Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Philips stofzuiger – Top 5 in 2022

De stofzuiger is een essentieel onderdeel van elk Nederlands huishouden. Gelukkig is Nederland ook het land waar je een van de beste stofzuiger merken ter wereld kan vinden. Philips is al decennialang koploper en marktleider als het aankomt op verschillende technologische producten en technologische ontwikkelingen, zo ook als het aankomt op stofzuigers. 

Het is zeer onwaarschijnlijk dat je geen enkel Philips product in je huis hebt en als je dit artikel aan het lezen bent dan overweeg je waarschijnlijk om er nog een aan te schaffen. Philips heeft een zeer breed aanbod aan stofzuigers waardoor het lastig kan zijn voor consumenten om een keuze te maken. Alle Philips stofzuigers komen met hun eigen kwaliteiten en prijzen zodat voor elk huishouden of kantoor de perfect match gevonden kan worden. Omdat het soms lastig is om door de bomen het bos te zien hebben we een top 5 lijst samen gesteld met een variërend aanbod aan Philips stofzuigers om jou zo een stukje verder op weg te helpen. 

Een Philips stofzuiger heeft uiteraard de hoge kwaliteit die we ook bij andere Philips producten zien. Het is dan ook geen verrassing dat je met een Philips stofzuiger binnen no-time het huis weer helemaal fris en schoon hebt. Er zijn echter wel een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een Philips stofzuiger. Is het bijvoorbeeld een stofzuiger met of zonder zak? En hoe zit het met de inhoud? Daarnaast is het geluidsniveau ook niet onbelangrijk. Voor mensen met een allergie is het ook wel fijn om te weten wat voor soort filter erin zit. Als laatste moet er gekeken worden naar de accessoires. Worden deze meegeleverd? En zo ja, welke accessoires zijn het dan precies?

Lees ook:

Philips stofzuiger - Top 5

Jij wilt natuurlijk gewoon weten wat de beste Philips stofzuiger is zodat je gelijk aan de slag kunt. Gelukkig hebben wij het tijdrovende werk voor jou gedaan en onderzocht welke Philips stofzuiger nu precies het beste presteert. Hierbij hebben we ook gekeken naar de beschikbare accessoires en welk filter er gebruikt wordt.

5. Philips 5000 series SpeedPro FC6724/01

We beginnen met een model uit de Philips 5000 series, een model op accubasis met een zeer trendy design maar vooral ook prettig in de omgang. Met een volle accu kan je deze Philips stofzuiger gebruiken voor maar liefst 40 minuten, wat genoeg zou moeten zijn voor het schoonmaken van praktisch elke vloer. Eventueel kan je de turbostand gebruiken dan zal de accu natuurlijk wat sneller leeg raken. Philips producten zijn duurzaam geproduceerd en duurzaam in de omgang zodat het product langer voor jou meegaat en zodat het milieu langer met ons meegaat.

De zuigmond van deze Philips stofzuiger zuigt zowel aan de voorkant als aan beide zijkanten wat het een zeer praktisch model maakt wat goed in staat is om lastige plekjes te bereiken. Met slechts 2,48 Kg is de stofzuiger ook erg licht van stuk waardoor het zonder moeite ook goed mogelijk is om bijvoorbeeld onder meubels schoon te maken.

De PowerBlade motor is ontwikkeld voor een verhoogde luchtstroom en hoge zuigkracht die gedurende de hele accuduur van hetzelfde niveau is, hierdoor worden zelfs de kleine stofdeeltjes zonder moeite opgezogen. De stofemmer is eenvoudig te demonteren en te legen zodat je niet tegen het probleem van een stofwolk aanloopt bij het legen van de stofzuiger. Met een hand kan de emmer geopend worden zodat je nog een hand vrij hebt om de afvalbak te openen. Deze Philips stofzuiger wordt geleverd met een handig montagestuk zodat je de Philips stofzuiger ook aan de muur kan ophangen. Met 80 dB is de stofzuiger wel enigszins aan de luide kant.

4. Philips PowerPro Expert FC9742/09

De Philips PowerPro Expert zonder stofzuigzak is een populair model onder gezinnen met huisdieren vanwege de hoge en precieze zuigkracht. De 900 Watt motor zorgt voor een stofopname van minimaal 99,9%, hieronder vallen natuurlijk ook de kleinste huisdier haartjes. Hierbij is deze Philips stofzuiger geschikt voor het schoonmaken van alle vloertypes die je in je huis kan aantreffen. De vernieuwde PowerCyclone 8 technologie zorgt voor een efficiënte scheiding van stof en lucht tijdens de opnamen waardoor de stofzuiger niets aan zuigkracht inlevert gedurende de schoonmaakbeurt.

Het reservoir van 2 liter zorgt ervoor dat je pas na de schoonmaak je zorgen hoeft te maken over het legen van de stofzuiger. Tevens is het reservoir gemakkelijk schoon te maken zodat er geen stofdeeltjes verspreid worden tijdens de leging. Het niet nodig hebben van stofzuigerzakken zorgt ervoor dat je nooit speciaal naar de winkel moet mochten ze plots op zijn, hierbij is het zowel economisch als ecologisch bevorderend. Net zoals het bovenstaande model zorgt de PowerCyclone 8 technologie voor een supersnelle luchtstroom van tot 185 km/h waarbij lucht en de kleinste stofdeeltjes grandioos gescheiden worden. Hierdoor is deze Philips stofzuiger ook zeer geschikt voor mensen met een stofallergie.

De Philips stofzuiger wordt geleverd met verschillende opzetstukken zoals een spleetmondstuk voor het reinigen van meubels. Dit kan vooral handig zijn als je huisdieren bijvoorbeeld geregeld over banken over ander meubels bewegen. Deze Philips stofzuiger is gemaakt met meer dan 90% gerecycled materiaal wat hem naast het niet nodig hebben van stofzuigerzakken ook nog ecologisch verantwoord maakt.

3. Philips performer compact 3000 series XD 3110/09

De volgende Philips stofzuiger komt uit de Compact series, ditmaal een stofzuiger met zak voor een economische prijs. Ondanks de voordelige prijs en, zoals de series aangeeft, het compact model beschikt deze Philips stofzuiger toch over een zeer krachtige 900 Watt motor die dankzij de Allergy H13 filter in staat is om tot 99,9% van alle stofdeeltjes op te zuigen. Dit maakt ook dit model zeer prettig voor mensen met een stofallergie, dit is tevens gecertificeerd door ECARF.

De Airflow Max technologie zorgt voor een lang behoud van de optimale zuigkracht waardoor de stofzuigerzak optimaal benut wordt. Een geribbeld profiel in de stofkamer bevorderd de stroomlijning en verminderd de luchtweerstand binnen in de stofzuiger. Hierbij ontvouwt de stofzuigerzak zich zorgvuldig en gelijkmatig van binnenuit en een vernieuwde vezelstructuur in de stofzak zorgt dat deze niet verstopt zelfs tot in de kleine poriën. 

Deze Philips stofzuiger is zeer prettig voor mensen op een lager budget, maar ook voor mensen met minder ruimte. Door het lichte gewicht en kleine formaat is de stofzuiger gemakkelijk op te bergen, ook in de kleinere kastjes. De afmetingen zijn 400 x 282 x 251 voor lengte, breedte en hoogte respectievelijk, deze Philips stofzuiger weegt slechts 4,6 Kg. Hierbij heeft de stofzuiger toch een actieradius van 9 meter waardoor hij in bijvoorbeeld in appartement in de stad toch gebruikt kan worden zonder veel stopcontacten nodig te hebben.

2. Philips PowerPro compact FC 9330/09

Aangezien het merendeel van Nederlanders in de stad wonen is het volgende onderdeel ook uit de compact series. Het grote verschil met het bovenstaande model is dat deze Philips stofzuiger werkt zonder stofzuigerzak. In plaats hiervan beschikt het model over een 1,5 liter stofreservoir wat ruim voldoende is voor elke schoonmaak klus. De bekende 900 Watt motor bevindt zich ook in deze Philips stofzuiger samen met de PowerCyclone 5 technologie. Hierdoor kan je erop vertrouwen dat ook dit model ruim 99,9% van alle stofdeeltjes opzuigt en dat vuil en lucht gedurende de hele schoonmaakbeurt zorgvuldig gescheiden blijft.

De stofzuiger weegt slechts 4,5 Kg en de afmeting zijn 410 x 281 x 247 voor hoogte, lengte en breedte respectievelijk. Dit is bij dit model nog meer van belang dan bij het vorige model aangezien deze stofzuiger zonder zak werkt. Gelukkig is het model gemakkelijk met een hand te legen zonder dat stof opnieuw verspreid wordt door je kamer.

Het TriActive mondstuk voert 3 reiniging behandelingen uit in één keer, het verwijdert stof diep uit tapijten terwijl de grotere opening aan de voorkant grotere stofdeeltjes opzuigt, de luchtkanalen aan de zijkanten van de stofzuiger maken lastige plekjes goed te bereiken. Dit maakt deze Philips stofzuiger in combinatie met de Allergy H13 filter ook zeer geschikt voor mensen met allergieën of huisdieren.

1. Philips PowerPro compact FC9331/09

Om deze lijst af te sluiten, en de beste Philips stofzuiger te bekronen, pakken we nog een model uit de compact series, de laatste Philips stofzuiger is namelijk de grote broer van het eerdergenoemde model. Daarom beschikt hij over veel dezelfde kwaliteiten, maar dan net iets beter. Deze Philips stofzuiger beschikt over dezelfde betrouwbare PowerCyclone technologie en 900 Watt motor met Allergy H13 filter wat hem geschikt maakt voor mensen met een stofallergie.

Met een geluidsniveau van 76 dB is het een stiller model dan de meeste andere stofzuigers binnen deze prijscategorie aangezien het een zeer economisch model is om aan te schaffen. Het filter is net zo gemakkelijk met een hand schoon te maken zonder het risico te lopen een stofwolk te creëren. Hierbij is het motorfilter wasbaar, wat we zeker aan raden om eens in de zoveel tijd te doen om zo de levensduur en kwaliteit te bevorderen. Het model is gemaakt met meer dan 90% gerecycled materiaal en al het papier is 100% gerecycled. Door deze Philips stofzuiger in huis te nemen weet je dus niet alleen dat je de beste Philips stofzuiger hebt, maar ook dat je jouw steentje bijdraagt aan het milieu.

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog