Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita accu? Advies & Top 3 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita Accu? In dit artikel vind je informatie die je kan gebruiken om tot de aankoop te komen van een Makita Accu die goed bij jou en je gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in het accu aanbod hebben wij voor jou een top 3 samengesteld. Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita accu 2023 - Top 3

3. Makita BL1815N

Waarom we fan zijn: 
Deze Makita BL1815N accu is geschikt voor meer dan 150 verschillende soorten Makita gereedschap. 

Dit is een Makita accu geschikt voor het Makita LXT 18V accu platform. Je kunt deze dus bij meerdere soorten gereedschappen gebruiken. Op de website van Makita kun je zien bij welke gereedschappen je deze Makita accu precies kunt gebruiken en dat zijn er op het moment van schrijven meer dan 150.

Het is een accu van type Li-Ion. Tegenwoordig zijn dit de meest gebruikte accu’s voor gereedschap, laptops en telefoons. 

Deze Makita accu is voorzien van een LED indicator waardoor je precies kunt zien hoeveel batterij je nog over hebt. Als het 1e led lichtje knippert is dit een signaal dat de accu moet worden opgeladen. De LEDs laten ook zien wanneer er een storing is opgetreden. Al met al is dit een sterke Makita accu van hoge kwaliteit.

 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu/batterijspanning: 18 V
Accu/batterijcapaciteit: 1,5 Ah
Accu/batterij technologie: Lithium-ion
Accu platform: Makita G 18V

Video

Makita BL1815N accu

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita BL1021B

Waarom we fan zijn: 
Je kunt de Makita BL1021B voor meer dan 100 Makita machines gebruiken.

Een goede accu bepaalt al de helft van de kwaliteit van jouw gereedschap. Deze accu heeft een vermogen van 2000 mAh. Alle Makita CXT 12 V Max machines zijn hiervoor geschikt, dat zijn er meer dan 100. Door een handige LED indicator weet je precies wanneer het weer tijd is om de accu op te laden; bij 4 leds is de accu 75-100% geladen, en bij 1 led heb je nog 0-25% accu resterend. Zodra het eerste LED lampje gaat knipperen is het tijd om koffie te halen en de accu aan de lader te leggen.

De accu voegt niet veel gewicht toe aan jouw gereedschap want het weegt slechts 250 gram. Er is trouwens ook een handige functie waardoor je weet of de accu een storing heeft, dan gaan alle vier de leds namelijk twee om twee knipperen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu/batterijspanning: 12 V
Accu/batterijcapaciteit: 2,0 Ah
Accu/batterij technologie: Lithium-ion
Accu platform: Makita CXT 12V Max

Video

Makita BL1021B

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita BL1850B

Waarom we fan zijn:
De Makita BL1850B is heel krachtig en in een half uurtje opgeladen.

Er kan er maar een de beste zijn en wat ons betreft is dat deze Makita accu. Zoals je aan het aantal mAh van 5000 (de hoogst beschikbare capaciteit) kunt zien, kan deze accu nog langer meegaan dan het vorige model. Deze accu maakt net als de nummer 3 deel uit van het Makita LXT 18V platform waardoor er heel veel soorten gereedschappen zijn waar je deze accu mee kunt combineren. En het opladen zelf? Dat kost slechts 36 minuten! Je kunt dus gewoon tijdens de pauze even de accu aan de oplader leggen en na de pauze er volle bak tegenaan gaan zonder onderbrekingen.

Ook dit model heeft weer een LED-indicator waardoor je precies kunt zien wanneer het tijd is om jouw Makita accu op te laden of te wisselen. Daarnaast is de accu ook voorzien van blokkering en snelsluiting. Door de kwaliteit een veelzijdigheid van deze Makita accu ligt de prijs ook wat hoger, maar dat hebben we uiteraard wel over voor een product met deze eigenschappen.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Accu/batterijspanning: 18 V
Accu/batterijcapaciteit: 5000 mAh
Accu/batterij technologie: Lithium-ion
Accu platform: Makita LXT 18V

Video

Makita BL1850B accu review

Bekijk verschillende aanbieders

Hoe lang gaan Makita accu’s mee?

Wanneer je jouw Makita accu goed verzorgd, zal deze het ongeveer 2 jaar lang goed doen. Na 2 jaar is het onvermijdelijk dat de kwaliteit van de accu gaat afnemen, hoe goed je hem ook verzorgd. Alle accu’s, en dus ook de accu’s van Makita, zijn gevoelig voor warmte en kou. Natuurlijk is het onvermijdelijk dat je soms in de hitte of kou gaat klussen. Zorg daarom wel dat je je accu op kamertemperatuur opbergt. Lees op de officiële website van Makita alle tips om jouw accu zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Welke accu past er op mijn Makita?

Er zijn verschillende Makita accu platforms, waarop verschillende accu’s passen.

Makita G-range 18V: dit type accuplatform hoort bij de instapserie gereedschap van Makita en is te herkennen aan de witte rand op de accu’s. Dit platform is niet uitwisselbaar met het LXT 18 volt accu platform.


Makita CXT 12V max: dit platfom is geschikt voor compacte, maar krachtige machines. De accu’s zijn uitwisselbaar met de CXT 10,8 V platforms die Makita voorheen gebruikte. De accu’s die bij dit platform passen zijn zwart met een blauw gekleurd vakje aan de zijkant.


Makita LXT 18V: dit zijn de meest krachtige en veelzijdige machines. Je kan kiezen voor een accu van 2-6 Ah. De laadtijd is kort. De accu’s die bij dit platform passen zijn zwart met witte letters.

Lees op de officiële website van Makita alles over de verschillende accu platforms en hoe je jouw platform/accu kan herkennen.

Kan een 14.4 volt accu in 18 volt machine?

Nee, omdat het voltage van de accu en van de machine overeen moeten komen. Een 18 volt machine heeft dus een 18  volt accu nodig en een 14,4 volt machine een 14,4 volt accu.

Waar staat LXT voor bij Makita?

LXT staat voor Litium-ion eXtreme Technology. Een LXT 18 volt Makita machine geeft je veel flexibiliteit: je kan hier accu’s van 3 tot 5 Ah in zetten. 

Hoe wij Makita accu’s testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom verschillende Makita accu’s onderzocht, vele uren en op verschillende stukken gereedschap getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 3 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita accu vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, uithoudingsvermogen, oplaadtijd en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 3? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen