Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Slagmoersleutels van 2022

Op zoek naar een goede Makita Slagmoersleutel?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een slagmoersleutel van Makita die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze bovenfrees top 5 voor het jaar 2022.

Onze Best Beoordeelde Makita Slagmoersleutels


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita slagmoersleutel - Top 5

5. Makita DTW300Z

Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat we ontzettend fan zijn van gereedschappen die op accu werken. Deze Makita slagmoersleutel werkt dan ook op het Makita LXT 18 V accu platform. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van accubeveiliging waardoor je geen last zou moeten hebben van diepontlading, oververhitting of overbelasting. Je werkt met een variabele toerenregeling via een schakelaar en digitaal. Er zijn vier verschillende standen die allemaal hun eigen toerental hebben. Stand 1: 0 – 1000 – stand 2: 0 – 1800 – stand 3: 0 – 2600 – stand 4: 0 -3200 min-1. Ook heeft iedere stand zijn eigen aantal slagen, namelijk stand 1: 0 – 1800 – stand 2: 0 – 2600 – stand 3: 0 – 2600 – stand 4: 0 – 4000 min-1. Ook de maximale koppel is bij elke stand anders, namelijk stand 1: 70Nm – stand 2: 160Nm – stand 3: 210Nm – stand 4: 440Nm. 

Deze Makita slagmoersleutel heeft een auto stop modus bij het achteruit draaien. Zodra de bout of moer voldoende is losgedraaid kan de machine stoppen of met een laag toerental blijven draaien. Dit model is zeer duurzaam door de unieke bouw en goed beschermd tegen stof en vocht. Daarnaast is deze Makita slagmoersleutel ook energiezuinig en onderhoudsvrij dankzij de koolborstelloze motor met elektronische sturing. Dit model is uitgerust met ½” vierkante aansluiting met frictiering en een gat voor de borgpen. Al met al weer een topproduct zoals we van Makita gewend zijn.

4. Makita DTW190Z

Ook dit is weer zo’n geweldige Makita slagmoersleutel die werkt op het Makita LXT 18 Volt platform. Uiteraard wordt er ook weer gebruik gemaakt van accubeveiliging. Dit voorkomt diepontlading, oververhitting en overbelasting. Dit model heeft slechts één stand, maar wel een variabele toerenregeling via de schakelaar. Je werkt met een onbelast toerental van 0 – 2300, wat neerkomt op 0 – 3000 slagen. De maximale koppel is 190 Nm. Ondanks de kracht van dit model weegt hij slechts 1,7 kilogram met de zwaarste accu. Deze Makita slagmoersleutel is vooral bedoeld voor montage- en onderhoudswerkzaamheden in metaal (M8 – M16). Tevens is werken met dit model ook geen straf. Je hebt een hoog werkcomfort en perfecte bediening dankzij de ergonomische machinebouw. Ook maakt dit model gebruik van een softgrip. 

Dat is hartstikke comfortabel voor jouw handen tijdens het klussen en is ook weer ergonomisch. Daarnaast is deze Makita slagmoersleutel ook nog eens duurzaam door de eerdergenoemde accubeveiliging. Het model is uitgerust met een ½” vierkante aansluiting. Er wordt gebruik gemaakt van ingebouwde verlichting waardoor je goed zicht hebt op jouw werkstuk. Dit maakt werken in donkere plekken ook mogelijk. De vibraties van deze Makita slagmoersleutel zijn wel iets om rekening mee te houden. Het wordt niet aangeraden om langer dan 2:46 uur aaneengesloten te werken met dit model. Daarnaast wordt het ook aangeraden om gehoorbescherming te gebruiken wanneer je langer dan 0:21 minuten werkt.

3. Makita DTW285RTJ

Wie is er nu niet fan van het Makita LXT 18 Volt accu platform? Ook deze Makita slagmoersleutel maakt weer gebruik van zo’n geweldige accu. Natuurlijk heeft dit model ook accubeveiliging zodat de accu beveiligd is tegen diepontlading, oververhitting en overbelasting. Hij beschikt over drie elektrische toeren en kan een maximaal toerental van 2800. Dit staat gelijk aan een maximum van 3500 slagen. De maximale koppel is 280 Nm, en de maximale demontage koppel maar liefst 500 Nm. De Makita slagmoersleutel maakt gebruik van een elektrische rem waardoor deze bijna direct tot stilstand komt wanneer nodig. 

Daarnaast is er ook een linksom auto stop modus aanwezig. Dit wilt zeggen dat de Makita slagmoersleutel herkent wanneer een bout of moer losgedraaid is, en zal daarna nog 2 seconden draaien. Je hebt een breed bereik aan verbindingen met dit model, van M10 tot M18. De Makita slagmoersleutel is lekker compact en goed gebalanceerd. Hierdoor kan dit model ook prima gehanteerd worden op lastige plekken. De ingebouwde verlichting kan ook ontzettend handig zijn op die lastige plekken, hierdoor heb je een goed zicht op jouw werkstuk en kun je ook in donkere plekken aan de slag. Tevens is hij ook vrij duurzaam. Dit heeft hij te danken aan de unieke bouw die beschermt tegen stof en vocht. Ook de energiezuinige koolborstelloze motor draagt hier natuurlijk aan bij. Intensieve klappen worden goed opgevangen door de sterke verbinding van de slagkop op machine door 4 schroeven.

2. Makita DTW1002RTJ

Eigenlijk is deze Makita slagmoersleutel best een bijzonder model. In eerste instantie lijkt het gewoon op een alledaagse tool, maar dit is de eerste 1000 Nm Makita slagmoersleutel op accu! Hij is dan ook uitermate geschikt voor zware klussen met metaal (M12 – M30). Het apparaat maakt gebruik van een Makita LXT 18 Volt accu, die uiteraard weer beschermd wordt door accubeveiliging. Met de zwaarste Makita LXT 18 Volt accu weegt dit model ongeveer 3,6 kilogram. Met het lichtste model weegt het apparaat 3,3 kilogram. Je kunt een maximaal toerental bereiken van 1800, en maximaal 2200 slagen. De toerenregeling kun je digitaal regelen en met een schakelaar. De Makita slagmoersleutel draait zowel links- als rechtsom. Je geniet van een sterke verbinding van de slagkop op de machine door 4 schroeven. Hierdoor kunnen intensieve klappen beter opgevangen worden. 

Deze Makita slagmoersleutel maakt gebruik van een elektrische rem waardoor het apparaat eigenlijk vrijwel direct stilstaat na het loslaten van de schakelaar. Ook is er softgrip aanwezig. Dit zorgt ervoor dat jij economisch te werk kunt gaan en een beetje comfort hebt tijdens het klussen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de ingebouwde verlichting. Een helder zicht op jouw werkstuk is natuurlijk wel zo fijn, en je wilt ook gewoon in die donkere hoeken kunnen werken zonder elektriciteit. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de vibraties van dit apparaat. Hij heeft een trillingswaarde van maar liefst 18,0 m/s². Een waarde hoger dan 5,0 m/s² kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om langer dan 0:37 uur achter elkaar met dit apparaat te werken.

1. Makita DTW450Z

De Makita DTW450Z is door ons verkozen tot de beste slagmoersleutel van 2022. Het apparaat is vooral handig te gebruiken wanneer je zware klussen moet klaren op een plek waar geen 220 volt aanwezig is, er wordt namelijk een 18 Volt accu gebruikt.

Je kunt met deze slagmoersleutel zware bouten tot M22 (de-)monteren. Het apparaat kan dus naar beide kanten draaien. Het maximale toerental is 1600 per minuut waarbij er 94 dB aan geluid ontstaat. Gehoorbescherming is dus zeker geen luxe. Er is ingebouwde verlichting aanwezig waardoor je goed zicht hebt op jouw werk, ook in de donkere hoekjes. Soft grip zorgt ervoor dat je comfortabel kunt werken en de trillingen verminderd worden.

De koolborstels kun je van buitenaf verwisselen, wel zo handig! Let er wel op dat er geen accu meegeleverd wordt. Je krijgt wel een draaghaak en Mbox geleverd.

Goed advies gekregen?

4.5 / 5. Aantal stemmen 65

Lees ook

Geraadpleegde bronnen