Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 3 beste Makita accu’s in 2022

Als je gaat klussen wil je graag alles in de buurt hebben. Je wilt niet constant heen en weer moeten lopen want dat kost alleen maar meer tijd. Ook wil je bewegingsvrijheid hebben om in alle hoeken en gaten te komen. Een gereedschap die op een Makita accu werkt is dan de ideale keuze. Je kunt werken op jouw manier zonder aan een snoer vast te zitten, en kunt daarom ook op elke locatie werken. Maar er zijn zoveel verschillende soorten accu’s, en iedere Makita accu heeft weer zijn eigen eigenschappen. Hoe weet je nu welke Makita accu je moet hebben? Hou je het bij de accu die meegeleverd is? Of haal je een extra Makita accu? 

Het is wel zo fijn als je er meerdere hebt zodat je gewoon door kunt werken wanneer de eerste accu moet opladen. Laten we nu eerlijk zijn, als je eenmaal lekker bezig bent wil je die flow vasthouden. Je wilt niet midden in jouw werkstuk verplicht pauze houden terwijl je juist nu de inspiratie en energie hebt om door te knallen. Daarom hebben wij gekeken naar allerlei verschillende Makita accu’s, en hebben wij de beste drie uitgekozen. Wij vertellen jou graag iets meer over deze drie Makita accu’s en hoe ze precies in elkaar zitten.

Makita accu - Top 3

Hoewel er vele verschillende soorten Makita accu’s zijn, en ze allemaal stuk voor stuk geweldig zijn op hun eigen manier, hebben wij toch een top 3 samen weten te stellen. Hierbij hebben wij gekeken naar levensduur, kracht en alle andere aspecten die als klusser belangrijk zijn bij een Makita accu. We zullen verder niet te veel verklappen en gaan gelijk door naar de top 3.

3. Makita BL1815N

Dit is een Makita accu geschikt voor het Makita LXT 18V accu platform. Je kunt deze dus bij meerdere soorten gereedschappen gebruiken. Op de website van Makita kun je zien bij welke gereedschappen je deze Makita accu precies kunt gebruiken. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 150 verschillende gereedschappen te gebruiken met deze specifieke Makita accu. Het is een accu van type Li-Ion. Kenmerk hiervan is de hoge energiedichtheid. Tegenwoordig zijn dit de meest gebruikte accu’s voor gereedschap, laptops en telefoons. Eerlijk is eerlijk, dat is ook niet voor niets. We zullen de technologie achter Li-Ion accu’s later in dit artikel nog een keer grondig bespreken. Deze Makita accu heeft een capaciteit van 1500mAh. 

Hij is vrij licht van gewicht en weegt slechts 0,4 kilogram. Makita vindt kwaliteit belangrijk en belooft dan ook een jaar garantie voor de Makita accu. Tevens is dit ook een Makita accu die redelijk goedkoop is, maar toch de kwaliteit van Makita belooft. Hij heeft uiteraard ook een keurmerk om dit te laten zien. Deze Makita accu is voorzien van een led indicator waardoor je precies kunt zien hoeveel batterij je nog over hebt. Als het 1e led lichtje knippert is dit een signaal dat de accu moet worden opgeladen. De leds laten ook zien wanneer er een storing is opgetreden. Al met al is dit een sterke Makita accu van hoge kwaliteit.

2. Makita BL1450

Deze Makita accu is iets compacter gemaakt en weegt meer dan het model hierboven. Bij het gebruik van deze accu kun je rekenen op een extra gewicht van iets meer dan een halve kilo. Ook dit is een Makita accu gebaseerd op de Li-Ion technologie waardoor je dus zeker kunt zijn van een goede kwaliteit. Deze Makita accu verzekert uren klusplezier met zijn 5,0 Ah. Dit is dus een echte must-have voor klussers die vaak bezig zijn aan grote projecten. Afhankelijk van de accuoplader kan het 45 minuten of 110 minuten duren voordat de accu weer compleet opgeladen is. In principe heb je dus geen lange wachttijden, maar je kunt altijd nog een tweede Makita accu aanschaffen als je liever geen pauze wilt nemen. 

Let er wel op dat niet iedere machine geschikt is voor een accu van 5,0 Ah. Ook deze accu heeft weer zijn eigen platform, namelijk LXT 14,4V. Er zijn maar liefst 34 machines waarbij deze accu standaard geleverd wordt, en waar je deze accu dus voor kunt gebruiken als de andere accu leeg is. Deze Makita accu is dan misschien iets duurder dan het model wat wij hierboven hebben besproken, maar daarvoor krijg je ook meer voor je geld. We weten allemaal dat tijd geld is als het op klussen aankomt, dus je wilt niet continu bezig zijn met het opladen en wisselen van je accu’s.

1. Makita BL1860B

Er kan er maar een de beste zijn, en wat ons betreft is dat toch zeker deze Makita accu. Zoals je al aan het aantal Ah kunt zien, kan deze accu nog langer meegaan dan het vorige model. Deze accu maakt tevens deel uit van het Makita LXT 18V platform waardoor er heel veel soorten gereedschappen zijn waar je deze accu mee kunt combineren. En het opladen zelf? Dat kost slechts 36 minuten! Je kunt dus gewoon tijdens de pauze even de accu aan de oplader leggen en na de pauze er volle bak tegenaan gaan zonder onderbrekingen. Kwa gewicht is hij wel weer iets zwaarder dan de bovenstaande modellen, namelijk 0,6 kilogram, dus je armen willen misschien wel iets langer rust tijdens de pauze. 

Ook dit model heeft weer een LED-indicator waardoor je precies kunt zien wanneer het tijd is om jouw Makita accu op te laden of te wisselen. Daarnaast is de accu ook voorzien van blokkering en snelsluiting. Je krijgt maar liefst 2 jaar garantie bij de aanschaf van deze Makita accu, en dat laat maar weer eens zien hoe zeker Makita is van zijn kwaliteit. Door de kwaliteit een veelzijdigheid van deze Makita accu ligt de prijs ook wat hoger, maar dat hebben we uiteraard wel over voor een product met deze eigenschappen.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen