Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Gardena Snoeischaren in 2022

Je wilt natuurlijk dat jouw huis er een beetje netjes uitziet. Daarom maak je vaak schoon en koop je leuke spulletjes. Maar de buitenkant is net zo belangrijk. Heggen moeten bijvoorbeeld goed bijgehouden worden met een Gardena snoeischaar. Een heg heeft vele voordelen, zoals het beschermen tegen de wind en geluid, en ervoor zorgen dat je wat meer privacy hebt. Toch is het belangrijk om ze altijd goed bij te houden. Het ziet er dan niet alleen netjes uit, maar de heg blijft dan ook gezond. Een heg snoeien doe je gemakkelijk met een Gardena snoeischaar. Een Gardena snoeischaar is beschikbaar in allerlei vormen, maten en kleuren, en ze hebben ieder hun eigen voordelen. Maar wanneer moet je nu precies een Gardena snoeischaar gebruiken? Wanneer is de optimale tijd om jouw heg te snoeien? De drie meest voorkomende soorten heggen zijn de buxus, taxus en de coniferen.

In principe wil je een taxus altijd rond juni snoeien, en dan nog een keer in augustus of september. Twee keer per jaar dus. De onderkant moet iets breder zijn dan de bovenkant zodat er overal gelijkmatig zonlicht op schijnt. Des te vaker je de Gardena snoeischaar erbij pakt, des te dichter de heg groeit. Veel mensen hebben echter een buxus in hun tuin staan. Deze moet je minimaal 2 keer per jaar snoeien vanaf eind mei tot eind september. Het is belangrijk om deze niet in de volle zon te snoeien omdat de bladeren dan verbranden. Wil je toch even in de zon werken met jouw Gardena snoeischaar? Besproei hem dan eerst met water en dek hem daarna een tijdje af. Heb jij coniferen? Dan moet je ervoor zorgen dat je de Gardena snoeischaar vóór de langste dag van het jaar gebruikt hebt. 

Natuurlijk kun je ook gewoon een paar leuke plantjes op het balkon hebben staan of op het terras. Ook dan heb je een Gardena snoeischaar nodig om alles netjes bij te houden. En wat dacht je van dat kleine kruidentuintje wat je hebt staan? Voor het knippen van de kruiden gebruik je ook gewoon de snoeischaar!

Gardena snoeischaar - Top 5

Omdat er zoveel verschillende soorten Gardena snoeischaren zijn, hebben wij alvast de beste 5 voor je geselecteerd.

5. Gardena City Gardening

Deze Gardena snoeischaar staat ook wel bekend als de Gardena balkonschaar. Het is een simpele snoeischaar die geproduceerd is voor klein snoeiwerk. Hij valt onder de City Gardening collectie, waardoor hij dus uitstekend te gebruiken is voor al jouw planten op het balkon of in huis. Ook een rozenstruik die in de tuin staat kun je gemakkelijk snoeien met deze Gardena snoeischaar. Je kunt hiermee takken bewerken met een maximale dikte van 12 mm. De snoeischaar zelf is ook maar een klein ding, maar de kwaliteit wordt hier niet minder door. 

Omdat hij zo klein is kun je hem makkelijk opbergen in de schuur of in een la. Hierdoor ligt hij tevens ook heel fijn in de hand. Daarnaast is de schaar ook niet zwaar. Met slechts 189 gram aan gewicht zouden zelfs de kinderen het tuinieren voor jou kunnen oppakken! Ook tijdens een lange groene sessie ervaar je geen last van lamme armen door dit lichte gewicht. Het handvat is gemaakt van blauw kunststof en is erg opvallend. Dit past mooi bij het andere tuingereedschap van Gardena. Hoewel het maar een simpel en goedkoop model is, behoort deze toch tot onze top 5. De Gardena snoeischaar is scherp, knipt ontzettend goed en heeft een hoog gebruikscomfort. Je moet het in principe zien als een allesknipper. Of je er nu bloemen, dunne takken of kruiden mee wilt knippen, alles is mogelijk.

4. Gardena Classic

Deze Gardena snoeischaar staat ook wel bekend als de Gardena Classic. Het is een simpele snoeischaar die geproduceerd is voor klein en algemeen snoeiwerk. Hij is uitstekend te gebruiken voor snoeiwerk op het balkon of in een kleine tuin. Daarnaast kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken in een moestuin. Ook een rozenstruik die in de tuin staat kun je gemakkelijk snoeien met deze Gardena snoeischaar. Je kunt hiermee takken bewerken met een maximale dikte van 20 mm. De snoeischaar zelf heeft een lengte van 24,6 centimeter waardoor je hem makkelijk kunt opbergen in de schuur of zelfs in een la. 

Hierdoor ligt hij tevens ook heel fijn in de hand. Daarnaast is de schaar ook niet zwaar. Met slechts 0,2 kilogram kun jij met gemak de hele dag tuinieren als je daar zin in hebt! Ook tijdens een lange groene sessie ervaar je geen last van lamme armen door dit lichte gewicht. Hier wordt ook weer gebruik gemaakt van de opvallende blauwe kleur.. Dit past mooi bij het andere tuingereedschap van Gardena. Deze Gardena snoeischaar heeft veelbelovende reviews door huidige gebruikers. Velen spreken vooral over het gebruiksgemak en hoe scherp de schaar is. Zowel links- als rechtshandige kunnen deze schaar met een lemmetlengte van 4,5 centimeter zonder problemen gebruiken.

3. Gardena Comfort

De Gardena Comfort is specifiek gemaakt om het gebruiksgemak te optimaliseren, maar dat kon je al een beetje raden door de naam. Deze Gardena snoeischaar maakt gebruik van een ergonomische handgreep met softgrip aan beide kanten. Daarnaast is hij ook nog eens versterkt met extra glasvezel waardoor je van een lichte en comfortabele werking geniet. De ergonomische handgreep is ook voorzien van een antikleef coating. Natuurlijk zou het geen Gardena snoeischaar zijn als er niet ook gedacht was aan het werk wat makkelijker maken voor de gebruiker. 

Deze schaar heeft dan ook een grotere openingswijdte waardoor je gemakkelijk iets dikkere takken in de tuin kan snoeien. Dankzij de scherpe messen kun je met veel precisie snoeien. Tevens heeft hij ook nog eens een lange levensduur dankzij het gebruik van kwalitatieve componenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van glasvezel wat de schaar ook nog eens lichter maakt. Je kunt de Gardena snoeischaar naderhand weer netjes en veilig opbergen door de vergrendeling die boven op de schaar is bevestigd te gebruiken. Hierdoor kunnen kinderen niet zomaar de schaar pakken en ongelukken veroorzaken. Met deze schaar kun je takken met een maximale diameter van 24 mm snoeien. Er wordt gebruik gemaakt van de bypass kniptechniek en er is een sapgeul aanwezig. De schaar weegt slechts 266 gram waardoor je hem makkelijk kunt hanteren.

2. Gardena Comfort

Wanneer je een Gardena snoeischaar gaat gebruiken verwacht je een paar dingen: kracht, gemak en comfort. Laat dat nu precies zijn wat de Gardena Comfort aambeeld te bieden heeft! Laten we allereerst eens kijken naar het gebruikscomfort van deze snoeischaar. Je geniet van softgrip aan beide kanten waardoor je comfortabel te werk kunt gaan. En of je nu grote of kleine handen hebt, alle soorten handen kunnen deze Gardena snoeischaar gewoon comfortabel vastpakken. De ergonomische handgreep is tevens ook voorzien van een antikleef coating. Er wordt gebruik gemaakt van glasvezel in het grip zodat de schaar wat lichter is en dus makkelijker te hanteren. Hij heeft een gewicht van 262 gram. 

Maar hoe zit het dan met die kracht? Nou, dat zit helemaal prima. Met deze Gardena snoeischaar kun je takken tot 23 mm in diameter moeiteloos snoeien. Dankzij het aambeeld principe komen de scharen op elkaar terecht waardoor je een krachtige snoei krijgt en dus ook heel precies kan snoeien. De schaar is tevens ook gemaakt van roestvrij staal waardoor hij altijd zijn kracht zal behouden, ook als hij een paar keer teveel in de regen heeft gelegen. Dankzij het glasvezel in het grip kun je er ook vanuit gaan dat de snoeischaar langer mee zal gaan. Het gebruik van kwalitatieve componenten zorgt ervoor dat de schaar een lange levensduur heeft waar je nog jaren van kunt genieten. Wanneer je klaar bent kun je de schaar weer veilig opbergen zonder bang te zijn voor ongelukken dankzij de vergrendeling die boven op de schaar is gevestigd.

1. Gardena Comfort luxe

Uiteindelijk kan er maar één de beste Gardena snoeischaar zijn, en dat moet natuurlijk wel de Gardena Comfort luxe zijn. Zoals de naam al doet zeggen is dit een vrij luxe uitvoering die zich volledig voor het comfort van de gebruiker inzet. Hij heeft een robuust design maar werkt alsnog zeer licht. De snoeischaar maakt gebruik van ergonomische handgrepen die bedekt zijn met softgrip aan beide kanten. Ook is de ergonomische handgreep voorzien van antikleef coating. De Gardena snoeischaar is licht van gewicht met zijn 329 gram dankzij het gebruik van aluminium materialen. 

Het feit dat hij licht van gewicht is, betekent niet dat er geen kracht in zit. Deze Gardena snoeischaar kan takken met een diameter van 25 mm met gemak doorknippen. Hij is voornamelijk bedoeld voor vers, jong hout. Er wordt gebruik gemaakt van scherpe messen die met veel precisie door dikker hout kunnen snoeien. Zijn de messen na een lange tijd toch opgeraakt? Dan kun je deze eenvoudig verwisselen zodat je altijd een scherpe Gardena snoeischaar bij de hand hebt. Er wordt gebruik gemaakt van de bypass kniptechniek. Dankzij de kwalitatieve componenten die verwerkt zijn in de snoeischaar kun je er vanuit gaan dat hij een lange levensduur heeft. Er wordt gebruik gemaakt van roestvrij staal waardoor het niet erg is als je hem een keertje in de regen hebt laten liggen.

Geraadpleegde bronnen