Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Karcher stoomreinigers in 2022

Stoomreinigers zijn al een hele tijd razend populair bij jonge gezinnen. Niet enkel helpen ze je huis in een mum van tijd helemaal schoon te krijgen, de stoom van een Kärcher stoomreiniger zorgt er eveneens voor dat de oppervlakken volledig gereinigd zijn en dat bacteriën geen schijn van kans maken. Hete stoom kan ongeveer 99,99% van de ziektekiemen van de oppervlakken verwijderen – dit is erg goed voor het schoonmaken van je keuken, de speelkamer en de badkamer. Daarnaast is het ook niet nodig om chemicaliën te kopen wat dan weer erg goed nieuws is voor het milieu. Het enige dat je nodig hebt om je huis blinkend schoon te maken is een is kraantjeswater en een Kärcher Stoomreiniger. 

Hoe komt het nou dat zo’n Kärcher stoomreiniger zo’n geweldige en indrukwekkende resultaten bekomt? Wel, de reinigingskracht van de Kärcher stoomreiniger zit ‘m vooral in het feit dat de stoom onder grote druk uit de stoomreiniger komt. Daarnaast spelen natuurlijk ook de temperatuur en de vorm van de stoomkop een rol. 

De Kärcher stoomreiniger laat de stoomdeeltjes doordringen tot in de kleinste plekjes om zo het vuil makkelijk los te maken. Daarna wordt dit vuil met de zuigkop automatisch opgezogen zodat je oppervlak mooi achterblijft. 

Daarnaast kan de Kärcher stoomreiniger ook allergene deeltjes verwijderen wat van deze reiniger een erg waardevolle tool maakt voor mensen met allergieën of astma. 

De stoomreinigers van Kärcher zijn in heel wat verschillende maten verkrijgbaar. Zo heb je stoomreinigers die geschikt zijn voor de vloer terwijl er ook stoomreinigers zijn die je makkelijk in de hand kan houden om bijvoorbeeld oppervlakken of zelfs ramen mee te wassen. Om jou te helpen een geïnformeerde keuze te maken hebben we hier alvast de beste Kärcher stoomreinigers op een rijtje gezet.

Kärcher stoomreiniger - Top 5

Dus jij wilt ook een Kärcher stoomreiniger in huis hebben? Dan zijn wij er om jou te helpen! Want welke stoomreiniger moet je nu precies kiezen? Zijn ze allemaal hetzelfde, of zijn er belangrijke verschillen? Wij hebben een Kärcher stoomreiniger top 5 lijst voor jou gemaakt om jou te helpen. Zo is het onderzoek al gedaan voor jou en hoef je alleen nog maar op ‘kopen’ te klikken!

5. Kärcher SC 1

We beginnen onze lijst met een handstoomreiniger. Deze Kärcher stoomreiniger kun je gemakkelijk met één hand bedienen. Ondanks zijn kleine formaat heeft hij nog steeds een indrukwekkend vermogen van 1200 Watt. Natuurlijk bereikt hij dit vermogen dankzij het gebruik van netstroom en een snoer van 4 meter lang. Hierdoor heb je altijd wel een stopcontact in de buurt. Je wilt deze Kärcher stoomreiniger in principe gebruike voor kleine reinigingsklusjes zoals het verwijderen van aanslag rondom een kraan of douchekop, of aangekoekte etensresten op een gasfornuis. Met een extra hulpstuk zou je deze Kärcher stoomreiniger ook kunnen gebruiken om behang los te stomen of ramen en spiegels te reinigen. 

Het stoom verwijdert 99,99% van alle bacteriën waardoor je geen chemicaliën meer nodig hebt. Deze uitvoering heeft de opvallende gele kleur waar Kärcher om bekend staat. Hij is voorzien van kinderbeveiliging waardoor er geen gevaar ontstaat als de kinderen hem per ongeluk te pakken krijgen. Je werkt met een waterreservoir met een inhoud van 200 ml waardoor je hem wel regelmatig moet bijvullen. Met een vol reservoir kun je ongeveer 30 minuten werken. Bij aanschaf van deze Kärcher stoomreiniger krijg je een aantal handige accessoires zodat je een variatie aan klusjes kunt uitvoeren. Denk hierbij aan een handsproeier, puntstraal, krachtsproeier, ronde borstel, maatbeker en microvezel overtrek. Hierdoor heb je alles in huist wat je nodig hebt om gelijk aan de slag te gaan en jouw huis grondig te reinigen.

4. Kärcher SC 4 EasyFix

Waar we met het vorige model alleen klein klusjes konden uitvoeren, kun je met deze Kärcher stoomreiniger ineens veel grotere klussen aannemen. De Kärcher SC 4 EasyFix maakt gebruik van een vloermond waardoor je ook grote oppervlakten kunt reinigen. Het duurt slechts enkele minuten voordat de Kärcher stoomreiniger op temperatuur is waarna je gemakkelijk tegels, kookplaten en afzuigkappen kunt schoonmaken. Ook een vloer is geen probleem. Er wordt gewerkt met een afneembaar waterreservoir waardoor je deze gemakkelijk kunt vullen. 

De microvezel bodemdoek kan vastgemaakt worden aan de vloermond middels klittenband. Voor het verwijderen van deze doek hoef je niet in contact te komen met het vuil. Je werkt met een vermogen van ruim 2000 Watt, verkregen door het gebruik van netstroom. Er wordt een snoer gebruik van 4 meter lang die je gemakkelijk weer kunt opbergen in de koord opslagruimte als alles gereinigd is. Wanneer je even pauze wilt nemen kun je gebruik maken van de parkeerstand. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van kinderbeveiliging zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Tevens is er ditmaal ook een waterniveau indicator aanwezig zodat je precies weet wanneer het weer tijd is om het water bij te vullen. 

De stoomverdeling kun je ook zelf instellen. Bij aanschaf van deze Kärcher stoomreiniger krijg je alles wat je nodig hebt om gelijk aan de slag te gaan: een vloerborstel, een vierkante borstel, punstraalsproeier, kleine ronde borstel, microvezel overtrek voor handsproeier, microvezel vloerdoek en 2 verlengbuizen. Tevens heb je ook twee jaar garantie op de Kärcher stoomreiniger.

3. Kärcher SC 3 EasyFix Premium

Hoewel Kärcher normaal gesproken bekend staat om zijn gele kleur, is deze Kärcher stoomreiniger ook beschikbaar in een witte kleur. De SC 3 EasyFix Premium is binnen 30 seconden opgewarmd waardoor je vrijwel gelijk aan de slag kunt gaan. Het verwijderen van hardnekkig vuil zonder chemicaliën is voor deze stoomreiniger geen probleem. Je werkt met een vermogen van 1900 Watt en hebt wederom weer een snoerlengte van 4 meter. Het reservoir van deze Kärcher stoomreiniger is echter wel een stuk groter dan de vorige twee modellen, deze heeft namelijk een inhoud van 1 liter. 

Je kunt hem zelfs bijvullen terwijl je bezig bent met reinigen. Tevens is de Kärcher stoomreiniger ook voorzien van een slim ontkalkingsfilter zodat je hier niet al te vaak naar hoeft om te kijken. Er is een waterniveau indicator die aangeeft wanneer het weer tijd is om het water bij te vullen. Het kinderslot zorgt ervoor dat er geen ongelukken kunnen gebeuren door grijpgrage handjes. Deze Kärcher stoomreiniger is vrijwel overal inzetbaar, zelfs op tapijten. Je krijgt een groot aantal accessoires geleverd zodat je gelijk aan de slag kunt gaan: een vloerborstel, tapijtborstel, vierkante borstel, puntstraalsproeier, hogedruksproeier, kleine ronde borstel, grote ronde borstel, microvezel overtrek voor handsproeier, 2 microvezel vloerdoeken, 2 verlengbuizen en een ontkalkingspatroon.

2. Kärcher SC 2 Deluxe EasyFix

Dit is weer een Kärcher stoomreiniger in een gele kleur. Je kunt gebruik maken van tweetraps stoomregeling om de stoomintensiteit aan het oppervlak en het vuilniveau aan te passen. Het is erg makkelijk om te zien wanneer deze Kärcher stoomreiniger klaar voor gebruik is, hij maakt namelijk gebruik van een verlichte led-ring op de handgreep. Wanneer deze rood is, is het apparaat nog aan het opwarmen. Als deze groen kleurt is hij klaar voor gebruik. Ook is er een indicator die laat zien wanneer het weer tijd is om het water bij te vullen. 

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter waardoor je redelijk wat tijd door kunt gaan zonder bij te vullen. Het apparaat werkt met een vermogen van 1500 Watt en een snoer van 4 meter lang. Hierdoor is er altijd wel een stopcontact in de buurt. Je kunt echt van alles schoonmaken met deze Kärcher stoomreiniger. Of het nu gaat om vloerbedekking, laminaat, parket, tegels, kookplaten, afzuigkappen of kleine openingen, niets is te ingewikkeld voor deze handige Harry. Er worden flink wat accessoires meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. Hierbij valt te denken aan een handsproeier, microvezeldoeken, puntstraalsproeier, vloermond, vloerdoek, verlengbuis en een ronde borstel.

1. Kärcher SV 7

Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de beste Kärcher stoomreiniger zijn, en dat is wat ons betreft de Kärcher SV 7. Het mag duidelijk zijn dat de betere modellen een witte kleur hebben, want ook deze stoomreiniger is weer compleet wit. Met deze Kärcher stoomreiniger kun je stofzuigen, stomen en drogen in één stap. Uiteraard maakt de stofzuiger functie gebruik van een waterfilter. Je kunt de stoomregulatie instellen op 5 verschillende standen. 

De stoomreiniger werkt met een vermogen van ruim 2200 Watt en is binnen 5 minuten op temperatuur. Het snoer is iets langer dan de andere modellen in deze lijst en heeft 6 meter lengte. Deze kun je tevens ook in de Kärcher stoomreiniger opslaan. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,25 liter waardoor je lekker lang door kunt gaan en is continu navulbaar. Natuurlijk kun je middels een waterniveau indicator goed in de gaten houden wanneer je deze moet bijvullen. Ook hier krijg je weer een hoop accessoires meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt. 

Dit is het meest complete setje tot nu toe. Bij aanschaf van deze Kärcher stoomreiniger krijg je een vloermondstuk met 3 inleggers, 2 stoombuizen, een handsproeier met doek, opzetstuk voor ramen wassen groot en klein, puntsproeier met verlenging, plintenzuigmond 4 ronde borsteltjes, meubelzuigmond klein en groot, meubelborstel, schoonmaakborstel en een navulbeker. Hier zitten dus accessoires bij voor elke functie van de 3-in-1 stoomreiniger.

Geraadpleegde bronnen