Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste AEG Drogers in 2022

Het is nu eenmaal een feit dat je de beste droogresultaten krijgt met een droger. Als je de was ophangt is het lang niet zo schoon als dat het in de droger wordt, en daarnaast wordt het ook nog een stijf en ruw waardoor de handdoeken bijvoorbeeld niet lekker voelen op het lichaam. Een goede AEG droger kan hier de redding zijn. Met een AEG droger in huis weet je zeker dat jouw kleding op de juiste manier gedroogd wordt en zijn vorm en textuur behoudt. Het is alleen zo jammer dat we altijd zo lang onderzoek doen voordat we een grote aankoop zoals deze doen, want die tijd hadden we veel beter kunnen spenderen.

Gelukkig hebben wij al het tijdrovende werk al voor jou gedaan. Wij hebben alle AEG drogers met elkaar vergeleken en kunnen nu met zekerheid zeggen welke AEG droger de beste is. Het zou natuurlijk niet eerlijk zijn om slechts één model te laten zien, dus we hebben er 5 op een rij gezet zodat jij zelf ook de vergelijking kunt maken. Hierbij hebben wij gekeken naar energielabel, verschillende droogprogramma’s, de droogprestaties, de kosten van de AEG droger, de droogcapaciteit en welke technologieën de drogers allemaal gebruiken. Een flinke waslijst dus! Wij weten zeker dat je met één van deze AEG drogers in huis geen spijt zult krijgen van jouw nieuwe aanwinst.

Lees ook:

AEG droger - Top 5

Het kan soms lastig zijn om te beslissen welke AEG droger je nu precies wilt gaan kopen. Elke AEG droger heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar er zijn er 5 die echt uitblinken. Wij hebben deze 5 op een rij gezet zodat jij de keuze wat makkelijk kunt maken en geen vergelijkingen hoeft te maken. Met deze modellen zit je altijd goed.

5. AEG T6DBG72P – 6000 serie

Deze AEG droger maakt gebruik van een omkeerbare deur waardoor je de droger altijd kunt plaatsen hoe jij wilt, of je nu links- of rechtshandig bent. Hij heeft energielabel B waardoor hij redelijk zuinig is, maar het kan altijd beter. Je hebt met dit model een droogcapaciteit van 7 kilogram waardoor hij geschikt is voor kleine gezinnen. 

Je kunt gebruik maken van 10 verschillende programma’s waaronder jeans, katoen, beddengoed, sportkleding en meer. Deze programma’s kun je stuk voor stuk uitstellen om op een later moment pas te gaan draaien. Er wordt gebruik gemaakt van een ProTex-trommel die in beide richtingen draait. Hierdoor kreukt de kleding minder en wordt het goed beschermd. Ook maakt deze AEG droger gebruik van ProSense-technologie. De droogtijd en het energiegebruik wordt hierdoor aan het wasgoed aangepast. Het apparaat zal dan nooit langer draaien dan nodig is waardoor je energie bespaart. Het handige display op de AEG droger laat zien wanneer het programma van start gaat en wat de verwachte eindtijd is.

Uiteraard heeft deze AEG droger een fabrieksgarantie van 2 jaar en komen de monteurs hem op locatie repareren als dat nodig is. Zo hoef jij niet met 40 kilo de trap op en af te lopen. Tijdens het drogen maakt hij ongeveer 65 dB geluid waardoor hij redelijk stil is voor een droger.

4. AEG T7DBN460 – 7000 serie

Met de AEG T7DBN460 uit de 7000 serie gaan we al een stuk omhoog met de energielabel, deze heeft namelijk energielabel A+++ gekregen. Hiermee is het een van de zuinigste machines op de markt. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken waar we je graag wat meer over vertellen.

Allereerst maakt deze AEG droger gebruik van SensiDry-technologie. Hierdoor wordt jouw wasgoed op een lage temperatuur gedroogd, nooit warmer dan 45 graden Celsius. Zo wordt je kleding niet onnodig blootgesteld aan hitte en zullen kwetsbare stoffen beschermd zijn. Ook wordt er gebruik gemaakt van ProSense-technologie. De AEG droger meet zelf de vochtigheid van het wasgoed en past de droogtijd en het energieverbruik hierop aan. Zo draait de droger nooit langer dan nodig en bespaar je energie. De ProTex-trommel, die in beide richtingen draait, zien we ook weer terug. Dit zorgt ervoor dat de kleding gelijkmatig droogt en minder kreukt. Als laatst zien we ook nog een ÖKOFlow-filtersysteem. Dit is een efficiënte filter die gemakkelijk schoongemaakt kan worden. 

Je kunt gebruik maken van 15 verschillende droogprogramma’s waaronder beddengoed, delicate stoffen, kreukherstellend, sportkleding, zijde en meer. Houd er wel rekening mee dat de afvoerset niet standaard wordt meegeleverd in het geval dat je hem wilt aansluiten op de afvoer. Deze zul je apart moeten bestellen. Natuurlijk geniet je van 2 jaar fabrieksgarantie en komen de monteurs de AEG droger bij jou thuis repareren.

3. AEG T7DBTRIPLE – 7000 serie

Ook de AEG T7DBTRIPLE komt weer uit de 7000 serie en heeft energielabel A+++ gekregen. Hierdoor is hij ontzettend zuinig en hoef je je geen zorgen te maken over de energierekening als je een keertje extra moet drogen. De trommel heeft een inhoud van 8 kilogram waardoor je een grote was in één keer kunt drogen. 

Hier wordt weer gebruik gemaakt van de SensiDry-technologie. Dit zorgt ervoor dat de kleding nooit warmer dan 45 graden Celsius wordt gedroogd waardoor het wasgoed niet blootgesteld wordt aan onnodige hitte. Hiermee wordt de kleding optimaal beschermd. Ook de ProSense-technologie, die ervoor zorgt dat de AEG droger niet langer draait dan nodig is, zien we weer terug. Natuurlijk zien we ook de ProTex-trommel en het ÖKOFlow-filtersysteem weer terug. Er zijn 15 droogprogramma’s waar je gebruik van kunt maken, waaronder sportkleding, kreukherstellend, beddengoed, synthetisch, strijkvrij en meer. Een standaard programma duurt normaal gesproken ongeveer 134 minuten, maar dit is ook afhankelijk van de ProSense-technologie waar we het eerder over hadden.

Deze AEG droger heeft een geregistreerd geluidsniveau van 67 dB waardoor hij redelijk stil is. Helaas is er geen energiebesparingsfunctie aanwezig. Hier kun je echter zelf een handje bij helpen door startuitstel te gebruiken om de AEG droger tijdens de daluren te laten draaien. Let er wel op dat het tussenstuk voor de condenswater afvoerslang niet meegeleverd wordt en je deze dus zelf zult moeten bestellen.

2. AEG T8DE86ES – 8000 serie

We maken weer een sprong naar de 8000 series. Deze AEG droger heeft ook weer datzelfde A+++ label gekregen waardoor hij ontzettend zuinig is. Hij heeft een inhoud van 8 kilogram waardoor er een redelijk grote was in past. Je geniet van 10 verschillende droogprogramma’s die stuk voor stuk hun werk uitstekend doen.

Er wordt gebruik gemaakt van het AbsoluteCare systeem. Dit zorgt ervoor dat iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt waardoor jouw kleding zorgvuldig en op de perfecte manier gedroogd wordt. Nooit meer een te hoge temperatuur of gekrompen kleding. Natuurlijk zien we ook de eerdergenoemde SensiDry-technologie, ProSense-technologie, ÖKOFlow-systeem en ProTex-trommel. Hierdoor weet je zeker dat jouw wasgoed alleen de beste behandeling krijgt en zo goed als nieuw weer in de kast verdwijnt. De deur van deze AEG droger is tevens ook omkeerbaar. Zo kun je de droger altijd plaatsen hoe jij hem wilt hebben, of je nu links- of rechtshandig bent. Ook kun je gebruik maken van startuitstel om de machine tijdens de daluren te laten draaien om zo geld te besparen op de energierekening.

Bij normaal gebruik ben je ongeveer 40 euro per jaar kwijt aan energieverbruik van deze AEG droger, maar er zit ook een energiebesparingsfunctie op. Natuurlijk geniet je ook van 2 jaar fabrieksgarantie en wordt de droger bij jou thuis gerepareerd als er iets mis mee is. Verder heb je ook nog 10 jaar garantie op de motor van het apparaat.

1. AEG T9DENS87 – 9000 serie

Wat ons betreft is de beste AEG droger toch zeker wel de AEG T9DENS87 uit de 9000 series. Deze droger heeft energielabel A+++ waardoor hij ontzettend zuinig is. Daarnaast produceert hij ongeveer 63 dB geluid tijdens het drogen waardoor hij relatief stil is. Het laadvermogen is 8 kilogram. Er kan dus een flinke was in deze droger. Wanneer je de deur opent gaat de trommelverlichting automatisch aan waardoor je precies kan zien wat er allemaal in de droger zit.

Deze AEG droger maakt gebruik van FibrePro 3D scan technologie, iets wat we bij de andere modellen nog niet gezien hebben. Vaak gebeurt het dat wasgoed nog vochtig is omdat het helemaal in elkaar gedraaid is. Met deze technologie is dat verleden tijd. De vochtigheid wordt zowel aan de buiten- als binnenkant van kleding gemeten. Het FibrePro systeem zorgt er tevens ook voor dat de zachte textuur van de vezels van het wasgoed beschermd blijft. Ook wordt er gebruik gemaakt van AsboluteCare zodat iedere stof op de juiste manier gedroogd wordt. We zien de SensiDry-technologie natuurlijk ook weer terug, evenals de ProSense-technologie. Uiteraard mogen de ÖKOFlow-filtersysteem en ProTex-trommel ook niet ontbreken.

Je kunt gebruik maken van 11 verschillende programma’s waaronder beddengoed, outdoor, zijde, dons en nog veel meer. Gemiddeld duurt een programma bij deze AEG droger ongeveer 152 minuten afhankelijk van hoe vochtig het wasgoed is. Natuurlijk wordt er ook gebruik gemaakt van kinderslot en klinkt er een geluidssignaal als het programma klaar is. De 2 jaar fabrieksgarantie is uiteraard ook weer aanwezig, evenals het feit dat de monteurs de machine bij jou thuis komen repareren.

Geraadpleegde bronnen