Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Gardena Snoeischaren in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Gardena snoeischaar? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Gardena snoeischaar die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Gardena snoeischaar top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze

GARDENA Comfort luxe

Gardena Comfort luxe


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Gardena snoeischaar 2023 - Top 5

5. Gardena City Gardening

Deze Gardena snoeischaar staat ook wel bekend als de Gardena balkonschaar. Het is een simpele snoeischaar die geproduceerd is voor klein snoeiwerk. Hij valt onder de City Gardening collectie, waardoor hij dus uitstekend te gebruiken is voor al jouw planten op het balkon of in huis. Ook een rozenstruik die in de tuin staat kun je gemakkelijk snoeien met deze Gardena snoeischaar. Je kunt hiermee takken bewerken met een maximale dikte van 12 mm. De snoeischaar zelf is ook maar een klein ding, maar de kwaliteit wordt hier niet minder door. 

Omdat hij zo klein is kun je hem makkelijk opbergen in de schuur of in een la. Hierdoor ligt hij tevens ook heel fijn in de hand. Daarnaast is de schaar ook niet zwaar. Met slechts 189 gram aan gewicht zouden zelfs de kinderen het tuinieren voor jou kunnen oppakken! Ook tijdens een lange groene sessie ervaar je geen last van lamme armen door dit lichte gewicht. Het handvat is gemaakt van blauw kunststof en is erg opvallend. Dit past mooi bij het andere tuingereedschap van Gardena. Hoewel het maar een simpel en goedkoop model is, behoort deze toch tot onze top 5. De Gardena snoeischaar is scherp, knipt ontzettend goed en heeft een hoog gebruikscomfort. Je moet het in principe zien als een allesknipper. Of je er nu bloemen, dunne takken of kruiden mee wilt knippen, alles is mogelijk.

Gardena City Gardening

Gardena City Gardening

4. Gardena Classic

Deze Gardena snoeischaar staat ook wel bekend als de Gardena Classic. Het is een simpele snoeischaar die geproduceerd is voor klein en algemeen snoeiwerk. Hij is uitstekend te gebruiken voor snoeiwerk op het balkon of in een kleine tuin. Daarnaast kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken in een moestuin. Ook een rozenstruik die in de tuin staat kun je gemakkelijk snoeien met deze Gardena snoeischaar. Je kunt hiermee takken bewerken met een maximale dikte van 20 mm. De snoeischaar zelf heeft een lengte van 24,6 centimeter waardoor je hem makkelijk kunt opbergen in de schuur of zelfs in een la. 

Hierdoor ligt hij tevens ook heel fijn in de hand. Daarnaast is de schaar ook niet zwaar. Met slechts 0,2 kilogram kun jij met gemak de hele dag tuinieren als je daar zin in hebt! Ook tijdens een lange groene sessie ervaar je geen last van lamme armen door dit lichte gewicht. Hier wordt ook weer gebruik gemaakt van de opvallende blauwe kleur.. Dit past mooi bij het andere tuingereedschap van Gardena. Deze Gardena snoeischaar heeft veelbelovende reviews door huidige gebruikers. Velen spreken vooral over het gebruiksgemak en hoe scherp de schaar is. Zowel links- als rechtshandige kunnen deze schaar met een lemmetlengte van 4,5 centimeter zonder problemen gebruiken.

3. Gardena Comfort

De Gardena Comfort is specifiek gemaakt om het gebruiksgemak te optimaliseren, maar dat kon je al een beetje raden door de naam. Deze Gardena snoeischaar maakt gebruik van een ergonomische handgreep met softgrip aan beide kanten. Daarnaast is hij ook nog eens versterkt met extra glasvezel waardoor je van een lichte en comfortabele werking geniet. De ergonomische handgreep is ook voorzien van een antikleef coating. Natuurlijk zou het geen Gardena snoeischaar zijn als er niet ook gedacht was aan het werk wat makkelijker maken voor de gebruiker. 

Deze schaar heeft dan ook een grotere openingswijdte waardoor je gemakkelijk iets dikkere takken in de tuin kan snoeien. Dankzij de scherpe messen kun je met veel precisie snoeien. Tevens heeft hij ook nog eens een lange levensduur dankzij het gebruik van kwalitatieve componenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van glasvezel wat de schaar ook nog eens lichter maakt. Je kunt de Gardena snoeischaar naderhand weer netjes en veilig opbergen door de vergrendeling die boven op de schaar is bevestigd te gebruiken. Hierdoor kunnen kinderen niet zomaar de schaar pakken en ongelukken veroorzaken. Met deze schaar kun je takken met een maximale diameter van 24 mm snoeien. Er wordt gebruik gemaakt van de bypass kniptechniek en er is een sapgeul aanwezig. De schaar weegt slechts 266 gram waardoor je hem makkelijk kunt hanteren.

2. Gardena Comfort

Wanneer je een Gardena snoeischaar gaat gebruiken verwacht je een paar dingen: kracht, gemak en comfort. Laat dat nu precies zijn wat de Gardena Comfort aambeeld te bieden heeft! Laten we allereerst eens kijken naar het gebruikscomfort van deze snoeischaar. Je geniet van softgrip aan beide kanten waardoor je comfortabel te werk kunt gaan. En of je nu grote of kleine handen hebt, alle soorten handen kunnen deze Gardena snoeischaar gewoon comfortabel vastpakken. De ergonomische handgreep is tevens ook voorzien van een antikleef coating. Er wordt gebruik gemaakt van glasvezel in het grip zodat de schaar wat lichter is en dus makkelijker te hanteren. Hij heeft een gewicht van 262 gram. 

Maar hoe zit het dan met die kracht? Nou, dat zit helemaal prima. Met deze Gardena snoeischaar kun je takken tot 23 mm in diameter moeiteloos snoeien. Dankzij het aambeeld principe komen de scharen op elkaar terecht waardoor je een krachtige snoei krijgt en dus ook heel precies kan snoeien. De schaar is tevens ook gemaakt van roestvrij staal waardoor hij altijd zijn kracht zal behouden, ook als hij een paar keer teveel in de regen heeft gelegen. Dankzij het glasvezel in het grip kun je er ook vanuit gaan dat de snoeischaar langer mee zal gaan. Het gebruik van kwalitatieve componenten zorgt ervoor dat de schaar een lange levensduur heeft waar je nog jaren van kunt genieten. Wanneer je klaar bent kun je de schaar weer veilig opbergen zonder bang te zijn voor ongelukken dankzij de vergrendeling die boven op de schaar is gevestigd.

1. Gardena Comfort luxe

Uiteindelijk kan er maar één de beste Gardena snoeischaar zijn, en dat moet natuurlijk wel de Gardena Comfort luxe zijn. Zoals de naam al doet zeggen is dit een vrij luxe uitvoering die zich volledig voor het comfort van de gebruiker inzet. Hij heeft een robuust design maar werkt alsnog zeer licht. De snoeischaar maakt gebruik van ergonomische handgrepen die bedekt zijn met softgrip aan beide kanten. Ook is de ergonomische handgreep voorzien van antikleef coating. De Gardena snoeischaar is licht van gewicht met zijn 329 gram dankzij het gebruik van aluminium materialen. 

Het feit dat hij licht van gewicht is, betekent niet dat er geen kracht in zit. Deze Gardena snoeischaar kan takken met een diameter van 25 mm met gemak doorknippen. Hij is voornamelijk bedoeld voor vers, jong hout. Er wordt gebruik gemaakt van scherpe messen die met veel precisie door dikker hout kunnen snoeien. Zijn de messen na een lange tijd toch opgeraakt? Dan kun je deze eenvoudig verwisselen zodat je altijd een scherpe Gardena snoeischaar bij de hand hebt. Er wordt gebruik gemaakt van de bypass kniptechniek. Dankzij de kwalitatieve componenten die verwerkt zijn in de snoeischaar kun je er vanuit gaan dat hij een lange levensduur heeft. Er wordt gebruik gemaakt van roestvrij staal waardoor het niet erg is als je hem een keertje in de regen hebt laten liggen.

GARDENA Comfort luxe

Gardena Comfort luxe

Wat is de beste Gardena snoeischaar? 

De Gardena Comfort luxe heeft het hoogste gescoord in onze Gardena snoeischaren test. Dat komt omdat deze heel prettig in het gebruik is en licht van gewicht. Deze snoeischaar beweegt ook gemakkelijk door dikkere takken heen en door de ergonomische handgreep is het prettig werken met deze snoeischaar. Lees onze uitgebreide review over dit product op deze pagina als je er meer over wilt weten. 

Welke Gardena snoeischaar moet ik kiezen? 

Gardena maakt verschillende snoeischaren. Ze hebben de standaard snoeischaar in drie klassen uitgevoerd: 

  • Classic: een simpel model dat doet wat hij moet doen. Dit is de goedkoopste versie. 
  • Comfort: een model met een ergonomische handgreep. 
  • Comfort Luxe: een luxe uitvoering met ergonomische handgreep waarmee je ook dikkere takken soepel doorknipt. 
Als je op zoek bent naar een betaalbare snoeischaar dan is de Classic waarschijnlijk iets voor jou. Vind het vooral belangrijk dat je comfortabel langdurig met de snoeischaar kan werken en ben je bereid daar wat extra’s voor te betalen, dan raden we je aan om naar de Comfort of Comfort Luxe te kijken. 

Wat kost een Gardena snoeischaar? 

Een Gardena snoeischaar kost tussen de €12 en €30. Als je op zoek bent naar een goedkoper model, dan kan je naar de Classic kijken. Heb je iets meer te besteden en vind je extra gebruikersgemak belangrijk? Kijk dan naar de Comfort en de Comfort Luxe. 

Hoe wij Gardena snoeischaren testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom verschillende Gardena snoeischaren onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Gardena snoeischaar vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen