Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Slagmoersleutels van 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita Slagmoersleutel? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een slagmoersleutel van Makita die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Makita Slagmoersleutel top 5 voor het jaar 2023.

Onze Keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita slagmoersleutel - Top 5 in 2023

5. Makita DTW300Z

Waarom we fan zijn:
Deze Makita slagmoersleutel werkt op het Makita LXT 18 V accu platform.

We zijn erg fan van gereedschappen die op accu werken omdat deze veel bewegingsvrijheid geven. Zo ook bij deze slagmoersleutel van Makita. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van accubeveiliging waardoor je geen last zou moeten hebben van diepontlading, oververhitting of overbelasting. 

Je werkt met een variabele toerenregeling via een schakelaar en digitaal. Er zijn vier verschillende standen die allemaal hun eigen toerental hebben en iedere stand heeft zijn eigen aantal slagen. Dit model is uitgerust met ½” vierkante aansluiting met frictiering en een gat voor de borgpen. Al met al weer een topproduct zoals we van Makita gewend zijn.

Voordelen

Nadelen

Makita DTW300Z

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DTW190Z

Waarom we fan zijn: 
Deze Makita slagmoersleutel is krachtig en werkt prettig. 

Ook dit is weer zo’n goede Makita slagmoersleutel die werkt op het Makita LXT 18 Volt platform. Uiteraard wordt er ook weer gebruik gemaakt van accubeveiliging. Dit voorkomt diepontlading, oververhitting en overbelasting. Dit model heeft slechts één stand, maar wel een variabele toerenregeling via de schakelaar. 

Ondanks de kracht van dit model weegt hij slechts 1,7 kilogram met de zwaarste accu. Deze Makita slagmoersleutel is vooral bedoeld voor montage- en onderhoudswerkzaamheden in metaal (M8 – M16). Tevens is werken met dit model ook geen straf. Je hebt een hoog werkcomfort en goede bediening dankzij de ergonomische machinebouw. 

Voordelen

Nadelen

Makita DTW190Z 

Bekijk verschillende aanbieders​

3. Makita DTW285RTJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DTW285RTJ heeft ingebouwde verlichting daarom kan je zelfs nog goed schroeven op de donkerste plekken. 

Ook deze Makita slagmoersleutel maakt weer gebruik van een accu van het LXT 18 Volt accu platform. Natuurlijk heeft dit model nnet als de nummer 4 en 5 ook accubeveiliging zodat de accu beveiligd is tegen diepontlading, oververhitting en overbelasting. Hij beschikt over drie elektrische toeren en kan een maximaal toerental van 2800 behalen. Dit staat gelijk aan een maximum van 3500 slagen. De Makita slagmoersleutel maakt gebruik van een elektrische rem waardoor deze bijna direct tot stilstand komt wanneer nodig. 

Daarnaast is er ook een linksom auto stop modus aanwezig. Dit wilt zeggen dat de Makita slagmoersleutel het herkent wanneer een bout of moer losgedraaid is en daarna nog 2 seconden draait. Tot slot heb je een breed bereik aan verbindingen met dit model van M10 tot M18. Dat vinden wij ook een echt pluspunt. nn

Voordelen

Nadelen

Makita DTW285RTJ

Bekijk verschillende aanbieders​

2. Makita DTW1002RTJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DTW1002RTJ is uitermate geschikt voor zware klussen met metaal.

Het apparaat maakt gebruik van een Makita LXT 18 Volt accu, die uiteraard weer beschermd wordt door accubeveiliging. Met de zwaarste Makita LXT 18 Volt accu weegt dit model ongeveer 3,6 kilogram. Met de lichtste accu weegt het apparaat 3,3 kilogram. Je kunt een maximaal toerental bereiken van 1800 en maximaal 2200 slagen. De toerenregeling kun je digitaal regelen en met een schakelaar. De Makita slagmoersleutel draait zowel links- als rechtsom. 

Ook geniet je van een sterke verbinding van de slagkop op de machine door 4 schroeven. Hierdoor kunnen intensieve klappen beter opgevangen worden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de ingebouwde verlichting. Een helder zicht op jouw werkstuk is natuurlijk wel zo fijn en je wilt ook gewoon in die donkere hoeken kunnen werken zonder elektriciteit. 

Voordelen

Nadelen

Makita slagmoersleutel DTW1002RTJ

Bekijk verschillende aanbieders​

1. Makita DTW300ZJ

Waarom we fan zijn: 
De Makita DTW300ZJ is compact, licht van gewicht en heeft meer dan genoeg kracht. 

Dit model is door ons verkozen tot de beste slagmoersleutel van het jaar. Het apparaat is vooral handig te gebruiken wanneer je zware klussen moet klaren op een plek waar geen 220 volt aanwezig is, want er wordt een 18 Volt accu gebruikt.

Je kunt met deze slagmoersleutel zware bouten tot M22 (de-)monteren. Het apparaat kan dus naar beide kanten draaien. Het maximale toerental is 3200 per minuut waarbij er 94 dB aan geluid ontstaat. Gehoorbescherming is dus zeker geen overbodige luxe. Er is ingebouwde verlichting aanwezig waardoor je goed zicht hebt op jouw werk, ook in de donkere hoekjes. Soft grip zorgt ervoor dat je comfortabel kunt werken en de trillingen verminderd worden.

De koolborstels kun je van buitenaf verwisselen, wel zo handig! En als bonus krijg je er een draaghaak en Mbox bijgeleverd.

Voordelen

Nadelen

Makita DTW450Z

Bekijk verschillende aanbieders​

Welke Makita slagmoersleutel?

Wat een goede slagmoersleutel is hangt onder andere af van de klus waarvoor je de slagmoersleutel nodig hebt. Afhankelijk van het type klus zal je wel of niet een hoge koppel nodig hebben. Wij hebben de Makita DTW450Z als beste slagmoersleutel van 2023 beoordeeld. 

Wat is de beste Makita slagmoersleutel?

Wij hebben de Makita DTW450Z als beste slagmoersleutel van 2023 beoordeeld. Deze slagmoersleutel werkt op een 18V accu en is zeer krachtig.

Waar op letten bij een Makita slagmoersleutel?

Als je een Makita slagmoersleutel gaat kopen zijn er een aantal zaken om op te letten. Bedenk of je een pneumatische Makita slagmoersleutel wil of een Makita slagmoersleutel die op accu werkt. Denk vervolgens na over de motor, wel of geen variabel toerental, de koppel en de functies van het apparaat. 

Waarom een Makita slagmoersleutel?

Je kiest voor een Makita slagmoersleutel als je van plan bent om bouten en moeren los of vast te draaien. Met een Makita slagmoersleutel gaat dit velen malen sneller dan met de hand.

Hoe wij Makita slagmoersleutels testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Makita slagmoersleutels onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita slagmoersleutel vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen