Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Bosch Bladblazers in 2022

Een mooie tuin hebben is leuk, maar je moet hem wel goed onderhouden. Een Bosch bladblazer kan hier enorm bij helpen. Een tuin moet tijdens alle seizoenen goed bijgehouden worden. Tijdens de lente en zomer is het geen probleem om even lekker in de tuin bezig te zijn, maar in de herfst en winter wil je toch wel die Bosch bladblazer gebruiken om zo snel mogelijk klaar te zijn. Een Bosch bladblazer kun je gebruiken om de bladeren weg te blazen, maar ook om stof, bloemen en ander vuil weg te blazen. Het kan soms een hele klus zijn om een tuin schoon te maken afhankelijk van de grootte van jouw tuin. Je kunt dan het beste een Bosch bladblazer gebruiken die geschikt is voor de grootte van jouw tuin. Het heeft weinig nut om een grote tuin schoon te maken met een bladblazer die slechts geschikt is voor een klein tuintje. Maar waar moet je nog meer allemaal op letten bij een bladblazer?

Een van de belangrijkste aspecten is de blaassnelheid. De motor van de Bosch bladblazer zorgt ervoor dat er een luchtstroom door een smalle uitgang met flinke kracht naar buiten wordt geperst. Des te meer blaassnelheid, des te krachtiger de Bosch bladblazer. Veel kracht is vooral handig wanneer je met natte bladeren te maken hebt. Een Bosch bladblazer met een variabele blaassnelheid is nog handiger, zo kun je de blaadjes niet té ver weg blazen. 

Daarnaast is het ook wel fijn als de Bosch bladblazer niet al te veel lawaai maakt. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat jij als vroege vogel om 8 uur ’s ochtends in het weekend aan de slag wilt en jouw buurman wakker maakt met het lawaai. 

Bosch bladblazer - Top 5

Een Bosch bladblazer is beschikbaar in allerlei vormen, maten en met extra functies. Het kan dan ook lastig zijn om te beslissen welke Bosch bladblazer het beste bij jouw situatie past. Wij hebben vijf verschillende modellen gekozen die wij het allerbeste vinden. Deze willen wij graag delen zodat jij de beste Bosch bladblazer in huis kunt hebben.

5. Bosch GBL 18V-120

We beginnen met een Bosch bladblazer uit de blauwe lijn. De blauwe lijn wilt zeggen dat deze modellen gemaakt zijn voor professionals, maar uiteraard kun je deze ook gewoon kopen als je behoefte hebt aan een krachtig apparaat. De Bosch bladblazer werkt op een 18 Volt accu met een accucapaciteit van 1,5-6 Ah. Het onbelast toerental is 17.000 toeren per minuut. We hadden al gezegd dat de blaassnelheid belangrijk is, en die  ligt hier op 75 m / s. Dit model is niet al te zwaar en weegt slechts 1,1 kilogram zonder kabel. Hij is ergonomisch ontworpen waardoor je makkelijk en comfortabel te werk kunt gaan. 

Daarnaast zijn er verwisselbare aanzetstukken en uitbreidingen beschikbaar. Ondanks het feit dat de Bosch bladblazer zo compact is, is hij nog steeds zeer krachtig. De runtime ligt tussen de 5 en 9 minuten per Ah afhankelijk van welke snelheid je gebruikt, dus het is een Bosch bladblazer die grotendeels geschikt is voor kleiner en middelgrote tuinen. Wanneer je dit product aanschaft krijg je een mondstuk, een verlengstuk, een slang en een diep gat aanzetstuk meegeleverd. Allemaal handige hulpstukken die jouw werk makkelijker kunnen maken. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de accu’s en lader niet meegeleverd worden. Deze zul je zelf nog moeten aanschaffen, of de accu van een ander stuk gereedschap moeten gebruiken.

4. Bosch ALS 25

De groene lijn heeft ook uitstekende producten, dat laat de Bosch ALS 25 maar weer zien. Door zijn ergonomische grepen is er een betere gewichtsverdeling en meer comfort. Deze Bosch bladblazer heeft een krachtig vermogen van 2500 Watt en een volumestroom van 800 m³/h. Dit betekent dat de blaassnelheid tot wel 300 km per uur kan gaan. Binnen no-time heb jij jouw tuin zomerklaar gemaakt! Er is zowel een blaas- als een zuigfunctie. De opvangzak heeft een inhoud van 45 liter waardoor je flink wat bladeren kunt opzuigen. Daarnaast is er een tweede greep en ritssluiting zodat je de opvangzak makkelijk kunt legen. 

Om het werken met deze dit model van Bosch wat aangenamer te maken, is er een verstelbare greep en gestoffeerde schouderriem. Zo wordt je niet snel moe en krijg je geen last van jouw schouders of armen. Er is een zuigfunctie aanwezig zoals we al eerder zeiden. Nu kun je ervoor kiezen om de bladeren simpelweg op te zuigen en hier niets mee te doen, maar je kunt ook de hakselfunctie gebruiken. Hierdoor worden de bladeren fijn versnipperd waardoor je een betere compostering kunt krijgen. De hakselverhouding is 10:1. Als je de Bosch bladblazer als tuinzuiger gebruikt werk je met een gewicht van 4,4 kilogram, en als bladblazer met 3,2 kilogram.

3. Bosch ALB 18

Om maar weer te bewijzen dat de groene lijn uitstekende producten biedt, hebben we er nog een in de lijst gezet. Ditmaal de Bosch ALB 18. Hiermee kun je tot 17 minuten ononderbroken te werk gaan met een luchtstroomsnelheid van 210 kilometer per uur. De Bosch bladblazer werkt op een Li-Ion 18 Volt accu met een accucapaciteit van 2,5 Ah. Je hoeft de accu maar 1 uur op te laden tot je hem volledig kunt gebruiken. De meegeleverde accu is volledig uitwisselbaar met alle Bosch 18 Volt Li-Ion gereedschappen, inclusief Bosch tuin machines. Let er wel op dat de accu alleen opgeladen kan worden met een Bosch AL 1830CV oplader. Dit model is redelijk licht van gewicht en weegt 1,8 kilogram. 

Dit zorgt ervoor dat je redelijk comfortabel te werk kunt gaan, maar de softgrip maakt dat natuurlijk nog makkelijker. Ook kun je deze Bosch bladblazer makkelijk opbergen door de afneembare blaasbuis. Zo past hij makkelijk in een klein hokje. Wij raden aan om de Bosch bladblazer op een droge, hooggelegen of afgesloten plaats te bewaren, en alle moeren, bouten en schroeven regelmatig na te kijken. Daarnaast is het belangrijk om tijdens de werkzaamheden altijd ongeveer 3 centimeter boven de grond te werken. Blaas nooit hete, brandbare of explosieve materialen bijeen. Bij aanschaf van dit model krijg je de Bosch bladblazer, een 18 Volt 2,5 Ah accu en een compacte snellader meegeleverd.

2. Bosch ALB 36

De groene lijn blijft maar met uitstekende modellen komen, en zo ook de Bosch ALB 36. Het is niet voor niets dat we dit model op plek nummer 2 zetten in onze top 5 Bosch bladblazers lijst. Deze bladblazer werkt met een 36 Volt 2,5 Ah accu waardoor je flink wat kracht kunt verwachten. De accu is makkelijk te verwisselen en compatibel met alle 36 volt tuinmachines van Bosch. Daarnaast wordt de energie geregeld door een intelligente Syneon-chip. Het opladen van de accu duurt ongeveer 1,5 uur waarna je hem gedurende 35 minuten kunt gebruiken met een volle acculading. De luchtstroomsnelheid ligt op 170-250 kilometer per uur, afhankelijk van de stand die je gebruikt. Je kunt zelf de ventilatortoerental instellen om verschillende soorten afval efficiënt weg te blazen. 

Het geluidsniveau wat de Bosch bladblazer produceert ligt op de 78 dB. Het ergonomisch design en uitgebalanceerde gewichtsverdeling zorgt ervoor dat het apparaat makkelijk te bedienen is, en dat je geen last van jouw lichaam krijgt tijdens het werken. Deze Bosch bladblazer is vooral geschikt voor het bijeenblazen van bladeren en tuinafval zoals gras, takken en dennennaalden. Bij aanschaf van dit product krijg je de bladblazer, een laadapparaat voor Li-Ion accu’s en een 36 Volt accu meegeleverd. Mocht je graag meerdere accu’s bij de hand hebben, dan zul je deze bij moeten bestellen of uit een ander Bosch tuingereedschap moeten halen. 

1. Bosch GBL 860

De allerbeste Bosch bladblazer vonden we toch weer terug in de blauwe lijn. De Bosch GBL 860 heeft deze plek niet meer dan verdiend. Het is een Bosch bladblazer die op een 36 Volt accu werkt, maar heeft dezelfde prestaties als professioneel gereedschap op benzine. Die accu kun je ook gebruiken voor ander Bosch tuingereedschap of de bladblazer uit de groene lijn die we hierboven besproken hebben. Je hebt hierdoor niet de lasten maar wel de lusten. De Bosch bladblazer is weerbestendig en kan zowel in de zomer als de herfst en de winter gebruikt worden. Je buren hoeven hier geen overlast van te ervaren aangezien hij een gering geluidsniveau heeft. 

Lang verhaal kort heb je een bladblazer die net zo krachtig is als een bladblazer op benzine, maar met de helft van het lawaai. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je geen lichamelijke klachten krijgt en moeiteloos kunt werken met een gewicht van 2,6 kilogram. Ook de trillingswaarden zijn niet te hoog waardoor je de bladblazer de hele dag zou kunnen gebruiken als het nodig is. Je werkt met een maximale luchtdoorstroming van 860 m³ per uur. Dankzij de verwisselbare blaasbuis kun je kiezen of je met een ronde opening of een platte opening werkt, op die manier kun je onder alle werkomstandigheden werken. Bij aanschaf van dit model krijg je de Bosch bladblazer, een accuriem, blaasbuis met platte opening en een blaasbuis met ronde opening. 

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen