Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Samsung Droger: Koopadvies en Top 5 in 2023

In dit artikel

Er zijn veel verschillende Samsung drogers op de markt. Hoe weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van de beste Samsung droger? En hoe weet je welke het beste past bij welke klus? Om  wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld.

Veel leesplezier!

Onze keuze

Samsung DV80T7220BT - 7000 serie - Warmtepompdroger

Samsung DV80T7220BT - 7000 serie


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Samsung droger - Top 5 in 2023

5. Samsung DV80T5220AW - 5000 serie

Waarom we fan zijn:
De slimme Samsung DV80T5220AW leert met AI Control zelf over jouw gebruik van de wasmachine en personaliseert op basis daarvan programma’s.

We beginnen de lijst goed met een Samsung droger die energielabel A+++ heeft gekregen. Deze wasdroger heeft een droogcapaciteit van 8 kilogram waardoor hij geschikt is voor een middelgroot gezin. Ook is het een redelijk stil apparaat met een geluidsniveau van 65 dB.

De droger beschikt over AI Control. Deze slimme technologie onthoudt je wasgewoontes en personaliseert je ervaring door programma’s te raden en status updates te geven. Je kunt kiezen uit 14 verschillende programma’s die ieder stuk voor stuk jouw wasgoed fris en droog maken. Hierbij heb je keuze uit handdoeken, delicaten, beddengoed, katoen en nog meer. Gemiddeld duurt zo’n programma ongeveer 200 minuten, maar je kunt ook het korte programma van 35 minuten gebruiken. Met QuickDry 35’ droog je in iets meer dan een half uurtje 1 kilo wasgoed. Zo kan je dat leuke shirt dezelfde avond nog aan.

Voordelen

Nadelen

Samsung DV80T5220AW - 5000 serie

Bekijk verschillende aanbieders

4. Samsung DV71TA000TE - 5000 serie

Waarom we fan zijn:
De Samsung DV71TA000TE – 5000 serie is met een trommel van 7kg heel geschikt voor 1- of 2-persoons huishoudens.

Ook deze Samsung droger heeft energielabel A+++ gekregen waardoor hij ontzettend zuinig is. Je zult de aanschaf van deze Samsung droger dan ook zeker niet in je portemonnee voelen aan het einde van het jaar.

Optimal Dry bepaalt de duur van de droogprogramma’s door de vochtigheidssensor. Deze zorgt ervoor dat de Samsung droger nooit langer zal draaien dan nodig is. Hierdoor wordt je wasgoed beschermd tegen overbodige hitte en bespaar je energie. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van anti-kreuk. Hierdoor blijft de trommel na het drogen zonder warmte en met tussenpozen draaien. Omdat de kleding constant in beweging is zullen er minder kreukels in de stof ontstaan. Het opfrissen van lakens is ook mogelijk met deze Samsung droger dankzij het Air Wash programma. Deze verwijdert 99,9% van bacteriën uit kledingstukken en beddengoed met warme lucht. Kortom, een goede wasmachine voor een klein huishoudens.

Voordelen

Nadelen

Bekijk verschillende aanbieders

3. Samsung DV90T5240TW - 5000 Serie

Waarom we fan zijn:
In de grote Samsung DV90T5240TW past wel 9kg waardoor deze heel geschikt is voor grotere huishoudens.

Het blijkt maar weer dat Samsung drogers ontzettend zuinig zijn, want ook deze Samsung droger heeft weer energielabel A+++ gekregen. Wie dus graag wil besparen op zijn energierekening, doet er dan ook goed aan om één van de drogers op deze lijst te kopen.

Er zijn verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken waaronder Mix, Delicaten, Katoen, Beddengoed en Quick Dry 35’. Bij vrijwel alle programma’s is jouw wasgoed binnen 2 uur schoon en droog, en dat terwijl er nog energie bespaart wordt ook. Met het Quick Dry 35’ programma kun je de was zelfs binnen 35 minuten weer droog in de kast leggen. En net als de nummer 5 beschikt deze Samsung droger over AI Control, waardoor je slimmer en gepersonaliseert droogt.

Voordelen

Nadelen

Samsung DV90T5240TW - 5000 Serie

Bekijk verschillende aanbieders

2. Samsung DV80T6220LH - 6000 Serie

Waarom we fan zijn:
Met de duurzame Samsung DV80T6220LH – 6000 Serie droog je je kleding niet alleen maar je fris je kleding ook snel op zonder te wassen met Air Wash.

Uiteraard heeft deze Samsung droger met een vulcapaciteit van 8 kg ook weer energielabel A+++ waardoor je aan het einde van het jaar op de energierekening bespaart en beschikt deze over AI Control om jouw ervaring te personaliseren. Ook zijn er weer meerdere programma’s waar je uit kunt kiezen om jouw wasgoed tiptop in orde te krijgen.

Hierbij valt te denken aan Air Wash, Quick Dry 35’, katoen, wol en meer. Alle kleding wordt tot slot optimaal gedroogd dankzij Optimal Dry. Deze gebruikt 3 sensoren voor een optimaal resultaat. De droogtijd wordt afgestemd op de vochtigheid van het wasgoed waardoor de Samsung droger nooit langer zal draaien dan nodig is. Wij vinden dit zo handig dat deze droger op nummer 2 in deze lijst staat.

Voordelen

Nadelen

Samsung DV80T6220LH - 6000 Serie

Bekijk verschillende aanbieders

1. Samsung DV80T7220BT - 7000 serie

Waarom we fan zijn:
Met het Super Speed-programma van de Samsung DV80T7220BT – 7000 serie droog je je was heel snel binnen 81 minuten.

De beste Samsung droger is wat ons betreft de Samsung DV80T7220BT uit de 7000 serie. Dit model heeft een laadvermogen van 8 kilo en is dus geschikt voor middelgrote gezinnen. Deze droger beschikt net als de meeste drogers die we hier hebben besproken over AI Control, Optimal Dry, heeft een enegielabel A+++, 18 verschillende programma’s, Air Wash, en op de Smart Things app vind je alle informatie over het apparaat die je nodig hebt.

Het nadeel van kleding drogen is alleen dat het vaak erg lang duurt. Maar met Super Speed heb je daar geen last van en halveer je de droogtijd tot 81 minuten. Dat vinden wij erg snel voor een droger. Daarnaast verwijdert Hygiene Care huisstofmijt en microben voor 99% en pollen voor 95%. Daardoor kan je met deze droger rekenen op de hygienisch droge was. De  DV80T7220BT – 7000 serie onderscheidt zich van de rest in deze lijst door de geavanceerde Super Speed en Hygiene Care functie en daarom hebben wij deze als beste Samsung droger beoordeeld.

Voordelen

Nadelen

Samsung DV80T7220BT - 7000 serie - Warmtepompdroger

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: wasdroger per merk

Wat is de beste Samsung wasdroger op dit moment?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste wasdroger van 2023 de Samsung DV80T7220BT – 7000 serie.

Wat is het verschil tussen een Samsung condens en Warmtepompdroger?

Een Samsung warmtepompdroger is energiezuiniger dan een Samsung condensdroger. De reden is dat een warmtepompdroger met een koelelement droogt, waardoor dit type droger een minder hoge temperatuur kan bereiken. De warme lucht wordt telkens herbruikt en opnieuw de droogtrommel ingeblazen. Een Samsung warmtepompdroger is dus energiezuiniger, maar tegelijkertijd ook langzamer dan een condensdroger. Doordat de condensdroger hogere temperaturen kan bereiken, kan dit type droger de was sneller drogen. Bij een Samsung condensdroger wordt de vochtige, warme lucht naar buiten geblazen.

Tips bij aankoop van jouw Samsung wasdroger

Welke Samsung wasdroger kopen?

Een Samsung wasdroger is geen goedkope aanschaf, en het is dan ook belangrijk dat je de juiste wasdroger kiest die bij jouw behoeften past. Je kunt natuurlijk één van de modellen kiezen die wij hierboven genoemd hebben, dan weet je zeker dat je kwaliteit in huis hebt. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat wij niets hebben laten zien wat jouw interesse wekt. In dat geval moet je wel weten waar je naar moet kijken als je een nieuwe wasdroger gaat kopen. Daarom hebben wij nog wat extra informatie te bieden over de specificaties van een wasdroger. Zo weet jij precies waar je naar moet kijken en wat deze specificaties precies allemaal betekenen. Na het lezen van dit onderdeel weet jij precies waar we het allemaal over hebben en kun je zelf een weloverwogen keuze maken.

Type Samsung wasdroger

Er zijn twee verschillende soorten wasdrogers: een warmtepompdroger en een condensdroger. Ze hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Maar wat is nu precies het verschil? Een Samsung condensdroger staat niet echt bepaald bekend om hoe energiezuinig hij te werk gaat. Deze werkt vaak met hoge temperaturen wat veel energie vereist. Een warmptepompdroger werkt juist met lagere temperaturen waardoor de wasdroger energiezuinig te werk gaat. Deze Samsung wasdroger is dan ook beter voor kwetsbare kleding door de lage temperaturen die gebruikt worden. Het nadeel van de lage temperaturen is echter dat de was niet heel snel droogt. Hier gaat wel wat tijd in zitten. Zowel een Samsung wasdroger die middels warmtepomp werkt als een condensdroger hebben allebei de mogelijkheid voor een condensbak of een condensafvoerslang. Dit is afhankelijk van het model wasdroger en jouw eigen voorkeur.

Welk maximaal vulgewicht heb je nodig

Het vulgewicht is een belangrijke specificatie om in de gaten te houden. Dit geeft aan hoeveel wasgoed er in jouw nieuwe Samsung wasdroger past. Normaal gesproken is een Samsung wasdroger met een trommelinhoud van 7 kilogram geschikt voor 1 of 2 personen. Let er wel op dat je de was dan niet te lang moet laten opstapelen. Als je dit wel doet, dan is een wasdroger met een inhoud van 8 kilogram misschien beter. Deze is geschikt voor 3 tot 4 personen, en dan vooral een gezin met 1 of 2 kinderen. Er zijn ook wasdrogers die een inhoud hebben van 9 kilogram of meer. Deze zijn uitermate geschikt voor gezinnen met 3 kinderen of meer, of wanneer je bijvoorbeeld op kamers woont en een Samsung wasmachine deelt. Als je een kleiner gezin hebt met een wasdroger met 9 kilogram of meer trommelinhoud, dan geeft dit je ook de ruimte om de was even een dagje te laten staan. Hiervoor moet de Samsung wasmachine natuurlijk ook genoeg ruimte hebben.

Afvoer of reservoir

In principe maakt het type afvoer niet zo heel erg veel uit. Er moet echter wel rekening mee gehouden worden. Je hebt meestal de keuzen uit een reservoir of een afvoer. Als je gebruik maakt van het reservoir, dan kun je deze na afloop van het programma heel simpel uit de Samsung wasdroger halen en in de douche of een gootsteen legen. Bij het gebruik van een afvoer wordt het iets lastiger, maar voor sommigen ook juist weer handiger. Er moet natuurlijk wel de mogelijkheid zijn om gebruik te maken van een afvoer. Als deze er is, dan is het zaak om te kijken of er een afvoerset meegeleverd wordt met de wasdroger. Zo niet, dan zul je deze nog moeten bijbestellen. Als dit allemaal werkt hoef je het reservoir niet meer te legen, het water zal gewoon weglopen zoals dit bij de wasmachine ook doet.

Geluidsniveau: wil je een stille wasdroger of maakt dat jou niet uit?

We weten allemaal hoe ontzettend luid sommige wasmachines en wasdrogers kunnen zijn. Soms lijkt het wel alsof ze opstijgen. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel om in de gaten te houden. Tegenwoordig zijn Samsung wasdrogers zo stil gemaakt dat ze gemiddeld rond de 45 dB geluid zitten. Dit is niet storend voor een Samsung wasdroger, en hij kan dan ook zonder problemen aangezet worden tijdens de daluren. Als er kinderen in huis zijn zullen zij hier niet wakker van worden. Dit hebben we te danken aan de speciale technologieën die allemaal gebruikt worden tegenwoordig.

Let op: is de wasdroger milieuvriendelijk?

De milieuvriendelijkheid van een apparaat begint steeds belangrijker te worden. We weten allemaal dat de aarde aan het opwarmen is, en we willen allemaal individueel ons steentje bijdragen om dit tegen te gaan. Daarom willen we onze nieuwe apparaten zo milieuvriendelijk mogelijk maken. Dit kunnen we doen door te kijken naar de energielabel die onze apparaten gekregen hebben. Deze label geeft aan hoeveel CO2 er vrijkomt tijdens het opwekken van elektriciteit tijdens het drogen. Daarnaast kunnen we ook kijken naar de levensduur van onze apparaten. Des te langer de Samsung wasdroger mee gaat, des te beter voor het milieu. Als de Samsung wasdroger lang meegaat, dan zijn en steeds minder nieuwe wasdrogers nodig en daardoor dus ook minder grondstoffen. Daarnaast is een zelfreinigende condensor ook een factor die mee kan spelen. Door pluisjes en vuil op de condensor moet de Samsung wasdroger meer energie verbruiken. Wanneer een condensor zelfreinigend is zal hij zelf de condensor volledig of gedeeltelijk schoonspoelen tijdens het drogen waardoor er dus minder energie nodig is.

Hoe is het gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een Samsung droger is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Omdat de technologie zo ver is, zijn er ook steeds meer knopjes waar we gebruik van kunnen maken. Maar met zo veel verschillende knopjes zien we af en toe door de bomen het bos niet meer. Het wordt er niet echt gebruiksvriendelijker op zeg maar. Daarom is het belangrijk dat de Samsung wasdroger goed en duidelijk laat zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze kunt instellen. Het moet zo makkelijk mogelijk zijn. Ook het legen van het reservoir en het onderhoud aan de wasdroger moet niet al te ingewikkeld zijn, anders ben je straks meer tijd kwijt aan het schoonmaken van het apparaat dan dat de wasdroger bezig is met het droog maken van jouw kleding.

Hoe wij Samsung wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Samsung wasdrogers onderzocht, uren lang getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Samsung wasdroger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen