Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Laserwaterpassen in 2022

Inhoudsopgave

Op zoek naar de beste laserwaterpas? Als je weleens een een lijst hebt opgehangen, dan heb je vast ervaren dat het niet altijd makkelijk is om zonder hulpmiddelen de lijst recht te hangen. Of wanneer je een kamer aan het behangen bent, dan kan het heel frustrerend zijn wanneer je een stap terug doet en ziet dat de eerste strook behang scheef is aangebracht. Natuurlijk bestaan er hulpmiddelen zoals de waterpas, potlood of schietpotlood om iets waterpas aan te brengen, maar wist je dat dit ook een stuk makkelijker kan? Namelijk met de laserwaterpas! Dit apparaat projecteert met een laser een perfecte rechte lijn op een oppervlakte. Deze apparaten zijn ontzettend precies. Zo weet je zeker dat je voortaan met kaarsrechte lijnen werkt. Met een laserwaterpas aan je zijde weet je zeker dat je de volgende keer die plank perfect op een rechte lijn aan de muur monteert. Voor zowel professionals als doe-het-zelvers is een laserwaterpas dus een waardevolle investering waarmee je altijd een perfect resultaat bereikt.

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Laserwaterpassen

BESTE KOOP

Brüder Mannesmann Zelfstellende laserwaterpas

PROFESSIONEEL

Stanley – FatMax X3G
Stanley - FatMax® X3G laserwaterpas

BUDGET

Lemato Laserwaterpas 175 mm
Lemato laserwaterpas 175 mm

Beste laserwaterpas - Top 5

Onderaan dit artikel zetten wij de stappen uiteen die je kan nalopen om een goede laserwaterpas te kopen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat het enorme aanbod aan laserwaterpassen het moeilijk maakt een keuze te maken. Waar moet je op letten? Wat is de prijs-kwaliteit verhouding van al deze verschillende soorten laserwaterpassen? Om het je wat makkelijker te maken, laten we in onze top 5 voor het jaar 2022 zien welke laserwaterpas als beste uit de bus komen. 

5. Powerplus POWX720

We trappen onze top 5 af met de Powerplus POWX720. Met deze laserwaterpas krijg je elke klus gemakkelijk geklaard. Deze waterpas projecteert horizontale of verticale lijnen. Hij kan ook beide lijnen combineren om een kruis te projecteren. De laserwaterpas is zelfnivellerend en stelt zichzelf dus automatisch waterpas. Dit doet hij binnen zeven seconden. Hij nivelleert zichzelf tot een helling van om en nabij zes graden. Door middel van een geluidsignaal wordt aangegeven wanneer de laser buiten zijn nivelleerbereik is geplaatst. 

De POWX270 beschikt over een 360° draaibare basis met graadmarkeringen, waarmee je kan uitlijnen in de gehele ruimte. Het werkbereik bedraagt tot tien meter (vijf meter vanaf het apparaat aan beide kanten). Je kan de waterpas los gebruiken, maar ook met het in hoogte van 475-1240 mm verstelbare statief. Hierdoor kan je de laserwaterpas precies zo opstellen als je wenst. Ook is het mogelijk het apparaat te bevestigen aan de wand door middel van de muurbevestiging. 

Dankzij de vergrendeling wordt de interne lasermodule beschermt wanneer je de laser vervoert en opbergt. Zo blijft de lasermodule beschermd tegen beschadiging door stoten en schudden en zal hij lang mee gaan. De laserwaterpas wordt geleverd inclusief 2 x 1.5V AA batterij en een stevige opbergkoffer. Zo berg je hem na gebruik gemakkelijk op en blijft hij beschermd tegen vuil, vocht en stof. Let wel, deze laserwaterpas is niet bedoeld voor buitengebruik, want daarvoor is het licht van de laser niet fel genoeg. Na aanschaf heb je een garantie van drie jaar. 

Powerplus POWX720

4. BOSCH Laserwaterpas PLL 1P

We gaan door met een laserwaterpas van Bosch. Bosch levert steevast topkwaliteit en ook deze laserwaterpas vormt daar geen uitzondering op. Als nummer vier van deze lijst kiezen we voor de BOSCH Laserwaterpas PLL 1P. Deze laserwaterpas krijgt uitsluitend positieve reacties en wij begrijpen goed waarom. Het grootste voordeel van deze laserwaterpas is het handige compacte en lichtgewicht ontwerp. De laserwaterpas past gemakkelijk in je broekzak en weegt slechts 0,19 kilogram. 

De laser is een puntlaser, waarmee hoogtes in de ruimtes worden overgebracht, maar kan eveneens horizontale, verticale en diagonale laserlijnen projecteren. Hij heeft een werkbereik van vijf meter voor een laserlijn en twintig meter voor een laserpunt. De laserlijn en laserpunt zijn dankzij de optimaal heldere laserdioden zeer goed zichtbaar.  Dankzij de fijnafstelling op de wand heeft de laser een exacte positionering. Door het compacte ontwerp kan je de laserwaterpas gemakkelijk in de ruimte positioneren. Indien gewenst kan je hem door middel van de flexibele wandhouder aan allerlei oppervlakken bevestigen. 

Zo kan je de laserwaterpas precies zo afstellen als je went en zo comfortabel mogelijk te werk gaan. Ook kan je hem eventueel aan een statief bevestigen. Naast het gebruik van de laserwaterpas als lasernivelleerinstrument kan je hem ook inzetten als normale, handmatige waterpas. Deze Bosch laserwaterpas is dus tot veel in staat, maar dat betekend gelukkig niet dat hij je ook veel hoeft te kosten. Voor slechts een paar tientjes heb je hem al in huis. 

3. Brüder Mannesmann Laserwaterpas

De derde plek is voor de Brüder Mannesmann Laserwaterpas. Deze laserwaterpas is van alle functies voorzien en te zowel thuis als op de bouwplaats te gebruiken. Met een meetbereik van maar liefst 30 meter is hij ideaal voor mobiel gebruik. Hij heeft een zeer hoge meetprecisie, ook op lange afstanden. Doordat hij is vervaardigd uit stevig metaal is hij zeer duurzaam en goed bestand tegen een stootje. De waterpas is voorzien van een niveauregeling en een 90° draaiende deflector. 

Ook beschikt hij over een 360° nivelleerplateau, waarmee je kan uitlijnen in de gehele ruimte. De laserwaterpas is voorzien van een waterpasplateau en een telescoopstatief met uittrekbare middenzuil, verstelbaar van 38 tot 108 centimeter. Zo kan je hem precies naar wens instellen, aangepast op de ruimte. Hij is voorzien van een 90 laser-omkeerhulpstuk en een laser-liniehulpstuk, die ideaal is voor het in een rechte lijn brengen. 

Dit alles is heel handig en compact op te bergen in de stevige, kunststof draagkoffer. Hierin zitten alle onderdelen stevig verankerd, zodat ze tijdens het vervoer en het opbergen goed beschermd zijn tegen schudden en stoten. Ook blijft de laserwaterpas zo optimaal beschermd tegen stof, vuil en vocht. Hij wordt inclusief  2 x AAA-batterij geleverd, zodat je direct aan de slag kan. 

Brüder Mannesmann Laserwaterpas

2. Silverline 273233

We zijn aangekomen bij de nummer 2, en wat ons betreft is dat de Silverline 273233. Deze compacte en lichtgewicht laserwaterpas is heel makkelijk hanteerbaar. Hij is ontzettend sterk en projecteert tot 10 meter voor een laserstraal en tot wel 30 meter voor een laserpunt. Hij is daarnaast draaibaar en beschikt over een variabele snelheid. Zo kan je met gemak in de gehele ruimte projecteren. Je kan de laserwaterpas neerzetten, maar je kan hem ook bevestigen aan het handige, stevige statief met aluminium poten. Deze kan je in hoogte verstellen van 540 tot 1180 millimeter. Daarnaast beschikt de laserwaterpas over drie nauwkeurige libellen. 

Hij werk op 4 x C 1,5 v batterijen. Let op, deze zijn niet inbegrepen en dien je apart aan te schaffen. Bij aankoop van de Silverline 273233 ontvang je naast het statief ook een handige schroevendraaier. Hij wordt geleverd inclusief stevige draagkoffer, waarin zowel de laserwaterpas als het statief stevig vastzitten. Zo ben je er zeker van dat ze goed beschermd zijn tijdens het vervoer tegen stoten en schudden. Bovendien berg je de laserwaterpas na gebruik gemakkelijk op, beschermd tegen vocht, vuil en stof. 

Silverline 273233

1. Brüder Mannesmann Zelfstellende laserwaterpas incl. statief

Wat ons betreft is de onbetwiste nummer 1 van deze lijst de Brüder Mannesmann Zelfstellende laserwaterpas incl. statief. Deze laserwaterpas is van alle gemakken en snufjes voorzien en zeer makkelijk in gebruik. Zo kan je werkelijk alles met een buitengewone precisie waterpas opleveren. De laserwaterpas is zelfstellend en heeft een meetbereik van om en nabij tien meter. Hij projecteert loodrechte en horizontale lijnen in gesloten ruimtes en beschikt over een luchtbelwaterpas voor het stellen. 

Het meegeleverde telescopisch statief is vervaardigd uit duurzaam aluminium en heeft een uitschuifbare middenzuil. Ook beschikt hij over een sokkelplaat met 360° schaal, zodat je met precisie kan uitlijnen in de gehele ruimte. Dankzij het compacte lichtgewicht ontwerp is de laserwaterpas heel eenvoudig te verplaatsen. Ook vervoer je hem moeiteloos, dankzij de meegeleverde robuuste kunststof koffer. 

Zo kan je hem gemakkelijk meenemen wanneer je bijvoorbeeld een vriend of familielid gaat helpen verhuizen. De koffer zorgt er bovendien voor dat de laserwaterpas en het statief goed beschermd blijven tijdens het vervoer en wanneer je hem opbergt. Stof, vuil en vocht krijgen geen kans om binnen te dringen, waardoor de laserwaterpas lang mee zal gaan. Hij wordt geleverd inclusief 2 x AAA batterij. 

Beste Goedkope Laserwaterpas

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen dat je als doe-het-zelver misschien niet snel voor een laserwaterpas in de hoogste prijsklasse zal kiezen, maar wel graag een laserwaterpas in huis haalt met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een laserwaterpas moet immers veilig en betrouwbaar zijn. Wij hebben ons hierin verdiept en als beste goedkope laserwaterpas gekozen voor de Lemato laserwaterpas 175 mm. Deze laserwaterpas zal je zonder twijfel heel goed van pas komen bij klus of verbouwwerkzaamheden in huis. 

De laser is zeer gemakkelijk en eenvoudig te bedienen en daarmee zowel voor de professional als de doe-het-zelver heel geschikt. Hij helpt tijdens bluswerkzaamheden zowel binnen als buiten met het nivelleringswerk. De laserwaterpas is heel gebruiksvriendelijk doordat hij eenvoudig te bedienen is. Dankzij het in hoogte van 10 tot 23 centimeter verstelbare statief kan je de laserwaterpas altijd precies zo in de ruimte plaatsen als nodig is voor de werkzaamheden die je wilt gaan verrichten. 

Met een werkbereik van tien meter en een nauwkeurigheid van +/- 1 millimeter per meter is de laserwaterpas zeer betrouwbaar. Hij wordt geleverd inclusief twee libellen met verlichting en 2 x AAA batterij. Indien je op zoek bent naar een betrouwbare laserwaterpas met een fijne prijs dan is deze laserwaterpas van Lemato een hele goede keuze. 

Lemato laserwaterpas 175 mm

Beste Professionele Laserwaterpas

Wanneer je van klussen je beroep hebt gemaakt, dan wil je logischerwijs werken met betrouwbaar en hoogstaand kwalitatieve gereedschappen en hulpmiddelen. Er zijn echter zo veel professionele laserwaterpassen op de markt, dat het lastig kan zijn om tot een juiste keuze te komen. Daarom hebben wij er eentje voor de professionals onder ons uitgekozen. Wij kiezen voor de Stanley – FatMax® X3G laserwaterpas als beste professionele laserwaterpas. Het is als professional natuurlijk uiterst belangrijk dat je je werkzaamheden zo goed mogelijk kan uitvoeren en blije klanten achterlaat. 

Je wilt natuurlijk absoluut voorkomen dat je bij een klant thuis het behang of de tegels scheef aanbrengt. Juist daarom is het zo belangrijk om in goede gereedschappen en hulpmiddelen te investeren. De Stanley – FatMax® X3G laserwaterpas zorgt er zonder twijfel voor dat je goed werk kan afleveren. Hij projecteert 3 x 360° rode lijnen, en kan tot zes kruislijnen tegelijkertijd projecteren. Met een bereik van 35 meter (50 meter met detector, maar die dient apart aangeschaft te worden) kan deze laserwaterpas je bij vrijwel elke klus van dienst zijn. De nauwkeurigheid bedraagt drie millimeter. 

De laserwaterpas is voorzien van een 1/4 en een 5/8 schroefdraad om hem op een statief te monteren. Het pendulum is vergrendelbaar, wat zorgt voor een goede bescherming tijdens het vervoeren van de laserwaterpas. Zo is het pendulum beschermd tegen stoten en schudden en daardoor zal de laserwaterpas lang meegaan. Daarnaast is de behuizing vervaardigd uit kwalitatief hoogstaand aluminium dat zeer goed tegen een stootje kan, wat natuurlijk van belang is wanneer je de laserwaterpas op de bouwplaats of tijdens verbouw- of renoveerwerkzaamheden gebruikt. Voor de professional die frequent bouw- en kluswerkzaamheden moet verrichten is dit naar ons inzicht de beste professionele laserwaterpas. 

Stanley - FatMax® X3G laserwaterpas

Koopgids

Een laserwaterpas is een apparaat dat je in staat stelt om met een laser lijnen te projecteren op bijvoorbeeld een muur. Meten, uitklinken en uitlijnen worden heel gemakkelijk met behulp van een laserwaterpas. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om tegels, behang of boekenplanken recht aan te brengen. Aan de hand van een lasterstraal bepaalt de laserwaterpas wat de horizontale of verticale paslijn is. Je kan de laser projecteren op zowel muren als plafonds, afhankelijk van de meegeleverde accessoires. Zo kan je alles altijd waterpas maken. Dit kan bij verschillende werkzaamheden van pas komen, zoals bijvoorbeeld bij een muur behangen, een ruimte betegelen, boekenplanken bevestigen, schilderijen ophangen, de hoogte van een ruimte meten, en nog veel meer.

Welke laserwaterpas kopen?

Zoals met elk gereedschap het geval is, kent ook de laserwaterpas vele soorten en vele uitgaves van allerlei verschillende producenten. Wanneer je online op zoek gaat naar een goede laserwaterpas, dan zie je vaak na tien minuten scrollen door de bomen het bos al niet meer. Lastig om zo tot een weloverwogen keuze te komen! Want waar moet je op letten? Wat voor soort laserwaterpas past het beste bij je wensen? Om je te helpen tot de juiste keuze te komen, hebben wij een aantal factoren hieronder toegelicht, zodat je weet waarop je kan letten bij de aanschaf van een laserwaterpas.

Hobbymatig of professioneel?

Een belangrijke factor bij de aanschaf van een laserwaterpas is de vraag of je er een nodig hebt als doe-het-zelver of als professional. De prijs en de mogelijkheden van het toestel kunnen namelijk per laserwaterpas erg uiteenlopen. Als doe-het-zelver kan je prima uit de voeten met een goedkoper, simpel toestel. Die zullen goed in staat zijn om de werkzaamheden in en rond het huis naar behoren uit te voeren. Denk dan vooral aan het ophangen van schilderijen, het behangen van een kamer, het bevestigen van een plank. Voor professionals zijn er professionele laserwaterpassen die net wat meer functies hebben. Vooral de nauwkeurigheid is voor professionals belangrijk. Ze moeten vaak over een grote afstand scherp en nauwkeurig kunnen projecteren. Ook zijn professionele toestellen vaak wat ingewikkelder om te begrijpen. Als professioneel is het zeker raadzaam om voor een professioneel toestel te kiezen, dat vervaardigd is uit kwalitatief hoogstaand stevig materiaal en bijvoorbeeld een bescherming van de pendel heeft en goed tegen een stootje kan. Ook is het belangrijk dat de laserwaterpas op te bergen is in een robuuste draagkoffer voor een beschermd vervoer van het apparaat.

Wat wil je meten?

Ga voordat je een waterpaslaser aanschaft na wat je wilt gaan meten. Het meetbereik van een laserwaterpas kan namelijk per product erg verschillen. Indien je alleen in kleine ruimtes zal gaan meten zal een apparaat met een meetbereik tot tien meter prima volstaan. Echter, wanneer je in grote ruimtes gaat meten zal je een groter meetbereik nodig hebben. Check ook of de laserwaterpas voor binnen of buiten gebruik bedoeld is. Bij sommige apparaten is de laserstraal namelijk niet sterk genoeg voor gebruik in de buitenlucht. Ga tot slot ook na welke prijs in verhouding staat tot waarvoor je de laserwaterpas wilt gaan gebruiken. Stel dat je hem maar voor een enkele klus nodig hebt, dan raden we aan om voor een goedkoper model te kiezen.

Soorten laserwaterpassen

Er bestaan verschillende soorten laserwaterpassen. Het meest simpele model laserwaterpas is de puntlijnlaser. Dit apparaat projecteert een punt op de wand. Dit is bedoelt als richtpunt vanuit waar je een lijn kan tekenen. Je zal met een puntlijnlaser dus nog wel wat meer werk zelf verrichten. Er bestaan ook driepuntslasers. Deze projecteren drie punten verdeelt over drie assen. Dit kan heel handig en behulpzaam zijn wanneer je een referentie in verschillende richtingen nodig hebt zodat je hoogte in een ruimte kan meten. Je moet de meetpunten echter wel nog verbinden met elkaar in een waterpaslijn. Dan bestaan er ook lijnlaser. Deze lijken op muntlasers, maar in plaats van een punt projecteren ze een lijn. Dit is heel handig wanneer je bijvoorbeeld schilderijen op dezelfde hoogte naast elkaar op wilt hangen. Ook kan dit heel fijn zijn tijdens het behangen of het betegelen. Tot slot zijn er ook 360 graden roterende lijnlasers. Deze lasers zet je op een statief. Ze roteren om hun as in een cirkel van 360 graden. Dit komt vooral van pas wanneer je wilt uitlijnen in de gehele ruimte.

Zelfnivellerend of handmatig nivelleren?

Een volgende belangrijke factor bij een laserwaterpas is de mogelijkheid tot zelfnivellering of handmatig nivelleren. Een zelfnivellerende laserwaterpas bepaalt geheel zelfstandig wat de waterpaslijn is. Je hoeft dus zelf niks te doen. Het apparaat doet dit door middel van een geïntegreerde pendulum, die door de zwaartekracht loodrecht naar beneden nivelleert. De waterpaslijn staat dan in een hoek van 90 graden op de stand van het pendulum, waardoor het apparaat een waterpas rechte lijn kan projecteren. Het grote voordeel hiervan is dat je hem ook op onstabiele ondergronden kan gebruiken. De zelfnivellerende functie zal dan alsnog zichzelf waterpas stellen. Bovendien bespaar je dus tijd en energie doordat je zelf niks hoeft in te stellen. Een handmatige waterpas stel je, zoals de naam al zegt, handmatig in door middel van libellen. Dit zijn buisjes met gele vloeistof en een belletje erin. Aan de hand van het belletje kan je zien of iets waterpas is. Er bestaan ook laserwaterpassen die beide functies combineren, zodat je per klus kan kiezen welke vorm je voorkeur geniet.

Bereik

Het meetbereik van een laserwaterpas geeft aan tot hoever de laser kan meten. Dit is erg belangrijk om te weten voordat je een apparaat aanschaft. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om de laserwaterpas in een grote ruimte te gebruiken, dan is het van belang dat het apparaat een groot genoeg maximaal bereik heeft. Voor de meeste ruimtes is een bereik van maximaal 30 meter meer dan genoeg, en eigenlijk heb je als doe-het-zelver aan een bereik tussen de 10 en 15 meter al voldoende meetbereik. Maar voor grotere ruimtes – vooral als professional – zal je wellicht een groter bereik nodig hebben. Bedenk dus altijd van tevoren wat voor bereik je nodig zal hebben voor de werkzaamheden die je wilt gaan verrichten. Een extra element om op te letten is de kleur van de laserlijn. Meestal is die rood, maar tegenwoordig zijn er ook laserwaterpassen verkrijgbaar met een groene laserlijn. Deze zijn beter zichtbaar overdag en bovendien veiliger voor je ogen. Ze zijn echter meestal wel wat duurder.

Geraadpleegde bronnen