Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Makita Bladblazers in 2022

Als je een mooi huis hebt met een tuin, dan wil je deze natuurlijk wel goed onderhouden. Een Makita bladblazer kan hierbij een goed hulpmiddel zijn. Het onderhouden van een tuin betekent niet alleen dat je de plantjes water geeft en het gras om de zoveel tijd een beurt geeft. Met behulp van een Makita bladblazer kun je bladen, maar ook stof en ander vuil uit de tuin verwijderen. Het is een stuk sneller dan een harken en kan tevens ook gebruikt worden op een gazon. Dat klopt, het is helemaal niet nodig om een tuin te hebben om een bladblazer aan te schaffen.

Een Makita bladblazer kan voor meerdere dingen gebruikt worden. Het meest logische is inderdaad om het als een vervanger te zien van de hark om bladeren uit de weg te ruimen, maar daar houdt het niet bij op. Je kunt er bijvoorbeeld ook borders met bloemen mee schoonmaken of de oprit even opfrissen. Maar je kunt er ook jouw terras mee schoonmaken door al het stof en ander vuil mee weg te blazen. Daarnaast kun je er ook binnen no-time jouw werkruimte mee schoonmaken, de aanhanger, of de bovenkant van de camper. Met een beetje creativiteit kun je al heel ver komen voor een laag prijsje.

Makita bladblazer - Top 5

Je zou misschien denken dat elke bladblazer hetzelfde is, maar niets is minder waar. Ze hebben ieder hun eigen specificaties en de een ligt misschien net wat lekkerder in de hand dan de ander. Daarnaast is niet iedere Makita bladblazer geschikt voor hetzelfde werk. Wij hebben onze 5 favorieten op een rij gezet om jou te helpen kiezen. Hierbij hebben wij gekeken naar de specificaties, hoe goed het zijn werk doet en de prijs.

5. Makita UB0801V

We beginnen ons lijstje met een krachtige Makita bladblazer met een vermogen van 1650 W. Hij is voorzien van twee verschillende snelheden waardoor je kunt werken op een prettige manier. De Makita bladblazer is voorzien van zowel een blaas- als zuigfunctie. Het materiaal wordt verkleind met een ratio van 8:1. In principe weegt dit model niet zo heel zwaar. Met zuigbuis weegt hij ongeveer 3,8 kilogram. Dit model is eigenlijk vrij stil. Met zijn 70dB hoef je geen klachten van de buren te verwachten. Hou er wel rekening mee dat dit model werkt op 230 V waardoor je dus altijd een stopcontact in de buurt moet hebben. 

Uiteraard is een haspel nooit een overbodige luxe aangezien de snoer maar 0.35 meter lang is. De Makita bladblazer is uitgerust met een dubbele handgreep met softgrip. Dit is heel fijn werken, vooral als je langere tijd bezig bent. Het maximale toerental onbelast is bij stand één 9000 min-1, en bij standje twee maar liefst 17000 min-1. Je wilt deze bladblazer het liefst gebruiken bij een middelgrote tuin. De opvangbak heeft een inhoud van 45 liter. Al met al heb je hier te maken met een prima compacte bladblazer waarmee je bladeren, stof en ander licht vuil snel kunt wegblazen.

4. Makita DUB361Z

Veel mensen zullen deze Makita bladblazer een stuk fijner vinden dan het bovenstaande model. Hij heeft een stuk meer kracht dankzij het dubbel accu systeem. Dit betekent dat je twee 18 V accu’s kunt gebruiken om de kracht van 36 V te bereiken. Bijkomend voordeel hiervan is dat je niet gebonden bent aan een snoer en dus de volledige bewegingsruimte hebt. Hou er wel rekening mee dat deze accu’s niet meegeleverd worden. Je kunt accu’s gebruiken van het Makita LXT 18 V platform. Elke accu heeft zijn eigen waarschuwingssysteem als deze opgeladen moet worden. 

Er wordt ook geen gebruik gemaakt van brandstof of olie waardoor je minder onderhoud hebt en lage verbruikskosten. Tevens is hij hierdoor ook lekker stil en ben je milieuvriendelijk bezig. Dankzij de platte blaasmond heb je een luchtsnelheid van maar liefst 93 m/sec. Ook bij dit model kun je weer kiezen uit twee verschillende snelheden. Het onbelaste toerental ligt tussen de 10000 en 17000 min-1. Het maximale gewicht, afhankelijk van de accu, zal rond de 3,1 kilogram liggen. De Makita bladblazer is voorzien van een diepontladingsbeveiliging en overbelastingsbeveiliging. Ook is hij voorzien van softgrip, want de handen willen nu eenmaal ook een beetje comfort. Lang verhaal kort, de compacte bouw, het lage gewicht en de milieuvriendelijkheid van dit apparaat maken hem zeer geschikt om snel jouw tuin op te ruimen.

3. Makita DUB361RM2

Het lijkt erop dat Makita fan is van licht maar krachtig. De Makita DUB361RM2 is weer een lichte maar krachtige Makita bladblazer. Hij maakt gebruik van hetzelfde dubbel accu systeem als hierboven waardoor je twee keer zoveel kracht hebt als normaal. Ook hoef je geen rekening te houden met de bewegingsbeperking van een snoer. Dit keer worden de accu’s wel meegeleverd. Ze hebben allebei een batterijcapaciteit van 4 Ah waardoor je ze niet gauw hoeft op te laden. Daarnaast krijg je ook nog een draagriem, luchtgeleider en oplader bij aanschaf van dit apparaat. Doordat het apparaat op accu werkt hoef je geen startproblemen te verwachten. Er zijn twee snelheden beschikbaar om af te stellen op het werk waar jij mee bezig bent. 

Deze Makita bladblazer is trouwens ergonomisch gemaakt. Hij heeft een naar onder versmallende handgreep die uiteraard voorzien is van een softgrip. Je hoeft geen schakelaar ingedrukt te houden waardoor de duimen lekker kunnen ontspannen. Zo ga jij ook een stuk relaxter aan het werk. Wist je trouwens dat dit apparaat ook voorzien is van overbelastings-, oververhittings- en diepontlaadbeveiliging? Daarnaast geniet je ook van zelfreinigende contacten waardoor er een optimale stroomoverdracht kan plaatsvinden. Ook is deze Makita bladblazer uitgerust met een volledig waterdichte schakelaar, een interne dichting die de batterij afschermt en in hars gegoten elektronische circuits. Ook tijdens een enorme regenbui kun jij dus gewoon doorwerken.

2. Makita DUB362PT2

Laten we eerlijk toegeven dat wel allemaal wel fan zijn van gereedschappen met accu’s, dus we hebben er gewoon nog een aan ons lijstje toegevoegd! Ditmaal een Makita bladblazer die werkt op 2 krachtige 5 Ah accu’s. Dit zij vrijwel de meest krachtige accu’s die op dit moment beschikbaar zijn waar je het langst mee kunt doorwerken. Bij een volledige acculading kun je met een bladblazer van Makita 30 minuten vol continu werken. Door het gebruik van de accu’s is de Makita bladblazer ook vrij stil en heb je geen last van uitlaatgassen. Daarnaast hoeft er ook niet veel onderhoud gedaan te worden. Deze bladblazer is dan ook zeer geschikt voor grote tuinen. Hij is gelukkig ook niet zo zwaar en weegt maar 3,5 kilogram. 

Ongeveer net zo veel als een puppy! De blaaspijp is drietraps instelbaar met een verstelbereik van 100 mm. Rugproblemen door het vele buigen zijn verleden tijd! Ook dit model maakt weer gebruik van een ergonomische handgreep met softgrip bekleding. Waar de vorige modellen allemaal twee verschillende snelheden hadden, gaat deze Makita bladblazer daar nog iets bovenuit. Dit model heeft maar liefst zes verschillende snelheden door middel van de vario-schakelaar. Voor elke scenario is er wel een snelheid die je goed kunt toepassen. Of het nu gaat om bladeren, poedersneeuw, snoeiafval of stof, deze bladblazer doet wat hij moet doen met flink wat kracht. Geen gedoe met snoeren waar je op moet letten, gewoon de accu erin klikken en knallen.

1. Makita DUB362PM2

Om ons lijstje compleet te maken moesten we toch een Makita bladblazer kiezen die wij het allerbeste vonden. Dit is de Makita DUB362PM2 geworden. Het is een lichte maar krachtige bladblazer die goed zijn werk doet. Bij het bestellen van dit product krijg je een blaaspijp, draagriem, 2 accu’s van 4 Ah en een duo oplader bijgeleverd. Hierdoor heb je alles al in huis wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. De Li-Ion accu’s die hierbij geleverd worden kun je makkelijk op de bladblazer schuiven. Plug ’n Play! 

Het duurt ongeveer 36 minuten voordat de accu’s volledig opgeladen zijn, dus je kunt tijdens de pauze even uitrusten en daarna weer volle bak aan de slag. Je werkt met een luchtsnelheid van 54 m/sec. Van trillingen zul je vrijwel geen last hebben. Uiteraard is deze Makita bladblazer voorzien van elektronische overbelastings-, oververhittings- en diepontlaadbeveiliging. Ook beschikt hij over zelfreinigende contacten waardoor er een optimale stroomoverdracht kan plaatsvinden. Daarnaast is de bladblazer van Makita goed bestendig tegen stof en water. Dit heeft hij te danken aan een volledig waterdichte schakelaar, een interne dichting die de batterij afschermt en in hars gegoten elektronische circuits. Een bladblazer van topkwaliteit dus.

Lees ook:

Geraadpleegde bronnen

deel deze blog