Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Samsung Drogers in 2022

In het begin denken we vaak dat we geen droger nodig hebben. In principe is dat ook niet zo, maar een droger is wel ontzettend handig en bespaart trouwens ook nog eens een hoop tijd die je dan in leuke dingen kan investeren. Er zijn een hoop merken waar je uit kunt kiezen, maar jij wilt natuurlijk meer te weten komen over een Samsung droger. We kennen Samsung vooral van de smartphones, en die stellen qua kwaliteit niet teleur. Hoe zit het dan precies met de huishoudelijke producten?

Met een Samsung droger in huis weet je zeker dat je voor kwaliteit gekozen hebt. Een Samsung droger is ontzettend zuinig waardoor je aan het einde van het jaar een hoop zult besparen op de jaarlijkse energierekening. Je hebt ook ontzettend veel keuze bij een Samsung droger als het om droogprogramma’s gaat. Ze hebben een hele hoop standaard programma’s, maar ook een hoop extra opties. Hierbij valt te denken aan een programma om het wasgoed extra snel droog te krijgen, een programma om het wasgoed even te laten luchten en nog veel meer. 

Door de verschillende technologieën die gebruikt worden bij een Samsung droger heb je vrij weinig onderhoud aan het apparaat. Je kunt het filtersysteem gemakkelijk reinigen en ook het reservoir, indien deze gebruikt wordt, kun je gemakkelijk legen. Daarnaast heb je bij alle Samsung drogers ook nog eens 2 jaar fabrieksgarantie. Als er iets mis is met het apparaat of iets niet naar behoren werkt, dan zullen de monteurs deze bij jou thuis komen repareren. Sommige drogers hebben ook nog 10 jaar garantie op de motor.

Lees ook:

Samsung droger - Top 5

Het klinkt allemaal fantastisch, maar welke Samsung droger moet je dan precies in huis nemen? Maakt dat nog uit? Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste drogers van Samsung en hebben op basis van dit onderzoek een top 5 samengesteld. Met één van deze drogers in huis weet je zeker dat jou was altijd schoon, fris en droog de kast in verdwijnt zonder beschadigingen of gekrompen te zijn. Welke Samsung droger heb jij straks in huis?

5. Samsung DV80T5220TT – 5000 Serie

We beginnen de lijst gelijk sterk met een Samsung droger die energielabel A+++ heeft gekregen. Deze wasdroger heeft een droogcapaciteit van 8 kilogram waardoor hij geschikt is voor een middelgroot gezin. Het is een ontzettend stil apparaat met een geluidsniveau van 63 dB.

Je kunt kiezen uit 14 verschillende programma’s die ieder stuk voor stuk jouw wasgoed schoon, fris en droog maken. Hierbij heb je keuze uit handdoeken, delicaten, beddengoed, katoen en nog meer. Er zijn ook een aantal speciale programma’s waar je gebruik van kunt maken zoals warm air, cool air en time dry. Gemiddeld duurt zo’n programma ongeveer 200 minuten, maar je kunt ook het korte programma van 35 minuten gebruiken. Deze Samsung droger maakt gebruik van een unieke vormgeving van de Diamond Drum-trommel waardoor er voorzichtig met de was om wordt gegaan en er minder kreukvorming is. 

Er wordt ook gebruik gemaakt van een digital inverter motor. Deze zorgt ervoor dat er minder wrijving is en een krachtigere, stillere werking. Daarnaast is er een koolborstelloze motor waardoor er minder slijtage ontstaat en er direct minder energie verbruikt wordt. Ook geniet je van 10 jaar garantie op de motor waardoor je altijd hulp kunt krijgen als de Samsung droger niet meer naar behoefte werkt.

4. Samsung DV80T7220WH – 7000 Serie

Ook deze Samsung droger heeft energielabel A+++ gekregen waardoor hij ontzettend zuinig is. Je zult de aanschaf van deze Samsung droger dan ook zeker niet in je portemonnee voelen aan het einde van het jaar. Met een vulgewicht van 8 kilogram is hij geschikt voor een middelgroot gezin.

Je kan het Hygiene Care-programma gebruiken om zowel natte als droge spullen te verhitten tijdens het drogen. Huisstofmijt en microben wordt hiermee voor 99% verwijdert, en pollen voor 95%. Hierdoor heb je altijd de schoonste was in de kasten liggen. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van anti-kreuk. Hierdoor blijft de trommel na het drogen zonder warmte en met tussenpozen draaien. Omdat de kleding constant in beweging is zullen er minder kreukels in de stof ontstaan. De duur van de droogprogramma’s wordt bepaald door de vochtigheidssensor. Deze zorgt ervoor dat de Samsung droger nooit langer zal draaien dan nodig is waardoor je uiteindelijk ook weer energie bespaart. Het opfrissen van lakens is ook mogelijk met deze Samsung droger dankzij het Air Wash programma. Deze verwijdert 99,9% van bacteriën uit kledingstukken en beddengoed met warme lucht.

Onderhoud aan deze Samsung droger is heel eenvoudig. Er wordt gebruik gemaakt van een dubbellaags meshfilter. Zodra het filter en de warmtewisselaar gereinigd moeten worden zal er een melding weergeven worden zodat je nooit te laat bent en altijd de optimale prestaties benut.

3. Samsung DV90T8240SH

Het blijkt maar weer dat Samsung drogers ontzettend zuinig zijn, want ook deze Samsung droger heeft weer energielabel A+++ gekregen. Wie dus graag wil besparen op zijn energierekening, doet er dan ook goed aan om één van de drogers op deze lijst te kopen.

Er zijn verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken waaronder Silent Dry, Hygiene Care, Air Wash en Quick Dry 35’. Bij vrijwel alle programma’s is jouw wasgoed binnen 2 uur schoon en droog, en dat terwijl er nog energie bespaard wordt ook. Met het Quick Dry 35’ programma kun je de was zelfs binnen 35 minuten weer droog in de kast leggen. Het Hygiene Care programma is gemaakt om huisstofmijt, bacteriën en allergenen op de kleding en andere spullen tegen te gaan. Maar liefst 99% van huisstofmijt en microben worden met dit programma verwijderd, en 95% pollen. Het Silent Dry programma is in het leven geroepen om de rotatiesnelheid te optimaliseren voor stille prestaties waardoor hij tijdens het drogen slechts 60 dB produceert. 

De deur van deze Samsung droger kun je omkeren zodat hij voor zowel links- als rechtshandige makkelijk te bedienen is. Daarnaast kun je hem hierdoor ook zo plaatsen dat hij overal wel past. Er wordt gebruik gemaakt van een 2-in-1 filter waardoor je optimale droogprestaties hebt en weinig onderhoud. Je kunt zelf kiezen of je het reservoir gebruikt of een slang via waterafvoer.

2. Samsung DV90T6240LE

Uiteraard heeft deze Samsung droger ook weer energielabel A+++ waardoor je aan het einde van het jaar op de energierekening bespaart. Bij deze droger wordt er gebruik gemaakt van een koelvloeistof in plaats van stroom om de lucht te verwarmen, en wordt de warme lucht gerecycled om energie te besparen.

Natuurlijk zijn er hier ook weer meerdere programma’s waar je uit kunt kiezen om jouw wasgoed tiptop in orde te krijgen. Hierbij valt te denken aan Air Wash, Quick Dry 35’, katoen, wol en meer. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van anti-kreuk. De trommel blijft hierdoor na het droogprogramma zonder warmte en met tussenpozen draaien. De warme kleding blijft daardoor niet te lang bewegingsloos op één plek liggen waardoor er minder kreukels in de stof ontstaan. Hierdoor hoef je naderhand eigenlijk vrijwel niet te strijken. Als je de kleding gewoon netjes opvouwt of in de kast hangt, zal deze ook weer netjes uit de kast komen. Alle kleding wordt optimaal gedroogd dankzij Optimal Dry. Deze gebruik 3 sensoren voor een optimaal resultaat. De droogtijd wordt afgestemd op de vochtigheid van het wasgoed waardoor de Samsung droger nooit langer zal draaien dan nodig is.

Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van een 2-in-1 filter om optimale droogprestaties te bereiken. Er is sprake van een dubbellaags meshfilter. De warmtewisselaar heeft hierdoor geen extra filter waardoor het onderhoud ook weer makkelijker wordt.

1. Samsung DV90T8240SE – 8000 Serie

De beste Samsung droger is wat ons betreft de Samsung DV90T8240SE uit de 8000 serie. Het zal geen verrassing zijn dat deze droger ook weer energielabel A+++ heeft gekregen. Wat misschien wel een verrassing is, is dat deze droger bediend kan worden via de smartphone.

Je kunt via de Smart Home app van Samsung de temperatuur en het gewenste droogprogramma instellen, evenals meldingen ontvangen wanneer er iets mis is met de machine of wanneer een programma klaar is. Tevens kun je ook het energieverbruik in de gaten houden. Je kunt uit maar liefst 18 verschillende programma’s kiezen waaronder zijde, katoen, kastdroog, beddengoed, handdoeken, outdoor en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook een aantal speciale programma’s zoals TimeDry, Warm Air, Cool Air en Quick Dry 35’. Met de AirWash technologie verwijder je gemakkelijk nare luchtjes, wordt hardnekkig vuil losgemaakt en verwijder je tot 99,9% van de bacteriën en allergenen. Tevens kan je met deze Samsung Droger ook kiezen voor SilentDry. Dit is handig wanneer je ’s nachts de droger wilt laten draaien en niet te veel geluid wilt maken. De machine produceert dan slechts 60 dB geluid. 

Natuurlijk krijg je de gewoonlijke 2 jaar fabrieksgarantie bij aanschaf van deze Samsung droger. Als er iets mis is met het apparaat zullen de monteurs deze bij jou thuis komen repareren. Daarnaast krijg je ook nog eens 10 jaar garantie op de motor. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je zonder werkende droger komt te zitten.

Geraadpleegde bronnen