Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Kärcher stoomreinigers in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Kärcher stoomreiniger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Kärcher stoomreiniger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Kärcher stoomreiniger top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Kärcher stoomreiniger - Top 5

5. Kärcher SC 1

We beginnen onze lijst met een handstoomreiniger. Deze Kärcher stoomreiniger kun je gemakkelijk met één hand bedienen. Ondanks zijn kleine formaat heeft hij nog steeds een indrukwekkend vermogen van 1200 Watt. Natuurlijk bereikt hij dit vermogen dankzij het gebruik van netstroom en een snoer van 4 meter lang. Hierdoor heb je altijd wel een stopcontact in de buurt. Je wilt deze Kärcher stoomreiniger in principe gebruike voor kleine reinigingsklusjes zoals het verwijderen van aanslag rondom een kraan of douchekop, of aangekoekte etensresten op een gasfornuis. Met een extra hulpstuk zou je deze Kärcher stoomreiniger ook kunnen gebruiken om behang los te stomen of ramen en spiegels te reinigen. 

Het stoom verwijdert 99,99% van alle bacteriën waardoor je geen chemicaliën meer nodig hebt. Deze uitvoering heeft de opvallende gele kleur waar Kärcher om bekend staat. Hij is voorzien van kinderbeveiliging waardoor er geen gevaar ontstaat als de kinderen hem per ongeluk te pakken krijgen. Je werkt met een waterreservoir met een inhoud van 200 ml waardoor je hem wel regelmatig moet bijvullen. Met een vol reservoir kun je ongeveer 30 minuten werken. Bij aanschaf van deze Kärcher stoomreiniger krijg je een aantal handige accessoires zodat je een variatie aan klusjes kunt uitvoeren. Denk hierbij aan een handsproeier, puntstraal, krachtsproeier, ronde borstel, maatbeker en microvezel overtrek. Hierdoor heb je alles in huist wat je nodig hebt om gelijk aan de slag te gaan en jouw huis grondig te reinigen.

Kärcher SC 1​

Bekijk verschillende aanbieders

4. Kärcher SC 4 EasyFix

Waar we met het vorige model alleen klein klusjes konden uitvoeren, kun je met deze Kärcher stoomreiniger ineens veel grotere klussen aannemen. De Kärcher SC 4 EasyFix maakt gebruik van een vloermond waardoor je ook grote oppervlakten kunt reinigen. Het duurt slechts enkele minuten voordat de Kärcher stoomreiniger op temperatuur is waarna je gemakkelijk tegels, kookplaten en afzuigkappen kunt schoonmaken. Ook een vloer is geen probleem. Er wordt gewerkt met een afneembaar waterreservoir waardoor je deze gemakkelijk kunt vullen. 

De microvezel bodemdoek kan vastgemaakt worden aan de vloermond middels klittenband. Voor het verwijderen van deze doek hoef je niet in contact te komen met het vuil. Je werkt met een vermogen van ruim 2000 Watt, verkregen door het gebruik van netstroom. Er wordt een snoer gebruik van 4 meter lang die je gemakkelijk weer kunt opbergen in de koord opslagruimte als alles gereinigd is. Wanneer je even pauze wilt nemen kun je gebruik maken van de parkeerstand. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van kinderbeveiliging zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Tevens is er ditmaal ook een waterniveau indicator aanwezig zodat je precies weet wanneer het weer tijd is om het water bij te vullen. 

De stoomverdeling kun je ook zelf instellen. Bij aanschaf van deze Kärcher stoomreiniger krijg je alles wat je nodig hebt om gelijk aan de slag te gaan: een vloerborstel, een vierkante borstel, punstraalsproeier, kleine ronde borstel, microvezel overtrek voor handsproeier, microvezel vloerdoek en 2 verlengbuizen. Tevens heb je ook twee jaar garantie op de Kärcher stoomreiniger.

Kärcher SC 4

Bekijk verschillende aanbieders

3. Kärcher SC 3 EasyFix Premium

Hoewel Kärcher normaal gesproken bekend staat om zijn gele kleur, is deze Kärcher stoomreiniger ook beschikbaar in een witte kleur. De SC 3 EasyFix Premium is binnen 30 seconden opgewarmd waardoor je vrijwel gelijk aan de slag kunt gaan. Het verwijderen van hardnekkig vuil zonder chemicaliën is voor deze stoomreiniger geen probleem. Je werkt met een vermogen van 1900 Watt en hebt wederom weer een snoerlengte van 4 meter. Het reservoir van deze Kärcher stoomreiniger is echter wel een stuk groter dan de vorige twee modellen, deze heeft namelijk een inhoud van 1 liter. 

Je kunt hem zelfs bijvullen terwijl je bezig bent met reinigen. Tevens is de Kärcher stoomreiniger ook voorzien van een slim ontkalkingsfilter zodat je hier niet al te vaak naar hoeft om te kijken. Er is een waterniveau indicator die aangeeft wanneer het weer tijd is om het water bij te vullen. Het kinderslot zorgt ervoor dat er geen ongelukken kunnen gebeuren door grijpgrage handjes. Deze Kärcher stoomreiniger is vrijwel overal inzetbaar, zelfs op tapijten. Je krijgt een groot aantal accessoires geleverd zodat je gelijk aan de slag kunt gaan: een vloerborstel, tapijtborstel, vierkante borstel, puntstraalsproeier, hogedruksproeier, kleine ronde borstel, grote ronde borstel, microvezel overtrek voor handsproeier, 2 microvezel vloerdoeken, 2 verlengbuizen en een ontkalkingspatroon.

Kärcher SC 3 EasyFix Premium stoomreiniger

Bekijk verschillende aanbieders

2. Kärcher SC 2 Deluxe EasyFix

Dit is weer een Kärcher stoomreiniger in een gele kleur. Je kunt gebruik maken van tweetraps stoomregeling om de stoomintensiteit aan het oppervlak en het vuilniveau aan te passen. Het is erg makkelijk om te zien wanneer deze Kärcher stoomreiniger klaar voor gebruik is, hij maakt namelijk gebruik van een verlichte led-ring op de handgreep. Wanneer deze rood is, is het apparaat nog aan het opwarmen. Als deze groen kleurt is hij klaar voor gebruik. Ook is er een indicator die laat zien wanneer het weer tijd is om het water bij te vullen. 

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter waardoor je redelijk wat tijd door kunt gaan zonder bij te vullen. Het apparaat werkt met een vermogen van 1500 Watt en een snoer van 4 meter lang. Hierdoor is er altijd wel een stopcontact in de buurt. Je kunt echt van alles schoonmaken met deze Kärcher stoomreiniger. Of het nu gaat om vloerbedekking, laminaat, parket, tegels, kookplaten, afzuigkappen of kleine openingen, niets is te ingewikkeld voor deze handige Harry. Er worden flink wat accessoires meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. Hierbij valt te denken aan een handsproeier, microvezeldoeken, puntstraalsproeier, vloermond, vloerdoek, verlengbuis en een ronde borstel.

Kärcher SC 2 Deluxe EasyFix

Bekijk verschillende aanbieders

1. Kärcher SV 7

Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de beste Kärcher stoomreiniger zijn, en dat is wat ons betreft de Kärcher SV 7. Het mag duidelijk zijn dat de betere modellen een witte kleur hebben, want ook deze stoomreiniger is weer compleet wit. Met deze Kärcher stoomreiniger kun je stofzuigen, stomen en drogen in één stap. Uiteraard maakt de stofzuiger functie gebruik van een waterfilter. Je kunt de stoomregulatie instellen op 5 verschillende standen. 

De stoomreiniger werkt met een vermogen van ruim 2200 Watt en is binnen 5 minuten op temperatuur. Het snoer is iets langer dan de andere modellen in deze lijst en heeft 6 meter lengte. Deze kun je tevens ook in de Kärcher stoomreiniger opslaan. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,25 liter waardoor je lekker lang door kunt gaan en is continu navulbaar. Natuurlijk kun je middels een waterniveau indicator goed in de gaten houden wanneer je deze moet bijvullen. Ook hier krijg je weer een hoop accessoires meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt. 

Dit is het meest complete setje tot nu toe. Bij aanschaf van deze Kärcher stoomreiniger krijg je een vloermondstuk met 3 inleggers, 2 stoombuizen, een handsproeier met doek, opzetstuk voor ramen wassen groot en klein, puntsproeier met verlenging, plintenzuigmond 4 ronde borsteltjes, meubelzuigmond klein en groot, meubelborstel, schoonmaakborstel en een navulbeker. Hier zitten dus accessoires bij voor elke functie van de 3-in-1 stoomreiniger.

Kärcher SV 7 stoomreiniger

Bekijk verschillende aanbieders

Welke Kärcher stoomreiniger is de beste? 

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Kärcher SV 7 de beste stoomreiniger is op dit moment. We zijn fan omdat je hiermee kan stofzuigen, stomen én drogen. Lees onze uitgebreide review op deze pagina om meer over dit apparaat te leren. 

Is een stoomreiniger beter dan dweilen? 

Ja, de stoomreiniger maakt beter en hygiënischer schoon dan een dweil. Met een stoomreiniger maak je veel gemakkelijker hardnekkige opgedroogde vlekken los, waardoor je vloer nog schoner wordt. Daarnaast doodt de stoom bacteriën. Ook wordt het water in een emmer snel vies als je dweilt. Dat gebeurt niet bij een stoomreiniger omdat deze continu nieuwe stoom produceert. Je verspreidt ook geen vuil over de vloer zoals bij een dweil wanneer je deze niet om de haverklap uitspoelt. Met een stoomreiniger bereik je dus een schoner resultaat dan met een dweil. 

Wat kan je allemaal doen met een stoomreiniger?  

Een stoomreiniger heeft verschillende standen, opzetstukken en functies. Daarom kan je er veel verschillende oppervlaktes mee reinigen op diverse manieren. Met de stoomreiniger kan je onder andere: 
  • Tapijten en kleden stomen
  • Gordijnen stomen en kreukvrij maken 
  • Meubels reinigen 
  • Vloeren grondig schoonmaken
  • Een matras hygiënisch schoon stomen
  • De binnenkant van de auto reinigen en stomen

Hoe wij Kärcher stoomreinigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom verschillende Kärcher stoomreinigers onderzocht, meer dan 8 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Kärcher stoomreiniger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen