Foto van Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

De Beste Tacker? Koopadvies en Top 5 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste tacker? Wij hebben alle informatie die je nodig hebt om de beste tacker voor jou en je project te vinden. Ook hebben we onze favoriete tacker top 5 in dit artikel gezet en geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Veel leesplezier!

Verschillende soorten tackers

Er zijn verschillende zaken van belang bij het kiezen van een nieuwe tacker. Om te beginnen is het van belang dat je bedenkt voor welke soort klussen je de tacker wilt gebruiken, en welk type tacker daar het beste bij past. 

Er drie verschillende soorten tackers verkrijgbaar:

  • Tackers op accu
  • Pneumatische tackers
  • Mechanische tackers

Pneumatische tackers maken gebruik van samengeperste lucht, en worden daarom ook wel tackers met een persluchtsysteem genoemd. Een nadeel van werken met een pneumatische tacker, is dat je een compressor nodig hebt.

De mechanische tacker lijkt op een gewone nietmachine en werken met een veer. Een mechanische tacker is wel een stuk sterker dan een nietmachine. De mechanische tacker wordt ook wel een handtacker genoemd.

Informatie en koopadvies over de tacker

Doe onderzoek voordat je een tacker koopt

Er kunnen soms best grote verschillen tussen tackers zitten en daarom doe je er goed aan om vooraf onderzoek te doen naar de eigenschappen van de verschillende tackers. Let daarbij op:

  • Instelbare slagdiepte
  • De capaciteit van het reservoir
  • Gebruiksgemak en functies
  • Accessoires
  • De veiligheid van de tacker

Instelbare slagdiepte

Let er als je een tacker gaat kopen op hoe makkelijk het is om de slagdiepte in te stellen. Bij de meeste moderne tackers gaat dit heel makkelijk. Er zijn ook tackers met maar één slagdiepte, waardoor het goed is om vooraf te controleren of dit wel past bij jouw klus. 

Capaciteit van het reservoir 

Er zijn tackers met een klein reservoir en tackers met hele grote reservoirs. Denk vooraf even na of jij het belangrijk vindt dat jouw tacker een groot reservoir heeft. Met name voor klussen waar je veel achter elkaar aan het tacken bent is het niet handig om steeds tussentijd te moeten bijvullen.

Gebruiksgemak en functies

Voor een tacker is het gebruiksgemak ook erg van belang. Let daarbij op de handgreep: is deze goed gevormd en ergonomisch? Let er ook op of de trekker soepel gaat. Als deze moeilijk of stug is kan je echt last van je handen krijgen bij een grote klus. Ook van belang is de balans in het apparaat, dus de gewichtsverdeling. Meestal zit dat wel goed, maar bij de goedkopere modellen wel iets om op te letten.

Sommige tackers hebben extra functies, zoals de combi-functie. Hiermee kan je zowel spijkers als nietjes tacken. 

Accessoires

De meeste tackers worden geleverd in een handige hoes. Sommige komen ook met bijbehorende veiligheidsbril en/of een set nietjes en spijkers.

Veiligheid

Er zijn tackers op de markt die zijn uitgerust met bepaalde veiligheidsfuncties. Zo zijn er tackers die alleen maar nieten als ze voelen dat er een oppervlakte onder de nietvoet zit. Daarmee wordt voorkomen dat spijkers ongereguleerd afgeschoten worden. 

Hoe je de tacker gebruikt en ander advies

Onze keuzes in een overzicht

BESTE KOOP

Makita DPT353ZJ​
Makita DPT353ZJ

PROFESSIONEEL

Makita DBN600ZJ
Makita Tacker Dbn600zj

BUDGET

STANLEY TRE650
STANLEY TRE650


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste tacker 2023 - Top 5

5. Stanley APC 2-in-1 tacker

Waarom we fan zijn:
Veelzijdig apparaat, handig in gebruik en in te stellen naar wens.

De Stanley APC 2-in-1 tacker is een handig combi-apparaat. Je kunt hiermee zowel spijkers als nieten bevestigen. Deze tacker is met name geschikt voor de thuis doe-het-zelver. Dit type is een zogeheten persluchttacker. Het apparaat beschikt over een rubberen handgreep die ervoor zorgt dat je hem comfortabel en stevig vast kunt houden. Erg handig is de regelbare diepte-inslag en de luchtuitlaat die 360 graden verstelbaar is.

Het apparaat wordt geleverd in een koffer en is relatief licht waardoor je het makkelijk kunt vervoeren. Ook aan de veiligheid en de duurzaamheid van het apparaat is gedacht. Het beschikt over een kunststof beschermneus dat het apparaat ook beschermt tegen krassen. Dit apparaat is geschikt voor nieten type 90 met een lengte van 15 mm tot en met 35 mm. Wij raden dit apparaat met name aan vanwege de veelzijdigheid ervan.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Capaciteit nieten: 15 -35 mm 
Capaciteit nagels : 15-50 mm 
Diepte instelling: ja
Inhoud magazijn: 110 stuks

Video

STANLEY APC 2-in-1 Tacker

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DBN600RTJ

Waarom we fan zijn:
Tacker op accu van goede kwaliteit, op veel manieren te gebruiken.

Op de 4e plaats de Makita DBN600RTJ. Met een magazijn voor 110 brads kun je met een volle acculading van een 5,0 Ah accu maximaal 1000 brads schieten. Hout-op-hout verbindingen zijn niet de enige verbindingen die deze tacker kan maken. De Makita DBN600RTJ is ook geschikt voor het monteren van architraven, lijsten en glaslatten.

Je kunt brads gebruiken van 25 tot 64 mm. Je kan daarnaast makkelijk instellen of je enkelvoudig of continu wil schieten. De diepte stel je zelf in met een draaiwiel. Een heel prettig detail: droog schieten is vrijwel niet mogelijk, omdat het apparaat automatisch stopt bij de laatste 6-9 brads. Dit voorkomt schade aan jouw werkstuk. Voor beter zicht zit er ook LED-verlichting op de tacker. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Capaciteit nieten: 25-63 mm 
Capaciteit nagels : 25-63 mm 
Diepte instelling: ja
Inhoud magazijn: 110 stuks

Video

Makita DBN600RTJ

Bekijk verschillende aanbieders

3. Einhell Elektrische Nietmachine TC-EN 20 E

Waarom we fan zijn:
Niet duur en een zeer handige tacker voor thuis.

De Einhell Elektrische Nietmachine TC-EN 20 E is heel handig voor gebruik in huis. Daarnaast is deze tacker zacht geprijsd. De tacker gebruikt nieten van 6 tot 14 mm. Je kan de Einhell heel divers gebruiken, o.a. om latjes aan de muur vast te zetten, meubels te bekleden en schuttingen vast te maken.

Dit is een duurzaam apparaat dat erg handig in gebruik is. Ook de kwaliteit van deze tacker is erg hoog. Op de machine zit een indicator die aangeeft hoeveel nieter/spijkers er nog in het magazijn zitten. De tacker werkt op netstroom met een voltage van 220-240. Per minuut maakt hij ongeveer 20 schoten. Wij vonden deze tacker makkelijk in gebruik en goed in de hand liggen dankzij dee softgrip handgreep. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Capaciteit nieten: 6-14 mm 
Capaciteit nagels : 14 mm 
Diepte instelling: nee

Video

Einhell Elektrische Nietmachine TC-EN 20 E

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch PTK 14 EDT Elektrische tacker

Waarom we fan zijn:
Goede prijs-kwaliteit verhouding. Handige tacker met extra veel meegeleverde nieten.

De Bosch PTK 14 EDT Elektrische tacker werkt voornamelijk met nietjes en nagels. Deze tacker heeft wat meer power en mogelijkheden dan de nummer 3. Met dit apparaat kan je nietjes bevestigen in onder andere hardhout en spaanplaat. De tacker heeft een handgreep met softgrip waardoor je hem comfortabel voor langere tijd kunt vasthouden. 

Het nietmagazijn is erg simpel om bij te vullen. Ook handig: hij geeft het automatisch aan als je bijna door je nietjes heen bent. Hij is makkelijk te bedienen dankzij het Push + Release systeem. Hiermee kan je zonder kracht nietjes zetten. De slagkrachtinstelling werkt automatisch. Hierdoor worden de nietjes gegarandeerd netjes gezet. Fijn is ook dat deze tacker geleverd wordt met 1000 nietjes, zodat je direct even vooruit kunt. Zeker gezien de lage aanschafprijs is deze tacker wat ons betreft echt een aanrader.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Capaciteit nieten: 10 mm 
Capaciteit nagels : type 53
Diepte instelling: nee

Video

Bosch PTK 14 EDT Elektrische tacker

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DPT353ZJ

Waarom we fan zijn:
Top kwaliteit, een klasse apart. Met deze tacker kan je praktisch onzichtbaar bevestigen.

Onze nummer 1, de Makita DPT353ZJ, is een tacker van een ander kaliber. Dit is een accutacker, die je overal mee naar toe kunt nemen. Deze pin tacker heeft een pin diameter van 0,6 mm en er kunnen pins worden afgeschoten met een lengte van tussen de 18 en de 35 mm. De pin van het apparaat is erg smal waardoor hij erg geschikt is voor het afwerken van een woning. Je kunt er moeiteloos plinten en sierlijsten mee vastzetten. Daarnaast past de pin ook in een groef. Ook kan het gebruikt worden bij glaslatten.

Je kan vrijwel onzichtbaar bevestigen met behulp van deze Makita en dit is dan ook de hoofdreden waarom deze tacker voor ons op 1 staat. Ook aan de veiligheid is gedacht. De Makita DPT353ZJ heeft een ingebouwde LED-lamp en beschikt over een speciaal mechanisme waarmee onbedoeld schieten kan worden voorkomen. Daarnaast kun je de diepte bij dit apparaat moeiteloos instellen. Recent is het schietmechanisme van de tacker verbeterd, waardoor de tegenslag in dit apparaat bijzonder laag is. Deze Makita is van de hoogste kwaliteit en wij vinden hem de investering dan ook meer dan waard.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Capaciteit nieten: 15-35 mm 
Capaciteit nagels :  15-30 mm
Diepte instelling: ja
Inhoud magazijn: 120 stuks

Video

Makita DPT353ZJ

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Tacker: STANLEY TRE650

Waarom we fan zijn:
Ondanks lage prijs goede beveiliging en gebruikscomfort.

De beste goedkope keuze vinden wij de Stanley TRE650, die geschikt is voor het bevestigen van nagels. Deze tacker is een elektrisch nagelpistool dat werkt op netstroom. Het grote voordeel daarvan is dat je doorlopend kunt werken. Tegelijkertijd maakt dat de Stanley daardoor een stuk minder flexibel is. 

De tacker beschikt over een anti-blokkeermechanisme en een venster waardoor je kunt zien wat je nog aan voorraad hebt. Hij is voorzien van een veiligheidsknop waarmee hij direct tot stilstand komt. Voor een lage prijs dus een veilig en goed te bedienen apparaat.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Capaciteit nieten: 15-30 mm 
Capaciteit nagels :  15-30 mm
Diepte instelling: nee

Video

STANLEY TRE650

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Tacker: Makita DBN600ZJ 18V

Waarom we fan zijn:
Krachtig, veelzijdig, mooie afwerking. Eén van de beste binnen het segment.

Deze Makita DBN600ZJ 18V Tacker is net als de nummer 1 een tacker uit het hoogste segment. Het is een bijzonder krachtige tacker die brads aan kan van 25 tot 64 mm. Hij is uitgerust met een speciaal systeem waardoor je continu kunt blijven schieten.

Dit apparaat is goed beveiligd. Zo zijn er veiligheidsmaatregelen getroffen die de accu beschermen tegen oververhitting en diepontlading. Ook stopt het apparaat automatisch als er nog 6-9 brads of spijkers in het reservoir aanwezig zijn, zodat je niet kan droog schieten. Wij waren onder de indruk van de kracht en de afwerking van deze Makita. Daarom wat ons betreft een enorme aanrader voor de professional!

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Capaciteit nieten: 25-64 mm 
Capaciteit nagels :  25-64 mm
Diepte instelling: ja
Inhoud magazijn: 110 stuks

Video

Makita Tacker Dbn600zj

Bekijk verschillende aanbieders

Dit vinden Coolblue en Bol de beste tacker

Nog meer over de tacker

Lees hieronder onze antwoorden op de vragen die klussers het meest hebben gesteld over de tacker.

Wat is de beste tacker?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste tacker van 2023 de Makita DPT353ZJ. Deze tacker kan op een bijna onzichtbare wijze plinten en sierlijsten vastzetten. De beste professionele tacker is ook van Makita, de Makita DBN600ZJ 18V tacker. 

Wat is de beste accu tacker?

Zowel de tacker die wij als beste tacker van 2023 hebben beoordeeld, de Makita DPT353ZJ, als de beste professionele tacker, de Makita DBN600ZJ 18V werken op accu. Het voordeel van een tacker die met een accu werkt is dat je niet vast zit aan snoeren en daardoor beperkt wordt in je bewegingsvrijheid.  

Hoe werkt een tacker?

Een tacker is de Engelse naam voor een pistool waarmee je spijkers, nietjes of nagels snel kunt afschieten. Voor zowel de professionele klusser als de doe-het-zelver is een dergelijk apparaat eigenlijk onmisbaar, want je moet er toch niet aan denken dat je elke spijker er nog afzonderlijk met een hamer in moet tikken. Je wint met een tacker dan ook vooral aan tijd. De apparaten nemen doorgaans ook niet veel ruimte in beslag. Verderop vertellen je wat meer over de verschillende soorten tackers die er bestaan. Met een tacker is het zelfs mogelijk om je eigen meubels te maken. Soms kan het naast het gebruik van de tacker aan te raden zijn om het een en ander ook goed vast te lijmen.

Waarop letten bij het kopen van een tacker?

Als je van plan bent om een tacker te kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Let bijvoorbeeld op de instelbare slagdiepte, de capaciteit van het reservoir, het gebruiksgemak en de functies op het apparaat, de accessoires die worden meegeleverd en de veiligheid. 

Hoe wij tackers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende tackers onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste tacker vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek