Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Festool Stofzuigers in 2023

In dit artikel

Onze keuze

Festool CTL 36 E 583491

Festool CTL 36 E 583491


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Festool stofzuiger 2023 - Top 5

5. Festool CTL SYS

De CTL SYS stofzuiger is door het lichte gewicht en compacte formaat dé perfecte Festool stofzuiger voor de vakman. Dankzij de geïntegreerde opbergvakken zijn alle extra mondstukken inbegrepen, en heb je deze altijd bij je. Voor de slang is er een zeer handig opberg gedeelte gemaakt aan de bovenzijde van de koffer. De slang is dankzij het extra koppelingsstuk direct aan te sluiten op de afzuiging bij alle Festool gereedschappen.

Door zijn compacte formaat is de Festool stofzuiger gemakkelijk op te bergen. Ondanks het compacte formaat heeft de opvangbak een inhoud van 3,5 liter. In de opvangbak bevindt zich een filterzak waar al het afval inkomt. Deze filterzak is zeer gemakkelijk te verwisselen. De stofzuiger van Festool produceert een geluid van slechts 67 dB. Hierdoor stoort de stofzuiger niet tijdens het werken. Door het lichte gewicht van nog geen 7 kg neem je de stofzuiger makkelijk overal mee naartoe. Dit gaat gemakkelijk door het handvat aan de bovenzijde. Eventueel kan je hiervoor ook de meegeleverde draagriem gebruiken zodat je nog een extra hand vrij hebt. Deze Festool stofzuiger heeft een sterk zuig vermogen van 300 liter per minuut met een vermogen van 1200W. De aansluitkabel is 5 meter lang en is geïsoleerd met rubber. Door deze lange lengte zit je altijd wel in de buurt van een stopcontact. Let er wel op dat deze Festool stofzuiger alleen geschikt is voor droogzuigen.

4. Festool CTL SYS+TLOC

De CTL SYS + TLOC stofzuiger is dankzij zijn compacte formaat en lichte gewicht dé perfecte stofzuiger voor de vakman. Dankzij de geïntegreerde opbergvakken heb je de accessoires altijd bij je. Voor de slang is er een zeer handig opberg gedeelte gemaakt aan de bovenzijde van de koffer. De slang is dankzij het extra koppelingsstuk direct aan te sluiten op de afzuiging bij alle Festool gereedschappen. Door het lichte gewicht van nog geen 7 kg kan je de Festool stofzuiger zonder moeite verplaatsen. Dit gaat gemakkelijk door het handvat aan de bovenzijde. Eventueel kan je hiervoor ook de meegeleverde draagriem gebruiken zodat je nog een extra hand vrij hebt. Door zijn compacte formaat is de Festool stofzuiger gemakkelijk op te bergen. 

Ondanks het compacte formaat heeft de opvangbak een inhoud van 3,5 liter waardoor je redelijk wat vuil en stof kunt opzuigen. In de opvangbak zit een filterzak waar al het afval in komt. Deze filterzak is moeiteloos te verwisselen. De Festool stofzuiger produceert een geluid van slechts 67 dB. Ook als je in de vroege morgen moet stofzuigen zal dit dus geen overlast geven. De stofzuiger heeft een sterk zuig vermogen van 300 liter per minuut met een vermogen van 1200W. De aansluitkabel is 5 meter lang en is geïsoleerd met rubber. Hierdoor hoef je bijna nooit een haspel of verlengsnoer te gebruiken. De zuigslang is een vernieuwd model. Dit model is dankzij zijn gladde buitenkant perfect om over oppervlaktes heen te glijden. Let er wel op dat deze Festool stofzuiger alleen geschikt is voor droogzuigen.

3. Festool CTL MINI

De Festool CTL MINI is een lichte en compacte bouwstofzuiger. En heeft een sterke afzuigcapaciteit door de krachtige compacte motor en gladde, conisch verlopende afzuigslang. Aan de bovenkant van de Festool stofzuiger is er een opbergvak gemaakt waar je makkelijk het snoer en de stofzuigerslang kan opbergen. Op deze bak kan je eventueel je andere Festool koffers bevestigen. Dankzij de zeer flexibele wielen aan de voorzijde is de stofzuiger zeer wendbaar. De twee grote wielen aan de achterzijde zorgen ervoor dat de Festool stofzuiger een stevige grip heeft en zo goed blijft staan. De slang is aan de buiten en binnenzijde erg glad. Dit is perfect om over oppervlaktes te glijden. Al het afval en kleine stukjes puin komen terecht in de grote filterzak van wel 7,5 liter. 

De filterzak heeft een zelfreinigingseffect wat ervoor zorgt dat de opening niet verstopt komt te zitten en de ruimte optimaal benut word. Zo heb je constant een hoog en sterk afzuigcapaciteit. De filterzak is gemaakt van een zeer sterk materiaal zodat deze scheur vrij is en niet de gehele opvangbak vol komt te zitten met losse stukken vuil. Dankzij de diverse standaard meegeleverde accessoires heb je de mogelijkheid om de stofzuigerslang direct aan te sluiten op één van je Festool machines zodat het afval direct grotendeels opgeruimd is. Hiervoor kan je aan de voorzijde makkelijk de juiste zuigkracht instellen. Deze Festool stofzuiger heeft ook het grote voordeel dat deze droog maar ook nat kan stofzuigen. Als het een keer geregend heeft, is het geen enkel probleem om het natte zaagsel op te zuigen. Hierdoor kan je veel efficiënter werken.

2. Festool CTL 36 E AC HD

De Festool CTL 36 E AC HD is één van de betere bouwstofzuigers. Bij zeer grote hoeveelheden stof, zoals bij werkzaamheden met saneringsfreesmachine en diamantslijpschijven is de CTL 36 AC HD de perfecte stofzuiger. De automatische standaard filterreiniging maakt de standaardfilter regelmatig vrij van stof en zorgt zo voor een constant hoge afzuigingscapaciteit. De extreem robuuste constructie met grote wielen, stalen assen en zwenkwielen zorgen voor extra stabiliteit op elke ondergrond. De Festool CTL 36 AC HD heeft een groot opvang reservoir van maar liefst 36 liter, zo kan je een lange werkdag makkelijk volmaken. De extreem compacte krachtige motor levert een afzuigingscapaciteit van wel 3900 liter per minuut. 

Deze Festool stofzuiger kan aangesloten worden op je Festool machines. Zo wordt het meeste afval direct opgezogen wat je na het werken tijd bespaart met schoonmaken. De slang is aan de buiten en binnenzijde erg glad. Dit is perfect om over oppervlaktes te glijden. Dit model heeft de mogelijkheid om niet alleen droog te zuigen, maar kan ook gebruikt worden om nat afval of zelfs water op te zuigen. De zuigkracht is aan de voorzijde simpel in te stellen. Op de bovenkant van de Festool stofzuiger kan je eventueel stevig een Festool koffer plaatsen. Dit is ideaal als je in een krappe ruimte moet werken. Ze kan je altijd een extra machine bij de hand hebben. Dankzij de lange kabel van wel 7,5 meter zit er altijd wel een stopcontact in de buurt. Door het lichte gewicht van 15,2 kg geeft de Festool stofzuiger niet teveel ballast in je bus en is deze makkelijk te vervoeren.

1. Festool CTL 36 E 583491

De Festool CTL 36 E 583491 is een erg breed inzetbare bouwstofzuigers. De automatische standaard filterreiniging maakt de standaardfilter regelmatig vrij van stof en zorgt zo voor een constant hoge afzuigingscapaciteit. De Festool stofzuiger heeft een groot opvang reservoir van wel 34 liter, wat 2 liter minder is dan het vorige model. Toch werkt deze stofzuiger met een compacte krachtige motor met een afzuigingscapaciteit van wel 3900 liter per minuut. Deze Festool stofzuiger kan aangesloten worden op je Festool gereedschap om stof en vuil op te vangen. De slang is aan de buiten en binnenzijde erg glad. 

De combinatie van de lange aansluitkabel geïsoleerd met rubber van wel 7,5 meter en de lange zuigslang wel wel 4,5 meter zorgt ervoor dat je grote ruimtes achtereen kan schoonmaken zonder van stopcontact te moeten wisselen. De Festool CTL 36 E heeft de mogelijkheid om droog maar ook nat zoals vloeistoffen te zuigen. Aan de voorzijde zitten de wendbare zwenkwielen. Aan de achterzijde zitten voor de extra grip twee grote wielen geplaatst. De zuigkracht is aan de voorzijde simpel in te stellen. Op de bovenkant van de Festool stofzuiger kan je eventueel stevig je een Festool koffer plaatsen. Door het lichte gewicht van 14,4 kg geeft de Festool stofzuiger niet teveel ballast in je bus en kun je deze makkelijk vooruit rollen. Door het geluid van slechts 71 dB is het niet gevaarlijk voor het gehoor om lang door te werken met de Festool stofzuiger.

Wat kost een Festool stofzuiger? 

Een Festool stofzuiger kost tussen de €328 en €870. Ben je opzoek naar een betaalbaar model? Kijk dan eens naar de Festool CTL SYS. Heb je iets meer te besteden? Kijk dan naar de andere modellen in onze top 5. 

Waar moet je op letten als je een Festool stofzuiger wilt kopen? 

Als je een Festool stofzuiger wilt kopen is het handig om met de volgende factoren rekening te houden: 

  • Grootte van de stofopvang: ga je er veel stof en puin mee opzuigen? Neem er dan een met een groot stofreservoir. Bedenk ook of je er een met of zonder zak wilt. 
  • Voeding: wil je een model op netstroom of op accu? 
  • Slanglengte: wil je grote of kleine ruimtes stofzuigen? 
  • Nat en/of droog: wil je een stofzuiger die zowel nat als droog opzuigt? 
  • Zuigkracht: wil je basis, midden of topklasse zuigkracht? 

Voor uitgebreidere uitleg over al deze factoren kan je naar onze Tips bij aanschaf van jouw stofzuiger kijken. Zo kom je erachter wat voor stofzuiger je het beste aan kan schaffen. 

Wat is de beste Festool stofzuiger? 

De beste Festool stofzuiger is de Festool CTL 36 E 583491. Deze bouwstofzuiger heeft een groot stofreservoir en is heel breed inzetbaar. Je zuigt er grondig puin en stof mee op. Daarnaast heeft het model twee grote achterwielen waardoor hij stabiel is en soepel achter je mee beweegt. Wil je meer over deze Festool stofzuiger weten? Lees dan onze review op deze pagina en bekijk of dit model iets voor jou is. 

Hoe wij Festool stofzuigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Festool stofzuigers onderzocht, meer dan 8 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Festool stofzuiger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Geraadpleegde bronnen