Auteur: Bart

Auteur: Bart

Bart heeft groene vingers en weet alles van tuingereedschap.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Beste Gardena Grasmaaier? Koopadvies & Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Gardena grasmaaier? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Gardena grasmaaier die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Gardena grasmaaier top 5 voor het jaar 2023.

Onze keuze

GARDENA PowerMax Li-36:41

GARDENA PowerMax Li-36/41


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Gardena grasmaaier 2023 - Top 5

5. GARDENA Powermax 32

De Gardena Powermax 32 is een elektrische lichtgewicht grasmaaier. Deze grasmaaier is perfect voor het gebruik in kleine tot middelgrote tuinen van circa 300mᒾ. Je kunt met deze Gardena grasmaaier snel een stukje bijwerken of een perkje onderhouden. Deze grasmaaier heeft een gewicht van slechts 8 kilo waardoor hij makkelijk voort te duwen is. Dankzij de ergonomische handgrepen duwt de maaier zeer comfortabel over het gazon, en is deze zeer wendbaar. Je behoudt de controle dankzij het handvat aan de rechterkant van de duwboom en laat de Gardena grasmaaier starten door dit handvat tegelijkertijd met de oranje start knop in te drukken. Als je het handvat loslaat stop de machine direct en worden de draaiende messen automatisch afgeremd. 

Doordat de maaier beschikt over een krachtige 1100W motor van PowerPlus werkt de Gardena grasmaaier ook bij vochtig gras nog uitstekend. Dit in combinatie met de speciale messen van Duraedge zorgt voor een mooi en strak resultaat. De ergonomische beugel van de Gardena grasmaaier kan heel eenvoudig worden ingeklapt. Dit zorgt ervoor dat deze compact opgeslagen kan worden en het vervoeren geen enkel probleem is. Door de grote achterwielen heb je een extra stevige grip op het gazon. De opvangbak voor het gemaaide gras heeft een grote inhoud van maar liefst 30 liter. Hierdoor kun je ook grote oppervlaktes maaien zonder te hoeven stoppen en achteraf het gazon te moeten harken. Bij de Gardena grasmaaier zit een snoer van circa 50 centimeter, het kan dus fijn zijn om gebruik te maken van een haspel of verlengsnoer.

4. GARDENA PowerMax 1200/32

Deze Gardena grasmaaier is uiteraard weer een lichtgewicht elektrische maaier. Hij is perfect voor het gebruik in kleine tot middelgrote tuinen. Met het kleine gewicht van 8,3 kilogram duw je de grasmaaier moeiteloos vooruit. Er zijn ergonomische handvaten aanwezig waardoor je altijd met een gezonde houding aan het werk bent. Je behoudt de controle dankzij het handvat aan de rechterkant van de duwboom en laat de Gardena grasmaaier starten door dit handvat tegelijkertijd met de rode start knop in te drukken. Wanneer je het handvat loslaat zal de machine gelijk stoppen en worden de draaiende messen automatisch afgeremd. Door de krachtige viertaktmotor van 1200W en de speciaal geslepen mensen is het geen enkel probleem om ook bij redelijk vochtig gras te maaien. 

Ook de extra gras kammen aan de zijkanten zorgen ervoor dat ook het gras langs muren en stoepranden perfect wordt gemaaid. Hierdoor hoef je niet meer te trimmen. De opvangbak voor het gemaaide gras heeft een grote inhoud van 30 liter. De hoogte is eenvoudig te verstellen door aan de knop aan de linkerzijde van de machine te draaien naar de gewenste stand. Hierdoor kan je kiezen uit tien verschillende maaihoogtes tussen de 20 en 60mm. Doordat de Gardena grasmaaier een geluid van slechts 78dB(A) produceert is dit niet storend om lang achteréén mee te werken. Zorg ervoor dat je een verlengsnoer gebruikt voor minimaal 1200W om uitvallen van de Gardena grasmaaier tijdens het werk te voorkomen.

GARDENA PowerMax 1200/32 grasmaaier

GARDENA PowerMax 1200/32

3. GARDENA PowerMax Li-18/32

De PowerMax™ Li-18/32 Accumaaier is de perfecte Gardena grasmaaier voor de kleinere gazons. Deze grasmaaier wordt aangedreven door twee 18V 2.6Ah accu’s waarmee je zonder lastige draden op elke plek in de tuin het gras kan maaien. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld bomen of struiken op het gazon hebt staan. De accu en oplader zul je zelf los moeten kopen of al in huis hebben aangezien deze niet meegeleverd worden. Met de QuickFit hoogte-instelling met 5 standen kun je eenvoudig de gewenste maaihoogte tussen de 20 en 60 mm instellen. De grasgeleider en ergonomisch gevormde handgrepen zorgen ervoor dat de grasmaaier gemakkelijk en comfortabel geduwd kan worden. 

Met behulp van het gras kammen op de zijkant van de Gardena grasmaaier neem je ook het gras vlak bij muren en randen mee. Trimmen is dus niet langer nodig. Het CnC Plus systeem zorgt voor het efficiënt maaien en verzamelen van het gras, wat direct in de opvangbak terecht komt. Dankzij de grote opvangbak van maar liefst 30 liter kan je lang achter elkaar doorwerken zonder de bak te hoeven legen. Hierdoor hoef je achteraf het gazon ook niet meer te harken. De inklapbare duwboom maakt de Gardena PowerMax grasmaaier gemakkelijk te vervoeren en compact op te bergen. Doordat deze duwboom ook in hoogte te verstellen is, is deze altijd in te stellen op de juiste hoogte voor elk persoon. Het is van belang om na elk gebruik de messen goed schoon te maken met een borstel en de Gardena grasmaaier droog op te bergen. Dit zorgt voor een langere levensduur van je machine.

Grasmaaier GARDENA PowerMax Li-18:32

GARDENA PowerMax Li-18/32

2. GARDENA PowerMax Li-40/32

De PowerMax Li-40/32 is een Gardena grasmaaier op accu. De Gardena accu’s hebben een vermogen van 40V, en zijn in slecht 90 minuten opgeladen. Doordat de accu’s van het type Li-ion zijn worden deze niet “lui” en blijven ook na vaak opladen hun kracht behouden. De zijkanten van de grasmaaier zijn voorzien van gras kammen. Deze brengen het gras naar de messen toe. Die werkt ook ideaal voor vochtig gras. Hierdoor worden het gras sprieten met veel precisie afgesneden dankzij de speciaal geslepen messen en komen direct terecht in de 30L opvangbak. Deze opvangbak beschikt over een vul indicator. Hierdoor kan je tijdens het grasmaaien gemakkelijk in de gaten houden hoe vol de opvangbak is. 

Als de opvangbak verwijderd is beschikt de grasmaaier over de mulch functie. Hierbij worden de grassprieten extra fijngemaakt en belanden vervolgens op het gazon onder de grasmaaier. De Gardena grasmaaier beschikt over een 10-traps hoogte instelling van 20 tot 60 mm. Dit is gemakkelijk in te stellen door de oranje quickfit knop aan de linkervoorzijde van de Gardena grasmaaier. Deze Gardena grasmaaier is een lichtgewicht grasmaaier van slechts 8,4kg. Door het lichte gewicht en de ergonomische handgreep is de grasmaaier zeer wendbaar en duwt deze soepel over het gazon. Hierdoor is het geen enkel probleem om bijvoorbeeld langs bomen of struiken te maaien. De duwboom is op twee verschillende hoogtes in te stellen. Dankzij de twee verschillende standen heeft iedereen de mogelijkheid om met deze grasmaaier te werken. Ook is de duwboom zeer makkelijk in te klappen wat er voor zorgt dat vervoer of opslag van de Gardena grasmaaier geen enkel probleem is.

GARDENA PowerMax Li-40:32

GARDENA PowerMax Li-40/32

1. GARDENA PowerMax Li-36/41

De Powermax Li-36/41 is de perfecte accugrasmaaier voor de middelgrote en grote gazons. De accu kan op elk moment zonder problemen worden opgeladen. Doordat de accu niet over een geheugenfunctie beschikt blijft deze in principe altijd zijn kracht behouden. De accu word standaard samen met de oplader meegeleverd en heeft een capaciteit van 4,2Ah. Dankzij de grote accu capaciteit kun je zonder problemen lang achter elkaar doorwerken. Met slechts één druk op de knop en de oranje beugel naar u toe te trekken start je de Gardena grasmaaier. Zonder last te hebben van snoeren kun je tot in de verste hoeken van het gazon komen. Dankzij de extra grote opvangbak van wel 50 liter hoef je niet telkens de bak te legen. Als de opvangbak verwijderd is beschikt de grasmaaier over de mulch functie. 

Hierbij worden de grassprieten extra fijngemaakt en belanden deze vervolgens op het gazon onder de grasmaaier. Doordat u de messen op wel tien verschillende standen tussen de 25 en 75mm kan instellen kun je altijd de perfecte hoogte kiezen voor het gazon. De standen kun je gemakkelijk wijzigen aan de rechter achterzijde van de Gardena grasmaaier. Aan de zijkant van de grasmaaier bevinden zich extra gazon kammen, deze zorgen ervoor dat het gazon eenvoudig langs muren en randen wordt gemaaid. Door de extra grote wielen aan de achterzijde heb je een extra goede grip op de ondergrond en kun je in strakke lijnen maaien voor een mooi resultaat. Dankzij de inklapbare duwboom is deze Gardena grasmaaier ruimtebesparend op te bergen en te vervoeren. Doordat de Gardena accugrasmaaier een geluid van slechts 73dB(A) produceert is dit niet storend om lang achteréén mee te werken.

GARDENA PowerMax Li-36:41

GARDENA PowerMax Li-36/41

Wat kost een Gardena grasmaaier? 

Een Gardena grasmaaier kost tussen de €90 en €350. In onze top 5 zijn Gardena grasmaaiers voor verschillende prijzen opgenomen. We raden je daarom aan om er meerdere te bekijken zodat je er één vindt die aan je wensen voldoet en binnen je budget past. 

Hoe lang gaat een Gardena grasmaaier mee? 

Als je een Gardena grasmaaier goed onderhoudt gaat deze wel 10 jaar mee. 

Welke Gardena grasmaaier is als beste getest?

De Gardena PowerMax Li-36/41 heeft het beste gescoord op de verschillende factoren waarop wij grasmaaiers beoordelen. Met deze accu-grasmaaier maai je gemakkelijk middelgrote gazons. Deze grasmaaier beweegt gemakkelijk over het gras en zorgt voor een netjes en recht resultaat. Je kan de review over dit apparaat op deze pagina lezen om nog meer over deze grasmaaier te weten te komen.  

Hoe wij Gardena grasmaaiers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Gardena grasmaaiers onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Gardena grasmaaier vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen