Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 Beste Gereedschapskoffers van 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste gereedschapskoffer? Een gereedschapskoffer kan je zowel leeg als gevuld kopen en is onmisbaar als je van klussen houdt. In dit artikel vind je alle informatie en koopadvies die je nodig hebt om tot de aankoop te komen van de beste gereedschapskoffer, die goed bij jou en de gebruikssituatie past. 

Wat zit er in een gereedschapskoffer?

Een gereedschapskoffer is onmisbaar voor elke professional en fanatieke thuis-klusser. Wanneer je allerlei verschillende gereedschappen wil hebben in alle vormen en maten is het fijn om één plek te hebben waar je ze kan opbergen. Je wilt dat je tools niet beschadigen en ze niet kwijtraken.

Gereedschapskoffers zijn beschikbaar in allerlei formaten, in verschillende materialen, met allerlei compartimenten, stapelbaar en met wielen. De inhoud van een gereedschapskoffer verschilt per model. Sommige koffers koop je leeg, sommige bevatten al een gereedschapset

Kies een gereedschapskoffer die past bij het type klusser dat jij bent

Hoe je een gereedschapskoffer kiest

Als je een gereedschapskoffer gaat kopen, is het verstandig om eerst te bedenken wat jij wilt: een lege of gevulde koffer? En wil je een gevulde koffer, bedenk dan ook in grote lijnen welk gereedschap je nodig hebt. Doe ook vooral even onderzoek naar de verschillende koffers op de markt. Houd in je onderzoek in ieder geval rekening met:

  • Een lege of gevulde koffer
  • Het soort koffer
  • Het budget
  • Het gewicht
  • Materiaal en stevigheid

Wel of geen gereedschap in de koffer aanwezig

Voordat je een koffer gaat uitzoeken, is het goed om te bedenken of een koffer inclusief of exclusief gereedschap wilt kopen. Als je zelf al over gereedschap beschikt, dan kan je prima een lege gereedschapskoffer kopen. Leg dan even al je gereedschap bij elkaar zodat je goed de grootte van de koffer kan inschatten.

Liever een gevulde gereedschap koffer kopen? Als je een beginnende klusser bent en gewoon een goede basis-set wilt, ga dan voor een simpele, degelijke kist. Wanneer je echter aan het serieuzere werk begint, dan zijn er uitgebreidere sets, oplopend tot wel 1000-delen. Het is altijd raadzaam om na te gaan van welk materiaal het gereedschap is gemaakt, zodat je een idee van de duurzaamheid krijgt. Goede kwaliteit is het allerbelangrijkst, dus bespaar daar in ieder geval niet op.

Soort koffer

Als je een gereedschapskoffer gaat uitzoeken, is het allereerst van belang dat je enigszins weet waarvoor je de koffer wilt gaan gebruiken. Denk er ook over na of je de koffer met je wil meenemen of thuis laat staan. Als je vaak op pad gaat om te klussen en je de koffer makkelijk moet kunnen verplaatsen, dan kan je overwegen om te kiezen voor een koffer op wieltjes. Deze wordt ook wel een gereedschapstrolley genoemd. Je hebt gereedschapstrolleys waarvan de bovenste koffer afneembaar is, zodat je ook alleen deze koffer mee kan nemen.

Heb je weinig plek om een gereedschapskoffer op te bergen, ga dan voor een handzamer formaat. Er zijn genoeg gereedschapskoffers die zowel uitgebreid als compact zijn. 

Budget

Een belangrijke factor in de keuze voor een gereedschapskoffer is natuurlijk budget. De prijzen van gereedschapskoffers lopen behoorlijk uiteen, afhankelijk van grootte, inclusief of exclusief gereedschap, materiaal, merk. Logischerwijs is een gereedschapskoffer met gereedschap een stuk duurder dan een koffer zonder gereedschap. Ook een gereedschapskoffer op wieltjes zal je niet voor de prijs van een basis gereedschapskoffer vinden.

Ook zal de prijs van een stevige gereedschapskoffer van duurzaam materiaal hoger liggen. Wij raden aan om voordat je je zoektocht naar een geschikte koffer begint voor jezelf een budget op te stellen, zodat je daarna producten kan vergelijken. Lees ook zeker de reviews van andere klanten, zo kan je een goed idee krijgen van de prijs-kwaliteit verhouding.

Koopadvies voor de beste gereedschapskoffer

Gewicht

Het kan zijn dat gewicht voor jou niet uitmaakt. Mocht je echter een koffer willen die je makkelijk kan meenemen naar andere plekken, dan kan het een meewegende factor zijn in je beslissing. Natuurlijk kan je ook wat zware tools die je niet nodig hebt uit je koffer halen en thuis laten, als je je koffer ergens naartoe meeneemt.

Materiaal en stevigheid

Een gereedschapskoffer is er om je gereedschap bij elkaar te houden.Daarnaast beschermt de koffer je gereedschap tegen de elementen en tegen schade met verplaatsen. Je wil daarom een koffer die van stevig materiaal zoals staal, aluminium of kunststof is gemaakt. Het voordeel van kunststof gereedschapskoffers is dat deze een stuk minder wegen dat metalen koffers. Ze zijn daarentegen wel gevoelig voor slijtage en ze kunnen een stuk minder gereedschappen bewaren. Ze zijn namelijk niet stevig genoeg om zware gereedschappen in te dragen. Wanneer je teveel en te zware gereedschappen in een kunststof koffer bewaard, kan deze breken. Daarom zijn metalen koffers een stuk geschikter voor grotere gereedschapscollecties. Dit maakt een metalen koffer vaak wel erg zwaar.
Een gereedschapskoffer moet passen bij de gebruikssituatie

Onze Keuzes in 1 Overzicht

BESTE KOOP

STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV
STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV FMST1-71981g beste koop

PROFESSIONAL

Stanley MP Galva
stanley mp galva

BUDGET

STANLEY 1-79-217​
STANLEY 1-79-217 budget


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste gereedschapskoffer 2023 - Top 5

5. STANLEY FATMAX HeavyDuty

Waarom we fan zijn:
Gereedschapskoffer met goede inhoud. Kan handig worden ingedeeld. 

De Stanley FATMAX HeavyDuty gereedschapskoffer biedt ruimte voor 32 liter aan gereedschap. Dat is iets meer dan het gemiddelde. Er zit een uitneembare bak in verwerkt waar je klein gereedschap en onderdelen in kunt bewaren zoals schroeven, pluggen, kniptang en ga zo maar door.

Deze Heavy Duty gereedschapskoffer heeft kenmerk IP53 gekregen. Dat wil zeggen dat de koffer tot een bepaalde hoogte afgesloten is voor stof, en onder bepaalde omstandigheden ook waterdicht is. Het is niet waterdicht wanneer het water meer dan 60 graden verticaal op de koffer gespoten wordt.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 3041 g
Afmetingen: 33,1 x 29,8 x 65,9

Voordelen

Nadelen

Stanley FATMAX HeavyDuty

Bekijk verschillende aanbieders

4. STANLEY FATMAX TSTAK I

Waarom we fan zijn:
Een handig stapelsysteem voor zowel handgereedschap als klein elektrisch gereedschap.

Op de vierde plaats de Stanley FATMAX TSTAK I. Stanley heeft een uniek en handig concept bedacht, de TSTAK. Je kunt hiermee verschillende gereedschapskoffers op elkaar stapelen en deze één geheel maken. De FATMAX maakt hier ook onderdeel van uit. In de FATMAX kun je kleine elektrische gereedschappen en handgereedschap bewaren. Dit compartiment is uitgerust met schuimrubber waardoor je gereedschap goed beschermd is.

De inhoud van dit compartiment is 135 liter met een draagvermogen van 30 kilogram.Je kunt deze gereedschapskoffer uitbreiden met andere onderdelen die ieder een unieke eigenschap hebben. Deze gereedschapskoffer is naast een module van Stanley ook te combineren met het DeWalt Tstak systeem.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 2495 g
Afmetingen: 38,8 x 18,5 x 44,6

Voordelen

Nadelen

Stanley FATMAX TSTAK I

Bekijk verschillende aanbieders

3. Kreator KRT951002

Waarom we fan zijn:
Een compacte koffer van sterk aluminium met 109 verschillende stukken gereedschap.

De aluminium Kreator KRT951002 is een geschikte gereedschapskoffer voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een stevige koffer met alle denkbare tools. De 109-delige gereedschapskoffer bevat vele soorten tangen, schroevendraaiers, sleutels en nog heel veel meer, vervaardigd uit hoogwaardig chroom-vanadium. De handvaten hebben een rubberen antislip-greep. Kreator heeft de ruimte in de koffer handig benut met een middencompartiment dat zowel op- als neergelaten kan worden. 

Alle gereedschap in de gereedschapskoffer is stevig bevestigd. Bovendien maakt deze koffer het je erg makkelijk alles overzichtelijk te bewaren. De aluminium buitenkant zorgt er voor dat je gereedschap goed beschermd blijft. De hoeken van de koffer zijn ook nog eens versterkt. Wat ons betreft een goede set voor iedereen die op zoek is naar een compacte, kwalitatief hoogstaande gereedschapskoffer. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: ja
Gewicht: 2495 g
Afmetingen: 45,6 x 13,8 x 34

Voordelen

Nadelen

Kreator KRT951002

Bekijk verschillende aanbieders

2. Swiss Kraft Gereedschapskoffer 326

Waarom we fan zijn:
Een stevige gereedschapskoffer met 326 stukken kwalitatief gereedschap.

Op nummer twee in onze top 5 staat deze gereedschapskoffer van Swiss Kraft.  Met 326 stukken gereedschap kan je met deze set alle kanten op. Het handvat van de koffer is uitschuifbaar.

De koffer bevat vier lagen waarin al het gereedschap gerangschikt ligt. Wat ons betreft erg handig en overzichtelijk. Elk gereedschap is vervaardigd uit Chroom-Vanadium staal en klik je als het ware vast in zijn plek, waardoor het stevig blijft zitten en geen schade op zal lopen. Daarnaast wordt de koffer stevig afgesloten met clips.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: ja
Gewicht: 12000 g
Afmetingen: 17 x 36 x 50

Voordelen

Nadelen

Swiss Kraft Gereedskoffer 326

Bekijk verschillende aanbieders

1. STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV FMST1-71981

Waarom we fan zijn:
Een hele handige stapelbare gereedschapskoffer met overzichtelijke indeling voor al je gereedschap.

De beste gereedschapskoffer is wat ons betreft de STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV FMST1-71981. Deze gereedschapskoffer is net als de nummer 4, naast een module van Stanley ook te combineren met het DeWalt Tstak systeem. Ook op op zichzelf heb je aan deze koffer een functionele opbergplek voor al je gereedschap. Doordat de koffer zo robuust is kan hij erg lang mee. Dankzij het schokbestendige systeem kan je de koffer makkelijk verplaatsen. De gereedschapskoffer is handig ingericht, met bovenin een bak en daaronder 2 lades.

De bak biedt alle ruimte voor grote (elektrische) gereedschappen. Tevens bevat de bak een aantal lagen high-density foam dat (optioneel) uitgesneden kan worden in de vorm van je gereedschap, zodat het veilig vervoerd kan worden. De lades bevatten meerdere compartimenten voor al je kleinere gereedschap en accessoires. Een groot voordeel van deze gereedschapskist is het stapelbare systeem. Zo heb je alles bij de hand en kan je al je tools geordend bewaren. Bovendien zijn alle onderdelen zo los te koppelen en mee te nemen. Deze gereedschapskoffer is van topkwaliteit, handig ingedeeld en duurzaam en daarom onze nummer 1 keuze.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 6155 g
Afmetingen: 44 x 33 x 33

Voordelen

Nadelen

STANLEY FatMax Tstak Combo II+IV FMST1-71981g beste koop

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Gereedschapskoffer: STANLEY 1-79-217

Waarom we fan zijn:
Een goedkope gereedschapskoffer met handige (uitneembare) indeling.

De Stanley 1-79-217 is een degelijke koffer van goede kwaliteit met een zachte prijs. Deze kunststof gereedschapskoffer is stevig en robuust. Hij biedt genoeg ruimte om je gereedschappen in te bewaren met een inhoud van 29 liter. In het deksel bevinden zich aan beide kanten van de hangreep compartimenten waarin je al je kleine onderdelen en accessoires kan bewaren. 

De gereedschapsbak is uitneembaar, wat erg praktisch is tijdens het klussen. Het vergrendelen van de koffer gaat heel makkelijk. Dit gebeurt namelijk automatisch wanneer het deksel gesloten wordt. Dankzij de extra brede softgrip handgreep is de koffer gemakkelijk te vervoeren. 

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 2036 g
Afmetingen: 23,6 x 48.6 x 26.6

Voordelen

Nadelen

STANLEY 1-79-217 budget

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Gereedschapskoffer: Stanley MP Galva Gereedschapswagen

Waarom we fan zijn:
Een uitgebreide gereedschapskoffer, handig te vervoeren dankzij de wieltjes. Goede keuze voor de professional.

Onze beste keuze voor de professional is de Stanley MP Galva Gereedschapswagen. Deze gereedschapskoffer heeft drie compartimenten waarvan onderaan een ruime uitschuifbare gereedschapsbak voor al je grote (elektrische) gereedschappen. In het midden zit een schuifla waarin je al je kleine tools en onderdelen kan bewaren. 

Dankzij een kliksysteem is de gereedschapskoffer bovenop afneembaar. Vanwege het gepatenteerde kliksysteem is de koffer soepel en makkelijk te gebruiken. De koffer is vervaardigd uit metaal en kunststof. Hierdoor kan hij makkelijk tegen een stootje en zal hij jaren meegaan. Met de grote, stevige wielen en de telescopische handgreep is de koffer makkelijk te vervoeren. Zo heb je altijd al je benodigdheden bij de hand en kan je elke klus klaren.

Productspecificaties

Inclusief gereedschap: nee
Gewicht: 16500 g
Afmetingen: 57,9 x 36,7 x 82,3

Voordelen

Nadelen

stanley mp galva

Bekijk verschillende aanbieders

Bekijk hier wat Coolblue en Bol de beste gereedschapskoffers vinden

Hoe wij gereedschapskoffers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende gereedschapskoffers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste gereedschapskoffer vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook onze andere artikelen in de categorie 'overig gereedschap'

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek

deel deze blog