Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Makita Kettingzaag? Advies & Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita kettingzaag?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita kettingzaag die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken. Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita kettingzaag 2023 - Top 5

5. Makita UC 3551

Waarom we fan zijn: 
De krachtige Makita UC 3551 heeft een vermogen van 2000 Watt en is prettig in gebruik.

We beginnen onze lijst met een Makita kettingzaag die op netstroom werkt. Hij heeft een onbelast toerental van 7500 en een zwaard van 350 mm. De Makita kettingzaag maakt gebruik van tandwieloverbrenging waardoor je een grote trekkracht hebt. Het apparaat is voorzien van een softstart waardoor je rustig kunt beginnen. Tevens is hij ook voorzien van een veiligheidsslipkoppeling tegen vastslaan en een snelstop door de elektrische rem. Er wordt gebruik gemaakt van olie welke je na een tijdje zult moeten bijvullen. Dit kun je keurig bijhouden dankzij de oliepeilindicator. De kettingsmeer wordt automatisch gelijkmatig verdeeld over de groef en de ketting. Mocht je de ketting moeten onderhouden, dan kan dit gemakkelijk dankzij de inwendig liggende koppelingstrommel. Al met al is dit een fijne Makita kettingzaag, alleen kan het gebruik van de snoer voor sommige gebruikers hinderlijk zijn.

Voordelen

Nadelen

Makita UC 3551 kettingzaag

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DUC302Z

Waarom we fan zijn: 
De Makita DUC302Z werkt op accu dus je hebt alle vrijheid om te bewegen. 

Naar aanleiding van het verhaal met het snoer bij het vorige model hebben we besloten om even over te stappen naar de accu’s. Dit model werkt met een dubbel accusysteem waardoor je maar  liefst 36 Volt kracht hebt. Het leuke aan het gebruiken van die Makita LXT 18 Volt accu’s is dat je deze ook bij heel veel andere gereedschappen kunt gebruiken. Als je naar een ander klusje gaat waar je geen Makita kettingzaag nodig hebt kun je de accu dus makkelijk overplaatsen naar bijvoorbeeld de Makita bouwradio. De batterij is tevens achter in de Makita kettingzaag geplaatst waardoor je een uitstekende balans hebt. 

Een zwaardwissel of kettingspanning kun je ook makkelijk zelf uitvoeren zonder gereedschap dankzij een eenvoudige en blokkeerbare draaihendel. De Makita kettingzaag is voorzien van een elektrische rem. Dit betekent dat de Makita kettingzaag in 0,5 seconden zal stoppen na het loslaten van de schakelaar. Tot slot heeft deze Makita kettingzaag een lange levensduur dankzij zijn water- en stofdichtheid. 

Voordelen

Nadelen

Makita DUC302Z kettingzaag

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita DUC355Z

Waarom we fan zijn: 
De Makita DUC355Z presteert net zo goed als een 35cc motor kettingzaag. 

We gaan weer verder met een model dat ook met een dubbel accusysteem werkt. Sinds het invoeren van dit systeem zijn de gereedschappen van Makita er flink op vooruit gegaan. De accu’s zijn voorzien van accubeveiliging, wat betekent dat ze beschermt zijn tegen diepontladen, overbelasting en oververhitting. Door het gebruik van accu’s heeft deze Makita kettingzaag een lage geluidsproductie, laag gewicht en geen uitstoot van schadelijke stoffen. Daarnaast heb je hier ook minder onderhoud aan. Je werkt met een hoge kettingsnelheid van 20 m/s  en een zwaardlengte van 350 mm waardoor je een goed snoeiresultaat krijgt. 

Voordelen

Nadelen

Makita DUC355Z tabel

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DUC400Z

Waarom we fan zijn: 
Met het dubbele accusysteem, het lange zwaard en een hoge kettingsnelheid werk je snel en precies met de Makita DUC400Z. 

Bij onze nummer 2 wordt er wederom gebruik gemaakt van een dubbel accusysteem wat betekent dat je twee Makita LXT 18 Volt accu’s kunt gebruiken. Deze zijn uitwisselbaar met en zonder sterbeveiliging en met een combinatie van de twee. Er is een indicator die laat zien wanneer het tijd is om de accu weer op te laden. Door het gebruik van de accu’s heb je een lage geluidsproductie, laag gewicht en geen uitstoot van schadelijke stoffen. Daarnaast zijn de verbruikskosten ook nog eens lager omdat je minder onderhoud hebt. Met een zware accu werk je met een gewicht van ongeveer 5,4 kilogram. De zwaardlengte bij deze Makita kettingzaag is 400 mm en de kettingsnelheid ligt op 20 m/s.  Er is een elektrische rem aanwezig zodat het apparaat gauw kan stoppen wanneer dit nodig is. Dankzij het constante toerental krijg je ook bij hogere belasting een mooi snoeiresultaat.

Voordelen

Nadelen

Makita kettingzaag DUC400Z

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DUC405Z

Waarom we fan zijn: 
De Makita DUC405Z is met het dubbele accusysteem en het lange zwaard geschikt voor het grovere snoeiwerk. 

Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één Makita kettingzaag de beste zijn en wat ons betreft is dat de Makita DUC405Z. Dat dubbele accusysteem blijkt wel heel goed te werken, want ook dit model maakt er weer gebruik van. Hij heeft de kracht van 36 Volt dankzij het gebruik van twee 18 Volt accu’s. Uiteraard wordt er hier ook gebruik gemaakt van accubeveiliging en is er een indicator die laat zien wanneer de accu’s opgeladen moeten worden. Je werkt met een zwaardlengte van 400 mm en een kettingsnelheid van 20 m/s. 

Er is een elektrische rem waar je gebruik van kunt maken om het apparaat snel tot stilstand te laten komen. De compacte bouw en het lage gewicht maken deze Makita kettingzaag ideaal voor snoeiwerkzaamheden

Voordelen

Nadelen

Makita DUC405Z kettingzaag

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: beste kettingzaag per merk

Wat is de Kettingzaag Top 10 volgens anderen?

Welke Makita kettingzaag is de beste?

Wij hebben de Makita DUC405Z als beste Makita kettingzaag van 2023 beoordeeld. Deze Makita kettingzaag is makkelijk in gebruik en werkt op een dubbele accu.

Wat is de beste elektrische Makita kettingzaag?

De beste elektrische Makita kettingzaag vinden wij de Makita UC 3551, de nummer 5 in onze top 5.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Makita kettingzaag?

Als je een Makita kettingzaag gaat kopen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Stel jezelf de vraag of je een elektrische, benzine of accu gedreven Makita kettingzaag wil. Let ook op de zwaardlengte, het vermogen en de telescopische steel. Vind je een oliepijlindicator belangrijk? Let vervolgens ook op gewicht. 

Hoe lang moet een Makita kettingzaag zijn?

Een belangrijke factor bij een Makita kettingzaag, zoals bij elke kettingzaag, is de zwaardlengte. Dit maakt namelijk uit voor de zaagcapaciteit. De gangbare zwaardlengte varieert tussen de 25 en 40 centimeter. Voor professionals bestaan er Makita kettingzagen met langere zwaardlengtes. Met een langer zwaard kan je grotere takken afzagen dan met een kort zwaard. Zo kan je met een zwaardlengte van 30 centimeter een stuk hout van 20 centimeter in een keer doorzagen. Het is namelijk altijd van belang wat marge te behouden voor de veiligheid. Hoe langer het zwaard echter is, hoe zwaarder het gewicht aan de voorkant zal zijn en hoe meer kracht je nodig zal hebben om het toestel te hanteren. Eventueel kan je voor een Makita kettingzaag met twee handvaten kiezen die het gewicht beter verdelen en zorgen voor meer houvast en stabiliteit.

Hoe wij Makita kettingzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita kettingzagen onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita kettingzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog