Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste DeWalt Schroefmachines in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste DeWalt schroefmachine? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een DeWalt schroefmachine die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze DeWalt schroefmachine top 5 voor het jaar 2023.

Onze Keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

DeWalt schroefmachine 2023 - Top 5

5. DeWalt DCF801N-XJ

Het eerste model op deze lijst is de DeWalt schroefmachine DCF801N-XJ. Het is direct een enorm krachtig apparaat die vrijwel in staat is om elke klus aan te kunnen van zacht hout, tot de hardere metalen. Ook is deze DeWalt schroefmachine uitermate geschikt voor de installatie van bijvoorbeeld leidingen of cv systemen. De krachtige motor is in staat om tot maar liefste 205Nm koppel te leveren. Je werkt met een voltage van 18 en een haalbaar slagen per minuut van 3800 waardoor de DCF801N-XJ zeer geschikt is voor zwaardere klussen. Voor de lichtere klussen kun je ervoor kiezen om een van de minder intense motor standen gebruiken. Deze DeWalt schroefmachine is nog steeds relatief klein van stuk waardoor het gros van de lastige hoekjes ook uitstekend te bereiken zijn. 

Zoals veel van de modellen in deze lijst is ook de DCF801N-XJ uitgerust met een Precision Drive stand die voorkomt dat jouw materiaal snel beschadigd raakt. Het lichte gewicht van deze machine zorgt voor een lange levensduur. Bij aanschaf van dit model krijg je de schroefmachine, twee 18 Volt 5.0 Ah accu’s, een multilader, een riemhaak, een magnetische bit houder en een mooie TSTAK koffer. De dubbel meegeleverde accu en TSTAK koffer maken dit een zeer geschikt model voor de professional of ervaren hobby klusser. Je kunt het apparaat gemakkelijk overal mee naar toe nemen zonder je zorgen te hoeven maken over een lege accu. We raden aan om de DeWalt schroefmachine altijd goed schoon te maken voordat je hem terug stopt in de bijgeleverde koffer. Dit bevordert de levensduur van de machine aanzienlijk en verminderd het altijd vervelende kwijtraken van bitjes.

DeWalt DCF801N-XJ

Bekijk verschillende aanbieders

4. DeWalt DCF882P2-QW

De DCF882P2-QW-slagschroevendraaier is een zeer breed inzetbaar model. De machine is staat om bewerkingen te verrichten met hout en metaal. Hierdoor is dit apparaat uitermate geschikt voor de professionele klusser. Ondanks de krachtige motor is deze DeWalt schroefmachine van compact formaat. Het apparaat wordt geleverd met twee accu’s, hierdoor ben je niet afhankelijk van een stopcontact, en mocht de accu leegraken dan kunt u deze direct vervangen. Beide accu’s hebben een capaciteit van 5 Ah en de machine beschikt over maar liefst 18 Volt. Het onbelaste toerental is, afhankelijk van de motorstand, als volgt: 0-1000 tpm, 0-2800 tpm of 0-3250 tpm, in combinatie met een capaciteit slagen per minuut van 0-3800. De bithouder van deze DeWalt schroefmachine is 6,35mm of ¼’’. 

Net zoals het vorige model heeft deze DeWalt schroefmachine drie ledlampen bevestigd voorop waardoor klussen in donkere hoekjes geen probleem zijn. Het grote voordeel van dit model ten opzichte van de bovenstaande is zijn hogere vermogen. Dankzij de drie verschillende motorstanden is hij echter net zo geschikt voor het meer preciezere werk. De sleutelvrije bithouder zorgt ervoor dat je de bitjes snel met je handen kunt verwisselen. Deze DeWalt schroefmachine wordt standaard geleverd met een XR multilader, riemhaak, magnetische pithouder en de eerdere genoemde accu en reserveaccu. Dit alles verpakt in een handig koffer die je mee kan nemen naar elke klus. Al met al is deze schroefmachine een uitstekend model voor elke professional of serieuze hobbyist.

DeWalt DCF882P2-QW

Bekijk verschillende aanbieders

3. DeWalt DCF620P2K 18V XR

DeWalt DCF620P2K 18V XT Brushless bandschroefmachine is het meest geavanceerde model in deze lijst. De krachtige koolborstelloze motor kan maximaal 4400 toeren per minuut bieden. Dat maakt deze DeWalt schroefmachine geschikt voor het snel plaatsen gipsplaten en gyproc. De twee standaard meegeleverde accu’s bieden net zoals bij het vorige model de mogelijkheid om ongehinderd door te werken terwijl de tweede batterij aan het opladen is. Het bandschroefmechanisme is zeer eenvoudig te monteren en geschikt voor vrijwel alle types schroeven op band. Het mechanisme is ontworpen zodat het schoonmaken van binnen- en buiten uit erg eenvoudig is. 

Dit is belangrijk om een lange levensduur te garanderen. Het is tevens een compact model met de standaard DeWalt ledverlichting om werken in kleinere en donkere ruimtes goed mogelijk te maken. De machine weegt slechts 2,1kg en, aangezien het bandschroefmechanisme eenvoudig te vervangen is, kan dit model ook uitstekend gebruikt worden voor nauw werk waar geen schroeven op band mogelijk zijn. Deze Dewalt schroefmachine is een enorm gebruiksvriendelijk model wat ook prettig in de hand ligt. De meegeleverde koffer en het lichte gewicht maakt dit een flexibel model wat makkelijk mee te nemen is. Het model is breed inzetbaar voor de montage van praktisch alle gips en gyproc klussen. Bij aanschaf van dit product krijg je twee 18 Volt 5.0 Ah accu’s een multilader, een bandschroefbit, het bandschroefmechanisme, een kop voor enkelvoudig schroeven, een magnetische bithouder met 25 mm schroefbit en een TSTAK 2 koffer om alles netjes en veilig in te bewaren.

DeWalt DCF620P2K 18V XR

Bekijk verschillende aanbieders

2. DeWalt DCF887N-XJ

Het volgende item is de DeWalt DCF801N-XJ slagschroevendraaier. Dit apparaat beschikt over een hoog vermogen, wat hem zeer geschikt maakt voor praktisch iedere klus. In verhouding tot het vorige model van deze generatie is de huidige 33mm korter. Hierdoor is hij extra wendbaar en nuttig voor klussen met minder ruimte. Om dit nog makkelijker te maken is de schroefmachine uitgerust met een Precision Drive-modus waardoor uw schroeven langer mee zullen gaan. Deze DeWalt schroefmachine is uitgerust met boorgat verlichting, waardoor kleine plekjes in het donker ook uitstekend te bereiken zijn. Let er wel op dat deze DeWalt schroefmachine standaard geleverd wordt zonder accu. 

De 12 Volt van dit apparaat is echter ook geschikt voor de 10,8 Volt batterijen van DeWalt. Mocht je een van deze dus al in huis hebben zullen ze gewoon werken met dit model. Door de constant verbeterende DeWalt technologie zal dit model ongeveer 20% langer meegaan dan oudere modellen van de vorige generatie DeWalt schroefmachines. Dit apparaat beschikt over drie verschillende elektronische snelheden, hierdoor kun je preciezer te werk gaan. Het onbelaste toerental is 0-2850 toeren per minuut met een maximum slagen per minuut van 3.600. Deze schroefmachine is vooral geschikt voor boren in hout. Dit is een uitstekend instap model voor elke hobbyklusser, het model is in staat om veel van de zwaardere klussen te voltooien maar springt er vooral uit als het aankomt op batterijduur en compactheid.

DeWalt DCF887N-XJ-body

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt DCF887NT

Er kan er natuurlijk maar één de beste DeWalt schroefmachine zijn, en wat ons betreft moet dat wel de DCF887NT zijn. Waarom? Dat leggen we je graag uit. Het apparaat werkt op een accu van 18 Volt en heeft een design wat specifiek gemaakt is om klussen zo snel mogelijk en met zo min mogelijk moeite te kunnen klaren. Het model is uitgerust met de allernieuwste XT-accutechnologie van DeWalt. De accu kan ons dus flink wat zekerheid bieden, maar daar houdt het niet bij op. Het meest opmerkelijke van deze DeWalt schroefmachine is de wendbaarheid en kracht die in combinatie gaan met zijn kleine formaat en precisie. 

De afgelopen generaties is gewerkt aan hoe het apparaat in de hand ligt, daaronder is dit model een van de hoogst gewaardeerde onder de DeWalt familie. De rubberen bekleding zorgt voor een zachte grip en een vermindering van trillingen. Het compacte formaat en nieuwe technologie zorgt voor een lange en aangename accuduur. Hierbij kun je er ook vanuit gaan dat de warmte erg soepel afgevoerd wordt waardoor het apparaat zelden heet aanvoelt. Dit is dankzij het magnesium voorhuis wat tevens de levensduur van de schroefmachine bevorderd. Deze DeWalt schroefmachine beschikt over een zogeheten intelligente schakelaar die zelfstandig de machine beveiligd en progressief het toerental kan bepalen, hierdoor heb je optimale controle over jouw schroefwerk. Bitjes kun je gemakkelijk en snel vervangen dankzij de 6,35 mm sleutelvrije bit-houder die tevens in staat is om 25mm bits te ondersteunen.

Dewalt DCF887NT

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste DeWalt accu schroefmachine?

Wij hebben na uitvoerig onderzoek de DeWalt DC887NT als beste DeWalt accu schroevendraaier van 2023 beoordeeld. 

Wat is de beste DeWalt schroefmachine?

De beste DeWalt schroevendraaier is onze nummer 1, de DeWalt DC887NT die wij ook als beste DeWalt accu schroevendraaier van 2023 beoordeeld. 

Waar op letten bij DeWalt accu schroefmachine?

Je hebt de keuze tussen een DeWalt schroefmachine met een accu, of een DeWalt schroefmachine die aangesloten moet worden op de netstroom. Wat jij het fijnste vindt werken is veelal een persoonlijke keus. Met een DeWalt accu schroefmachine kan je echter wel makkelijker in de kleine hoekjes komen. Andere factoren om op te letten zijn: voltage, accutechnologie, accucapaciteit, variabele snelheid, extra’s en accessoires.

Hoe wij DeWalt schroefmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende DeWalt schroefmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste DeWalt schroefmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog