Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Wasdrogers in 2022

Inhoudsopgave

Wij mensen houden ontzettend veel van de technologie van tegenwoordig. Het is niet alleen interessant omdat technologie steeds verder gaat, maar ook omdat het ons leven zoveel makkelijker maakt. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij een wasdroger. We kunnen onze kleding natuurlijk wel aan de waslijn hangen, maar een wasdroger behaalt betere resultaten in een kortere tijd. Zo komt onze kleding bijvoorbeeld veel zachter de wasdroger uit dan dat we het ooit aan de waslijn zouden kunnen krijgen. Daarnaast gebruikt een wasdroger ook allerlei verschillende technologieën waardoor de kleding met uiterste voorzichtigheid droog gemaakt wordt en dus altijd zijn textuur en vorm zal behouden.

Wasdrogers zijn dus een ontzettend handig hulpmiddel. Het is alleen niet zo makkelijk om te bepalen welke wasdroger je precies in huis wilt nemen. Moet je nu die ene goedkope wasdroger kopen die in de aanbieding is, of die extreem dure wasdroger die belooft het beste resultaat te behalen? Wat is wijsheid?

Onze Best Beoordeelde Wasdrogers

BESTE KOOP

Siemens WT47W5E7NL
Siemens WT47W5E7NL tabel

PROFESSIONEEL

Miele TDA 150 C
Miele TDA 150 C tabel

BUDGET

Beko DC7230BX
Beko DC7230BX tabel

Beste wasdroger - Top 5

Wij weten hoe tijdrovend het kan zijn om onderzoek te doen naar de juiste wasdroger, en daarom hebben wij jou alvast een handje geholpen. Met dit uitgebreide artikel weet je binnen een paar minuten welke wasdroger geschikt is voor jouw situatie. Bij ons onderzoek hebben wij gekeken naar verschillende specificaties waaronder droogcapaciteit, aantal beschikbare programma’s, extra functies, de technologie achter de wasdroger, maar natuurlijk ook naar de prijs. Wij zullen in dit artikel eerst de 5 beste wasdrogers bespreken waarna we de beste professionele en beste goedkope wasdroger aan bod laten komen. Daarna geven wij jou nog wat extra informatie over de specificaties zodat jij zelf ook een oordeel kunt hebben over onze lijst en wellicht nog zelf wat extra onderzoek kunt doen zodat je zeker weet dat jij de perfecte wasdroger in huis hebt.

5. Bosch WTN83202NL – Serie 4

De eerste wasdroger op onze lijst is er een van Bosch. We kennen Bosch al van zijn fantastische gereedschap, maar Bosch maakt ook uitstekende huishoudelijke producten zoals deze wasdroger met energielabel B. Dit maakt de droger nog wel zuinig, maar er is nog wel ruimte voor verbetering.

Het is een condensdroger wat betekent dat hij op hoge temperaturen droogt. Er wordt gebruik gemaakt van een vochtigheidssensor zodat de wasdroger nooit langer zal draaien dan nodig is. Zodra jouw wasgoed droog is stopt het programma en klinkt er een eindsignaal. Je kunt uit 15 verschillende programma’s kiezen waaronder delicate stoffen, kreukherstellend, sportkleding en meer. De wasdroger biedt ruimte voor 7 kilogram aan wasgoed. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 119 minuten en zal hij draaien met een geluidsniveau van 65 dB.  Het wasgoed blijft altijd netjes dankzij het SensitiveDrying systeem.

4. AEG T7DBN460 – 7000 serie

Met deze wasdroger van AEG weet je zeker dat je goed zit wat energiekosten betreft, hij heeft namelijk energielabel A+++ gekregen. Er zijn verschillende soorten technieken in deze wasdroger verwerkt die ervoor zorgen dat jouw wasgoed perfect gedroogd wordt.

Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van SensiDry-technologie. Dit zorgt ervoor dat het wasgoed nooit warmer dan 45 graden Celsius wordt gedroogd wat ervoor zorgt dat kwetsbare stoffen goed beschermd zijn. De wasdroger zal ook nooit langer draaien dan nodig is dankzij ProSense-technologie. Dit meet de vochtigheid van het wasgoed en past de droogtijd en het energieverbruik hierop aan. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van een ProTex-trommel. Deze draait in beide richtingen zodat kleding gelijkmatig gedroogd wordt en minder kreukt. Als laatst is er ook nog een ÖKOFlow-filtersysteem. Deze filter is ontzettend efficiënt en kan gemakkelijk schoongemaakt worden. 

Je kunt kiezen uit 15 verschillende droogprogramma’s waaronder kreukherstellend, sportkleding, zijde, beddengoed en nog veel meer. Houd er wel rekening mee dat de afvoerset niet standaard meegeleverd wordt. Mocht je dus een afvoer willen gebruiken dan moet je dit zelf nog apart bestellen. Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie waarna de wasdroger bij jou thuis gerepareerd wordt als er iets niet naar behoren werkt.

3. Bosch WTU87600NL

Het feit dat Bosch twee keer in deze lijst staat getuigt maar weer van de kwaliteit die zij produceren. De serie 6 lijn is een uitstekende lijn wasdrogers van Bosch. De wasdroger heeft energielabel A+++ gekregen waardoor het een van de zuinigste modellen op de huidige markt is. Er wordt gebruik gemaakt van DUO-tronic waardoor het vochtniveau automatisch gemeten wordt zodat de wasdroger nooit langer zal draaien dan nodig is.

Je kunt kiezen uit 14 verschillende programma’s die stuk voor stuk jouw wasgoed perfect droog maken binnen 148 minuten. Vind je dat dit te lang duurt? Dan kun je ook het 40 minuten programma kiezen zodat je gauw weer dat leuke shirtje aan kunt trekken. Ook is er een AllergiePlus programma aanwezig voor mensen die een allergie of gevoelige huid hebben.

Deze wasdroger vergt vrij weinig onderhoud, de condensor is namelijk zelfreinigend. Al met al ben je bij normaal gebruik ongeveer 40 euro per jaar kwijt aan het gebruik van deze wasdroger, hij verbruikt namelijk 177 kWh per jaar. Het geluidsniveau ligt op 64 dB waardoor deze wasdroger vrij stil is. Er past 8 kilogram wasgoed in de wasdroger wat hem uitermate geschikt maakt voor grotere gezinnen.

2. AEG T9DENS87 – 9000 serie

Ook deze wasdroger heeft weer energielabel A+++ gekregen waardoor het een van de zuinigste modellen is die we op dit moment kennen. Er past ongeveer 8 kilogram wasgoed in het apparaat waardoor hij geschikt is voor grotere gezinnen. De wasdroger maakt gebruik van verschillende technieken.

Zo is deze wasdroger bijvoorbeeld voorzien van FibrePro 3D scan technologie. Vaak zie je dat wasgoed nog wel eens vochtig is als het programma klaar is omdat het helemaal in elkaar gedraaid is. Dankzij deze technologie kan dat niet meer gebeuren. De vochtigheid word zowel aan de binnen- als buitenkant gemeten. Tevens zorgt het FibrePro systeem er ook voor dat de zachte textuur van de vezels van het wasgoed gewaarborgd blijven. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van AbsoluteCare waardoor je zeker weet dat iedere stof op de juiste manier gedroogd wordt. We zien ook weer de SensiDry-technologie, de ProSense-technologie, de ProTex-trommel en ÖKOFlow-filtersysteem terug. 

Je kunt kiezen uit 11 verschillende programma’s waaronder outdoor, zijde, dons, beddengoed en meer. Gemiddeld duurt een programma ongeveer 152 minuten afhankelijk van de vochtigheid van het wasgoed. De wasdroger produceert ongeveer 63 dB geluid waardoor hij ontzettend stil is voor een wasdroger.

1. Siemens WT47W5E7NL

De beste wasdroger is wat ons betreft de Siemens WT47W5E7NL. Deze wasdroger heeft ook weer energielabel A+++ gekregen waardoor hij ontzettend zuinig te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp waardoor de kleding op lage temperaturen gedroogd wordt. Dit zorgt ervoor dat kwetsbare kleding beter beschermd is tegen krimpen. Daarnaast maakt dit de wasdroger ook zuiniger. 

Er zijn 12 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen, waaronder dons, kreukherstellend, outdoor, overhemden en nog veel meer. Een programma duurt ongeveer 148 minuten afhankelijk van de vochtigheid van het wasgoed. De wasdroger zal dit zelf meten middels een vochtigheidssensor en de programmaduur en energie hierop aanpassen. Het programma stopt wanneer het wasgoed droog is en geeft dan een geluidssignaal zodat jij precies weet wanneer je de was eruit kunt halen.

Het is mogelijk om gebruik te maken van startuitstel zodat je de wasdroger tijdens de daluren kunt laten draaien om geld te besparen op jouw energierekening. Nu moeten we wel eerlijk toegeven dat je niet heel veel geld kwijt zal zijn door deze wasdroger aangezien hij bij normaal gebruik ongeveer 37 euro per jaar aan energiekosten heeft. Er is een energiebesparingsfunctie aanwezig indien je hier gebruik van wilt maken. Het geluidsniveau is slechts 62 dB waardoor het een van de zachtste wasdrogers van dit moment is.

Beste Professionele Wasdroger

Als professional is het interessant om naar deze wasdroger van Miele te kijken. Er worden verschillende technologieën gebruikt waardoor het wasgoed schoner dan ooit is. De wasdroger heeft dan wel energielabel B, maar we beloven dat de kwaliteit daardoor echt niet minder is.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van geurflacons in deze wasdroger. Dit zorgt ervoor dat jouw wasgoed tijdens het drogen een frisse geur krijgt die tot wel vier weken lang lekker blijft ruiken. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een SoftCare-trommel. Deze heeft een honingraatstructuur die naar buiten toe gewelfd is waardoor er een luchtkussen ontstaat. Het wasgoed wordt dan zachtjes opgevangen en behoedzaam gedroogd, wat uiteindelijk weer zorgt voor minder kreukvorming. 

Er zijn 7 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder kreukherstellend, wol, katoen en meer. Je kunt zelf kiezen op je gebruik wil maken van het reservoir of dat je het condens met een slang via de waterafvoer wilt laten weglopen. Het is ook mogelijk om het condenswater rechtstreeks in de wastafel of in de sifon te pompen zodat je het reservoir niet meer hoeft te legen. Dit bespaart jou uiteindelijk ook tijd.

Beste Goedkope Wasdroger

Als je niet heel veel speciaals nodig hebt, en gewoon een wasdroger in huis wil hebben die doet wat hij moet doen, dan moet je deze wasdroger van Beko hebben. De wasdroger heeft energielabel B, waardoor hij niet het meest zuinige is, maar hij doet zijn werk uitstekend. 

De wasdroger heeft een laadvermogen van 7 kilogram waardoor hij niet bepaald geschikt is voor grotere gezinnen, maar heeft wel 16 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen. Hierbij kun je denken aan kort, sportkleding, overhemden, katoen en meer. Bij het openen van de wasdroger gaat de trommelverlichting automatisch aan zodat je kunt zien wat je doet. Op het digitale display kun je gemakkelijk zien hoe lang het programma nog nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat een condensdroger op hoge temperaturen droogt, en hij daardoor minder geschikt is voor kwetsbare stoffen.

Met deze wasdroger verbruik je ongeveer 504 kWh per jaar. Helaas is er geen energiebesparingsfunctie aanwezig. Je geniet wel van 2 jaar fabrieksgarantie. Als er iets niet in orde is met jouw wasdroger zullen de monteurs deze bij jou thuis komen repareren zodat je niet met 35,5 kilogram hoeft te sjouwen.

Complete overzicht: wasdrogers per merk

Miele staat al jaren bekend om zijn huishoudelijke producten. Wat wasdrogers betreft zijn zij zeker een merk om in de gaten te houden. Miele is constant op zoek naar manieren om hun wasdroger nog beter en efficiënter te maken. Zo is Miele bijvoorbeeld een van de weinige merken die gebruik maakt van een geurflacon in de wasdroger, een handig hulpmiddel waardoor het wasgoed nog lekkerder ruikt. Lees hier over de beste Miele droger

Samsung kennen we vooral als mobiele telefoon, maar ook zij zijn door de jaren heen steeds meer huishoudelijke producten gaan produceren. Van koelkasten tot stofzuigers en wasdrogers, zij beginnen overal wel degelijke producten te produceren. Een Samsung wasdroger staat dan ook garant voor kwaliteit. En ben je nu toevallig een Apple fan? Geef de huishoudelijke producten van Samsung dan toch een kans, ze zullen je niet teleurstellen. Lees hier over de beste Samsung droger

Waar we Bosch normaal gesproken kennen van hun gereedschap, maken zij ook ontzettend goede huishoudelijke producten. Van stofzuigers tot wasdrogers, Bosch weet van alles wel een kwalitatief hoog product te maken. Met een wasdroger van Bosch in huis weet je zeker dat jouw wasgoed droog en fris terug in de kast kan. Lees hier over de beste Bosch droger.

We kennen allemaal wel iemand die iets van AEG in huis heeft, en dat is natuurlijk niet voor niets. Zij maken gewoon ontzettend goede huishoudelijke producten, en dus ook wasdrogers. Met een wasdroger van AEG in huis weet je zeker dat jouw wasgoed op de juiste manier behandeld wordt en niet zal krimpen. Lees hier over de beste AEG droger.

Ook Beko is een merk wat al decennialang zichzelf omhoog aan het werken is. Beko is van oorsprong onderdeel van een Turkse consumentenelektronicafabrikant. Tegenwoordig kunnen we eigenlijk niet zonder een Beko product in huis. Of het nu om een wasdroger of een koffieapparaat gaat, zodra we de naam Beko zien weten we zeker dat we kwaliteit kopen. Lees hier over de beste Beko droger.

Zanussi is een Italiaans merk wat al decennialang huishoudelijke producten exporteert vanuit Italië. Het is dan ook niet voor niets dat hun wasdroger zo’n hoge kwaliteit hebben. Na zoveel jaar ervaring kan het natuurlijk ook niet anders dan dat zij een belangrijke naam zijn in de wereld van huishoudelijke producten. Lees hier over de beste Zanussi droger.

Welke wasdroger kopen?

Een wasdroger is geen goedkope aanschaf, en het is dan ook belangrijk dat je de juiste wasdroger kiest die bij jouw behoeften past. Je kunt natuurlijk één van de modellen kiezen die wij hierboven genoemd hebben, dan weet je zeker dat je kwaliteit in huis hebt. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat wij niets hebben laten zien wat jouw interesse wekt. In dat geval moet je wel weten waar je naar moet kijken als je een nieuwe wasdroger gaat kopen. Daarom hebben wij nog wat extra informatie te bieden over de specificaties van een wasdroger. Zo weet jij precies waar je naar moet kijken en wat deze specificaties precies allemaal betekenen. Na het lezen van dit onderdeel weet jij precies waar we het allemaal over hebben en kun je zelf een weloverwogen keuze maken.

Type wasdroger

Er zijn twee verschillende soorten wasdrogers: een warmtepompdroger en een condensdroger. Ze hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Maar wat is nu precies het verschil? Een condensdroger staat niet echt bepaald bekend om hoe energiezuinig hij te werk gaat. Deze werkt vaak met hoge temperaturen wat veel energie vereist. Een warmptepompdroger werkt juist met lagere temperaturen waardoor de wasdroger energiezuinig te werk gaat. Deze wasdroger is dan ook beter voor kwetsbare kleding door de lage temperaturen die gebruikt worden. Het nadeel van de lage temperaturen is echter dat de was niet heel snel droogt. Hier gaat wel wat tijd in zitten. Zowel een wasdroger die middels warmtepomp werkt als een condensdroger hebben allebei de mogelijkheid voor een condensbak of een condensafvoerslang. Dit is afhankelijk van het model wasdroger en jouw eigen voorkeur.

Maximaal vulgewicht

Het vulgewicht is een belangrijke specificatie om in de gaten te houden. Dit geeft aan hoeveel wasgoed er in jouw nieuwe wasdroger past. Normaal gesproken is een wasdroger met een trommelinhoud van 7 kilogram geschikt voor 1 of 2 personen. Let er wel op dat je de was dan niet te lang moet laten opstapelen. Als je dit wel doet, dan is een wasdroger met een inhoud van 8 kilogram misschien beter. Deze is geschikt voor 3 tot 4 personen, en dan vooral een gezin met 1 of 2 kinderen. Er zijn ook wasdrogers die een inhoud hebben van 9 kilogram of meer. Deze zijn uitermate geschikt voor gezinnen met 3 kinderen of meer, of wanneer je bijvoorbeeld op kamers woont en een wasmachine deelt. Als je een kleiner gezin hebt met een wasdroger met 9 kilogram of meer trommelinhoud, dan geeft dit je ook de ruimte om de was even een dagje te laten staan. Hiervoor moet de wasmachine natuurlijk ook genoeg ruimte hebben.

Afvoer

In principe maakt het type afvoer niet zo heel erg veel uit. Er moet echter wel rekening mee gehouden worden. Je hebt meestal de keuzen uit een reservoir of een afvoer. Als je gebruik maakt van het reservoir, dan kun je deze na afloop van het programma heel simpel uit de wasdroger halen en in de douche of een gootsteen legen. Bij het gebruik van een afvoer wordt het iets lastiger, maar voor sommigen ook juist weer handiger. Er moet natuurlijk wel de mogelijkheid zijn om gebruik te maken van een afvoer. Als deze er is, dan is het zaak om te kijken of er een afvoerset meegeleverd wordt met de wasdroger. Zo niet, dan zul je deze nog moeten bijbestellen. Als dit allemaal werkt hoef je het reservoir niet meer te legen, het water zal gewoon weglopen zoals dit bij de wasmachine ook doet.

Geluidsniveau

We weten allemaal hoe ontzettend luid sommige wasmachines en wasdrogers kunnen zijn. Soms lijkt het wel alsof ze opstijgen. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel om in de gaten te houden. Tegenwoordig zijn wasdrogers zo stil gemaakt dat ze gemiddeld rond de 45 dB geluid zitten. Dit is niet storend voor een wasdroger, en hij kan dan ook zonder problemen aangezet worden tijdens de daluren. Als er kinderen in huis zijn zullen zij hier niet wakker van worden. Dit hebben we te danken aan de speciale technologieën die allemaal gebruikt worden tegenwoordig.

Milieuvriendelijk

De milieuvriendelijkheid van een apparaat begint steeds belangrijker te worden. We weten allemaal dat de aarde aan het opwarmen is, en we willen allemaal individueel ons steentje bijdragen om dit tegen te gaan. Daarom willen we onze nieuwe apparaten zo milieuvriendelijk mogelijk maken. Dit kunnen we doen door te kijken naar de energielabel die onze apparaten gekregen hebben. Deze label geeft aan hoeveel CO2 er vrijkomt tijdens het opwekken van elektriciteit tijdens het drogen. Daarnaast kunnen we ook kijken naar de levensduur van onze apparaten. Des te langer de wasdroger mee gaat, des te beter voor het milieu. Als de wasdroger lang meegaat, dan zijn en steeds minder nieuwe wasdrogers nodig en daardoor dus ook minder grondstoffen. Daarnaast is een zelfreinigende condensor ook een factor die mee kan spelen. Door pluisjes en vuil op de condensor moet de wasdroger meer energie verbruiken. Wanneer een condensor zelfreinigend is zal hij zelf de condensor volledig of gedeeltelijk schoonspoelen tijdens het drogen waardoor er dus minder energie nodig is.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een droger is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Omdat de technologie zo ver is, zijn er ook steeds meer knopjes waar we gebruik van kunnen maken. Maar met zo veel verschillende knopjes zien we af en toe door de bomen het bos niet meer. Het wordt er niet echt gebruiksvriendelijker op zeg maar. Daarom is het belangrijk dat de wasdroger goed en duidelijk laat zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze kunt instellen. Het moet zo makkelijk mogelijk zijn. Een kind moet de was kunnen doen zoals het gezegde gaat. Ook het legen van het reservoir en het onderhoud aan de wasdroger moet niet al te ingewikkeld zijn, anders ben je straks meer tijd kwijt aan het schoonmaken van het apparaat dan dat de wasdroger bezig is met het droog maken van jouw kleding.

Veel gestelde vragen

In dit artikel vind je uitgebreid advies bij alle wasdrogers. Kies dan ook de wasdroger die het beste bij jou en de gebruikssituatie past!

Je hebt een wasdroger nodig die bij jouw gebruikssituatie past. Let daarom op de verschillende soorten wasdrogers, het maximaal vulgewicht,  de afvoer en het geluidsniveau.

Dat kan op verschillende manieren, zoals bij jouw lokale witgoed winkel of online. Wij zijn echter fan van Bol.com door het grote aanbod van aanbieders en de betrouwbaarheid.

Het is goed om oog te hebben voor het type wasdroger, de energieklasse, het merk en milieuvriendelijkheid. In ons artikel vind je uitgebreid advies bij het kiezen van een wasdroger!

Geraadpleegde bronnen