Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 10 beste Haakse Slijpers van 2022

Inhoudsopgave

Op zoek naar de beste haakse slijper? Als je weleens een verbouwing bent aangegaan, dan weet je dat daar veel bij komt kijken. Muurtjes slopen, kabels en leidingen aanleggen, vloeren betegelen… Voor al deze werkzaamheden heb je de juiste gereedschappen nodig. Gelukkig bestaan er ook gereedschappen die je voor meerdere klussen kan gebruiken. Een gereedschap waar wij erg fan van zijn, is de haakse slijper. Met deze machine kan je allerlei verbouwingswerk verrichten. Ook zwaardere klussen hoeven geen probleem te zijn. Met een haakse slijper slijp je in metaal of steen. Zo kan je metalen buizen doorzagen, tegels slijpen, sleuven in muren slijpen, en nog veel meer. Deze machine zal je betrouwbare werkmaatje zijn tijdens talloze werkzaamheden. Zo kom je de verbouwing zo goed mogelijk door!

Lees ook:

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Haakse Slijpers

BESTE KOOP

Makita DGA504RMJ
Makita DGA504RMJ professional

PROFESSIONEEL

Makita DGA508RTJ
Makita DGA508RTJ

BUDGET

Makita GA5030RSP2
Makita GA5030RSP2 budget

Beste Haakse Slijper - Top 10

Onderaan dit artikel zetten wij de stappen uiteen die je kan nalopen om een goede haakse slijper te kopen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat het enorme aanbod aan haakse slijpers het moeilijk maakt een keuze te maken. Waar moet je op letten? Wat is de prijs-kwaliteit verhouding van al deze verschillende machines? Om het je wat makkelijker te maken, laten we in onze top 10 voor het jaar 2022 zien welke haakse slijpers als beste uit de bus komen. 

10. Bosch PWS 850-125

We beginnen onze top 10 met de Bosch PWS 850-125. Deze krachtige haakse slijper heeft een vermogen van een heel degelijke 850 W en een toerental van 11000 toeren per minuut. Hoewel de machine zeer krachtig is, is hij alsnog heel erg goed hanteerbaar dankzij het compacte ontwerp en het geringe gewicht van slechts 1,8 kilogram, waardoor hij licht in de hand ligt en makkelijk hanteerbaar is. Het werkcomfort wordt nog eens vergroot door de trillingsarme handgreep. Doordat je geen overbelasting ervaart door heftige trillingen kan je gemakkelijk een paar uur achter elkaar doorwerken, zelfs bij zware werkzaamheden. Je kan de handgreep naar voorkeur zowel rechts als links plaatsen. De machine heeft een draaibare slijpkop, waardoor je ook in moeilijk bereikbare hoeken kan werken. Je kan verschillende soorten schijven op de machine aansluiten. Handig is dat je geen extra gereedschap nodig hebt voor het verstellen van de beschermkap en het wisselen van de slijpschijf. 

9. Makita DGA504Z

We gaan door met een haakse slijper van Makita, de Makita DGA504Z. Een groot voordeel van deze machine is dat hij op accu in plaats van netstroom werkt. Zo ben je een stuk wendbaarder en heb je geen last van een snoer tijdens het werken. Bovendien zijn de accu’s van Makita ook te gebruiken voor andere gereedschappen. Heel handig dus, want dit scheelt weer in de kosten. De haakse slijper is dankzij het ergonomische ontwerp heel goed hanteerbaar. 

Dankzij de smalle en ergonomische handgreep heb je een goede greep en een stabiele controle over de machine. Zo kan je met een optimaal werkcomfort gedurende lange tijd werken, zonder dat je jezelf overbelast. Dankzij het soft start systeem komt de machine langzaam op gang. Ook beschikt hij over een heropstartbeveiliging, wat voor de veiligheid tijdens het werken erg belangrijk is. Je wilt immers voorkomen dat de machine onbedoeld start. Ook heeft hij een overbelastingsbeveiliging, voor een langere levensduur. 

De machine past hierdoor automatisch het toerental voor behoud van vermogen bij zware belasting. De automatische snelheidscontrole zorgt voor een continue efficiëntie. De haakse slijper heeft daarnaast een verhoogde efficiëntie dankzij de energiezuinige koolbostelloze motor met elektronische sturing. Hierdoor doet de machine is vermogen nauwelijks onder voor een toestel op netstroom. Hij gaat dankzij het buitengewone ontwerp van de binnen- en buitenkant van de machine langer mee, doordat hij beter beschermt is tegen stof, vuil en vocht. 

8. Makita 9558HNRGK2

Op nummer 8 van deze lijst wederom een haakse slijper van Makita, namelijk de Makita 9558HNRGK2. Deze machine is dankzij het compacte ontwerp erg licht dan daardoor gemakkelijk hanteerbaar. Door het ergonomische ontwerp van de handgrepen ervaar je tijdens het werk een optimaal gebruiksgemak. Wanneer je begint met slijpen met deze machine zal hij dankzij het soft start systeem eerst rustig op gaan komen. Dit vergroot de veiligheid, want hiermee voorkom je dat de machine uit je handen schiet. De draaibare slijpkop zorgt ervoor dat je ook in moeilijke hoeken kan werken. Een haakse slijper is natuurlijk een apparaat waarmee je erg voorzichtig om moet gaan. Gelukkig heeft deze machine een herstartbeveiliging, waardoor hij nooit zomaar in zal schakelen. De machine heeft een stofdichte schakelaar en een labyrinthafdichting, waardoor hij heel goed beschermd is tegen stof en zodoende jarenlang mee zal gaan. Een groot voordeel is dat je bij aanschaf van deze Makita twee diamantslijpschijven meegeleverd krijgt. Zo hoef je die niet apart aan te schaffen en kan je direct aan de slag. Na gebruik berg je de machine en de bijgeleverde slijpschijven gemakkelijk op in de stevige meegeleverde koffer. Zo blijft hij goed beschermd en zal je niet snel een onderdeel kwijtraken. Nog een pluspunt: de machine is vrij stil tijdens het werken, wel zo fijn voor je gehoor!

7. Bosch Professional GWS 880

De tweede Bosch in de lijst is geëindigd op plek 7. De Bosch Professional GWS 880 is door zijn ergonomische en compacte ontwerp zeer gemakkelijk te bedienen. De zijhandgreep kan je naar voorkeur zowel rechts als links instellen. Dit kan erg handig zijn wanneer je in een bepaalde hoek moet werken, want zo werk je altijd in de meest geschikte houding. Hierdoor heb je een stabiele, stevige grip op de machine. 

Dit is ook nodig, want de machine beschikt helaas niet over een soft start systeem. De machine beschikt wel over een herstartbeveiliging, zodat hij niet onverwacht inschakelt. Zo kan je veilig je kluswerkzaamheden verrichten. Dankzij de ventilatiesleuven wordt voorkomen dat er stofdeeltjes in de motor van de machine terechtkomen. Hierdoor heeft de machine, ook bij zeer intensief gebruik, een lange levensduur. Je krijgt bij aanschaf van deze haakse slijper twee slijpschijven meegeleverd. 

Dat is natuurlijk erg fijn, want die hoef je zodoende niet nog eens apart aan te schaffen. De meegeleverde koffer is zeer robuust en kan goed tegen een stootje. Na gebruik berg je de machine en de extra slijpschijven dus gemakkelijk op beschermd tegen vuil, vocht en stof. Bovendien raak je zo niks kwijt, waardoor je bij een volgens gebruik direct aan de slag kan.


6. Makita DGA505ZJ

We gaan door met de Makita DGA505ZJ op de 6e plaats. Met deze haakse slijper kan je waar je maar wilt aan de slag gaan, want hij werkt op accu. Zo heb je dus geen stopcontacten nodig, wat je een grote bewegingsvrijheid geeft. Bovendien beweeg je flexibel doordat je geen rekening hoeft te houden met een lang snoer. De machine doet in kracht echter niet onder voor een exemplaar op netstroom, want met zijn 18 volt kan hij allerlei soorten werkzaamheden verrichten. Dankzij de automatische snelheidscontrole oefent de machine bij elke klus de juiste hoeveelheid kracht uit. 

Zo behoud je moeiteloos een constant toerental. De machine is erg veilig te hanteren, dankzij de veiligheidsschakelaar die ervoor zorgt dat de machine bij verlies van controle onmiddellijk uitschakelt. Daarnaast beschikt hij over een herstartbeveiliging, waardoor hij niet opeens onverwacht in zal schakelen. Dankzij het anti-kickback systeem ervaar je bij zware werkzaamheden geen terugslag van de machine. 

De haakse slijper is zeer duurzaam dankzij de koolborstelloze motor en de stevige behuizing die het binnendringen van vuil en vocht voorkomt. Hierdoor is de machine erg duurzaam en zal je er lange tijd plezier van hebben. Je krijgt bij deze machine geen slijpschijven bijgeleverd, die zal je dus nog apart moeten aanschaffen. 

5. DeWalt DCG405FN

Naast Makita en Bosch verdient ook DeWalt een vermelding in deze lijst. DeWalt levert al jaren betrouwbare en kwalitatief hoogstaande gereedschappen en ook deze haakse slijper is hier geen uitzondering op. Onze nummer 5 is de Dewalt DCG405FN. Deze krachtige haakse slijper maakt gebruik van de nieuwe XR Li-Ion technologie voor een grotere efficientie en sneller werken. De machine heeft een indrukwekkende 18V Brushless motor met een onbelast toerental van 9000 toeren per minuut. De machine is met 1,8 kilogram een lichtgewicht en daardoor heel goed hanteerbaar, ook tijdens langdurige werkzaamheden. 

Ook het compacte, ergonomische design draagt bij aan het werkcomfort. De rubberen zijhandgreep is in twee posities in te stellen, zodat je altijd in de meest optimale positie kan werken. Dankzij de platte kop kan je daarnaast gemakkelijk in moeilijke hoeken werken. Het anti-kickbacksysteem voorkomt tijdens de werkzaamheden met zware belasting een sterkte terugslag. De machine heeft een lange levensduur dankzij het speciale gaas dat ervoor zorgt dat er geen (grof) vuil in de motor terecht komt. De machine wordt inclusief zijhandgreep, zaagbladsleutel en sleutelvrij instelbare beschermkap geleverd. De machine komt exclusief accu’s en lader, die dienen apart aangeschaft te worden. 

4. Bosch GWS 18

Bosch verdient wat ons betreft nogmaals een plekje in onze top 10, ditmaal met de Bosch GWS 18 op nummer 4. Deze fantastische haakse slijper heeft een groot vermogen en is toch licht en compact. Dankzijn de werking op accu kan je in elke ruimte werken zonder afhankelijk te zijn van stopcontacten. Bovendien kan je flexibel werken doordat je geen rekening hoeft te houden met een stroomsnoer. Zo kan je ook in kleine en krappe ruimtes je werkzaamheden verrichten. 

De accu (die overigens niet is meegeleverd) is beschermd tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Je kan verzekert zijn van een veilig gebruik dankzij de eenvoudig en snel verstelbare beschermkap. Daarnaast die de 4-polige motor beschermd tegen overbelasting, waardoor hij erg duurzaam is. Dankzij de draaibare slijpknop kan je overal – ook in lastig bereikbare hoeken – werken. Een minpuntje is dat de machine geen herstartbeveiliging heeft. 

Dit is dus iets om tijdens het werken op te letten. Je kan de machine zowel links- als rechtshandig bedienen. Dankzij het ergonomische ontwerp en het geringe gewicht ervaar je een groot werkcomfort, zelfs tijdens zware klussen. Na gebruik berg je de haakse slijper gemakkelijk op in de meegeleverde robuuste L-Boxx. Zo blijft hij beschermd tegen vocht, vuil en stof en zal hij langer meegaan. 

3. Makita DGA504RTJ

Op een zeer verdiende derde plek is geëindigd de Makita HS301DSME. Deze topper heeft een accucapaciteit van maar liefst 5m0 Ah, waardoor je extra lang door kan werken op een lading. Doordat hij niet afhankelijk is van een netstroomvoorziening kan je overal werken. Bovendien werk je erg vrij doordat je geen rekening hoeft te houden met een stroomsnoer. De machine doet echter qua vermogen niet onder voor exemplaren op netstroom, want met de 18V accu kan hij zeer krachtig slijpen. Zo kan je vrijwel elke klus klaren. 

Dankzij de automatische snelheidscontrole levert de machine continue de juiste hoeveelheid kracht. Hierdoor heeft de machine ook bij erg zware werkzaamheden een constant toerental. De overbelastingsbeveiliging voorkomt dat de machine tijdens het klussen overbelast raakt, waardoor hij langer meegaat en bovendien veiliger is. De herstartbeveiliging voorkomt het onbedoeld en onverwacht inschakelen van de machine. 

Daarnaast voorkomt het anti-kickback systeem een terugslag van de machine bij zware werkzaamheden. De haakse slijper heeft een koolborstelloze motor en is goed beschermd tegen vuil, vocht en stof dankzij het ergonomische design met stevige behuizing. Hierdoor is de machine zeer duurzaam en kan je blijvend effectief je werkzaamheden verrichten. 

2. Dewalt DWE4579-QS

We naderen het einde van onze lijst en gaan door met wederom een Dewalt haakse slijper, namelijk de Dewalt Dwe4579-Qs. Dit is absoluut een van de beste haakse slijpers die er op de markt zijn. De machine heeft een groot gebruiksgemak dankzij het ergonomische ontwerp. Hij heeft een met rubber beklede achterhandgreep waardoor je een stevige en stabiel grip hebt op de machine. De zijhandgreep is in drie standen in te stellen voor een optimale balans tijdens de werkzaamheden. 

Zo werk je altijd in de best mogelijke positie. De zijhandgreep is bovendien voorzien van anti-vibratie, wat het gebruikscomfort aanzienlijk verhoogt, zelfs bij langdurig intensieve werkzaamheden. Dankzij de soft start heeft de machine een zachte aanloop en een grotere schokbelasting. Deze haakse slijper is uiterst veilig. De motor van de machine zal niet oververhit raken dankzij de overbelastingsbeveiliging die de machine bij te grote belasting uitschakelt totdat hij is afgekoeld. 

De machine is voorzien van een nulspanningsbeveiliging, waarmee voorkomen wordt dat de ingeplugde machine na stroomuitval direct weer inschakelt. De veiligheidsslipkoppeling maakt de machine veiliger wanneer de schijf vastslaat of blokkeert. De machine heeft een sleutelbrij instelbare beschermkap, en je kan de schijven gemakkelijk en veilig verwisselen dankzij de spindelblokkering. Het stofuitstootsysteem beschermt de machine tegen binnendringende stofdeeltjes, waardoor de machine erg duurzaam is. 

1. Makita DGA504RMJ

De koning van de haakse slijpers is wat ons betreft net de Makita DGA504RMJ. Deze buitengewone haakse slijper voldoet aan al je wensen tijdens de slijpwerkzaamheden. De krachtige en compact 18 volt accu zorgt ervoor dat de machine elke klus aankan. Doordat de accucapaciteit maar liefst 5,0 Ah bedraagt werk je optimaal en extra lang door op 1 lading. Doordat je geen stroomvoorziening nodig hebt kan je waar je maar wilt te werk gaan. Bovendien ben je tijdens de werkzaamheden zeer wendbaar doordat je geen rekening hoeft te houden met een stroomsnoer. 

De machine kent een groot gebruiksgemak. Doordat hij over een automatische snelheidscontrole beschikt ervaar je bij elke klus de juiste hoeveelheid kracht van de motor. Zo behoudt je altijd een constant toerental, zelfs bij zware werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het slijpen van steen. Dankzij het anti-kickbacksysteem zal je geen terugslag ervaren bij zware en intensieve klussen. Met de Makita DGA504RMJ werk je uiterst veilig. Door de herstartbeveiliging wordt het onverwacht inschakelen van de machine voorkomen. 

Daarnaast zal de machine zichzelf uitschakelen bij een hoge belasting en oververhitting. De machine is vervaardigd uit hoogstaande materialen en heeft dankzij de robuuste behuizing een goede bescherming tegen vocht, vuil en stof. Daardoor is hij – ook bij zeer intensief en frequent gebruik – ontzettend duurzaam en betrouwbaar. 

Beste Goedkope Haakse Slijper

Ook voor de doe-het-zelvers onder ons hebben wij een goede haakse slijper uitgezocht. Niet iedereen wil natuurlijk diep in de buidel tasten voor een nieuw gereedschap. Toch kunnen wij ons goed voorstellen dat je wel graag een product uitkiest dat veilig is en zijn werk goed verricht. Gelukkig zijn er genoeg apparaten die aan deze wens voldoen! Wij hebben als beste goedkope haakse slijper gekozen voor de Makita GA5030RSP2. Deze haakse slijper heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien ontvang je bij aanschaf van deze machine een zeer complete set. 

Je krijg namelijk maar liefst zes slijpschijven meegeleverd. Zo krijg je absoluut waar voor je geld. De machine is erg betrouwbaar dankzij de herstartbeveiliging. Dankzij het compacte en ergonomische design en de zachte aanloopt is hij gemakkelijk hanteerbaar en ook nog eens met een hand te hanteren wanneer dat nodig is. De machine is door de labyrintafdichting en stofdichte schakelaar erg duurzaam en zodoende betrouwbaar. Ook werkt de machine erg stil, wat het gebruikscomfort vergroot. Na gebruik berg je de haakse slijper en de meegeleverde slijpschijven gemakkelijk op in de metalen koffer, waardoor ze goed beschermd blijven tegen stof, vuil en vocht. 

Beste Professionele Haakse Slijper

Als professional werk je natuurlijk graag met de allerbeste gereedschappen. Je wilt immers je werk goed verrichten en hoogstaand kwalitatief werk afleveren. Daarom hebben wij ons best gedaan de – naar onze mening – beste professionele haakse slijper uit te kiezen. Met maar liefst vijf vermeldingen in onze top 10 zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat wij wederom voor een haakse slijper van Makita kiezen. Voor professionals vinden wij de Makita DGA508RTJ zonder twijfel de beste keuze. Deze krachtige haakse slijper is niet goedkoop, maar de investering wel dubbel en dwars waard. Als professional werk je vaak meerdere uren achter elkaar en meerdere dagen per week. 

Het is dan van belang dat je werkcomfort zo groot mogelijk is. Dat is bij de Makita DGA508RTJ absoluut het geval. Dankzij het ergonomische en lichtgewicht ontwerp kan je met deze haakse slijper moeiteloos meerdere uren achter elkaar werken, zonder overbelasting te ervaren. De machine is met 18V zeer krachtig en dankzij de accucapaciteit van 5,0 Ah werk je heel lang door op 1 lading. De machine beschikt over een herstartbeveiliging, een anti-kickback systeem en een automatische snelheidscontrole en is zodoende heel veilig. De koolborstelloze motor maakt dat de haakse slijper zeer duurzaam is en bovendien heel geschikt is voor frequent en intensief gebruik. Zo kan je gemakkelijk en veilig allerlei soorten professionele klussen klaren. 

Koopgids

Een haakse slijper is een krachtig gereedschap waarmee je steen, beton en metaal kan bewerken. Voor het slijpen, afbramen, ontbraken en ontroesten van verschillende materialen is de haakse slijper het ideale gereedschap. De machine maakt gebruik van verwisselbare slijpschijven die met een hoog toerental het te slijpen oppervlak schuren. Zo kan je met deze machine onder andere allerlei steensoorten op maat slijpen en metalen buizen doorzagen. Ook verschillende schuurklussen zijn met een haakse slijper te klaren.

Welke haakse slijper kopen?

Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel verschillende haakse slijpers. De ene uitgave is nog geen jaar oud of er volgt alweer een nieuwe uitvoering. Bovendien zijn er veel verschillende aanbieders. We kunnen ons dus heel goed voorstellen dat je met al het aanbod niet goed weet waar je moet beginnen bij het maken van een keuze. Wat we vooral aanraden, is goed na te gaan waarvoor je de haakse slijper wilt gaan gebruiken. Ben jij een doe-het-zelver, en zal je enkel zo af en toe de haakse slijper gaan gebruiken, dan raden wij af om veel geld uit te geven aan een professioneel exemplaar. Meestal volstaat een goedkoper, simpeler exemplaar. Als je echter als professional werkt, dan is het de investering absoluut waard om voor een duurder, professioneel model te kiezen. Om je een eindje verder op weg te helpen zetten wij hieronder uiteen waar je op kan letten bij de aanschaf van een haakse slijper.

Diameter van de slijpschijf

Een belangrijk element van de haakse slijper is de diameter van de slijpschijf. Dit bepaalt namelijk de maximale diepte waarop de machine kan slijpen. De benodigde diepte kan per klus verschillen. Zo zal bijvoorbeeld voor metalen leidingen met een geringe diameter een kleinere draaischijf volstaan. Wanneer je echter dikke materialen wilt slijpen dan is het raadzaam om een machine te kiezen met een grotere slijpschijf. Het is dus altijd goed om te letten op de diameter van de slijpschijf en na te gaan of die past bij jouw wensen.

Gewicht

Over het algemeen geldt: hoe lichter de machine, hoe makkelijker hanteerbaar de haakse slijper is. Je bent namelijk met een lichte machine een stuk wendbaarder dan met een zware machine. Toch kan een machine met een groter gewicht juist fijn zijn wanneer je bijvoorbeeld iets door wilt slijpen op de grond, want het gewicht van de machine verricht dan als het ware al een deel van het werk. Wanneer je boven je macht wilt werken dan is het uiteraard raadzaam om voor een lichte en compact machine te kiezen. Het is dus voordat je overgaat tot aanschaf van een machine handig om na te gaan voor wat voor werkzaamheden je de haakse slijper veelal zal gaan gebruiken.

Verschillende slijpschijven

Soms worden haakse slijpers geleverd met meerdere slijpschijven. Deze zal je namelijk nodig hebben wanneer je in verschillende materialen gaat zagen. Een slijpschijf is niet altijd geschikt voor ieder materiaal. Wanneer je van plan bent verschillende materialen te slijpen met de haakse slijper, dan is het heel fijn als je meerdere slijpschijven bijgeleverd krijgt. Eventueel kan je schijven los bijkopen. Het is dus om teleurstelling en onvoorziene extra kosten te voorkomen raadzaam om bij de aanschaf van een haakse slijper na te gaan of de bijgeleverde slijpschijf geschikt is voor het materiaal dat je wilt gaan bewerken.

Accu of netstroom

Haakse slijpers kunnen zowel op accu als netstroom werken. Beide soorten energievoorzieningen hebben zo hun voordelen. Je bent een stuk wendbaarder wanneer je met een haakse slijper op accu-stroom werkt, want je hoeft niet steeds op de kabel te letten. Dit kan een veiliger gevoel geven tijdens het werken, want je loopt geen risico te struikelen. Een nadeel van het werken met een haakse slijper met een accu is dat de accu op kan raken. Je zal hem steeds opnieuw op moeten laten. Daarnaast kan een accu wanneer je hem al langer gebruikt uiteindelijk steeds meer opslagcapaciteit verliezen. Met een haakse slijper op netstroom kan je eindeloos doorwerken. Het is dus wanneer je een haakse slijper wilt aanschaffen raadzaam om na te gaan welke energietoevoer beter bij jouw werkwijze en voorkeuren past.

Softstart

Het is absoluut aan te raden om een haakse slijper aan te schaffen die beschikt over een soft start systeem. Dit systeem zorgt voor een zachte aanloopt, wat betekent dat de schijf zacht begint te draaien en daarna rustig op volle snelheid komt. Dit vergroot de veiligheid van de haakse slijper aanzienlijk, want zo wordt het risico verkleint dat de schijf wegspringt of afketst op de oppervlakte die je bewerkt.

Toerental

Het toerental kan bij haakse slijpers uiteenlopen. Het is niet per se zo dat een hoger toerental ook beter is. Vaak kan je met een lager toerental prima verschillende klussen klaren. Wel is het zo dat als je van plan bent frequent intensieve werkzaamheden te verrichten waarbij je harde materialen slijpt, het raadzaam is om voor een machine te kiezen met een hoger toerental boven de 5000 toeren per minuut. Het benodigde aantal toeren hangt dus af van het materiaal. Het is dus raadzaam om bij de aanschaf van een haakse slijper na te gaan welk type materiaal je wilt gaan bewerken en welk onbelast toerental hierbij past.

Geraadpleegde bronnen