Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 3 beste Makita accu’s in 2022

Op zoek naar een goede Makita Accu? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita Accu die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken. Veel leesplezier!

Onze Best Beoordeelde Makita Accu


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita accu - Top 3

3. Makita BL1815N

Dit is een Makita accu geschikt voor het Makita LXT 18V accu platform. Je kunt deze dus bij meerdere soorten gereedschappen gebruiken. Op de website van Makita kun je zien bij welke gereedschappen je deze Makita accu precies kunt gebruiken. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 150 verschillende gereedschappen te gebruiken met deze specifieke Makita accu. Het is een accu van type Li-Ion. Kenmerk hiervan is de hoge energiedichtheid. Tegenwoordig zijn dit de meest gebruikte accu’s voor gereedschap, laptops en telefoons. Eerlijk is eerlijk, dat is ook niet voor niets. We zullen de technologie achter Li-Ion accu’s later in dit artikel nog een keer grondig bespreken. Deze Makita accu heeft een capaciteit van 1500mAh. 

Hij is vrij licht van gewicht en weegt slechts 0,4 kilogram. Makita vindt kwaliteit belangrijk en belooft dan ook een jaar garantie voor de Makita accu. Tevens is dit ook een Makita accu die redelijk goedkoop is, maar toch de kwaliteit van Makita belooft. Hij heeft uiteraard ook een keurmerk om dit te laten zien. Deze Makita accu is voorzien van een led indicator waardoor je precies kunt zien hoeveel batterij je nog over hebt. Als het 1e led lichtje knippert is dit een signaal dat de accu moet worden opgeladen. De leds laten ook zien wanneer er een storing is opgetreden. Al met al is dit een sterke Makita accu van hoge kwaliteit.

2. Makita BL1021B

Een goede accu bepaalt al de helft van de kwaliteit van jouw gereedschap. Voordat we de beste Makita accu onthullen willen we nog even aandacht vragen voor de BL1021B. Deze accu heeft een vermogen van 2.0 Ah.

Je kunt de BL1021B voor meer dan honderd Makita machines gebruiken. Alle Makita CXT 12 V Max machines zijn hiervoor geschikt. Door een handige led indicator weet je precies wanneer het weer tijd is om de accu op te laden; bij 4 leds is de accu 75-100% geladen, en bij 1 led heb je nog 0-25% accu resterend. Zodra het eerste led lampje gaat knipperen is het tijd om koffie te halen en de accu aan de lader te leggen.

De accu voegt niet veel gewicht toe aan jouw gereedschap want het weegt slechts 250 gram. Er is trouwens ook een handige functie waardoor je weet of de accu een storing heeft, dan gaan alle vier de leds namelijk twee om twee knipperen.

1. Makita BL1850B

Er kan er maar een de beste zijn, en wat ons betreft is dat toch zeker deze Makita accu. Zoals je al aan het aantal Ah kunt zien, kan deze accu nog langer meegaan dan het vorige model. Deze accu maakt tevens deel uit van het Makita LXT 18V platform waardoor er heel veel soorten gereedschappen zijn waar je deze accu mee kunt combineren. En het opladen zelf? Dat kost slechts 36 minuten! Je kunt dus gewoon tijdens de pauze even de accu aan de oplader leggen en na de pauze er volle bak tegenaan gaan zonder onderbrekingen. Kwa gewicht is hij wel weer iets zwaarder dan de bovenstaande modellen, namelijk 0,6 kilogram, dus je armen willen misschien wel iets langer rust tijdens de pauze. 

Ook dit model heeft weer een LED-indicator waardoor je precies kunt zien wanneer het tijd is om jouw Makita accu op te laden of te wisselen. Daarnaast is de accu ook voorzien van blokkering en snelsluiting. Je krijgt maar liefst 2 jaar garantie bij de aanschaf van deze Makita accu, en dat laat maar weer eens zien hoe zeker Makita is van zijn kwaliteit. Door de kwaliteit een veelzijdigheid van deze Makita accu ligt de prijs ook wat hoger, maar dat hebben we uiteraard wel over voor een product met deze eigenschappen.

Goed advies gekregen?

4.7 / 5. Aantal stemmen 74

Lees ook

Geraadpleegde bronnen