Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste AEG Drogers in 2023: Top 5 & Koopadvies

Op zoek naar de beste AEG droger? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een AEG droger die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in hun aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld. Dit zal je keuze vergemakkelijken.

Veel leesplezier!

Onze keuze

AEG T9DENS87 - 9000 serie wasdroger

AEG T9DENS87 – 9000 serie


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

AEG droger - Top 5 in 2023

5. AEG T6DBG72P – 6000 serie

Deze AEG droger maakt gebruik van een omkeerbare deur waardoor je de droger altijd kunt plaatsen hoe jij wilt, of je nu links- of rechtshandig bent. Hij heeft energielabel B waardoor hij redelijk zuinig is, maar het kan altijd beter. Je hebt met dit model een droogcapaciteit van 7 kilogram waardoor hij geschikt is voor kleine gezinnen. 

Je kunt gebruik maken van 10 verschillende programma’s waaronder jeans, katoen, beddengoed, sportkleding en meer. Deze programma’s kun je stuk voor stuk uitstellen om op een later moment pas te gaan draaien. Er wordt gebruik gemaakt van een ProTex-trommel die in beide richtingen draait. Hierdoor kreukt de kleding minder en wordt het goed beschermd. Ook maakt deze AEG droger gebruik van ProSense-technologie. De droogtijd en het energiegebruik wordt hierdoor aan het wasgoed aangepast. Het apparaat zal dan nooit langer draaien dan nodig is waardoor je energie bespaart. Het handige display op de AEG droger laat zien wanneer het programma van start gaat en wat de verwachte eindtijd is.

Uiteraard heeft deze AEG droger een fabrieksgarantie van 2 jaar en komen de monteurs hem op locatie repareren als dat nodig is. Zo hoef jij niet met 40 kilo de trap op en af te lopen. Tijdens het drogen maakt hij ongeveer 65 dB geluid waardoor hij redelijk stil is voor een droger.

AEG T6DBG72P - 6000 serie droger

AEG T6DBG72P – 6000 serie

4. AEG T9DENS87

De AEG T9DENS87 heeft een maximaal vulgewicht van 8 kilogram en is hierdoor geschikt voor een middelgroot gezin. Je kunt het condenswater laten afvoeren middels waterafvoer, maar je kunt het ook opvangen in het reservoir.

Gewoonlijk duurt een katoen-droogprogramma zo’n 152 minuten met maximale belading en 97 minuten bij een halve belading. In totaal zijn er 10 verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen waaronder delicaat, eco, beddengoed, zijde en nog meer. Er zijn indicators aanwezig voor het pluizenfilter en de condensbak. Ook is er een vochtigheidssensor die de resterende tijd berekent op basis van hoe nat jouw was is.

Er zijn verschillende functies ingebouwd voor gebruiksgemak. Denk hierbij aan een antikreukfase, automatisch uitschakelen, kinderbeveiliging, maar ook startuitstel tot 20 uur in de toekomst, trommelverlichting en een kledingbeschermende trommel.

3. AEG T7DBTRIPLE – 7000 serie

Ook de AEG T7DBTRIPLE komt weer uit de 7000 serie en heeft energielabel A+++ gekregen. Hierdoor is hij ontzettend zuinig en hoef je je geen zorgen te maken over de energierekening als je een keertje extra moet drogen. De trommel heeft een inhoud van 8 kilogram waardoor je een grote was in één keer kunt drogen. 

Hier wordt weer gebruik gemaakt van de SensiDry-technologie. Dit zorgt ervoor dat de kleding nooit warmer dan 45 graden Celsius wordt gedroogd waardoor het wasgoed niet blootgesteld wordt aan onnodige hitte. Hiermee wordt de kleding optimaal beschermd. Ook de ProSense-technologie, die ervoor zorgt dat de AEG droger niet langer draait dan nodig is, zien we weer terug. Natuurlijk zien we ook de ProTex-trommel en het ÖKOFlow-filtersysteem weer terug. Er zijn 15 droogprogramma’s waar je gebruik van kunt maken, waaronder sportkleding, kreukherstellend, beddengoed, synthetisch, strijkvrij en meer. Een standaard programma duurt normaal gesproken ongeveer 134 minuten, maar dit is ook afhankelijk van de ProSense-technologie waar we het eerder over hadden.

Deze AEG droger heeft een geregistreerd geluidsniveau van 67 dB waardoor hij redelijk stil is. Helaas is er geen energiebesparingsfunctie aanwezig. Hier kun je echter zelf een handje bij helpen door startuitstel te gebruiken om de AEG droger tijdens de daluren te laten draaien. Let er wel op dat het tussenstuk voor de condenswater afvoerslang niet meegeleverd wordt en je deze dus zelf zult moeten bestellen.

AEG T7DBTRIPLE - 7000 serie

AEG T7DBTRIPLE – 7000 serie

2. AEG T8DE86ES – 8000 serie

We maken weer een sprong naar de 8000 series. Deze AEG droger heeft ook weer datzelfde A+++ label gekregen waardoor hij ontzettend zuinig is. Hij heeft een inhoud van 8 kilogram waardoor er een redelijk grote was in past. Je geniet van 10 verschillende droogprogramma’s die stuk voor stuk hun werk uitstekend doen.

Er wordt gebruik gemaakt van het AbsoluteCare systeem. Dit zorgt ervoor dat iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt waardoor jouw kleding zorgvuldig en op de perfecte manier gedroogd wordt. Nooit meer een te hoge temperatuur of gekrompen kleding. Natuurlijk zien we ook de eerdergenoemde SensiDry-technologie, ProSense-technologie, ÖKOFlow-systeem en ProTex-trommel. Hierdoor weet je zeker dat jouw wasgoed alleen de beste behandeling krijgt en zo goed als nieuw weer in de kast verdwijnt. De deur van deze AEG droger is tevens ook omkeerbaar. Zo kun je de droger altijd plaatsen hoe jij hem wilt hebben, of je nu links- of rechtshandig bent. Ook kun je gebruik maken van startuitstel om de machine tijdens de daluren te laten draaien om zo geld te besparen op de energierekening.

Bij normaal gebruik ben je ongeveer 40 euro per jaar kwijt aan energieverbruik van deze AEG droger, maar er zit ook een energiebesparingsfunctie op. Natuurlijk geniet je ook van 2 jaar fabrieksgarantie en wordt de droger bij jou thuis gerepareerd als er iets mis mee is. Verder heb je ook nog 10 jaar garantie op de motor van het apparaat.

AEG T8DE86ES - 8000 serie droger

AEG T8DE86ES – 8000 serie

1. AEG T9DENS87 – 9000 serie

Wat ons betreft is de beste AEG droger toch zeker wel de AEG T9DENS87 uit de 9000 series. Deze droger heeft energielabel A+++ waardoor hij ontzettend zuinig is. Daarnaast produceert hij ongeveer 63 dB geluid tijdens het drogen waardoor hij relatief stil is. Het laadvermogen is 8 kilogram. Er kan dus een flinke was in deze droger. Wanneer je de deur opent gaat de trommelverlichting automatisch aan waardoor je precies kan zien wat er allemaal in de droger zit.

Deze AEG droger maakt gebruik van FibrePro 3D scan technologie, iets wat we bij de andere modellen nog niet gezien hebben. Vaak gebeurt het dat wasgoed nog vochtig is omdat het helemaal in elkaar gedraaid is. Met deze technologie is dat verleden tijd. De vochtigheid wordt zowel aan de buiten- als binnenkant van kleding gemeten. Het FibrePro systeem zorgt er tevens ook voor dat de zachte textuur van de vezels van het wasgoed beschermd blijft. Ook wordt er gebruik gemaakt van AsboluteCare zodat iedere stof op de juiste manier gedroogd wordt. We zien de SensiDry-technologie natuurlijk ook weer terug, evenals de ProSense-technologie. Uiteraard mogen de ÖKOFlow-filtersysteem en ProTex-trommel ook niet ontbreken.

Je kunt gebruik maken van 11 verschillende programma’s waaronder beddengoed, outdoor, zijde, dons en nog veel meer. Gemiddeld duurt een programma bij deze AEG droger ongeveer 152 minuten afhankelijk van hoe vochtig het wasgoed is. Natuurlijk wordt er ook gebruik gemaakt van kinderslot en klinkt er een geluidssignaal als het programma klaar is. De 2 jaar fabrieksgarantie is uiteraard ook weer aanwezig, evenals het feit dat de monteurs de machine bij jou thuis komen repareren.

AEG T9DENS87 - 9000 serie wasdroger

AEG T9DENS87 – 9000 serie

Wat is de beste AEG droger? 

De beste AEG droger is de  AEG T9DENS87 – 9000 serie. Deze droger heeft een energielabel A, is relatief stil, er past heel veel in en deze droogt je wasgoed heel goed. In vergelijking met andere AEG wasdrogers hebben wij deze daarom als beste beoordeeld. Wil je er nog meer over lezen? Kijk dan naar onze uitgebreide review over dit product op deze pagina.

Hoe lang gaat een AEG droger mee?

Met een AEG droger kan je bij normaal gebruik ongeveer 24 jaar doen. Dat is dus heel erg lang. De levensduur hangt samen met het aantal droogbeurten. Met een AEG droger kan je ongeveer 3750 keer je wasgoed drogen. Je kan hier dus wel even mee vooruit.

Wat zijn de nadelen van een AEG warmtepompdroger?

Een AEG warmtepompdroger is een heel milieuvriendelijk, maar er zijn ook twee grote nadelen:
  • Een AEG warmtepomp droger is duurder dan een AEG condensdroger.
  • De droogprogramma’s duren vaak een stuk langer dan die van een condensdroger.
Bedenk voor de aanschaf van een AEG droger dus goed wat belangrijk voor jou is in het gebruik en maak op basis daarvan je keuze voor een AEG warmtepomp- of een condensdroger.

Hoe werkt een AEG droger?

Je hebt twee verschillende soorten drogers: een condensdroger en een warmtepompdroger. Deze werken beide op een andere manier:

  • Een warmtepompdroger droogt op een lagere temperatuur. De warme lucht wordt door de droger hergebruikt en dit is milieuvriendelijker. Wasgoed wordt minder hoog verwarmd waardoor het aan minder hitte blootgesteld wordt en het daardoor langer mooi blijft. Wasprogramma’s duren wel relatief lang en de prijs van een warmtepompdroger is hoger. 
  •  Een condensdroger werkt anders. Een condensdroger heeft een verwarmingselement dat bij iedere droogbeurt heet wordt. Daardoor droogt je was sneller dan bij een warmtepompdroger, maar deze droger gebruikt daarom ook een stuk meer energie. Het vocht uit je wasgoed wordt in een codensbak opgevangen of kan worden afgevoerd. Als je condensdroger een condensbak heeft dan moet je deze om de zoveel tijd legen. 

Hoe wij AEG wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende AEG wasdrogers onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste AEG wasdrogers vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen