Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Bladblazers in 2023

In dit atikel

Op zoek naar een goede Bosch bladblazer?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een goede Bosch bladblazer die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch bladblazer top 5 voor het jaar 2023.

Onze Keuze

Bosch bladblazer 2023 - Top 5

Een Bosch bladblazer is beschikbaar in allerlei vormen, maten en met extra functies. Het kan dan ook lastig zijn om te beslissen welke Bosch bladblazer het beste bij jouw situatie past. Wij hebben vijf verschillende modellen gekozen die wij het allerbeste vinden. Deze willen wij graag delen zodat jij de beste Bosch bladblazer in huis kunt hebben.

5. Bosch GBL 18V-120

We beginnen met een Bosch bladblazer uit de blauwe lijn. De blauwe lijn wilt zeggen dat deze modellen gemaakt zijn voor professionals, maar uiteraard kun je deze ook gewoon kopen als je behoefte hebt aan een krachtig apparaat. De Bosch bladblazer werkt op een 18 Volt accu met een accucapaciteit van 1,5-6 Ah. Het onbelast toerental is 17.000 toeren per minuut. We hadden al gezegd dat de blaassnelheid belangrijk is, en die  ligt hier op 75 m / s. Dit model is niet al te zwaar en weegt slechts 1,1 kilogram zonder kabel. Hij is ergonomisch ontworpen waardoor je makkelijk en comfortabel te werk kunt gaan. 

Daarnaast zijn er verwisselbare aanzetstukken en uitbreidingen beschikbaar. Ondanks het feit dat de Bosch bladblazer zo compact is, is hij nog steeds zeer krachtig. De runtime ligt tussen de 5 en 9 minuten per Ah afhankelijk van welke snelheid je gebruikt, dus het is een Bosch bladblazer die grotendeels geschikt is voor kleiner en middelgrote tuinen. Wanneer je dit product aanschaft krijg je een mondstuk, een verlengstuk, een slang en een diep gat aanzetstuk meegeleverd. Allemaal handige hulpstukken die jouw werk makkelijker kunnen maken. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de accu’s en lader niet meegeleverd worden. Deze zul je zelf nog moeten aanschaffen, of de accu van een ander stuk gereedschap moeten gebruiken.

Bosch GBL 18V-120

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch Universal GardenTidy 3000

De Bosch Universal GardenTidy 3000 heeft een zeer krachtig vermogen van 3000 Watt en blaast daarmee 285 kilometer per uur. Hierdoor is het een uitstekend apparaat om professioneel mee aan de slag te gaan.

Deze bladblazer heeft de mogelijkheid om te blazen, zuigen en versnipperen. Je kunt tot 50 liter opvangen tijdens het zuigen en versnipperen, en de versnipperratio is 12:1. Het toerental kun je zelf instellen om het af te stellen op jouw werkzaamheden. Dit model wordt met de hand gedragen maar heeft slechts een gewicht van 3.4 kilogram waardoor dit niet heel zwaar is.

Er wordt ook een draagriem meegeleverd om het wat makkelijker te maken. Je werkt wel met een maximaal geluidsniveau van 99 dB, zorg dus dat je gehoorbescherming draagt tijdens het werken.

Bosch Universal GardenTidy 3000

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch ALB 18

Om maar weer te bewijzen dat de groene lijn uitstekende producten biedt, hebben we er nog een in de lijst gezet. Ditmaal de Bosch ALB 18. Hiermee kun je tot 17 minuten ononderbroken te werk gaan met een luchtstroomsnelheid van 210 kilometer per uur. De Bosch bladblazer werkt op een Li-Ion 18 Volt accu met een accucapaciteit van 2,5 Ah. Je hoeft de accu maar 1 uur op te laden tot je hem volledig kunt gebruiken. De meegeleverde accu is volledig uitwisselbaar met alle Bosch 18 Volt Li-Ion gereedschappen, inclusief Bosch tuin machines. Let er wel op dat de accu alleen opgeladen kan worden met een Bosch AL 1830CV oplader. Dit model is redelijk licht van gewicht en weegt 1,8 kilogram. 

Dit zorgt ervoor dat je redelijk comfortabel te werk kunt gaan, maar de softgrip maakt dat natuurlijk nog makkelijker. Ook kun je deze Bosch bladblazer makkelijk opbergen door de afneembare blaasbuis. Zo past hij makkelijk in een klein hokje. Wij raden aan om de Bosch bladblazer op een droge, hooggelegen of afgesloten plaats te bewaren, en alle moeren, bouten en schroeven regelmatig na te kijken. Daarnaast is het belangrijk om tijdens de werkzaamheden altijd ongeveer 3 centimeter boven de grond te werken. Blaas nooit hete, brandbare of explosieve materialen bijeen. Bij aanschaf van dit model krijg je de Bosch bladblazer, een 18 Volt 2,5 Ah accu en een compacte snellader meegeleverd.

Bosch ALB 18 LI 2.5

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch ALB 36

De groene lijn blijft maar met uitstekende modellen komen, en zo ook de Bosch ALB 36. Het is niet voor niets dat we dit model op plek nummer 2 zetten in onze top 5 Bosch bladblazers lijst. Deze bladblazer werkt met een 36 Volt 2,5 Ah accu waardoor je flink wat kracht kunt verwachten. De accu is makkelijk te verwisselen en compatibel met alle 36 volt tuinmachines van Bosch. Daarnaast wordt de energie geregeld door een intelligente Syneon-chip. Het opladen van de accu duurt ongeveer 1,5 uur waarna je hem gedurende 35 minuten kunt gebruiken met een volle acculading. De luchtstroomsnelheid ligt op 170-250 kilometer per uur, afhankelijk van de stand die je gebruikt. Je kunt zelf de ventilatortoerental instellen om verschillende soorten afval efficiënt weg te blazen. 

Het geluidsniveau wat de Bosch bladblazer produceert ligt op de 78 dB. Het ergonomisch design en uitgebalanceerde gewichtsverdeling zorgt ervoor dat het apparaat makkelijk te bedienen is, en dat je geen last van jouw lichaam krijgt tijdens het werken. Deze Bosch bladblazer is vooral geschikt voor het bijeenblazen van bladeren en tuinafval zoals gras, takken en dennennaalden. Bij aanschaf van dit product krijg je de bladblazer, een laadapparaat voor Li-Ion accu’s en een 36 Volt accu meegeleverd. Mocht je graag meerdere accu’s bij de hand hebben, dan zul je deze bij moeten bestellen of uit een ander Bosch tuingereedschap moeten halen. 

Bosch ALB 36

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GBL 18V-120

De beste bladblazer van Bosch in 2023 is wat ons betreft de GBL 18V-120. Zoals de naam al doet vermoeden werkt dit apparaat op 18 Volt accu en heeft het een maximale luchtstroom van 120 kubieke meter per uur.

Hoe lang je de bladblazer kunt gebruiken is afhankelijk van het aantal Ah wat jouw gebruikte accu heeft. Er zijn twee verschillende snelheden. Op de eerste snelheid kun je 9 minuten per Ah werken, en met de tweede snelheid 5 minuten per Ah. Het apparaat weegt slechts 1,1 kilogram waardoor je het de volledige accuduur waarschijn wel vol kunt houden om te werken indien nodig. Natuurlijk draagt het ergonomisch ontwerp hier ook aan bij.

Het is mogelijk om de GBL 18V-120 uit te breiden met verschillende aanzetstukken, deze kun je gemakkelijk wisselen voor alle werkomstandigheden. Houd er rekening mee dat er geen accu of oplader meegeleverd wordt.

Bosch GBL 18V-120

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Bosch bladblazer?

De beste Bosch bladblazer van 2023 is de Bosch GBL 18V-120. Wij hebben deze bladblazer als beste beoordeeld na een uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar verschillende Bosch bladblazers. 

Wat is een sterke Bosch bladblazer?

Over het algemeen hebben Bosch benzine bladblazers een groter vermogen dan elektrische of accu Bosch bladblazers. Benzine bladblazers zijn daarom met name geschikt voor grote en zware klussen. Bij sommige elektrische Bosch bladblazers kan het vermogen zelf worden ingesteld. 

Hoeveel watt moet een Bosch bladblazer hebben?

Hoeveel watt je nodig hebt is volledig afhankelijk van het type bladblazer dat je wil kopen (elektrisch, accu of benzine) en waar je de bladblazer voor nodig hebt. 

Hoe sterk moet een Bosch bladblazer zijn?

Belangrijker is om te kijken naar het blaasvermogen van de bladblazer. Voor natte bladeren heb je een vermogen nodig tussen de 250 en 300 km per uur blaasvermogen. Alles boven de 300 is geschikt voor de professional.

Hoe wij Bosch bladblazers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Bosch bladblazers onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch bladblazer vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen