Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Bosch Haakse Slijper nodig? Ons Advies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Bosch haakse slijper? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Bosch haakse slijper die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch haakse slijper top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch haakse slijper 2023 - Top 5

5. Bosch PWS 2000-230 JE

We beginnen gelijk met het zware geschut: de Bosch PWS 2000-230 JE. Deze Bosch haakse slijper heeft een weerzinwekkend vermogen van maar liefst 2000 Watt en werkt op netstroom. De kabellengte is 2,5 meter waardoor je flink wat bewegingsruimte hebt, maar een haspel of verlengsnoer kan natuurlijk nooit kwaad. Je werkt met een toerental van 6500 rpm. Bij zo’n krachtpatser verwacht je natuurlijk een hoop trillingen, maar dat valt eerlijk gezegd reuze mee. De trillingswaarden liggen op 8 m/s. Door de trillingsarme handgreep ervaar je 60% minder trillingen. De handgreep is op drie plaatsen te bevestigen waardoor je de Bosch haakse slijper toch goed in bedwang kunt houden. 

Daarnaast is er ook een draaibare machinekop waardoor je een optimale bediening hebt bij het doorslijpen. Die draaibare slijpkop zorgt er ook voor dat je in moeilijk bereikbare hoeken kunt komen. Er wordt ook gebruik gemaakt van een softstart waardoor het apparaat geleidelijk op gang komt. Dit model is bedoeld voor slijpschijven met een diameter van 230 mm. De herstartbeveiliging zorgt ervoor dat het apparaat niet automatisch aangaat na een stroomonderbreking zodat het te allen tijden veilig is. Ook de asblokkering zorgt voor extra veiligheid. Deze zorgt ervoor dat de as niet kan draaien terwijl er een andere schijf bevestigd wordt. Let er wel op dat er geen slijpschijven meegeleverd worden en je dus niet gelijk kunt beginnen. Wel krijg je de trillingsarme handgreep, een spanmoer en een beschermkap meegeleverd.

Bosch haakse slijper PWS 2000-230 JE

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch GWS 22-230 JH

De Bosch GWS 22-230 JH bewijst maar weer dat er altijd iemand is die groter en sterker dan jou is. Deze Bosch haakse slijper heeft een vermogen van 2200 Watt en wordt gevoerd door netstroom. De kabel van 2,5 meter zorgt ervoor dat je genoeg bewegingsruimte hebt, maar een haspel of verlengsnoer heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Het toerental is hetzelfde als het vorige model, namelijk 6500 rpm. Wat opvallend is, is dat hij minder trillingswaarden heeft ondanks zijn grotere vermogen. Er wordt een extra handgreep meegeleverd waardoor je altijd in de meest ideale houding kunt werken. De trillingswaarden zijn geregistreerd op 7,5 m/s. 

Natuurlijk is er niet alleen aan het comfort gedacht, maar ook aan de veiligheid. Zo is er bijvoorbeeld een herstartbeveiliging die ervoor zorgt dat de Bosch haakse slijper niet automatisch weer aan gaat na een stroomonderbreking. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van asblokkering. Dit wil zeggen dat je veilig van schijf kunt wisselen zonder dat de as draait. De beschermkap kun je gereedschaploos verstellen wat ook weer bijdraagt aan de veiligheid. En natuurlijk mogen we de softstart ook niet vergeten. Deze zorgt ervoor dat het apparaat langzaam op gang komt waardoor je comfortabel en precies te werk kunt gaan. Bij aanschaf van dit product krijg je de handleiding, een beschermkap, extra handgreep, opnameflens, pensleutel en een spanmoer meegeleverd. Er wordt dus geen slijpschijf meegeleverd.

Bosch GWS 22-230 JH haakse slijper

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch GWS 24-230 LVI

Zoals we al eerder zeiden, er is altijd iemand die sterker en groter is dan jou. Deze Bosch haakse slijper werkt met een vermogen van 2400 Watt en wordt gevoed door netstroom. Ook dit apparaat werkt weer met een slijpschijf met een diameter van 230 mm. Ondanks zijn kracht heeft hij het geringste gewicht in zijn klasse, namelijk 5,5 kilogram. Je werkt met een onbelast toerental van 6500 min-1. De gepantserde wikkelingen beschermen de motor tegen scherp schuurstof waardoor je uiteindelijk een langere levensduur hebt. Als gebruiker zul je het waarschijnlijk fijn vinden dat er gebruik is gemaakt van een extra handgreep met Vibration-control waardoor je tot 50% minder trillingen ervaart. Je zult dus niet snel moe worden, ondanks zijn grote kracht. 

Wanneer de schijf blokkeert zal de Bosch haakse slijper onmiddellijk uitschakelen dankzij de KickBack Stop. De beschermkap is beveiligd tegen verdraaien en is teven snel verstelbaar. De gebruiker wordt hierdoor optimaal beschermd. Ook hier wordt natuurlijk weer gebruik gemaakt van een herstartbeveiliging voor het geval het stroom ineens weg zou vallen, zodat de machine niet automatisch opnieuw opstart. Ook de softstart moet genoemd worden, want hierdoor kun je rustig beginnen en met precisie. De softgrip zorgt ervoor dat je comfortabel en ergonomisch te werk gaat, terwijl dit er ook voor zorgt dat je de Bosch haakse slijper goed onder controle kunt houden.

Bosch GWS 24-230 LVI

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch GWX 18V-8

Het werd toch wel eens tijd dat er een Bosch haakse slijper met accu in onze lijst kwam, dus hier is de Bosch GWX 18V-8. Hij werkt op een accu van 18 Volt en een capaciteit van 5 Ah. Je werkt met een onbelast toerental van 11000 min-1. De accu werkt op de Li-Ion technologie waardoor er geen zelfontlading zal zijn, geen geheugeneffect en waardoor je een hogere energiedichtheid hebt. De Bosch GWX 18V-8 is, in vergelijking met de vorige modellen, ontzettend licht met zijn 2,6 kilogram. Zonder accu weegt dit model slechts 1,8 kilogram. Het lage gewicht en het compact ontwerp van de behuizing zorgen ervoor dat je ook gemakkelijk bovenhands kan werken en op die moeilijk te bereiken plekken. 

Toch wordt er gebruik gemaakt van een extreem robuuste en duurzame 4-polige motor met een hoog vermogen zodat de levensduur extra lang is. Het gebruik van het X-LOCK systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel van accessoires kunt wisselen zonder gereedschap. Hij produceert niet al te veel geluid met 86 dB, maar zoals we al vaker hebben gezegd is gehoorbescherming altijd een pluspunt. Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de Bosch haakse slijper, maar ook twee accu’s met een accucapaciteit van 5,0 Ah. Hierdoor kom je eigenlijk vrijwel nooit zonder opgeladen accu te zitten. Let er wel op dat de oplader niet meegeleverd wordt.

Bosch GWX 18V-8 haakse slijper

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GWS 18-125

Allemaal heel leuk en aardig, maar jij vraagt je natuurlijk gewoon af wat de beste Bosch haakse slijper is. Wij hebben het antwoord voor jou, namelijk de Bosch GWS 18-125. En wat maakt dit precies de beste Bosch haakse slijper? Hij werkt op een accu van 18 Volt en levert een vermogen wat overeenkomt met dat van een 800 Watt slijpmachine. Dit dankzij de 4-polige motor met een hoog prestatievermogen. Natuurlijk gebruikt de accu Li-Ion technologie waardoor er geen zelfontlading kan ontstaan, er geen geheugeneffect is en een hogere energiedichtheid. Er wordt ook gebruik gemaakt van een COOLPack waardoor er een optimale warmteafstraling is die de levensduur van de accu met 100% verlengd. 

Tevens kan de accu ook bij elk ander soort Bosch gereedschap gebruikt worden die op het 18 Volt accusysteem werkt. Hij kan tot 11000 min-1 rpm bereiken en heeft een schijfdiameter van 125 mm. Dit is de kleinste en lichtste Bosch haakse slijper in de 18 Volt klasse. Hij heeft een laag gewicht van 2,3 kilogram en een compact ontworpen behuizing waardoor je gemakkelijk bovenhands kunt werken en op die lastig te bereiken plekken. Deze machine is vooral bedoeld voor het (door)slijpen van metaal, tegels en bakstenen. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van een afzuigsysteem in de vorm van een stofzuiger. Omdat hij zo klein is, maakt hij ook wat minder geluid dan de andere modellen met 82 dB. Bij aankoop van dit product krijg je de Bosch haakse slijper, maar liefst drie accu’s van 5,0 Ah, een oplader en een L-Boxx.

Bosch GWS 18-125

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste Bosch haakse slijper?

Naar aanleiding van ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring hebben wij de Bosch GWS 18-125 beoordeeld als de beste Bosch haakse slijper van 2023. Deze Bosch haakse slijper werkt op accu en is zeer krachtig en duurzaam. 

Welke Bosch haakse slijper kopen?

Welke Bosch haakse slijper het beste bij jou past hangt volledig af van het type klussen waarvoor je van plan bent de Bosch haakse slijper te gebruiken. Lees onze top 5 voor advies en informatie over verschillende Bosch haakse slijpers. 

Hoe kies ik een Bosch haakse slijper?

Als je een Bosch haakse slijper gaat aanschaffen zijn er verschillende zaken om op te letten voordat je een keuze maakt. De belangrijkste zijn: de diameter van de slijpschijf, het gewicht van de Bosch haakse slijper, de verschillende slijpschijven die wel of niet worden meegeleverd of verkrijgbaar zijn, of de Bosch haakse slijper softstart heeft of niet. Let daarnaast op het toerental en of je een Bosch haakse slijper wil die werkt op een accu of juist op netstroom. 

Hoe diep kun je slijpen met een Bosch haakse slijper?

Hoe diep een Bosch haakse slijper kan slijpen is per apparaat verschillend en daarnaast afhankelijk van het materiaal dat je aan het slijpen bent. 

Hoe wij Bosch haakse slijpers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 8 verschillende Bosch haakse slijpers onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch haakse slijper vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog