Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 10 beste Schroefmachines van 2022

Inhoudsopgave

Op zoek naar de beste schroefmachine? Een goede schroefmachine vormt de basis van iedere gereedschapskist. Tegenwoordig zijn er echter zoveel schroefmachines te koop, met heel veel verschillende functies en extra’s, dat het lastig kan zijn om te beslissen welke het beste past bij jouw type klussen. Gelukkig kunnen wij je op weg helpen door je een overzicht te geven van de beste 10 schroefmachines van 2021. We hebben daarbij onder andere gekeken naar de verschillende kenmerken van de machines, waaronder het voltage en de accutechnologie. Natuurlijk hebben we daarnaast ook gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding en de beste schroefmachines voor professioneel gebruik. 

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Schroefmachines

BESTE KOOP

Makita TD110DSAJ
Makita TD110DSAJ beste koop

PROFESSIONEEL

Makita TD111DSAJ
Makita TD111DSAJ professional

BUDGET

Black & Decker CS3652LC-QW
Black & Decker CS3652LC-QW budget

Beste Schroefmachine - Top 10

Onderaan dit artikel zijn de stappen te vinden die je kunt nalopen om een goede schroefmachine te kopen. Echter snappen wij maar al te goed dat het nog niet zo makkelijk is om dan de beste schroefmachine uit te zoeken. Nu kunnen wij het je nog net even iets makkelijker maken, we laten jou namelijk zien welke schroefmachines er in de top 10 staan voor het jaar 2022.

10. Black & Decker CS3652LC-QW

Op de laatste plek van onze top 10 staat deze schroefmachine van het bekende merk Black & Decker. Deze schroefmachine beschikt over een voltage van 3.6 volt en beschikt over de moderne lithium-lon technologie. Dit apparaat heeft met name onze top 10 gehaald omdat hij erg wendbaar en flexibel is. De schroefmachine wordt standaard geleverd met opzetstukken die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ook goed in hoeken kunt werken. Dat hoekstuk kan in 8 verschillende posities worden ingesteld. Daarnaast beschikt het toestel over een LED-licht waardoor je ook eenvoudig op donkere plekken kunt schroeven. Een nadeel daarentegen is dat het apparaat verder niet beschikt over extra functies, waardoor je er ook echt alleen maar mee kunt schroeven. Voor de doe-het-zelf klusser die niet op zoek is naar een apparaat met een te hoog voltage en die hem gebruikt voor het schroeven is dit echter zeker een aanrader.

9. Black & Decker BDCIM18N-XJ

Ook op plaats 9 een apparaat van Black & Decker. Het is een erg krachtige slagschroevendraaier die een accu heeft met een voltage van maar liefst 18 volt.  Dat zorgt ervoor dat hij bij uitstek geschikt is voor de zwaardere klussen. Het maximale koppel voor de harde schroefverbinding is maar liefst 155 nm. De accu/batterijcapaciteit is 1,5 AH. Ondanks dit alles is de machine erg licht en daarmee eenvoudig te manoeuvreren. Een extra groot voordeel is dat het de schroevendraaier stroom krijg uit een accu, waardoor je dus niet op zoek hoeft te gaan naar een stopcontact. Dit geeft je nog meer vrijheid en flexibiliteit. Een groot nadeel is wel dat er weinig extra’s bij geleverd worden. Zo ontvang je maar 1 schroefbit. Tenslotte beschikt deze schroevendraaier van Black & Decker over een antislip handvat waardoor hij stevig in je hand blijft liggen tijdens het klussen.

8. Bosch PSR Select

Op nummer 8 dan een apparaat van Bosch. Één van de fijnste dingen van dit apparaat is toch wel dat het geleverd wordt met een geïntegreerde bit-trommel die 12 van de meest gebruikte bits bevat. Het toestel bevat de allernieuwste Li-lon technologie, wat er onder andere voor zorgt dat de accu niet stiekem leegloopt als het apparaat niet gebruikt wordt. Omdat het apparaat beschikt over een accu hoef je niet te rommelen met kabels. Een nadeel is wel dat het tot 4 uur kan duren totdat de accu weer helemaal is opgeladen als deze helemaal leeg is geraakt. De schroefmachine beschikt verder over een handig kijkvenster dat ervoor zorgt dat je makkelijk de juiste bit uit de selectie kiest. Daarnaast beschikt het ook over een werklamp waardoor je ook in het donker of in onverlichte hoekjes kunt werken. Het betreft hier een schroefmachine die vooral geschikt is voor lichtere klussen, want de maximale koppeling voor de harde schroefverbinding is 4,5 Nm.

7. Bosch IXO V Basic

Nog zo’n fijne schroefmachine van het merk Bosch. Met name in vergelijking tot de vorige twee is deze machine een stuk goedkoper. Het is een handige schroefmachine die vooral gebruikt zal worden in en om het huis, mede door het voltage van 3.6. Een groot voordeel van deze machine is toch wel dat het laadstation niet alleen geschikt is om de accu in op te laden, maar ook als opslag plek. Zo kom je dus nooit meer met een lege accu te zitten. Daartegenover staat wel dat het toestel ook echt alleen maar geschikt is om mee te schroeven. Het heeft verder geen andere functies. Het handvat met soft grip zorgt er voor dat het apparaat lekker in de hand ligt en je er dus lang mee kunt werken. Tenslotte beschikt het apparaat over de nodige verlichting waardoor je ook ’s avonds aan de slag kunt gaan of in die donkere kelder of zolder. 

6. Bosch IXO V Plus

Dit apparaat is de iets uitgebreidere versie van de Bosch schroefmachine die op plek 7 is geëindigd. Deze extra’s zitten hem voornamelijk in de diverse opzetstukken die met de machine meegeleverd worden. Zo beschik je als je het apparaat geleverd hebt gekregen bijvoorbeeld over een handig hoekstuk waarmee je ook op de lastigste plekjes kunt komen. Met het excenter-opzetstuk kun je gemakkelijk schroefjes indraaien langs raden. Ook voor dit apparaat geldt overigens dat je er allemaal maar mee kunt schroeven. Het heeft geen verdere functies. Ook dit apparaat wordt geleverd met een handige oplader die opnieuw als opslagplaats gebruikt kan worden. Het toestel beschikt over hetzelfde vermogen als de basisversie, dat wil zeggen dat het voltage 3.6 is. Ook de overige specificaties zijn nagenoeg gelijk. Verder is het mogelijk om dit toestel ook zonder accu te gebruiken, want er zit ook een lader bij je die je in het stopcontact kunt steken. Zo hoef je dus nooit zonder te zitten!

5. Metabo SE 18 LTX 4000

Bij echt intensieve schroefwerkzaamheden is dit apparaat van Metabo haast onmisbaar. Het betreft hier opnieuw een accuschroefmachine, maar het kan ook een droogbouw-schroevendraaier genoemd worden. Deze Metabo schroefmachine is onder andere erg geschikt voor het vastschroeven gips op houten en metalen constructies. De machine beschikt over een variabele toerentalregeling die ervoor zorgt dat je hem kunt gebruiken bij verschillende materialen en je dan altijd de juiste snelheid kunt vinden. Het apparaat beschikt over een hoge Nm van maar liefst 175. Het voltage is maar liefst 18, wat erg hoog is. Doordat hij desondanks wel compact en licht is kun je dit toestel gemakkelijk met maar 1 hand bedienen. Je krijgt het apparaat geleverd in een complete set, samen met onder andere diverse accessoires en een handige draagkoffer. Je ontvangt standaard ook 2 accu’s. 

4. Makita DTD152ZJ

Ben je op zoek naar een duurzame slagschroevendraaier die de klus geklaard krijgt? Dan is de Makita schroefmachine DTD152ZJ de schroefmachine voor jou. Welke accu je erbij gebruikt is compleet aan jou overgelaten, want hij wordt zonder accu’s en opladers geleverd. Wel heb je het voordeel dat er ingebouwde verlichting aanwezig is, die na het schroeven nog 10-15 seconden blijft nabranden. Zo kun jij zonder te stoppen doorgaan in het donker. Hij is maar liefst maximaal 165 Nm sterk, jij kunt dus moeiteloos door allerlei verschillende materialen schroeven. Afhankelijk van welke accu je gebruikt, weegt hij tussen de 1,3 en 1,5 kilogram. Verder heeft hij ook een softgrip waardoor hij lekker in de hand ligt. Hij is wel erg luid en produceert 93dB aan geluid. Maarja, bij klussen hoort nu eenmaal geluid, toch? Je kunt zelf de toerental regelen waardoor je ook zelf in de hand hebt hoe hard jij wilt schroeven in elk soort materiaal.

3. DeWalt DCF680G2

Als je op zoekt bent naar een schroefmachine die niet binnen de kortste keren weer leeg is dan zou dit zomaar de machine kunnen zijn die je zoekt. Het betreft hier een accuschroefmachine met een accu van maar liefst 7,2 volt. Deze moderne machine is voorzien van beweging gestuurde technologie. Dit zorgt ervoor dat hij het toerental automatisch aanpast aan het materiaal waarin geboord wordt. Dit zorgt er enerzijds natuurlijk voor dat de accu niet te snel leegloopt. Anderzijds is het ook zo dat dit ervoor zorgt dat je in verschillende materialen zo efficiënt mogelijk kunt boren. De DeWalt DCF680G2 schroefmachine is aanzienlijk duurder dan de schroefmachines die we eerder gesproken hebben, maar de kwaliteit is dan ook uitstekend. De maximale koppeling van de harde schroefverbinding is maar liefst 155 Nm.

2. Makita DTD154ZJ

Een accuschroefmachine die valt in de hogere prijsklasse. Wel is dit apparaat geschikt voor de zwaardere schroefklussen, mede omdat het beschikt over een Nm van 175. Het toestel beschikt ook over goede verlichting waardoor je ook in de moeilijkst bereikbare hoekjes met gemak schroeven in kunt draaien. Deze machine is geschikt voor zowel de fanatieke doe-het-zelvers als professionelere klussers. Dit met name omdat hij geschikt is voor lichte en zware verbindingen. Door het compacte formaat en het lichte gewicht kan deze machine ook gemakkelijk bovenhands of in beperkte ruimtes worden gebruikt. In principe wordt de machine standaard zonder accu geleverd. Dat is een nadeel, maar het kan ook voordelig zijn omdat je zo een accu die specifiek aan jouw wensen voldoet kunt aanschaffen. Verder beschikt de schroefmachine over een energiezuinige koolborstelloze motor die lang meegaat en bovendien dus goed is voor het milieu. 

1. Makita TD110DSAJ

Uiteindelijk zijn we dan aangekomen bij de beste schroefmachine van 2022. Opnieuw is dit een schroefmachine van het topmerk Makita. Het eerste grote voordeel is dat de schroefmachine standaard geleverd wordt met 2 accu’s. Het betreft hier dus een accuboormachine, waardoor je in het geheel onafhankelijk bent van een stroomvoorziening en stopcontacten. Heel fijn is dat het apparaat is uitgerust met een elektrische motorrem waardoor de kans verkleind wordt dat je het apparaat kunt breken als je te veel druk zet.  Wel geldt ook voor dit toestel van Makita dat je er uitsluitend mee kunt schroeven. Je kunt bijvoorbeeld geen boormachines gebruiken. Ondanks dit alles weegt de schroefmachine minder dan een kilo en is hij erg wendbaar. Het apparaat wordt geleverd met een uitgebreid aantal accessoires, waaronder een draaghaak, een Mbox en een handig schroefbit. Uiteraard wordt er ook een oplader meegeleverd en een deksel voor de batterijen.

Beste Goedkope Schroefmachine

Voor sommige klussers is de prijs belangrijker dan al het andere. Daarom bespreken we graag ook de goedkoopste, maar beste schroefmachine van 2022. Het gaat hierbij om de Black & Decker CS3652LC-QW die beschikbaar is voor nog geen 50 euro. Het toestel is uitsluitend een schroefmachine, het heeft verder geen extra functies. Het genereert desondanks wel een koppel van 5,5 Nm. Hoewel het dus erg betaalbaar is wordt dit apparaat toch geleverd met een extra hoekstuk. Het apparaat beschikt over een basisvoltage van 3,6 waardoor hij bij uitstek geschikt is voor klussen in en rondom het huis. Helaas wordt het toestel wel geleverd met maar 1 schroefbit. Voor diegene met een beperkt budget is dit in ieder geval een echte aanrader.

Beste Professionele Schroefmachine

Wij hebben de Makita TD111DSAJ verkozen tot de beste professionele schroefmachine van 2022. Het betreft hier opnieuw een accuschroefmachine die met een vermogen van 10.8 volt. Het apparaat beschikt over automatische snelheidsdosering, wat echt tot aanbeveling strekt. Dit zorgt er namelijk voor dat de machine zich automatisch aanpast aan het materiaal waar het in boort en daardoor zorgt voor kwaliteit en een nette afwerking. Het slagmechanisme haalt een maximale koppeling van maar liefst 125 Nm. Desondanks is het toestel erg licht en makkelijk te hanteren. De soft grip zorgt voor dat het toestel makkelijk vast te houden is en ook voor langere tijd. Ook fijn is dat de machine geleverd wordt met maar liefst 2 accu’s. Zo hoef je dus nooit te stoppen met de klus omdat de batterij leeg.

Wat ook vermeld moet worden is dat het apparaat gebruik maakt van een koolborstelloze motor. Deze zorgt ervoor dat het toerental ook constant blijft als er zware bewerkingen worden verricht. Het enige nadeel dat we kunnen bedenken bij deze schroefmachine is dat hij in de basis geleverd wordt met slechts 1 schroefbit. Al met al is deze schroefmachine veruit het meest geschikt voor de professionele klusser.

Koopgids

Een schroefmachine is in feite een lichtere variant van een accuboormachine. Dat zorgt ervoor dat hij erg wendbaar is en ook niet veel weegt. Met de hand schroeven is eigenlijk niet meer van deze tijd, want het schroeven gaat met een schroefmachine doorgaans veel sneller en het levert in de regel ook mooiere resultaten op. Het grootste verschil tussen een accuboormachine en een schroefmachine is natuurlijk dat een schroefmachine ‘uitsluitend’ geschikt is om schroeven in te draaien. Modernere schroefmachines hebben overigens vaak wel meerdere functies, waardoor ze bijvoorbeeld ook kunnen drillen en boren. Het zal echter niet voor komen dat ze dezelfde kracht hebben als een boormachine. Een schroefmachine beschikt altijd over een motor, die meestal in het handvat zit. Doorgaans heeft een schroefmachine de vorm van een pistool. 

Grof gezegd bestaat er de keuze tussen een schroefmachine met een accu, of een schroefmachine die aangesloten moet worden op de netstroom. Dit is op de eerste plaats natuurlijk een persoonlijke keus, maar de accu zorgt er wel voor dat je ook in de kleine hoekjes kunt komen zonder dat je hoeft te letten op de kabel. Onder het volgende kopje zullen we nader ingaan op de verschillende tussen een schroefmachine met een accu en een schroefmachine die netstroom nodig heeft. 

Welke schroefmachine kopen?

We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet die je zeker in aanmerking zou moeten nemen als je een nieuwe schroefmachine gaat aanschaffen. Het gaat hierbij onder andere om de eigenschappen van de accu en het vermogen van de motor. Natuurlijk zullen we deze ook toelichten bij de top 10 die we hebben besproken.

Voltage

Allereerst adviseren we je om goed op te letten als het gaat om het voltage. Zoals we al zeiden bepaalt dit voor een groot deel het type klussen dat je uit kunt voeren met de schroefmachine. In de regel geldt dat des te hoger het voltage is, des te langere schroeven je kunt indraaien. Bij de meeste winkels en andere verkopers kunnen er schroefmachines gekocht worden met 3.6, 7.2, 10.8, 12.2 en 14.4 voltage accu’s. Uitzonderlijk kunnen er ook nog schroefmachines met een hoger voltage verkocht worden. We zullen zo dadelijk bijvoorbeeld ook een aantal machines bespreken met een voltage van 18. Dat zijn vaak dan wel de schroefmachines die ook geschikt zijn voor professionele klussen.

Accu of netstroom

Voordat we ingaan op de specificaties van de accu is het belangrijk om uitgebreider te kijken naar de voor- en nadelen van schroefmachines met een accu en schroefmachines die aangesloten moeten worden op netstroom. Het grootste voordeel van accuschroefmachines is dat je geen rekening hoeft te houden met vervelende kabels, of dat je op zoek moet gaan naar een stopcontact. Het voordeel van een apparaat dat werkt op netstroom is dat de batterij nooit leeg kan raken waardoor je ineens tijdens je klus moet stoppen. Het zal altijd een paar uur duren voordat een accu weer helemaal opgeladen is, afhankelijk van het type apparaat. Gelukkig is er een ruim assortiment van beide typen apparaten.

Accutechnologie

Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar de accutechnologie waarvan gebruik wordt gemaakt. De nieuwste accutechnologie is de lithium-lon (Li-ton) technologie en het Nikkel Cadmium (NiCd) systeem is een wat oudere technologie. Beide theorieën hebben zo hun voordelen. We kunnen ons zo voorstellen dat mensen die bekend zijn met de Nikkel Cadmium technologie, daar graag aan vasthouden. Het lithium-lon systeem heeft ook een groot aantal voordelen op het gebied van effectiviteit en kwaliteit.

Accucapaciteit

Ook is het van belang om goed te letten op de accucapaciteit van een bepaalde machine. Dit geeft aan hoe lang een accu mee kan gaan en wat de totale capaciteit is. De meeste schroefmachines beschikken over een accucapaciteit van rond de 1,5 Nm. Des te hoger dit getal des te langer de accu in principe meegaat voordat hij weer opgeladen moet worden. Zeker een belangrijke factor dus om in aanmerking te nemen. Een hogere accucapaciteit reflecteert zich wel weer in de prijs. De meeste accu’s gaan hoe dan ook wel lang genoeg mee voor eenvoudige klussen die geen uren in beslag nemen.

Variabele snelheid

Sommige schroefmachines beschikken ook over variabele snelheden. Deze kunnen of met de hand, of automatisch worden aangepast, bijvoorbeeld afhankelijk van het type materiaal waar je in aan het schroeven bent. Vooral als het apparaat automatisch de snelheid aanpast, kun je veel accuvermogen besparen, waardoor die langer meegaat. Daarnaast zorgt de variabele snelheid (vaak in combinatie met een motorrem) ervoor dat je de schroefmachine niet kapot kunt maken door te veel druk te zetten.

Extra’s en accessoires

Sommige schroefmachines worden geleverd met een aantal extra’s. Zo kunnen er bijvoorbeeld opzetstukken meegeleverd worden die ervoor zorgen dat je ook makkelijk in hoeken kunt schroeven. Ook kan het zijn dat een schroefmachine geleverd wordt met een volledige serie schroefbits. Sommige schroefmachines hebben een basis versie en daarnaast een deluxe versie die meer extra’s bevat. Extra’s kunnen ook bestaan ook extra accu’s of (een serie) schroefbits. Daarnaast kun je vaak diverse accessoires kopen bij een schroefmachine zoals opbergkoffers en extra opladers. 

Geraadpleegde bronnen