Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 Beste Gereedschapskoffers van 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste gereedschapskoffer? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een gereedschapskoffer die goed bij jou en de gebruikssituatie past.

Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze gereedschapskoffer top 5 voor het jaar 2023.

Onze Keuzes in 1 Overzicht

BESTE KOOP

STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV
STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV FMST1-71981g beste koop

PROFESSIONAL

Stanley MP Galva
stanley mp galva

BUDGET

STANLEY 1-79-217​
STANLEY 1-79-217 budget


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste gereedschapskoffer 2023 - Top 5

5. STANLEY FATMAX HeavyDuty

Waarom we fan zijn:
Gereedschapskoffer met goede inhoud. Kan handig worden ingedeeld. 

De Stanley FATMAX HeavyDuty gereedschapskoffer biedt ruimte voor 32 liter aan gereedschap. Dat is iets meer dan het gemiddelde. Er zit een uitneembare bak in verwerkt waar je klein gereedschap en onderdelen in kunt bewaren zoals schroeven, pluggen, kniptang en ga zo maar door.

Deze Heavy Duty gereedschapskoffer heeft kenmerk IP53 gekregen. Dat wil zeggen dat de koffer tot een bepaalde hoogte afgesloten is voor stof, en onder bepaalde omstandigheden ook waterdicht is. Het is niet waterdicht wanneer het water meer dan 60 graden verticaal op de koffer gespoten wordt.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 3041 g
Afmetingen: 33,1 x 29,8 x 65,9

Voordelen

Nadelen

Stanley FATMAX HeavyDuty

Bekijk verschillende aanbieders

4. STANLEY FATMAX TSTAK I

Waarom we fan zijn:
Een handig stapelsysteem voor zowel handgereedschap als klein elektrisch gereedschap.

Op de vierde plaats de Stanley FATMAX TSTAK I. Stanley heeft een uniek en handig concept bedacht, de TSTAK. Je kunt hiermee verschillende gereedschapskoffers op elkaar stapelen en deze één geheel maken. De FATMAX maakt hier ook onderdeel van uit. In de FATMAX kun je kleine elektrische gereedschappen en handgereedschap bewaren. Dit compartiment is uitgerust met schuimrubber waardoor je gereedschap goed beschermd is.

De inhoud van dit compartiment is 135 liter met een draagvermogen van 30 kilogram.Je kunt deze gereedschapskoffer uitbreiden met andere onderdelen die ieder een unieke eigenschap hebben. Deze gereedschapskoffer is naast een module van Stanley ook te combineren met het DeWalt Tstak systeem.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 2495 g
Afmetingen: 38,8 x 18,5 x 44,6

Voordelen

Nadelen

Stanley FATMAX TSTAK I

Bekijk verschillende aanbieders

3. Kreator KRT951002

Waarom we fan zijn:
Een compacte koffer van sterk aluminium met 109 verschillende stukken gereedschap.

De aluminium Kreator KRT951002 is een geschikte gereedschapskoffer voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een stevige koffer met alle denkbare tools. De 109-delige gereedschapskoffer bevat vele soorten tangen, schroevendraaiers, sleutels en nog heel veel meer, vervaardigd uit hoogwaardig chroom-vanadium. De handvaten hebben een rubberen antislip-greep. Kreator heeft de ruimte in de koffer handig benut met een middencompartiment dat zowel op- als neergelaten kan worden. 

Alle gereedschap in de gereedschapskoffer is stevig bevestigd. Bovendien maakt deze koffer het je erg makkelijk alles overzichtelijk te bewaren. De aluminium buitenkant zorgt er voor dat je gereedschap goed beschermd blijft. De hoeken van de koffer zijn ook nog eens versterkt. Wat ons betreft een goede set voor iedereen die op zoek is naar een compacte, kwalitatief hoogstaande gereedschapskoffer. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: ja
Gewicht: 2495 g
Afmetingen: 45,6 x 13,8 x 34

Voordelen

Nadelen

Kreator KRT951002

Bekijk verschillende aanbieders

2. Swiss Kraft Gereedschapskoffer 326

Waarom we fan zijn:
Een stevige gereedschapskoffer met 326 stukken kwalitatief gereedschap.

Op nummer twee in onze top 5 staat deze gereedschapskoffer van Swiss Kraft.  Met 326 stukken gereedschap kan je met deze set alle kanten op. Het handvat van de koffer is uitschuifbaar.

De koffer bevat vier lagen waarin al het gereedschap gerangschikt ligt. Wat ons betreft erg handig en overzichtelijk. Elk gereedschap is vervaardigd uit Chroom-Vanadium staal en klik je als het ware vast in zijn plek, waardoor het stevig blijft zitten en geen schade op zal lopen. Daarnaast wordt de koffer stevig afgesloten met clips.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: ja
Gewicht: 12000 g
Afmetingen: 17 x 36 x 50

Voordelen

Nadelen

Swiss Kraft Gereedskoffer 326

Bekijk verschillende aanbieders

1. STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV FMST1-71981

Waarom we fan zijn:
Een hele handige stapelbare gereedschapskoffer met overzichtelijke indeling voor al je gereedschap.

De beste gereedschapskoffer is wat ons betreft de STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV FMST1-71981. Deze gereedschapskoffer is net als de nummer 4, naast een module van Stanley ook te combineren met het DeWalt Tstak systeem. Ook op op zichzelf heb je aan deze koffer een functionele opbergplek voor al je gereedschap. Doordat de koffer zo robuust is kan hij erg lang mee. Dankzij het schokbestendige systeem kan je de koffer makkelijk verplaatsen. De gereedschapskoffer is handig ingericht, met bovenin een bak en daaronder 2 lades.

De bak biedt alle ruimte voor grote (elektrische) gereedschappen. Tevens bevat de bak een aantal lagen high-density foam dat (optioneel) uitgesneden kan worden in de vorm van je gereedschap, zodat het veilig vervoerd kan worden. De lades bevatten meerdere compartimenten voor al je kleinere gereedschap en accessoires. Een groot voordeel van deze gereedschapskist is het stapelbare systeem. Zo heb je alles bij de hand en kan je al je tools geordend bewaren. Bovendien zijn alle onderdelen zo los te koppelen en mee te nemen. Deze gereedschapskoffer is van topkwaliteit, handig ingedeeld en duurzaam en daarom onze nummer 1 keuze.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 6155 g
Afmetingen: 44 x 33 x 33

Voordelen

Nadelen

STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV FMST1-71981g beste koop

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Gereedschapskoffer: STANLEY 1-79-217

Waarom we fan zijn:
Een goedkope gereedschapskoffer met handige (uitneembare) indeling.

De Stanley 1-79-217 is een degelijke koffer van goede kwaliteit met een zachte prijs. Deze kunststof gereedschapskoffer is stevig en robuust. Hij biedt genoeg ruimte om je gereedschappen in te bewaren met een inhoud van 29 liter. In het deksel bevinden zich aan beide kanten van de hangreep compartimenten waarin je al je kleine onderdelen en accessoires kan bewaren. 

De gereedschapsbak is uitneembaar, wat erg praktisch is tijdens het klussen. Het vergrendelen van de koffer gaat heel makkelijk. Dit gebeurt namelijk automatisch wanneer het deksel gesloten wordt. Dankzij de extra brede softgrip handgreep is de koffer gemakkelijk te vervoeren. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 2036 g
Afmetingen: 23,6 x 48.6 x 26.6

Voordelen

Nadelen

STANLEY 1-79-217 budget

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Gereedschapskoffer: Stanley MP Galva Gereedschapswagen

Waarom we fan zijn:
Een uitgebreide gereedschapskoffer, handig te vervoeren dankzij de wieltjes. Goede keuze voor de professional.

Onze beste keuze voor de professional is de Stanley MP Galva Gereedschapswagen. Deze gereedschapskoffer heeft drie compartimenten waarvan onderaan een ruime uitschuifbare gereedschapsbak voor al je grote (elektrische) gereedschappen. In het midden zit een schuifla waarin je al je kleine tools en onderdelen kan bewaren. 

Dankzij een kliksysteem is de gereedschapskoffer bovenop afneembaar. Vanwege het gepatenteerde kliksysteem is de koffer soepel en makkelijk te gebruiken. De koffer is vervaardigd uit metaal en kunststof. Hierdoor kan hij makkelijk tegen een stootje en zal hij jaren meegaan. Met de grote, stevige wielen en de telescopische handgreep is de koffer makkelijk te vervoeren. Zo heb je altijd al je benodigdheden bij de hand en kan je elke klus klaren.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 16500 g
Afmetingen: 57,9 x 36,7 x 82,3

Voordelen

Nadelen

stanley mp galva

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de Gereedskoffer Top 10 volgens anderen?

Wat is de beste gereedschapskoffer?

De beste gereedschapskoffer van 2023 vinden wij de Stanley FatMax Tstak Combo II+IV FMST1-71981. Deze koffer is stapelbaar en zeer overzichtelijk ingedeeld. Er is ruimte voor grote stukken (elektrisch) gereedschap en voor klein gereedschap en accessoires. Voor de professional raden we de Stanley MP Galva gereedschapswagen aan. 

Wat zit er in een gereedschapskoffer?

Een gereedschapskoffer is onmisbaar voor elke professional en fanatieke thuis-klusser. Wanneer je allerlei verschillende gereedschappen hebben in alle vormen en maten is het fijn om één plek te hebben waar je ze kan opbergen. Je wilt immers dat je tools niet beschadigen en ze niet kwijtraken. Gereedschapskoffers zijn beschikbaar in allerlei formaten, in verschillende materialen, met allerlei compartimenten, stapelbaar en met wielen. De inhoud van een gereedschapskoffer verschilt per model. Sommige koffers koop je leeg, sommige bevatten al een gereedschapset. Bekijk onze top 5 om te zien wat de inhoud is van onze best beoordeelde gereedschapskoffers. 

Tips bij aanschaf 

Welke gereedschapskoffer kopen?

Waar vroeger de gereedschapskoffers vrij simpel waren, zie je tegenwoordig door het aanbod aan allerlei verschillende koffers door de bomen het bos niet meer. Zowel in de bouwmarkten als online is het aanbod ontzettend groot en divers. Er zijn ontelbaar veel merken, allerlei verschillende soorten koffers en grote prijsverschillen. Dit kan lastig zijn wanneer je niet goed weet waar je precies naar op zoek bent. Want wat maakt nou dat de ene koffer meer geschikt voor jou is dan de andere? Om je op weg te helpen zetten wij hieronder voor je uiteen op welke factoren je kan letten tijdens het maken van je keuze.

Wel of geen gereedschap in de koffer aanwezig

Voordat je een koffer gaat uitzoeken, is het goed om te bedenken of een koffer inclusief of exclusief gereedschap wilt aanschaffen. Als je zelf al over gereedschap beschikt, dan kan je prima een lege gereedschapskoffer kopen. Zo bespaar je geld en bovendien kan je dan je eigen aanvullende gereedschap uitkiezen. Uiteraard is het wel van belang dat al je gereedschap in de koffer moet passen, dus het is goed om na te gaan hoe groot je nieuwe gereedschapskoffer dan moet zijn. Mocht je echter of weinig of geen gereedschap beschikken, dan is het een goed idee om voor een koffer te kiezen inclusief gereedschap. Deze koffers bieden al het gereedschap dat je nodig hebt om mee te kunnen klussen. Uiteraard komen deze gereedschapskoffers in verschillende groottes en met verschillende onderdelen. Wanneer je een beginnende klusser bent en gewoon een goede basis-set wilt, dan kan je gerust voor een simpele, degelijke kist gaan. Wanneer je echter aan het serieuzere werk begint, dan zijn er uitgebreidere sets, oplopend tot wel 1000-delen. Het is altijd raadzaam om na te gaan van welk materiaal het gereedschap is gemaakt, zodat je een idee van de duurzaamheid krijgt.

Soort koffer

Wanneer je een gereedschapskoffer gaat uitzoeken, is het allereerst van belang dat je weet waarvoor je de koffer wilt gaan gebruiken. Is het bijvoorbeeld van belang dat je de koffer makkelijk kan vervoeren? Heb je thuis veel ruimte, of is het belangrijk dat de koffer makkelijk op te bergen is en niet teveel plek inneemt? Als je vaak op pad gaat om te klussen en je de koffer makkelijk moet kunnen verplaatsen, dan is het raadzaam om te kiezen voor een koffer op wieltjes. Deze wordt ook wel een gereedschapstrolley genoemd. Zo hoef je niet te sjouwen met een zware gereedschapskoffer en belast je je lichaam niet teveel. Het kan handig zijn om te kiezen voor een gereedschapstrolley waarvan de bovenste koffer afneembaar is, zodat je als het handig is ervoor kan kiezen alleen deze koffer mee te nemen. Aangezien een gereedschapskoffer op wieltjes wel wat plek inneemt, is het goed om na te gaan of je de koffer makkelijk thuis kwijt kan. Wanneer dit niet het geval is, dan is het raadzaam om voor een kleinere koffer met een stevige handgreep te kiezen. Er zijn genoeg gereedschapskoffers die zowel zeer uitgebreid als compact zijn. Dit kan een goede uitkomst bieden voor de klusser die wel graag beschikking heeft over veel opbergruimte in zijn koffer, maar de koffer ook graag makkelijk thuis opbergt.

Budget

Een belangrijke factor in de keuze voor een gereedschapskoffer is natuurlijk budget. De prijzen van gereedschapskoffers lopen sterk uiteen, afhankelijk van grootte, inclusief of exclusief gereedschap, materiaal, merk. Logischerwijs is een gereedschapskoffer inclusief gereedschap een stuk duurder dan een koffer zonder gereedschap. Een gereedschapskoffer op wieltjes zal je niet voor de prijs van een normale gereedschapskoffer vinden. Ook van een stevige gereedschapskoffer van duurzaam materiaal zal de prijs hoger liggen. Wij raden aan om voordat je je zoektocht naar een geschikte koffer begint voor jezelf een budget op te stellen, zodat je daarna producten kan vergelijken. Er zijn ontzettend veel websites die gereedschapskisten verkopen, vaak ook met aanbiedingen. Het is wanneer je op deze websites op zoek gaat naar de meest geschikte koffer raadzaam om op reviews van andere klanten te letten, om enig idee te krijgen van de prijs-kwaliteit verhouding.

Gewicht

Gereedschapskoffers kunnen wanneer ze gevuld zijn erg veel wegen. Het is ontzettend vervelend als je al uitgeput bent van het sjouwen van je koffer voordat je überhaupt begonnen bent met klussen. Het is daarom belangrijk om na te gaan waarvoor je de koffer gaat gebruiken. Als je de gereedschapskoffer alleen thuis zal gebruiken is het niet handig om een grote en zware koffer aan te schaffen. Vaak volstaat een lichtere koffer die je van kamer naar kamer kan verplaatsen. Wanneer je in een professionele omgeving of op een werkplaats werkt, kan een grotere en zwaardere koffer wel weer handig zijn, afhankelijk van wat er in bewaard en vervoerd moet worden. Als je veel onderweg bent, is het niet fijn om met een loeizware koffer te moeten zeulen. Het is dan raadzaam om voor een koffer met een lichter gewicht (en eventueel op wieltjes) te kiezen. 

Materiaal en stevigheid

Niks is vervelender dan een aankoop doen die na een aantal maanden alweer kapot is. Wanneer je een gereedschapskoffer koopt, wil je er dus zeker van zijn dat de koffer stevig is. De koffer is er natuurlijk om je gereedschap zo goed mogelijk te beschermen. Daarom is het van belang dat de koffer niet snel deuken of krassen oploopt en dat er niet zomaar onderdelen afbreken. Het is zodoende raadzaam om voor een koffer te kiezen van stevig materiaal zoals staal, aluminium of kunststof. Het voordeel van kunststof gereedschapskoffers is dat deze een stuk minder wegen dat metalen koffers. Ze zijn daarentegen wel gevoelig voor slijtage en ze kunnen een stuk minder gereedschappen bewaren, want ze zijn niet stevig genoeg om zware gereedschappen in te dragen. Wanneer je teveel en te zware gereedschappen in een kunststof koffer bewaard, kan deze breken. Hiervoor zijn metalen koffers een stuk geschikter. Dit maakt een metalen koffer vaak wel erg zwaar. Wanneer deze koffer dan ook nog gevuld is met allerlei gereedschappen, dan kan het gewicht van de koffer erg oplopen. Het is dus raadzaam om voor jezelf na te gaan wat voor gereedschappen en onderdelen je in je kist wilt gaan bewaren en welk materiaal daar het beste bij zal passen.

Hoe wij gereedschapskoffers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende gereedschapskoffers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste gereedschapskoffer vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog