Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste AEG Drogers in 2023: Top 5 & Koopadvies

In dit artikel

Op zoek naar een goede AEG wasdroger?  In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste AEG droger te vinden voor jou en je gebruikssituatie. 

Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij daarnaast een top 5 samengesteld met AEG wasdrogers die het beste uit ons onderzoek kwamen. Bij ons onderzoek hebben wij gekeken naar verschillende specificaties waaronder droogcapaciteit, aantal beschikbare programma’s, extra functies, de technologie achter de wasdroger, maar natuurlijk ook naar de prijs.

Weet je nog niet zeker of je voor een AEG droger of een droger van een ander merk wil kiezen? Lees dan ook ons algemene artikel over wasdrogers.

Veel leesplezier!

Hoe je de beste AEG droger kiest

Een AEG wasdroger is geen goedkope aanschaf, en het is dan ook belangrijk dat je de juiste AEG wasdroger kiest die bij jouw behoeften past. Wij raden daarom altijd aan om goed onderzoek te doen naar verschillende wasdrogers en na te denken over wat jij in je wasdroger zoekt. Neem in je onderzoek in ieder geval deze elementen mee:

  • Type wasdroger: warmtepomp of condens
  • Maximaal vulgewicht
  • Afvoer
  • Geluidsniveau
  • Energielabel
  • Gebruiksgemak

Type wasdroger: warmtepomp of condens

Er zijn twee manieren waarop een droger de vochtige lucht kan afvoeren. Deze kan met een slang naar buiten worden afgevoerd (luchtafvoerdroger), of worden opgevangen in een bak in de droger (condensdroger). Een droger die de lucht via een slang afvoert is sneller klaar dan een condensdroger, maar is minder energiezuinig. Met een condensdroger heb je maar een derde nodig van de energie die een luchtafvoerdroger gebruikt. De reden hiervoor is dat bij een condensdroger de warme lucht in de droger zelf blijft in plaats van naar buiten geblazen, waardoor minder energie nodig is om te verwarmen. 

Een nieuwer type wasdroger is een variant op de condensdroger en heet de warmtepompdroger. Dit type droger haalt door middel van compressie van een koelmiddel warmte uit de omgevingslucht. Dit type wasmachine is nog zuiniger dan de condensdroger.

AEG drogers zijn van goede kwaliteit en voorzichtig voor je wasgoed.

Maximaal vulgewicht 

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er in de AEG wasdroger past. Normaal gesproken is een wasdroger met een trommelinhoud van 7 kg geschikt voor 1 of 2 personen. Voor een groter huishouden is 8 kg vulgewicht meer geschikt.

Er zijn ook AEG wasdrogers die een inhoud hebben van 9 kg of meer. Deze zijn geschikt voor grotere gezinnen of wanneer je bijvoorbeeld op kamers woont en een wasmachine deelt. 

De afvoer

Om het water uit de droger af te voeren heb je de keuze uit een reservoir of de afvoer. Als je gebruik maakt van het reservoir, dan kun je deze na afloop van het programma heel simpel uit de wasdroger halen en in de douche of een gootsteen legen.

Bij het gebruik van de afvoer moet de AEG droger met een afvoerset aan de afvoer worden aangesloten. Dit is handig, omdat het water op deze manier automatisch afgevoerd wordt en je nooit kan vergeten de condensbak te legen. 

Het geluidsniveau

AEG wasdrogers kunnen tijdens het centrifugeren best lawaaierig zijn. Afhankelijk van waar je de droger plaatst kan dit vervelend zijn. Let daarom altijd even op het geluidsniveau in dB van de droger. 

Energielabel

Op het energielabel van de AEG wasdroger kan je veel informatie aflezen. Het energielabel is net als voor wasmachines per 1 maart 2021 aangepast. De zuinigste droger heeft energielabel A en de minst zuinige energielabel G. 

Het gebruiksgemak 

Een AEG wasdroger moet intuïtief in gebruik zijn. Daarom is het belangrijk dat de wasdroger goed en duidelijk laat zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze kunt instellen. Bekijk daarom voor de aanschaf even de verschillende opties (zoals besturen via de app) en knoppen om te bepalen of je een droger handig vindt in gebruik of niet. 

AEG heeft niet alleen goede wasmachines, maar ook drogers van goede kwaliteit.

Onze keuze

AEG T9DENS87 - 9000 serie wasdroger

AEG T9DENS87 – 9000 serie


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

AEG droger - Top 5 in 2023

5. AEG T6DBG72P – 6000 serie

Waarom we fan zijn:
Handige droger die de kleding beschermd.

De deur van de AEG T6DBG72P kan je zowel links of rechts openend laten plaatsen. De droger heeft energielabel B. De droogcapaciteit is 7 kilogram waardoor hij geschikt is voor kleinere huishoudens. De droger maakt gebruik van een ProTex-trommel die in beide richtingen draait. Hierdoor kreukt de kleding minder en wordt je wasgoed goed beschermd.

Ook maakt deze AEG droger gebruik van ProSense-technologie. De droogtijd en het energiegebruik wordt hierdoor aan het wasgoed aangepast. Het apparaat zal dan nooit langer draaien dan nodig is waardoor je energie bespaart. Het handige display op de AEG droger laat zien wanneer het programma van start gaat en wat de verwachte eindtijd is. De AEG droger heeft een fabrieksgarantie van 2 jaar. Tijdens het drogen wordt ongeveer 65 dB geluid geproduceerd waardoor hij redelijk stil is voor een droger.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: condensdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 65 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 7 kg
Diepte: 60 cm

Video

AEG T6DBG72P - 6000 serie droger

Bekijk verschillende aanbieders

4. AEG T9DENS87

Waarom we fan zijn:
Slimme wasmachine en zeer zuinig.

De AEG T9DENS87 heeft een maximaal vulgewicht van 8 kilogram en is hierdoor geschikt voor een middelgroot huishouden. Je kunt het condenswater laten afvoeren via de waterafvoer, maar je kunt het ook opvangen in het reservoir.

Gewoonlijk duurt een katoen-droogprogramma zo’n 152 minuten met maximale belading en 97 minuten bij een halve belading. Er zitten indicators op de droger voor het pluizenfilter en de condensbak. Ook is er een vochtigheidssensor die de resterende tijd berekent op basis van hoe nat jouw was is. Er zijn verschillende functies ingebouwd voor gebruiksgemak. Denk hierbij aan een antikreukfase, automatisch uitschakelen, kinderbeveiliging, maar ook startuitstel tot 20 uur in de toekomst en trommelverlichting. Deze droger heeft een kledingbeschermende trommel.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 63 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 63,8 cm

Video

AEG T9DENS87

Bekijk verschillende aanbieders

3. AEG T7DBTRIPLE – 7000 serie

Waarom we fan zijn:
Deze wasdroger is zuinig en duurzaam. Daarnaast ook erg zacht voor je wasgoed.

De AEG T7DBTRIPLE droger is een 7000 serie en heeft energielabel A. De trommel heeft een inhoud van 8 kilogram waardoor je een grote was in één keer kunt drogen. De droger is uitgerust met SensiDry-technologie. Dit zorgt ervoor dat de kleding nooit warmer dan 45 graden Celsius wordt gedroogd waardoor het wasgoed niet blootgesteld wordt aan onnodige hitte. Hiermee wordt de kleding optimaal beschermd.

Ook gebruikt deze droger de ProSense-technologie, waardoor niet langer wordt gedroogd dan nodig is. Deze AEG droger heeft een geluidsniveau van 67 dB. De trommel van deze droger is speciaal ontwikkeld zodat kleding niet beschadigd en de vezels zacht blijven. De droger is makkelijk op de waterafvoer aan te sluiten. Let wel op dat je de slang nog zelf moet bijbestellen. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 67 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 63,8 cm

Video

AEG T7DBTRIPLE - 7000 serie

Bekijk verschillende aanbieders

2. AEG T8DE86ES – 8000 serie

Waarom we fan zijn:
Zuinig, duurzaam en goed voor je kleding. 

Deze AEG droger is uit de 8000 en heeft energielabel A. Hij heeft een inhoud van 8 kg. Er wordt gebruik gemaakt van het AbsoluteCare systeem. Dit zorgt ervoor dat iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt waardoor jouw kleding zorgvuldig en op de juiste manier gedroogd wordt. 

Ook wordt gebruik gemaakt van de SensiDry-technologie, ProSense-technologie, ÖKOFlow-systeem en een ProTex-trommel. Hierdoor wordt jouw wasgoederg goed beschermd en blijft het mooi. De deur van deze AEG droger is ook omkeerbaar, net als de nummer 5. Zo kun je de droger altijd plaatsen hoe jij hem wilt hebben. Bij normaal gebruik ben je ongeveer 40 euro per jaar kwijt aan energieverbruik, maar er zit ook een energiebesparingsfunctie op.

Download hier de gebruiksaanwijzing

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 65 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 66,3 cm

Video

AEG T8DE86ES - 8000 serie droger

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: AEG T9DENS87 – 9000 serie

Waarom we fan zijn:
Een slimme en zuinige droger waar je wasgoed heel mooi en zacht mee blijft.

Wij vinden de AEG T9DENS87 uit de 9000 series met energielabel A de beste AEG droger van 2023. Met een geluidsniveau van 63 dB is dit samen met de nummer 4 de stilste droger uit de top 5. Wanneer je de deur opent gaat de trommelverlichting automatisch aan. Deze AEG droger maakt gebruik van FibrePro 3D scan technologie, wat de vochtigheidsgraad van het wasgoed meet. Vaak gebeurt het dat wasgoed nog vochtig is omdat het in elkaar gedraaid is.

Deze technologie kan de vochtigheid zowel aan de buiten- als binnenkant van het wasgoed meten. Ook blijft met deze technologie de zachte textuur van de vezels van het wasgoed beschermd. Vanwege AsboluteCare wordt iedere stof op de juiste manier gedroogd wordt. Gemiddeld duurt een programma bij deze AEG droger ongeveer 152 minuten afhankelijk van hoe vochtig het wasgoed is. Op deze droger zit een kinderslot en er klinkt een geluidssignaal als het programma klaar is. 

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 63 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 63,8 cm

Video

AEG T9DENS87 - 9000 serie wasdroger

Bekijk verschillende aanbieders

Lees hier onze artikelen over de beste drogers per merk

Bekijk ook onze andere artikelen over AEG huishoudelijke apparaten

Dit vinden Coolblue en Bol de beste AEG drogers

Nog meer informatie over AEG drogers

Wat is de beste AEG droger? 

De beste AEG droger is de  AEG T9DENS87 – 9000 serie. Deze droger heeft een energielabel A, is relatief stil, er past heel veel in en deze droogt je wasgoed heel goed. In vergelijking met andere AEG wasdrogers hebben wij deze daarom als beste beoordeeld. Wil je er nog meer over lezen? Kijk dan naar onze uitgebreide review over dit product op deze pagina.

Hoe lang gaat een AEG droger mee?

Met een AEG droger kan je bij normaal gebruik ongeveer 24 jaar doen. Dat is dus heel erg lang. De levensduur hangt samen met het aantal droogbeurten. Met een AEG droger kan je ongeveer 3750 keer je wasgoed drogen. Je kan hier dus wel even mee vooruit.

Wat zijn de nadelen van een AEG warmtepompdroger?

Een AEG warmtepompdroger is een heel milieuvriendelijk, maar er zijn ook twee grote nadelen:
  • Een AEG warmtepomp droger is duurder dan een AEG condensdroger.
  • De droogprogramma’s duren vaak een stuk langer dan die van een condensdroger.
Bedenk voor de aanschaf van een AEG droger dus goed wat belangrijk voor jou is in het gebruik en maak op basis daarvan je keuze voor een AEG warmtepomp- of een condensdroger.

Hoe werkt een AEG droger?

Je hebt twee verschillende soorten drogers: een condensdroger en een warmtepompdroger. Deze werken beide op een andere manier:

  • Een warmtepompdroger droogt op een lagere temperatuur. De warme lucht wordt door de droger hergebruikt en dit is milieuvriendelijker. Wasgoed wordt minder hoog verwarmd waardoor het aan minder hitte blootgesteld wordt en het daardoor langer mooi blijft. Wasprogramma’s duren wel relatief lang en de prijs van een warmtepompdroger is hoger. 
  •  Een condensdroger werkt anders. Een condensdroger heeft een verwarmingselement dat bij iedere droogbeurt heet wordt. Daardoor droogt je was sneller dan bij een warmtepompdroger, maar deze droger gebruikt daarom ook een stuk meer energie. Het vocht uit je wasgoed wordt in een codensbak opgevangen of kan worden afgevoerd. Als je condensdroger een condensbak heeft dan moet je deze om de zoveel tijd legen. 

Hoe wij AEG wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende AEG wasdrogers onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste AEG wasdrogers vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek