DeWalt gereedschap

DeWalt Gereedschap

Wie een beetje geïnteresseerd is in klussen zal vast wel van het merk DeWalt gehoord hebben. DeWalt is een merk wat al bijna 100 jaar bestaat. Met zoveel jaar ervaring kan er natuurlijk alleen maar goed gereedschap in het assortiment zitten, en dat klopt. DeWalt is eigenlijk vrijwel honderd procent gericht op gereedschap voor bij het klussen. Denk hierbij aan boormachines, schuurmachines, slijpers, maar ook meetinstrumenten, tool storage boxes en ankers. Natuurlijk gebruik je niet alleen elektrisch gereedschap tijdens het klussen. Je zult ook wel eens een hamer, waterpas tang of iets anders in die richting nodig hebben. En ook dat is uiteraard opgenomen in het assortiment van DeWalt. Om het even kort samen te vatten heeft DeWalt dus vrijwel alles te bieden wat je nodig hebt voor bij het klussen. Het gereedschap van DeWalt is zowel op netstroom als met een accu te vinden. Het merk probeert een naam voor zichzelf te bouwen waar professionals op kunnen vertrouwen, en in die bijna 100 jaar dat zij bestaan is dit aardig gelukt. Wij vertellen jou graag iets meer over het ontstaan van dit merk en wat zij allemaal tot nu toe bereikt hebben.

Het merk DeWalt

Het begon allemaal met de heer Raymond E. de Walt. Hij werkte op jonge leeftijd in fabrieken en gebouwen waarmee hij het voorbeeld van zijn vader volgde. Al snel werd hij geconfronteerd met de beperkingen van het menselijk lichaam en bijkomende arbeidskosten. Het maken van producten kon soms een lange tijd duren waardoor de arbeidskosten ook hoger waren. Raymond de Walt besloot dat hier een oplossing voor moest komen. Hij perfectioneerde toen de eerste machine met zwenkbare arm zodat er aanzienlijk meer operaties tijdens het houtbewerken uitgevoerd konden worden. Hij probeerde altijd installaties of machines te installeren die ervoor zouden zorgen dat er op de arbeidskosten bespaard kon worden. Een paar jaar later kreeg hij een baan aangeboden als hoofd van een houtfabriek. Op het moment dat Raymond aangenomen werd konden zij geen nieuwe opdrachten aannemen omdat er geen arbeiders beschikbaar waren. Ook hier bedacht Raymond natuurlijk een oplossing voor. Hij bedacht een machine waarmee je hout in allerlei soorten hoeken kon zagen. Zo kon het werk wat normaal gesproken door vier arbeiders gedaan werd, ineens door één machine gedaan worden. Daardoor kwamen de arbeiders weer vrij om ander werk te produceren.

In 1924 nam Raymond de Walt de stap op een eigen bedrijf op te starten wat zich specialiseerde in dergelijke machines. Het bedrijf kreeg de naam DeWalt Products Company en werd gevestigd in Pennsylvania in de Verenigde Staten. 

DeWalt Products Company maakte een gigantische vooruitsprong. Er werden steeds meer machines gemaakt en het bedrijf begon zich in andere landen te vestigen zoals Canada. De afgelopen 30 jaar is DeWalt flink bezig geweest met een globalisering. Hierdoor hebben zij zich ook kunnen vestigen in Europa. Ondertussen verkoopt het merk al meer dan 200 verschillende soorten gereedschap en 800 verschillende bijbehorende accessoires. En die worden allemaal geproduceerd door slechts zeven fabrieken in de Verenigde Staten.

Assortiment van DeWalt

Zoals je waarschijnlijk wel een beetje hebt kunnen raden was de bedenker van dit merk een heel veelzijdige man. Dit kun je ook terugzien in het assortiment. Er zijn drie verschillende takken waar je het assortiment kunt verdelen: gereedschap, accessoires en overige producten. In alle drie de takken is ontzettend veel keuze, en dan kan het soms lastig zijn om te beslissen wat je precies wilt hebben. Als het om gereedschap gaat kun je alles vinden van boormachines tot schuurmachines en zelfs verfstrippers. Natuurlijk kun je bij ook bij hen terecht voor een alledaagse zaagmachine of slijpmachine. Als doe-het-zelver ben je bij DeWalt dus aan het juiste adres. Zij maken hun producten met de gedachte dat alle gereedschappen een tijdbesparing moeten opleveren. Dit zie je ook terug in het robuuste, krachtige en ergonomische design van de gereedschappen. Ook gebruiksgemak is niet onbelangrijk. Ook professionals hebben genoeg keuze uit krachtige apparaten bij DeWalt. 

Natuurlijk zijn er ook nog de accessoires waar we het over hadden. Denk hierbij aan boortjes, zaagjes en beitelaccessoires, maar ook accu’s laders en gereedschapskoffers. Zo heb jij altijd de juiste accessoires voor het gereedschap dat jij gebruikt. Over de benodigde accessoires zullen we in onze reviews wat meer over vertellen. Maar wat is dan precies die overige producten categorie? Dat zijn vooral meetinstrumenten en verlichting, maar ook generatoren, radiosystemen, camera’s en zelfs thermometers. Als professional kun je bij DeWalt dus terecht voor vrijwel alles wat je nodig hebt op de bouwplaats. Wist je trouwens dat DeWalt ook heel erg fan is van gereedschappen op accu’s? De afgelopen jaren zijn er steeds meer gereedschappen ontwikkeld om met accu gebruikt te worden. Dit heeft natuurlijk grotendeels te maken met het gebruiksgemak omdat je dan niet beperkt bent door een snoer. DeWalt heeft meerdere universele accu’s in hun assortiment zitten zoals de 7,2 Volt, de 10,8 Volt en de 18 Volt accu. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook nog vele andere soorten accu’s. Ook de opladers die je hiervoor nodig hebt zitten natuurlijk in het assortiment. Of de accu standaard bijgeleverd wordt verschilt per gereedschap, dus lees onze reviews goed door voordat je alsnog moet wachten met klussen tot die accu binnen is.

Kwaliteit van DeWalt

Het mag dus ondertussen wel duidelijk zijn dat DeWalt gereedschap in zijn assortiment heeft van hoge kwaliteit. Maar waar komt die kwaliteit precies vandaan? En waarom is dit allemaal zo belangrijk voor DeWalt? Allereerst heeft het voor een groot gedeelte te maken met gebruiksgemak. Niemand wilt gereedschap kopen wat niet lekker in de hand ligt. Je wilt comfortabel kunnen werken terwijl je hoogwaardige resultaten behaalt. Bij DeWalt wordt hier door ook aan gedacht door het gereedschap een ergonomische vorm te geven. Daarnaast zijn veel toestellen ook licht van gewicht en compact. Ook zijn veel apparaten voorzien van een rubberen handvat waardoor je extra grip hebt en dus nog nauwkeuriger te werk kunt gaan, want ook nauwkeurigheid is belangrijk. Natuurlijk wordt aan de nauwkeurigheid ook gedacht door allerlei extra functies toe te voegen aan DeWalt gereedschappen. Alleen het beste resultaat moet behaald kunnen worden met gereedschap van DeWalt, en daar zorgen zij al voor tijdens de productie van het gereedschap. Ook kracht is natuurlijk belangrijk. Of het nu om een accuboormachine of een schuurmachine gaat, je wilt altijd genoeg kracht hebben om de klus in één keer te kunnen klaren. Zij hebben dan ook gereedschappen in verschillende klassen zodat jij altijd de juiste kracht gebruikt zonder het gevaar dat jouw werkstuk kapot gaat. Voor de lichte werkzaamheden gebruik je een lichtere variant en voor de zwaardere werkzaamheden een wat robuustere variant. Hierdoor werk je altijd met de juiste druk en kun je geen schade veroorzaken. Ben je van plan om zowel lichte als zware werkzaamheden te verrichten? Dan kies je natuurlijk voor een model wat allround een uitstekend resultaat levert en misschien wel meerdere standen heeft.

Garantie DeWalt

Gereedschappen en accessoires hebben meestal een standaard fabrieksgarantie erop zitten. Natuurlijk verwachten we deze garantie niet te hoeven gebruiken, maar er kan altijd iets gebeuren. Of het nu door een fout van jezelf komt of een fout van de fabriek, als jouw DeWalt gereedschap kapot gaat is het wel zo fijn als je deze kan laten repareren of een vervanging kunt krijgen. Je kunt de standaard garantie verlengen door jouw product op de website van DeWalt aan te melden. Hiervoor moet je een account aanmaken en jouw gereedschap registeren. Je krijgt dan 3 jaar garantie op producten die hiervoor in aanmerking komen. Het is sowieso handig om al jouw DeWalt gereedschappen en accessoires op de website te registreren omdat je dan de beste hulp kunt krijgen wanneer dit nodig is. Houd er wel rekening mee dat je het aankoopbewijs en de garantiekaart nog wel nodig hebt voor een retourzending. Het is niet mogelijk om voordeelsets te registreren die uit meerdere machines bestaan. Je moet iedere machine los registreren. Hiervoor heb je het artikelnummer, serienummer en date code nodig. De garantie is ook alleen geldig voor de persoon die het gereedschap geregistreerd heeft. Mocht je het gereedschap dus later aan iemand anders doorverkopen dan kun je de garantie niet meeverkopen aan de nieuwe eigenaar. Er zijn enkele producten die niet onder de 3 jaar machinegarantie vallen. Het gaat dan om bevestigingsgereedschappen zoals tackers en kruitschiethamers, accu’s en laders, herwerkte of reconditioned machines met de markering “Factory rework” en/of “Q”, compressors en generatoren. Wanneer je een product van DeWalt laat vervangen of repareren wordt de garantie niet vernieuwd. De start- en einddatum staan vast op het moment dat je het gereedschap registreert. Houd er ook rekening mee dat DeWalt wel het recht heeft om aanspraak op garantie te weigeren indien er geen sprake is van een materiaal- of fabricagefout. Om zeker te weten of jouw machine in aanmerking komt voor de garantie is het verstandig om eerste even de website te raadplegen alvorens je het apparaat retour stuurt. Het repareren of vervangen wordt altijd gedaan door een erkende DeWalt dealer die je kunt vinden middels de website van DeWalt.