Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Beste Philips stofzuiger – Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar een nieuwe stofzuiger? Wij weten als geen ander hoe lastig deze zoektocht kan zijn. Niet alleen zijn er veel verschillende merken, ook per merk zijn er veel verschillende soorten. Hoe bepaal je waar je op moet letten bij de aanschaf van een stofzuiger? En hoe weet je welke stofzuiger het beste bij jou past? 

Een geruststelling: met de keuze voor een Philips stofzuiger kan het in ieder geval niet verkeerd gaan. In dit artikel vertellen wij je hoe je tot de aankoop komt van een Philips stofzuiger die goed bij jou past. Wij maken het jou net even iets makkelijker met onze Philips stofzuiger top 5 voor het jaar 2023.

De stofzuiger

Een huishouden zonder stofzuiger is eigenlijk niet voor te stellen. Dit huishoudelijke apparaat is een absolute must om je huis schoon en stofvrij te houden. Een fijne aanvulling op je stofzuiger kan een robotstofzuiger zijn, zodat je zelf nog maar wekelijks grondig hoeft te stofzuigen. Ook kan een kruimeldief een handige aanvulling zijn, om bijvoorbeeld bij hoge plekken te komen en smalle kieren te bereiken.

Hoe je de beste stofzuiger voor jou kiest

Het kan lastig om de juiste stofzuiger uit te zoeken. Wanneer je gericht naar een stofzuiger zoekt, bijvoorbeeld een waarmee je speciaal huisdierenhaar op kan zuigen, is het iets makkelijker om een goede stofzuiger te vinden dan als je niet gericht naar iets op zoek bent. Wij zijn van mening dat het altijd een goed idee is om een lijstje te maken met wat jij zoekt en belangrijk vindt in een stofzuiger. Vervolgens kan je gericht onderzoek doen naar wat er verkrijgbaar is.

Wij raden aan om te letten op het volgende:

 • Het vloertype
 • Jouw situatie
 • Wendbaarheid
 • Slanglengte
 • Huisdieren of allergieën 
 • Zuigkracht
Met de Philips steelstofzuiger kan zelfs jouw kleine in huis meehelpen.

Het vloertype

Bij het kopen van je stofzuiger  is het belangrijk op het vloermondstuk te letten. Deze dient namelijk geschikt te zijn voor jouw vloertype.

 • Een houten vloer heeft een parketborstel nodig: het mondstuk heeft zachte haren en geen wieltjes, zodat het je vloer niet beschadigt.
 • Ideaal voor laagpolig tapijt is een combiborstel nodig.
 • Voor hoogpolig tapijt heb je een turboborstel nodig, omdat het mondstuk van de stofzuiger anders kan worden vastgezogen aan het tapijt.

Jouw situatie

Ga naast je vloer situatie ook na of je behoefte hebt aan een ‘gewone’ stofzuiger of een steelstofzuiger. Een gewone stofzuiger met stofbak of -zak heeft het voordeel dat deze een grote opvangcapaciteit heeft, gemakkelijk te verwisselen is en zodoende schoon is.

Het voordeel van een steelstofzuiger is dat deze vaak snoerloos is. Doordat er geen kast  om de stofzak zit is hij licht en kan je hem overal naar verplaatsen. Dit type stofzuiger is vaak vooral geschikt voor kort stofzuigen, omdat het opvang reservoir snel vol zit.

De robotstofzuiger werkt zelfstandig en verricht het werk terwijl jij andere verplichtingen hebt. Een nadeel is dat hij  wel opgeladen moet worden en geen grote stofcapaciteit heeft. Een kruimeldief komt van pas als je vlug de kruimels op tafel of in de hoek van de bank wilt opzuigen. Deze twee typen stofzuigers vinden wij een handige aanvulling op de gewone stofzuiger.

Het gewicht

Een stofzuiger kan soms aardig zwaar zijn. Dat hoeft tijdens het stofzuigen geen probleem te zijn vanwege de wieltjes, maar als je de stofzuiger de trap op en af wil kunnen tillen kan dit wel vervelend zijn. Let dus als dit bij jou het geval is bij het kopen van een stofzuiger op het gewicht.

De wendbaarheid 

Wanneer je in een vol huishouden aan het stofzuigen bent is het fijn als je een wendbare stofzuiger hebt. Zo kan je gemakkelijk om meubels en andere obstakels heen bewegen.

De slanglengte

De slanglengte van stofzuigers kunnen verschillen. Dit maakt uit voor het bereik dat je tijdens het stofzuigen hebt. Het is handig om een langere slang te hebben, zodat je de stofzuiger niet zo vaak hoeft te verplaatsen. 

Huisdieren of allergieën

Er zijn stofzuigers op de markt met speciale filters en borstels die helpen bij het opzuigen van dierenharen en zo allergieën kunnen bestrijden.

Sommige filters zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een allergie waarbij 99,9% van de stofdeeltjes in de stofzuiger blijven hangen. De lucht die de stofzuiger vervolgens uitblaast is hierdoor schoner. Dit type filter heeft een specifiek keurmerk dat aantoont dat hij bijdraagt aan het bestrijden van een allergie.

Bepaalde dierenharen zijn lastig op te zuigen met een normale stofzuiger zonder extra accessoires (specifiek uit tapijt en vloerbedekking). Stofzuigers gericht op het opzuigen van dierenharen hebben speciale borstels die de haren efficiënt uit de bank en het tapijt kunnen halen. 

Sterkte van de zuigkracht

De zuigkracht van stofzuigers wordt gecategoriseerd in drie gradaties: topklasse, middenklasse en basisklasse. Basis heeft de minste zuigkracht en topklasse heeft de meeste zuigkracht. Meestal gebruiken topklasse stofzuigers geen zakken maar hebben ze een cycloonfilter waardoor de zuigkracht niet afneemt als de stofbak vol is. Er verschijnt dan een waarschuwing om de stofbak te legen. Ook hebben ze vaak een turbofunctie, een hoge accuspanning of een mini turboborstel.

Philips staat al jaren voor kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

Onze keuze

Philips PowerPro Compact FC9331:09

Philips PowerPro compact FC9331/09


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Philips stofzuiger - Top 5

5. Philips 5000 series SpeedPro FC6724/01

Waarom we fan zijn:
We beginnen met een model uit de Philips 5000 series, een model op accubasis met een zeer trendy design maar vooral ook prettig in de omgang. Met een volle accu kan je deze Philips stofzuiger gebruiken voor maar liefst 40 minuten, wat genoeg zou moeten zijn voor het schoonmaken van praktisch elke vloer. Eventueel kan je de turbostand gebruiken dan zal de accu natuurlijk wat sneller leeg raken. Philips producten zijn duurzaam geproduceerd en duurzaam in de omgang zodat het product langer voor jou meegaat en zodat het milieu langer met ons meegaat.

De zuigmond van deze Philips stofzuiger zuigt zowel aan de voorkant als aan beide zijkanten wat het een zeer praktisch model maakt wat goed in staat is om lastige plekjes te bereiken. Met slechts 2,48 Kg is de stofzuiger ook erg licht van stuk waardoor het zonder moeite ook goed mogelijk is om bijvoorbeeld onder meubels schoon te maken.

De PowerBlade motor is ontwikkeld voor een verhoogde luchtstroom en hoge zuigkracht die gedurende de hele accuduur van hetzelfde niveau is, hierdoor worden zelfs de kleine stofdeeltjes zonder moeite opgezogen. De stofemmer is eenvoudig te demonteren en te legen zodat je niet tegen het probleem van een stofwolk aanloopt bij het legen van de stofzuiger. Met een hand kan de emmer geopend worden zodat je nog een hand vrij hebt om de afvalbak te openen. Deze Philips stofzuiger wordt geleverd met een handig montagestuk zodat je de Philips stofzuiger ook aan de muur kan ophangen. Met 80 dB is de stofzuiger wel enigszins aan de luide kant.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type stofopvang: zonder zak
Zuigkracht klasse: goed
Geschikt voor: harde vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt
Wendbaarheid: zeer goed
Schoonmaakresultaat: zeer goed
Maximaal geluidsniveau: 80 dB
Draadloos

Video

Philips stofzuiger 5000 series SpeedPro FC6724:01

Bekijk verschillende aanbieders

4. Philips PowerPro Expert FC9742/09

Waarom we fan zijn:
De Philips PowerPro Expert zonder stofzuigzak is een populair model onder gezinnen met huisdieren vanwege de hoge en precieze zuigkracht. De 900 Watt motor zorgt voor een stofopname van minimaal 99,9%, hieronder vallen natuurlijk ook de kleinste huisdier haartjes. Hierbij is deze Philips stofzuiger geschikt voor het schoonmaken van alle vloertypes die je in je huis kan aantreffen. De vernieuwde PowerCyclone 8 technologie zorgt voor een efficiënte scheiding van stof en lucht tijdens de opnamen waardoor de stofzuiger niets aan zuigkracht inlevert gedurende de schoonmaakbeurt.

Het reservoir van 2 liter zorgt ervoor dat je pas na de schoonmaak je zorgen hoeft te maken over het legen van de stofzuiger. Tevens is het reservoir gemakkelijk schoon te maken zodat er geen stofdeeltjes verspreid worden tijdens de leging. Het niet nodig hebben van stofzuigerzakken zorgt ervoor dat je nooit speciaal naar de winkel moet mochten ze plots op zijn, hierbij is het zowel economisch als ecologisch bevorderend. Net zoals het bovenstaande model zorgt de PowerCyclone 8 technologie voor een supersnelle luchtstroom van tot 185 km/h waarbij lucht en de kleinste stofdeeltjes grandioos gescheiden worden. Hierdoor is deze Philips stofzuiger ook zeer geschikt voor mensen met een stofallergie.

De Philips stofzuiger wordt geleverd met verschillende opzetstukken zoals een spleetmondstuk voor het reinigen van meubels. Dit kan vooral handig zijn als je huisdieren bijvoorbeeld geregeld over banken over ander meubels bewegen. Deze Philips stofzuiger is gemaakt met meer dan 90% gerecycled materiaal wat hem naast het niet nodig hebben van stofzuigerzakken ook nog ecologisch verantwoord maakt.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type stofopvang: zonder zak
Zuigkracht klasse: goed
Geschikt voor: harde vloeren, houten vloeren, laagpolig tapijt
Wendbaarheid: goed
Schoonmaakresultaat: zeer goed
Maximaal geluidsniveau: 75 dB
Kabellengte: 7 m 

Video

Bekijk verschillende aanbieders

3. Philips performer compact 3000 series XD 3110/09

Waarom we fan zijn:
De volgende Philips stofzuiger komt uit de Compact series, ditmaal een stofzuiger met zak voor een economische prijs. Ondanks de voordelige prijs en, zoals de series aangeeft, het compact model beschikt deze Philips stofzuiger toch over een zeer krachtige 900 Watt motor die dankzij de Allergy H13 filter in staat is om tot 99,9% van alle stofdeeltjes op te zuigen. Dit maakt ook dit model zeer prettig voor mensen met een stofallergie, dit is tevens gecertificeerd door ECARF.

De Airflow Max technologie zorgt voor een lang behoud van de optimale zuigkracht waardoor de stofzuigerzak optimaal benut wordt. Een geribbeld profiel in de stofkamer bevorderd de stroomlijning en verminderd de luchtweerstand binnen in de stofzuiger. Hierbij ontvouwt de stofzuigerzak zich zorgvuldig en gelijkmatig van binnenuit en een vernieuwde vezelstructuur in de stofzak zorgt dat deze niet verstopt zelfs tot in de kleine poriën. 

Deze Philips stofzuiger is zeer prettig voor mensen op een lager budget, maar ook voor mensen met minder ruimte. Door het lichte gewicht en kleine formaat is de stofzuiger gemakkelijk op te bergen, ook in de kleinere kastjes. De afmetingen zijn 400 x 282 x 251 voor lengte, breedte en hoogte respectievelijk, deze Philips stofzuiger weegt slechts 4,6 Kg. Hierbij heeft de stofzuiger toch een actieradius van 9 meter waardoor hij in bijvoorbeeld in appartement in de stad toch gebruikt kan worden zonder veel stopcontacten nodig te hebben.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type stofopvang: met zak
Zuigkracht klasse: zeer goed
Geschikt voor: harde vloeren, houten vloeren, zachte vloeren, allergieën
Wendbaarheid: zeer goed
Schoonmaakresultaat: zeer goed
Maximaal geluidsniveau: 79 dB
Kabellengte: 7 m 

Video

Philips Performer Compact 3000 Series XD3110:09

Bekijk verschillende aanbieders

2. Philips PowerPro compact FC 9330/09

Waarom we fan zijn:
Aangezien het merendeel van Nederlanders in de stad wonen is het volgende onderdeel ook uit de compact series. Het grote verschil met het bovenstaande model is dat deze Philips stofzuiger werkt zonder stofzuigerzak. In plaats hiervan beschikt het model over een 1,5 liter stofreservoir wat ruim voldoende is voor elke schoonmaak klus. De bekende 900 Watt motor bevindt zich ook in deze Philips stofzuiger samen met de PowerCyclone 5 technologie. Hierdoor kan je erop vertrouwen dat ook dit model ruim 99,9% van alle stofdeeltjes opzuigt en dat vuil en lucht gedurende de hele schoonmaakbeurt zorgvuldig gescheiden blijft.

De stofzuiger weegt slechts 4,5 Kg en de afmeting zijn 410 x 281 x 247 voor hoogte, lengte en breedte respectievelijk. Dit is bij dit model nog meer van belang dan bij het vorige model aangezien deze stofzuiger zonder zak werkt. Gelukkig is het model gemakkelijk met een hand te legen zonder dat stof opnieuw verspreid wordt door je kamer.

Het TriActive mondstuk voert 3 reiniging behandelingen uit in één keer, het verwijdert stof diep uit tapijten terwijl de grotere opening aan de voorkant grotere stofdeeltjes opzuigt, de luchtkanalen aan de zijkanten van de stofzuiger maken lastige plekjes goed te bereiken. Dit maakt deze Philips stofzuiger in combinatie met de Allergy H13 filter ook zeer geschikt voor mensen met allergieën of huisdieren.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type stofopvang: zonder zak
Zuigkracht klasse: standaard
Geschikt voor: harde vloeren, laagpolig tapijt, hoogpolig tapijt, dierenharen
Wendbaarheid: zeer goed
Schoonmaakresultaat: zeer goed
Maximaal geluidsniveau: 76 dB
Kabellengte: 6 m 

Video

Philip FC9330/09 PowerPro Compact

Bekijk verschillende aanbieders

1. Philips PowerPro compact FC9331/09

Waarom we fan zijn:
Om deze lijst af te sluiten, en de beste Philips stofzuiger te bekronen, pakken we nog een model uit de compact series, de laatste Philips stofzuiger is namelijk de grote broer van het eerdergenoemde model. Daarom beschikt hij over veel dezelfde kwaliteiten, maar dan net iets beter. Deze Philips stofzuiger beschikt over dezelfde betrouwbare PowerCyclone technologie en 900 Watt motor met Allergy H13 filter wat hem geschikt maakt voor mensen met een stofallergie.

Met een geluidsniveau van 76 dB is het een stiller model dan de meeste andere stofzuigers binnen deze prijscategorie aangezien het een zeer economisch model is om aan te schaffen. Het filter is net zo gemakkelijk met een hand schoon te maken zonder het risico te lopen een stofwolk te creëren. Hierbij is het motorfilter wasbaar, wat we zeker aan raden om eens in de zoveel tijd te doen om zo de levensduur en kwaliteit te bevorderen. Het model is gemaakt met meer dan 90% gerecycled materiaal en al het papier is 100% gerecycled. Door deze Philips stofzuiger in huis te nemen weet je dus niet alleen dat je de beste Philips stofzuiger hebt, maar ook dat je jouw steentje bijdraagt aan het milieu.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type stofopvang: zonder zak
Zuigkracht klasse: uitstekend
Geschikt voor: harde vloeren, laagpolig tapijt, houten vloeren, allergieën, dierenharen
Wendbaarheid: zeer goed
Schoonmaakresultaat: uitstekend
Maximaal geluidsniveau: 76 dB
Kabellengte: 6 m 

Video

Philips PowerPro Compact FC9331:09

Bekijk verschillende aanbieders

Meest gestelde vragen over Philips stofzuigers

Welke Philips stofzuigers hebben geen zak? 

Philips maakt verschillende goede stofzuigers zonder zak. Dat is wel zo handig, want je hoeft nooit meer onverhoopt naar de winkel omdat de stofzuigerzak vol is. Daarnaast scheelt het geld. Wanneer je op zoek bent naar een Philips stofzuiger met een stofbak – ook wel een stofreservoir genoemd, dan raden wij de volgende modellen aan: 

 • De Philips FC9330/09 PowerPro Compact vangt 1,5 liter stof op in de bijgaande bak. 
 • De Philips PowerPro Expert FC9742/09 wordt geleverd met een stofbak van 2 liter. 
 • De Philips 5000 series SpeedPro FC6724/01 heeft een opvangbak van 0,4 liter. 

Welke Philips stofzuigers hebben een steel? 

Een steelstofzuiger maakt stofzuigen nog gemakkelijker omdat je geen gedoe meer hebt met snoeren en het meezeulen van de stofzuiger. Je beweegt gemakkelijk met veel vrijheid door je huis waardoor je huis snel schoon en stofvrij is. Philips heeft een goede lichte steelstofzuiger in het assortiment. Dat is de Philips 5000 series SpeedPro FC6724/01. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze uitgebreide review op deze pagina. 

Wat is de beste Philips stofzuiger? 

Philips staat bekend om het maken van kwaliteit, maar welke stofzuiger is dan het beste? Na uitgebreid onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Philips PowerPro compact FC9331/09 de beste stofzuiger is van dit merk. Deze stofzuiger heeft een hoog vermogen en een speciaal allergie filter waardoor je zeker weet dat zelfs de kleinste stofdeeltjes opgezogen worden en je huis heel schoon wordt. 

Welke Philips stofzuigers hebben een zak? 

Philips maakt verschillende stofzuigers met zak. Als je er één zoekt dan raden wij de Philips performer compact 3000 series XD 3110/09 aan. Wij vinden deze compacte stofzuiger goed krachtig en daarnaast is deze redelijk licht waardoor je er gemakkelijk je huis mee schoonmaakt. Mocht je er meer over willen lezen dan kan je de review over dit product in onze top 5 lezen op deze pagina. 

Hoe wij Philips stofzuigers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende stofzuigers onderzocht, meer dan 8 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste stofzuiger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op.

Lees ook

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek

deel deze blog