Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

Dit zijn de 3 beste Karcher Vloerreinigers in 2022

Op zoek naar de beste Kärcher vloerreiniger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een Kärcher vloerreiniger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Kärcher vloerreiniger top 3 voor het jaar 2022.

Onze Best Beoordeelde Kärcher Vloerreiniger

Kärcher FC 7 Cordless Premium White

Kärcher FC 7 Cordless Premium White


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Kärcher vloerreiniger - Top 3

3. Kärcher Floor Cleaner FC 3

De Kärcher Floor Cleaner FC 3 zorg ervoor dat een gewone vloerwissers overbodig is. De zelfreinigende functie zorgt ervoor dat de roterende walsborstels continu met schoon water worden bevochtigd, terwijl het opgenomen vuil in de vuilwatertank terechtkomt. De vloeistoftank heeft een capaciteit van 360ml en doseert automatisch de juiste hoeveelheid. Vloeren worden zo 20 procent schoner. Deze Kärcher vloerreiniger wordt ook nog eens geleverd met een extra paar walsborstels, 30 ml verzorgingsmiddel voor houten vloeren en 500 ml universeel reinigingsmiddel. De Kärcher vloerreiniger is compact gebouwd en is daardoor erg handig bij het gebruik onder bijvoorbeeld meubels. Dankzij het flexibele scharnier kan je met gemak om hoeken en randen heen dweilen. De vloer is na slechts circa twee minuten weer begaanbaar. Zo kan je zelfs parket veilig en zonder zorgen dweilen, en alle andere harde vloeren. Doordat deze Kärcher vloerreiniger voorzien is van een oplaadbare batterij kan je zonder problemen op elke plek in je huis komen, zonder telkens van stopcontact te wisselen. Op de batterij zie je duidelijke wat het laadniveau is. Als de batterij helemaal opgeladen is kan je ongeveer 20 minuten achter elkaar dweilen.

Als je klaar bent met dweilen kan je de Kärcher vloerreiniger weer handig opbergen in de meegeleverde standaard. In deze standaard staat de Kärcher vloerreiniger recht op waardoor hij makkelijk op te bergen is en weinig ruimte inneemt. De constante bevochtiging van de rollen uit de schoonwatertank met zelfreinigende functie zorgen er altijd voor dat je dweilt met schoon water. Het vuil wordt niet verspreid, maar word opgenomen in de vuilwatertank.

Kärcher Floor Cleaner FC 3

Kärcher Floor Cleaner FC 3

2. Kärcher Floor Cleaner FC 5

De Kärcher Floor Cleaner FC5 is een zeer praktische vloerreiniger. De Kärcher vloerreiniger dweilt niet alleen de vloer, maar zuigt ook direct nat en droog vuil op dankzij de 2 in 1 functie. De roterende en automatisch bevochtigde walsborstels van microvezels blijven altijd schoon en geschikt voor gebruik doordat de zelfreinigende functie het opgenomen mengsel van vuil en water continu van de walsborstels afzuigt. Aan te raden is om bij een erg vuile vloer wel eerst even met een gewone stofzuiger te zuigen. Niet zozeer omdat de Kärcher vloerreiniger dit net zelf kan, want dat kan hij wel, maar om een beter resultaat te krijgen. Als je klaar bent met dweilen kan je de Kärcher vloerreiniger weer handig opbergen in de meegeleverde standaard. 

In deze standaard staat de Kärcher vloerreiniger rechtop waardoor hij makkelijk op te bergen is en weinig ruimte inneemt. Dankzij het lange snoer van wel 7 meter heb je genoeg lengte om grote oppervlaktes achter elkaar te doen. Een extra bijkomend voordeel is dat je geen last van kan hebben dat er een accu leeg is en daardoor door kan blijven dweilen. Doordat de Kärcher vloerreiniger een geluid van slechts maximaal 76 dB produceert is dit niet storend voor het gehoor. De Kärcher Floor Cleaner wordt geleverd met een reservepaar walsborstels, 500 ml universele reiniger en een proefflacon met 30 milliliter reinigingsmiddel voor houten vloeren. De walsborstels zijn makkelijk te wassen op 60 graden en kan je daardoor hergebruiken. De Floor Cleaner zorgt er dankzij zijn automatische dosering van water ervoor dat je tot 85 procent water kan besparen en de vloer in slechts enkele minuten weer beloopbaar is.

Kärcher Floor Cleaner FC 5

Kärcher Floor Cleaner FC 5

1. Kärcher FC 7 Cordless Premium White

Uiteindelijk kan er maar één de beste Kärcher vloerreiniger zijn. De snoerloze Floor Cleaner FC 7 van Kärcher is de ideale vloerreiniger. Dankzij de 2 in 1 functie hoef je niet meer apart te dweilen en te stofzuigen. Als de vloer heel erg vuil is is het handig om toch even te stofzuigen zodat de belasting iets minder is. Dankzij de vier rollen wordt al het vuil moeiteloos opgenomen. Ook haar van bijvoorbeeld je huisdier of mensen met lang haar worden zonder problemen opgenomen dankzij het haar filter. De vloer is tot circa 20% schoner dan met een standaard dweil, dit met minder schoonmaakwerk. Het vuile water wordt bij deze Kärcher vloerreiniger opgevangen in een aparte opvangbak. Hierdoor hoef je niet telkens het water te verwisselen en telkens de dweil uit te wringen. De walsborstels zijn herbruikbaar en kan je meewassen op 60 graden in de wasmachine. 

De watertoevoer en de rotatiesnelheid van de walsrollers kunnen in twee verschillende standen worden aangepast aan de vloer. Voor hardnekkig vuil is er eventueel ook een boost functie in te stellen. De Kärcher vloerreiniger is voorzien van een oplaadbare batterij waardoor je zonder problemen op elke plek in je huis kan komen zonder telkens van stopcontact te wisselen. Op de batterij zie je duidelijke wat het laadniveau is. De Kärcher vloerreiniger kan ongeveer 45 minuten werken op een volle acculading. Dit is genoeg om een oppervlakte van ongeveer 135 m² schoon te maken zonder te hoeven pauzeren. Het apparaat is geschikt voor alle harde vloeren tegels, parket, laminaat, PVC, vinyl. Deze premium versie wordt standaard geleverd met een extra set walsrollers en 500 ML universeel reinigingsmiddel. Bovendien is de Kärcher vloerreiniger voorzien van praktische ledverlichting bij de rollers voor nog meer schoonmaakgemak. Dankzij het flexibele scharnier kan je met gemak om hoeken en randen heen dweilen of onder de meubels zonder deze eerst te moeten verplaatsen. Al met al is dit de meest complete Kärcher vloerreiniger de zij in hun assortiment hebben.

Kärcher FC 7 Cordless Premium White

Kärcher FC 7 Cordless Premium White

Shopgids

Door de draaiende walsrollers met microvezels en de geïntegreerde zelfreinigende functie word de vloer tot wel zeker 20 procent beter schoongemaakt dan bij een gewone dweil of vloerwisser. Hierdoor hoef je niet meer extra hard te schrobben of na het dweilen erachter te komen dat je toch weer dat ene stuk nog een keer moet doen. De wasrollers van een Kärcher vloerreiniger worden tijdens het dweilen constant schoongemaakt waardoor het lijkt alsof je de hele tijd met een schone emmer dweilt. Dit zorgt er ook voor dat je geen vuil kan verspreiden of verplaatst over de vloer. Dankzij de automatische dosering van het water in combinatie met het speciale schoonmaakmiddel word er tot 85 procent minder water verbruikt tijdens het dweilen. Het gebruik van een Kärcher vloerreiniger levert dus ook nog eens besparingen op in jouw portemonnee na verloop van tijd! Door het minimale gebruik van water op de vloer is deze in slechts 2 minuten alweer droog en beloopbaar zonder sporen na te laten. Vooral in een gezin of als je huisdieren heb is dit ideaal.

Kärcher heeft drie verschillende modellen ontwikkelt zodat er voor elk huishouden de geschikte Kärcher vloerreiniger beschikbaar is. Bij deze modellen worden standaard een aantal extra walsrollen en schoonmaakmiddel meegeleverd. Als je klaar bent met dweilen kan je de Kärcher vloerreiniger weer handig opbergen in de meegeleverde standaard. In deze standaard staat de Floor Cleaner recht op waardoor hij makkelijk op te bergen is en weinig ruimte inneemt. Deze wordt standaard bij al deze modellen meegeleverd. We willen graag wat basisinformatie vertellen over de verschillende modellen van de Kärcher vloerreiniger voordat we deze uitgebreid gaan bespreken.

De Floor Cleaner FC 3 is het basis model. Deze Kärcher vloerreiniger is uitermate geschikt voor het dweilen van lichte vervuiling. Dankzij de meegeleverde accu bij dit model heb je geen last meer van snoeren en kunt je makkelijk achter elkaar dweilen. Door het flexibele scharnier bij de dweilvoet kan je gemakkelijk onder meubels zoals een kast of een stoel komen zonder deze te hoeven verplaatsen.

De Kärcher Floor Cleaner FC 5 is ideaal voor het dweilen van gemorste vloeistoffen. Dankzij de combinatie met een stofzuiger kan je zonder eerst te zuigen direct dweilen. Door de zelfreinigende functie word het stof direct van de walsen gereinigd. Deze Kärcher vloerreiniger is beschikbaar in een accu en een bedraadde versie. Voor gezinnen met kleine kinderen is dit een ideale uitvoering.

Het meest uitgebreide en breed inzetbare model is de Kärcher Floor Cleaner FC 7. Ook dit model beschikt over de zuig en dweil combinatie. Hierdoor maak je achter elkaar de hele vloer schoon, ook haren en hardnekkig vuil is geen enkel probleem voor de Floor Cleaner FC7. Dit type heeft een zeer sterke accu waardoor je tot wel drie kwartier achter elkaar kan dweilen. Ook deze Kärcher vloerreiniger is daarom ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor huishoudens met puppy’s of vrouwen die regelmatig last hebben van loslatende haren.

Op al deze modellen geeft Kärcher een goede garantie van 2 jaar na aanschaf. De garantievoorwaarden kan je vinden op de website van Kärcher.

Goed advies gekregen?

4.6 / 5. Aantal stemmen 32

Geraadpleegde bronnen