Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 10 beste Decoupeerzagen van 2022

Inhoudsopgave

Als je op zoek bent naar de beste decoupeerzaag dan heb jij natuurlijk al lang het nodige onderzoek hiernaar gedaan. Niet elke klusser heeft belang bij een decoupeerzaag. Toch helpen we je even op weg om alle informatie op een pagina samen te voegen voor je. Een decoupeerzaag kan bij allerlei klussen handig zijn, maar heeft het meeste baat bij de klusser die  zijn creativiteit los laat gaan en veel met hoeken en bochten werkt. De beste decoupeerzaag moet comfortabel in de hand liggen gezien het precisiewerk betreft. Wij hebben alles voor jou onderzocht en de beste decoupeerzagen voor jou op een rijtje gezet.

Lees ook deze artikelen binnen de categorie zaagmachines:

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Decoupeerzagen

BESTE KOOP

Makita DJV181ZJ
Makita DJV181ZJ

PROFESSIONEEL

Makita DJV182RTJ
Makita DJV182RTJ

BUDGET

Bosch PST 700 E
Bosch PST 700 E

Beste decoupeerzaag - Top 10

Onderaan dit artikel zijn de stappen te vinden die je kunt nalopen om een goede decoupeerzaag te kopen. Echter snappen wij maar al te goed dat het nog niet zo makkelijk is om dan de beste decoupeerzaag uit te zoeken. Nu kunnen wij het je nog net even iets makkelijker maken, we laten jou namelijk zien welke decoupeerzagen er in de top 10 staan voor het jaar 2022.

10. Bosch PST 650

We beginnen de lijst met een lichte variant van Bosch van 1,6 kilogram. Deze decoupeerzaag heeft een beugelgreep en ligt comfortabel in de hand. Netjes te werk gaan zal geen probleem zijn met deze variant van Bosch dankzij de aansluiting voor een stofzuiger. Je kunt dus keurig te werk gaan en goed zicht houden op je zaaglijn. Een van de mindere punten van deze zaag is dat je de zaagsnelheid niet kunt aanpassen, elk materiaal wordt dus met dezelfde snelheid gezaagd. Dit wordt dan wel weer goed gemaakt door de zaagbladen die snel en makkelijk te wisselen zijn. Mocht je van plan zijn om hout te zagen dan moet je rekening houden met een maximale zaagdiepte van 65 millimeter, bij metaal is dit 4 millimeter. Hij is redelijk luid met 88 decibel maar voor de af-en-toe klusser is deze decoupeerzaag ideaal.

Bosch PST 650

9. Metabo STEB 65 Quick Set

Deze decoupeerzaag van Metabo heeft een mooie bijpassende koffer waardoor jij je gereedschap na gebruik netjes en veilig kunt opbergen. De decoupeerzaag zelf weegt 2 kilogram. Ondanks de beugelgreep werkt hij wel op netstroom. De kabel is 2,5 meter lang, hou hier dus rekening mee wanneer je bijvoorbeeld in de tuin wilt werken voor het geval je een haspel nodig hebt. Dankzij de aansluiting voor een stofzuiger zaag jij netjes door hout, MDF, laminaat, metaal of hard hout heen. Het vermogen van 450 watt en 3000 slagen per minuut willen hier zeker wel aan bijdragen. Als het voor jou belangrijk is om snel te werken dan zal de pendelfunctie ook heel welkom zijn. Hou er dan wel rekening mee dat jouw werk wel minder precies kan worden. De decoupeerzaag heeft geen constant toerental, wanneer je dus bezig met met zware zaagklussen kan het dus zijn dat de kwaliteit afneemt.

Metabo STEB 65 Quick Set

8. Bosch PST 800 PEL

Als je het over vermogen hebt, dan heb je het over deze decoupeerzaag van Bosch. Met 530 watt en tot wel 3000 slagen per minuut zaag jij moeiteloos door hout, MDF, kunststoffen en hard hout heen. Hij is uitgerust met zowel een blaasfunctie als een aansluiting voor de stofzuiger. Als je netjes te werk wilt gaan hoef je dus niet te twijfelen of deze decoupeerzaag die wens wel kan vervullen. Mocht je door hout heen willen zagen dan kan je een maximale zaagdiepte verwachten van 80 millimeter, flink wat dus! Bij metaal ligt de maximale op 5 millimeter. Voor verschillende soorten materiaal zijn er verschillende soorten zaagbladen beschikbaar voor deze decoupeerzaag. Altijd fijn om met het juiste gereedschap te werk te gaan. Je krijgt er ook nog eens een handige koffer bijgeleverd zodat je alles netjes en veilig kan opbergen.

7. Black & Decker BDCJS18N-XJ

We hebben de eerste decoupeerzaag in deze lijst gevonden die op accu werkt. Met 18 volt en 2500 slagen per minuut kan jij moeiteloos rechte zaagsnede maken in hout, MDF, laminaat of kunststoffen. De zaag snelheid kun je zelf instellen afhankelijk van het materiaal waar je mee werkt en de zaag is geschikt voor zowel T als U zaagbladen. Het geluid wordt ook steeds zachter tot nu toe in deze lijst want deze decoupeerzaag heeft een maximaal geluidsniveau van 84,5 decibel. De maximale zaagdiepte bij hout is wel wat minder dan we gewend zijn, namelijk 55 millimeter. Dit maakt Black & Decker dan wel weer goed met een zaagdiepte van 8 millimeter bij metaal. De decoupeerzaag is ook prima te gebruiken om in verstek te zagen. Mocht je van zaagblad willen wisselen dan kan dit gemakkelijk zonder gereedschap. Al met al een fijne decoupeerzaag die je draadloos kunt gebruiken.

Black & Decker BDCJS18N-XJ

6. Makita 4350T

Ook met deze decoupeerzaag van Makita kun je netjes te werk gaan dankzij de aansluiting voor de stofzuiger. Kwa zaagcapaciteit gaan we er flink op vooruit vergeleken met de andere namen in de lijst tot nu toe. De maximale zaagdiepte voor hout is 135 millimeter en voor metaal is dit 10 millimeter. Grote projecten zijn dus geen probleem voor deze Makita. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat hij een vermogen heeft van 580 millimeter. Ondanks dat hij zo’n grote capaciteit heeft is hij vrij zacht vergeleken met de andere zagen op de lijst, namelijk 83 decibel. Je hebt wel een stopcontact nodig maar met een snoer van 2,5 meter zou je dit wel moeten redden. Met de mogelijkheid voor zowel U als T zaagbladen kun jij zonder teveel inspanning zowel recht als in bochten zagen. In verstek zagen is ook nog een mogelijkheid. Zoals we van Makita gewend zijn wordt ook deze decoupeerzaag in een mooie koffer geleverd.

5. Bosch PST 900 PEL

Wie op zoek is naar een krachtige decoupeerzaag zal zeker wel een keer naar deze Bosch gekeken hebben. Een vermogen van wel 620 watt en een maximaal aantal slagen van 3100 per minuut geven jou de kracht die je nodig hebt om door jouw werkstukken heen te komen. Hij heeft de beschikking over variabele snelheden waardoor je het aantal toeren dus zelf bepaalt. De maximale zaagdiepte van 90 millimeter zorgt ervoor dat jij moeiteloos door dikkere stukken hout, MDF, kunststoffen en hard hout kunt zagen. Ondanks zijn hoge vermogen heeft hij toch een aangenaam gewicht van 2,2 kilogram. Hij is dus makkelijk mee te nemen als je van locatie verandert. Deze decoupeerzaag wordt wel met maar één zaagblad geleverd, je zult dus zelf meer zaagbladen moeten aanschaffen. Een van de grootste pluspunten van deze zaag is dat er een ingebouwd lampje in zit. Werken tijdens schemering is dus geen probleem.

Bosch PST 900 PEL

4. Bosch PST 18 LI 1

En alweer staat er een Bosch in de lijst. Het feit dat er zo veel Bosch decoupeerzagen in de lijst staan betekent dat je zeker goede kwaliteit kunt verwachten van ze. Dit keer hebben we een draadloze zaag die werkt op een 18 volt accu. Dankzij de variabele snelheid kun je tussen de 0 en 2400 slagen per minuut raken. De aansluiting voor de stofzuiger is ook bij deze draadloze variant een mogelijkheid. Of het praktisch is om een stofzuiger aan te sluiten aan een draadloze zaag is wat anders. Hij is vrij stil vergeleken met de andere zagen in deze lijst met 81 decibel. Er wordt maar één zaagblad bijgeleverd dus je zult zelf nieuwe T zaagbladen moeten bijkopen. Deze decoupeerzaag van Bosch geeft jou de mogelijkheid om de mooiste lijnen en bochten te zagen tot 80 millimeter diep in hout, en 5 millimeter diep in metaal.

3. DeWalt DW331KT-QS

Zoals we van DeWalt gewend zijn is ook deze decoupeerzaag uitgerust met een opvallend gele kleur. Het vermogen van 701 watt en een variabele snelheid zorgt ervoor dat jij tot wel 3100 slagen per minuut kan halen. Als we naar de maximale zaagdiepte voor hout kijken dan is het nog niet eens zo heel interessant, dit is namelijk 135 millimeter. De maximale zaagdiepte voor metaal is echter heel interessant als je met metaal werkt, dit is een verrassende 30 millimeter. Meer dan alle andere zagen op deze lijst. Mocht je dus veel met metaal werken dan is dit zeker de decoupeerzaag voor jou. Gevaar voor metaalsplinters hoeft er ook niet te zijn gezien er een aansluiting is voor de stofzuiger. Er wordt een mooie koffer bijgeleverd in bijpassende kleuren dus je kunt jouw gereedschap altijd veilig en afgedekt opbergen.

DeWalt DW331KT-QS

2. Makita 4350FCTJ

De Makita heeft een goede naam, en dat is niet voor niets. Kijk maar eens naar deze mooie decoupeerzaag. Met een vermogen van maar liefst 720 watt en een maximaal aantal slagen van 2800 per minuut met een constant toerental zal jij door jouw werkstuk heen zagen alsof het een pakje boter is. De ergonomische beugelgreep zorgt ervoor dat je niet teveel last krijgt van je handen of polsen tijdens het zagen. Dankzij de ingebouwde stofblazer kan jij jouw zaaglijn prima in de gaten houden terwijl de aansluiting voor de stofzuiger je werkplek schoon houdt. De ingebouwde verlichting is ook heel erg fijn als je tijdens de schemeruren wilt zagen, of in de winter wanneer het ’s avonds sneller donker is.  Het gereedschapsloos klemsysteem maakt het zagen nog sneller doordat jij niet een kwartier aan je zaag hoeft te sleutelen voordat het juiste zaagblad er eens een keer in zit.

1. Makita DJV181ZJ

Weer zo’n heerlijke decoupeerzaag die via een accu werkt. De zaag zelf weegt 2,5 kilo en is dus, zonder al te veel moeite, mee te nemen. Dit keer is het wel een zaag met een T-handgreep. Je kunt je creativiteit dus helemaal los laten gaan aangezien je makkelijk alle kanten op kunt gaan. En het mooie is, het hoeft niet eens ten koste van je oren te gaan. Met het laagst aantal decibel in deze hele lijst kun je het geluid van deze decoupeerzaag op 77 decibel meten. Er zit geen ingebouwde blaasfunctie bij maar wel een aansluiting voor de stofzuiger. Mocht je zonder zaagsel te werk willen gaan is dit dus wel een mogelijkheid. De maximale zaagdiepte bij hout is 135 millimeter en bij metaal is dit 10 millimeter. Diep genoeg, zelfs voor de professionals. Er wordt wederom weer een mooie koffer bijgeleverd en maar liefst drie zaagbladen zodat jij voorlopig aan de slag kunt.

Makita DJV181ZJ

Beste Professionele Decoupeerzaag

Als je een professional bent dan wil je alleen het allerbeste gereedschap. Het is alleen zo jammer dat je nooit van tevoren weet wat dit nou precies is. Gelukkig zijn wij er om je te helpen. De absolute topper voor de professional is toch echt de Makita DJV182RTJ. Het is een draadloos model met een 18 volt accu. Hij heeft een beugelgreep waardoor je ergonomisch te werk kunt gaan en dus langer achter elkaar kan werken. Een ingebouwde blaasfunctie is ook aanwezig, samen met een aansluiting voor de stofzuiger. Zo ben je dus gegarandeerd van een schone werkplek zonder rondvliegend zaagsel. Je kunt de snelheid van de decoupeerzaag aanpassen om te passen bij het materiaal wat je aan het zagen bent. Of het nu hout, MDF, metaal, kunststof of hard hout is, met 800-3500 slagen per minuut ga jij er met gemak doorheen. Ook deze decoupeerzaag is weer wat stilletjes vergeleken met andere zagen: 77 decibel. Dankzij het gereedschapsloos klemsysteem hoef je ook geen tijd te verspillen met het verwisselen van zaagbladen. Tijd is geld, toch?

Makita DJV182RTJ

Beste Goedkope Decoupeerzaag

We snappen natuurlijk ook dat de goedkoopste zagen niet altijd de slechtste hoeven te zijn. Daarom hebben wij ook gekeken wat nu precies de beste decoupeerzaag is voor een goedkope prijs. Toen zijn we uitgekomen bij de Bosch PST 700 E. Net zoals de prijs licht is, is het gewicht ook licht. Een aangename 1,7 kilo staat je te wachten als je voor deze decoupeerzaag gaat. Maar je moet niet denken dat hij niks kan omdat hij zo licht is. Met 500 watt vermogen en een maximum van 3100 slagen per minuut kan jij makkelijk door (hard) hout, MDF en kunststoffen zagen. Geen probleem! Het is wel een van de herrieschoppers onder de decoupeerzagen, de Bosch PST 700 E wordt namelijk gemeten op 88 decibel. Gelukkig weten ze bij Bosch wel dat schoon werken altijd belangrijk is, de aansluiting voor de stofzuiger zit er dus gewoon op ondanks de lage prijs. Je krijgt er zelfs nog een mooie opbergkoffer bij. Helaas is het wel zo dat je maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Maar ja, je kan niet alles hebben als je de goedkoopste optie neemt.

Bosch PST 700 E

Koopgids

Waar moet je nu op letten bij het kopen van de beste decoupeerzaag die bij jou past? We hebben het hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Vermogen

Zoals bij elk stuk gereedschap is het vermogen een belangrijk deel van de aandrijving. Des te meer vermogen jouw gereedschap heeft, des te sterker hij is. Het vermogen meten we in wattage en volt afhankelijk van het type voeding wat hij gebruikt. Als je van plan bent om grote stukken te zagen en de decoupeerzaag veelvuldig gaat gebruiken, dan is een hoger vermogen toch zeker wel in je voordeel.

Met accu of met snoer

De beslissing om met accu of met snoer te werken ligt aan verschillende factoren zoals waar je wilt gaan werken en hoe je wilt gaan werken. Mocht je in de tuin willen werken dan is een accu toch wel de voorkeur. Maar ook als je bijvoorbeeld gaat figuurzagen is het wel zo fijn dat er niet telkens een snoer in de weg zit of je bewegingen beperkt. Als je van plan bent om op verschillende plekken te zagen dan zal je voorkeur waarschijnlijk uitgaan naar een accu aangezien je niet weet waar het dichtstbijzijnde stopcontact zal zijn.

Blaasfunctie

Als je bezig bent met precisiewerk is het belangrijk dat je goed zicht hebt op de zaaglijn. Met een decoupeerzaag die uitgerust is met een blaasfunctie heb je altijd goed zicht op deze lijn en kan het bijna niet mis gaan. Bij sommige decoupeerzagen heb je zelfs de luxe dat je de blaasfunctie zelf kan afstellen. Jij beslist dus hoe hard het stof en zaagsel weggeblazen wordt. De beste werkplek is altijd een schone werkplek. Nadeel van de blaasfunctie is wel dat je nog altijd het zaagsel naderhand zal moeten opruimen.

Stofafzuiging

Een van de belangrijkste accessoires als je bezig bent met hout is de stofafzuiging. Niet iedere zaag heeft dit. Het verschil tussen een blaasfunctie en een stofafzuiging is dat de stofafzuiging ook echt werkelijk de werkplek schoon houdt. Je hoeft dus niet met zaagsel op en rondom je werkplek te zagen. Als je met een decoupeerzaag bezig bent ben je meestal bezig met precisiewerk. Stofafzuiging of een blaasfunctie is dus van belang.

Zaagdiepte

Een belangrijk element bij zagen is de zaagdiepte. Je kan nog wel zo’n leuk project bedacht hebben maar als je zaag niet door het hout heen komt dan gaat het simpelweg niet werken. Het is dus belangrijk om de zaagdiepte ongeveer te weten voordat je een decoupeerzaag koopt.

Zaagbladen

Het soort zaagblad wat je bij de decoupeerzaag gebruikt gaat een van de belangrijkste elementen zijn. Het zaagblad maakt of kraakt jouw werk. Zo zijn er bijvoorbeeld zaagbladen specifiek gemaakt voor het zagen van scherpe bochten. Het aantal tanden van het zaagblad is ook zeker belangrijk. Des te meer tanden het zaagblad heeft des te fijner het zaagresultaat zal zijn. Er zijn ook zaagbladen voor verschillende soorten materiaal zoals hout, plastic, kunststof en metaal. Als je bijvoorbeeld metaal zaagt zul je fijnere tanden nodig hebben dan voor hout.

Het handvat

Iets wat bij andere soorten zagen vaak niet uitmaakt maar bij de decoupeerzaag wel is het handvat. Omdat je bij een decoupeerzaag vaak te maken hebt met figuurzagen wil je zo vrij mogelijk kunnen bewegen. Er zijn twee soorten handvaten bij een decoupeerzaag: de T-handgreep en de beugelgreep. De T-handgreep geeft je de mogelijkheid om de decoupeerzaag zelfs ondersteboven te gebruiken. Het geeft ook een beter overzicht door de vormgeving. Een beugelgreep is groter en wordt vaak gebruikt als hij op een accu werkt.

Zaagsnelheid

De zaagsnelheid heeft vooral te maken met hoe netjes jouw zaagwerk zal zijn. Afhankelijk van het materiaal heb je een andere zaagsnelheid nodig.  Als je bijvoorbeeld door hout zaagt kun je een veel hogere zaagsnelheid gebruiken dan wanneer je kunststof zaagt.

 
Geraadpleegde bronnen