Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

De beste Makita Schroefmachine: Koopadvies & Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita schroefmachine? 

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Makita schroefmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Veel leesplezier!

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita schroefmachine - Top 5 in 2023

5. Makita DDF453RFE

Waarom we fan zijn:
De Makita DDF453RFE is een prima allround machine geschikt voor middelzware werkzaamheden. 

Je kunt hiermee zowel schroeven als boren. Het apparaat maakt gebruik van een Makita LXT 18 Volt accu. Er zijn twee verschillende mechanische toeren beschikbaar. Bij standje 1 heb je een onbelast toerental van 0 – 400 en bij standje 2 is dit 0 – 1300. De maximale capaciteit wanneer je in hout aan het boren bent is 36 mm en bij metaal is dit 13 mm. 

Reken op een gewicht van ongeveer 1,8 kilogram bij het gebruik van een zware accu. Dit is natuurlijk nog steeds hartstikke licht, wat hem ook geschikt maakt om aan de riem te hangen. Als je ervoor kiest om de Makita schroefmachine te gebruiken als boor, merk je eigenlijk weinig van de trillingen. De trillingswaarde ligt bij het boren in metaal op 2,5 m/s². Al met al, een prima schroefmachine. 

Voordelen

Nadelen

Makita DDF453RFE schroefmachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DDF343RYE

Waarom we fan zijn: 
Met de lichte en compacte Makita DDF343RYE schroef en boor je gemakkelijk.

De nummer vier in ons lijstje is er ook weer een die op accu werkt, maar dit keer met het Makita LXT 14,4 Volt accu platform.  Er passen boorkoppen op van 1,0 – 10 mm. De capaciteit bij het boren in hout ligt op 25 mm en bij metaal ligt dit op 10 mm. De Makita schroefmachine draait zowel links- als rechtsom. Hij maakt gebruik van 2 mechanische toeren. De eerste stand heeft een onbelast toerental van 0 – 400 en de tweede stand 0 – 1300. Er zijn 16 verschillende slipkoppeling standen waardoor je deze precies kunt afstellen op jouw werkstuk. Tot slot zorgt de softgrip ervoor dat je ergonomisch en comfortabel kunt werken. 

Voordelen

Nadelen

Makita DDF343RYE schroefmachine

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita DDF470RTJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DDF470RTJ is een prettige schroefmachine die op het Makita LXT 14,4 Volt werkt.

De machine maakt gebruik van 2 mechanische toeren. Bij standje 1 heb je een onbelast toerental van 0 – 400 en bij standje 2 0 – 1550. Je hebt een variabele toerenregeling door middel van een schakelaar zodat je dit kunt instellen op jouw werkstuk. Hierdoor krijg je de beste resultaten. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de 16 verschillende slipkoppeling standen wat ook afgesteld kan worden op het werkstuk.

Er passen boorkoppen op van 1,5 – 13 mm. De capaciteit bij het boren in hout ligt op 38 mm en bij metaal op 13 mm. Deze Makita schroefmachine maakt gebruik van een elektrische rem. Dit betekent dat hij vrijwel onmiddellijk tot een stop komt wanneer dit nodig is. Zowel voor de veiligheid als voor de efficiëntie is dit gunstig. De trillingswaarde ligt op 2,5 m/s² waardoor je geen gezondheidsklachten zou moeten krijgen van het langdurig werken met deze Makita schroefmachine.

Voordelen

Nadelen

Makita schroefmachine DDF470RTJ

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DDF482RTJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DDF482RTJ heeft een accu met veel power. 

We gaan weer even terug naar de wat krachtigere accu’s. Deze Makita schroefmachine werkt op een Makita LXT 18 Volt accu. Hij maakt gebruik van 2 mechanische toeren. Bij standje 1 kun je een onbelast toerental van 0 – 600 verwachten en bij standje 2 0 – 1900. De toerenregeling is variabel door middel van een schakelaar. Er passen boorkoppen op van 1,5 – 13 mm. Je kunt gebruik maken van 21 verschillende slipkoppeling standen zodat je een optimaal resultaat kunt bereiken. Wanneer je stopt met werken zal de Makita schroefmachine gebruik maken van de elektrische rem. Hierdoor stopt het apparaat binnen één seconde.  Al met al is dit een goede Makita schroefmachine die compact van formaat is en licht in gewicht.

Voordelen

Nadelen

Makita schroefmachine DDF482RTJ

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DDF486RTJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DDF486RTJ is een geavanceerd model met een krachtige motor. 

 

De lijst wordt afgesloten met wat in onze ogen de beste Makita schroefmachine is. We konden er maar één kiezen en dat moest wat ons betreft echt de Makita DDF486RTJ zijn. Het is een Makita schroefmachine die werkt op een accu van het Makita LXT 18 Volt platform. Uiteraard is deze accu beschermt door accubeveiliging. Dit zorgt ervoor dat de accu geen last krijgt van diepontlading, overbelasting of oververhitting. Ook is er een indicator aanwezig die aangeeft wanneer het weer tijd is om de accu op te laden. 

Er passen boorkoppen op van 1,5 – 13 mm. De capaciteit bij het boren in metaal is 13 mm en bij hout is dit maar liefst 76 mm. Dit is het grootste bereik in deze lijst. Je kunt ook een Cilinderkopboor L gebruiken voor een capaciteit van 76 mm. Het instelbaar koppelbereik ligt rond de 1 – 10 Nm. Je kunt trouwens ook gebruik maken van de ingebouwde verlichting zodat je nauwkeurig te werk kunt gaan en goed zicht hebt op jouw werkstuk. Door zijn kracht en veelzijdigheid vinden wij deze boor een echte aanrader. 

Voordelen

Nadelen

Makita DDF486RTJ review

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Makita schroefmachine?

Wij hebben de Makita DDF486RTJ beoordeeld als de beste Makita schroefmachine van 2023.

Wat is de sterkste Makita schroefmachine?

De sterkste Makita schroefmachine is de Makita TD001GD201. Bekijk hem hier.

Wat is de beste Makita accu schroefboormachine?

Dat vinden wij de Makita DDF486RTJ. Ondanks dat hij op accu werkt, is deze schroefmachine heel krachtig.

Waar moet je op letten bij een Makita schroefmachine?

Grof gezegd bestaat er de keuze tussen een Makita schroefmachine met een accu, of een Makita schroefmachine die aangesloten moet worden op de netstroom. Dit is op de eerste plaats natuurlijk een persoonlijke keus, maar de accu zorgt er wel voor dat je ook in de kleine hoekjes kunt komen zonder dat je hoeft te letten op de kabel. 

Hoe wij Makita schroefmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Makita schroefmachines onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita schroefmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen