en zorgt dit voor een makkelijke toegankelijkheid in beperkte ruimten. 

Bij het boren in hout heb je een maximale boorcapaciteit van 25 mm terwijl dit bij beton 16 mm is. Als je met staal aan het werken bent is de maximale boorcapaciteit 13 mm. Dankzij het gebruik van een snelspanboorhouder kun je gemakkelijk en snel bitwissels uitvoeren. Door de rubberbekleding van de handgreep heb je het ultieme gebruikscomfort tijdens het boren en klopboren. Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de DeWalt boormachine, maar ook een snelspanboorhouder, een verstelbare zijhandgreep met rubberbekleding, een diepte-aanslag en een stevige draagkoffer waar je alles netjes in kunt bewaren zonder dat deze gemakkelijk beschadigd raakt. Houd er dus rekening mee dat er geen boren of schroeven meegeleverd worden en je niet gelijk aan de slag kunt.

3. DeWalt DWD522KS-QS

We gaan weer even naar een apparaat met wat meer vermogen. Deze DeWalt boormachine heeft een vermogen van 950 Watt en een onbelast toerental van 0-1250 / 0-3500 rpm. Dankzij de fijngevoelige schakelaar met variabel toerental kun je nauwkeurig te werk gaan met verbeterde boorprestaties dankzij de nieuwe krachtige motor. Wanneer je met hout aan het werk bent heb je een maximale boorcapaciteit van 40 mm terwijl dit bij staal 13 mm is. De maximale boorcapaciteit in beton ligt op de 20 mm. Je moet wel rekening houden met de vibraties van deze DeWalt boormachine. 

Wanneer je met metaal aan het werk bent werk je met 5.5 m/s² wat hoger ligt dan het maximum van 5 m/s. Hierdoor kun je na een lange werkdag last krijgen van je armen. Probeer daarom de sessies wat korter te houden en af en toe een pauze in te plannen. Er zijn twee mechanische snelheden voor een hoger koppel en universele inzet. De mechanische slipkoppeling verhoogt de bescherming en de controle voor jou als gebruiker. Het rubberen achterhandvat zorgt voor meer comfort tijdens het boren en klopboren, en de verbeterde ergonomie door de nieuwe keuzeschakelaar zorgt ervoor dat jij heel de dag comfortabel kunt werken. Bij aanschaf van dit product krijg je de DeWalt boormachine, een verstelbare zijhandgreep, een diepte-aanslag en een stevige draagkoffer om alles veilig in te bewaren.

2. DeWalt D25144K

Meer vermogen betekent niet altijd een betere DeWalt boormachine, en dat laat de D25144K maar weer eens zien.  Hij heeft een opgenomen vermogen van 900 Watt en een onbelast toerental van 0 – 1450 rpm. Er wordt gebruik gemaakt van full wave elektronica voor precieze toerentalcontrole bij elke toepassing. Wanneer je met hout aan het werken bent heb je een maximale boorcapaciteit van 30 mm en bij metaal 13 mm. Daarnaast heb je een maximale boorcapaciteit in beton van 28 mm. Je hebt een slagkracht van maar liefst 3.0 Joule. Er is een slagstop aanwezig voor boorwerk in hout, staal, keramiek en voor occasioneel schroefwerk. Het grote hamermechanisme zorgt voor hoge prestaties met een geringe belasting van de vitale onderdelen waardoor het deze DeWalt boormachine een langere levensduur heeft. 

De veiligheidskoppeling zorgt ervoor dat er geen schade of letsel ontstaat door de kracht die vrijkomt wanneer de boor dreigt vast te lopen. Ook aan het gebruiksgemak is gedacht. De zijhandgreep is afgewerkt met rubber waardoor je een verbeterd gebruikscomfort en een betere grip hebt. De afgeronde ergonomische industriële vormgeving verzekert een makkelijke en comfortabele handzaamheid bij elke toepassing. Dankzij de verbeterde stofafdichting is de DeWalt boormachine beschermd tegen binnendringend boorgruis waardoor de levensduur verlengd wordt. Bij aanschaf van dit product krijg je de boormachine, een rubberen zijhandgreep met ingebouwde LED verlichting, een diepte-aanslag en een stevige draagkoffer waar je alles netjes in kunt bewaren. Daarnaast krijg je ook een 13 mm snelwisselboorkop met 3 klembekken.

1. DeWalt D25334K SDS-plus

Jij wilt natuurlijk dolgraag weten wat de beste DeWalt boormachine is, en wij hebben het antwoord voor jou. De beste DeWalt boormachine is de DeWalt D25334K SDS-plus. Je werkt met een vermogen van 950 Watt en een onbelast toerental van 0 – 1150 rpm. Met een slagkracht van 3,5 Joule kun je flink wat kracht uitoefenen met dit apparaat wanneer je bezig bent met breekwerkzaamheden. Of je nu met steen, beton of zacht steen werkt, je hebt vrijwel altijd een maximale boorcapaciteit van 30 mm. Je kunt vrij lang met deze DeWalt boormachine werken aangezien je niet gauw last zult hebben van jouw armen met zijn gewicht van 3,7 kilogram. 

Let er wel op dat je niet te lang achter elkaar blijft werken, de trillingswaarden zijn namelijk geregistreerd op 10 m/s wat hoger ligt dan het aanbevolen maximum van 5 m/s. Er wordt gebruik gemaakt van een rotatiestop waardoor het mogelijk is om lichte breekwerkzaamheden uit te voeren. Daarnaast is er ook een hamerfunctie waardoor deze DeWalt boormachine geschikt is om gaten in harde steensoorten en beton te boren. Zoals de naam al zegt wordt er ook gebruik gemaakt van een SDS-plus boorkop. Deze heeft een kliksysteem waarmee je de boor in de schacht klikt. Dit heb je nodig om door harde materialen zoals beton heen te boren. Bij aanschaf van dit product krijg je de handleiding, de DeWalt boormachine, een dieptestop, een verstelbare zijhandgreep en een Tstak koffer om alles veilig in te bewaren na de klus.

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog