Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 3 beste DeWalt Zaagtafels in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste DeWalt zaagtafel? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een DeWalt zaagtafel die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze DeWalt zaagtafel top 3 voor het jaar 2023.

Onze Best Beoordeelde DeWalt Zaagtafel

DeWalt D27107 zaagtafel

Bekijk verschillende aanbieders


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

DeWalt zaagtafel - Top 3

3. DeWalt DWE7485

Allereerst, de DeWalt tafelzaag DWE7485. Dit compact model heeft een laag gewicht van slechts 22 kg, waardoor dit het meest geschikt en comfortabel is om mee te nemen naar verschillende werkplekken. Een stevige stalen rolkooi beschermt de zaag tegen tikken en stoten die opgelopen kunnen worden op de werkplaats of tijdens het verslepen van de tafelzaag. Dankzij het tandheugel aanslagsysteem wat zowel voor en achter bevestigd is, in combinatie met grote en duidelijke afleesschalen, is deze machine zeer gebruiksvriendelijk en kun jij binnen de kortste keren de mooiste werkstukken maken. Deze DeWalt tafelzaag beschikt over een 1850 Watt motor waardoor hij geschikt is voor veel toepassingen. 

Tevens zorgt de overbelasting beveiliging voor uitstekende resultaten in bare omstandigheden, zelfs met bevroren hout. Daarnaast heeft de tafelzaag een rotatiesnelheid van 0 – 5800 toeren per minuut met een diameter van 210 mm op het standaard geleverde zaagblad. De tafelzaag capaciteit bedraagt 622 mm bevindend aan de rechterzijde. Natuurlijk is het ook wel zo fijn als je een duidelijk zicht hebt op jouw zaaglijn. Dit apparaat wordt geleverd met een stofafzuigverloopstuk waardoor je gebruik kunt maken van stofafzuiging. Het schoonmaken naderhand wordt hierdoor ook een stuk makkelijker. Al met al is deze DeWalt zaagtafel uitermate geschikt voor het nauwkeurig afkorten van werkstukken, evenals het afzagen van grote werkstukken. Als je vaak van werkplek veranderd dan is dit wellicht de meest interessante keuze door zijn compactheid en licht gewicht. Bij aanschaf van dit product krijg je niet alleen de zaagtafel, maar ook een verstekgeleider, 2 zaagbladsleutels, een parallelgeleider en een stofafzuigverloopstuk.

DeWalt DWE7485

Bekijk verschillende aanbieders

2. DeWalt DWE7492

Het tweede model in onze lijst is de DeWalt DWE7492 zaagtafel. Eveneens een compact model zoals we net besproken hadden, maar dit model is gemaakt met iets meer mogelijkheden. Deze zaagtafel is een paar kilo zwaarder dan de bovengenoemde, maar met 26,6 kilo is dit nog steeds een model wat overal mee naar toe genomen kan worden. Het grote verschil ten opzichte met het bovengenoemde model zit hem in de tafelzaag capaciteit met 825 mm (rechts) en 558 mm (links) is dit model uiteraard groter in omvang, maar hierdoor ben je in staat om te werken met grovere werkstukken. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van een hoge kwaliteit stalen rolkooi. Dit is simpelweg de beste manier om een DeWalt zaagtafel te beschermen. Natuurlijk is het ook hier nog steeds belangrijk om persoonlijke bescherming te dragen tijdens het werken. 

Ondanks het gebruik van een veiligheidsbril kun je nog steeds de grote en duidelijke afleesschalen lezen. Deze DeWalt tafelzaag komt met een krachtigere 2000 watt motor waardoor hij nog hogere prestaties kan leveren dan het bovengenoemde model. De combinatie van compactheid, hoog vermogen en bijzonder brede zaagcapaciteit maakt dit een buitengewone tafelzaag. Hierbij kun je de standaard DeWalt overbelasting beveiliging verwachten en een model wat zeer gemakkelijk is in handelingssnelheid en afstelmogelijkheden. Deze DeWalt zaagtafel onderscheid zichzelf door de combinatie tussen draagbaarheid, hoog vermogen en breed zaagoppervlak. Natuurlijk ontbreekt de mogelijkheid tot stofafzuiging ook niet. Als je geregeld aan het werk bent met een zaagtafel is dit zeker een aanrader. Bij aanschaf van dit product krijg je natuurlijk de zaagtafel, maar ook een zaagblad 24 tands, een verstekgeleider, twee zaagbladsleutels, een parallelgeleider, een stofzuigadapter en duwhout.

DeWalt DWE7492-QS

Bekijk verschillende aanbieders

1. DeWalt D27107

Er kan er maar één de beste DeWalt zaagtafel zijn, en wat ons betreft is dat toch zeker wel de D27107. Deze zaagtafel is iets anders dan de modellen die we net besproken hebben, het heeft namelijk de precisie van een moderne afkortzaag met de kracht en capaciteit van een tafelzaag. De nieuwe elektronische module biedt een overbelasting beveiliging met een constante zaagsnelheid van 0 – 4000 toeren per minuut. Het grote zaagblad met een diameter van 305 mm biedt meer mogelijkheden in contrast met de bovengenoemde modellen. Je werkt met een zeer krachtige motor met een opgenomen vermogen van 2000 Watt, net zoals het model wat we net besproken hebben. Dit model is wel minder compact dan de bovenstaande modellen en weegt maar liefst 40 kilogram. Hierdoor is hij wat lastiger mee te nemen naar verschillende werkplekken, maar niet onmogelijk. 

Dankzij de transportwielen kun je de DeWalt zaagtafel als een soort kruiwagen verplaatsen. Gelukkig krijg je de ingeleverde mobiliteit terug in mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. Zo is er bijvoorbeeld een afschuincapaciteit tot een hoek van 48 graden, wat meer is dan de standaardmodellen. Daarnaast gaat de omschakeling van afkort- naar tafelzaagstand simpel en zonder gereedschap waardoor je uiteindelijk weer tijd bespaart. De stofafzuiging is bij deze DeWalt zaagtafel aanwezig in de vorm van een stofopvangbak voor de afkortzaagstand. Al met al is dit dus de beste keuze wanneer het voor jou niet belangrijk is om de zaagtafel dagelijks te verplaatsen. De mogelijkheden die dit apparaat te bieden heeft, heeft ervoor gezorgd dat het een uniek apparaat is. Bij aanschaf van dit product krijg je een 48 tands zaagblad, een parallelgeleider, spouwmes, duwhout, stofopvangbak voor de afkortzaagstand, tafelzaagbeschermkap en een montagesleutel, oftewel: alles wat je nodig hebt om gelijk aan de slag te gaan.

DeWalt D27107 zaagtafel

Bekijk verschillende aanbieders

Wat is de beste DeWalt zaagtafel?

Na ons uitgebreide onderzoek hebben wij de DeWalt D27107 beoordeeld als de beste DeWalt zaagtafel van 2023. 

Welke DeWalt tafelzaag?

Welke DeWalt tafelzaag het beste past bij jou en de gebruikssituatie is onder andere van je eigen voorkeur afhankelijk. Onze best beoordeelde zaagtafel, de DeWalt D27107, vinden wij een zeer geschikte keuze. Deze DeWalt zaagtafel is geschikt voor veel verschillende zaagklussen en is bijzonder precies. 

Waar op letten bij een DeWalt zaagtafel?

Als je een DeWalt zaagtafel gaat kopen zijn er meerdere factoren waar je op moet letten. Kijk naar het vermogen van de DeWalt zaagtafel, het zaagblad, de maximale zaagdiepte, of de DeWalt zaagtafel een trekfunctie heeft, of de DeWalt zaagtafel een verstekzaag functie heeft, of de DeWalt zaagtafel een laser heeft en of dat iets is wat jij belangrijk vindt, of de DeWalt zaagtafel een mogelijkheid tot stofafzuiging heeft, of de zaagtafel een onderstel heeft en ten slotte, of de DeWalt zaagtafel een geleider heeft. Zie hieronder onze tips bij aankoop voor meer informatie. 

Wat is een DeWalt flipover zaagtafel?

Een flipover zaagtafel is een combinatiezaag: een verstekzaag, tafelzaag en afkortzaag in één. 

Tips bij aankoop

Zaagtafels zijn uitermate geschikt voor het bewerken van houten planken, maar ook voor bijvoorbeeld laminaat en platen. Doordat het zaagblad stabiel en secuur vast zit aan de tafel is het mogelijk om veel preciezer werk te leveren dan wanneer je zelf met de losse hand moet zagen. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat jouw DeWalt zaagtafel op de juiste hoogte staat om zo secuur en veilig mogelijk te werk te kunnen gaan. Door de hoge snelheid van het zaagblad kan er ook flink wat kracht vrijkomen waardoor er soms splinters kunnen afbreken. Hierom raden we ook aan om altijd persoonlijke bescherming zoals een bril of gehoorbescherming te dragen.

Wanneer je een DeWalt zaagtafel wilt kopen is het belangrijk om naar het vermogen van de zaagtafel te kijken. Het vermogen geeft aan over hoeveel kracht de zaagtafel beschikt, en is dus niet onbelangrijk. Ook de snelheid is niet onbelangrijk. Dit drukken we uit in toeren per minuut (tpm). Over het algemeen ligt de snelheid van een DeWalt zaagtafel rond de 5000 toeren. Alle modellen in onze lijst worden standaard geleverd met minimaal één zaagblad welke in diameter kan variëren afhankelijk van de zaagtafel die je gekozen hebt. De diameter van het zaagblad is uiteraard cruciaal voor hoe effectief deze zal werken met grotere- of juist kleinere werkstukken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de tafel zelf. Wanneer je vooral met kleinere werkstukken aan de slag gaat is een compacter formaat DeWalt zaagtafel misschien wat handiger. Voor het grotere werk, of als je vaak met verschillende werkzaamheden bezig bent, raden wij aan om een groter model te kiezen. 

In veel gevallen zul je niet alleen rechte stukken af willen zagen, maar ook schuinere stukken. Alle DeWalt zaagtafels hebben een eigen zogeheten afschuincapaciteit, deze is uitgedrukt in graden en zal zich vaak rond de 45 graden bevinden. Als je nu al weet dat je veel flexibiliteit nodig gaat hebben van een zaagtafel dan raden wij aan om dit mee te nemen in jouw beslissing.

Aangezien een zaagtafel een grote aankoop is en er veel variabelen zijn om rekening mee te houden willen we jou graag een eind op weg helpen. Het assortiment zaagtafels van DeWalt is groot genoeg om aan iedereen zijn of haar wensen te voldoen. Als je een ervaren klusser bent heb je waarschijnlijk al ervaring met het gebruiken van apparatuur van DeWalt. Wanneer je een beginnende klusser bent, dan kan al deze informatie misschien overweldigend zijn en is het lastig om een keuze te maken. Aan de hand van de bovengenoemde informatie hebben wij een top-3 lijst gemaakt met DeWalt zaagtafels. Deze variëren van compacte modellen die praktisch in jouw broekzak passen tot grotere modellen die geschikt zijn voor elke denkbare klus. Deze top-3 is een hulpmiddel om jezelf globaal te oriënteren over de mogelijkheden. Er zijn vele verschillende soorten accessoires beschikbaar voor een zaagtafel. Mocht je dus jouw ideale model gevonden hebben, schroom dan niet om ook gelijk de bijbehorende accessoires aan te schaffen. Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Hoe wij DeWalt zaagtafels testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 8 verschillende DeWalt zaagtafels onderzocht, uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 3 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste DeWalt zaagtafel vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 3? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

[ratemypost]
Geraadpleegde bronnen