Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Dit zijn de 5 beste Tackers van 2022

Inhoudsopgave

Bij het klussen is een goede tacker eigenlijk onmisbaar, want een tacker kan jou een hoop werk ontnemen als het gaat om spijkeren en nieten. Wij hebben voor jou een top 5 samengesteld van de best beschikbare tackers in 2022. Dat scheelt jou een hoop zoekwerk waardoor je langer kunt klussen, en alle door ons besproken tackers zijn beschikbaar bij de bekende online webshops zoals Bol.com. We hebben hierbij onder ander gekeken naar de prijs van het aangeboden product, de mogelijkheid en daarmee de algemene prijs-kwaliteit verhouding. Het uitzoeken van een tacker begint met de klus die je ermee wilt gaan uitvoeren, je zult dan verschillende soorten nietmachines gebruiken. Naast dat we je onze eigen top 5 aan tackers in 2022 vertellen zullen we ook wijzen op de verschillende elementen waarvan het van belang is om daar aandacht aan te geven als je onderzoek aan het doen bent naar de aanschaf van een nieuwe tacker. Ook vertellen we naast onze top 5 ook wat onze favoriete goedkope tacker is en welke wij aanraden voor professioneel gebruik.

Check de Beste Gereedschap Deals:

Onze Best Beoordeelde Tackers

BESTE KOOP

Makita DPT353ZJ
Makita DPT353ZJ

PROFESSIONEEL

Makita DBN600ZJ
Makita Tacker Dbn600zj

BUDGET

Bosch PTK 14 EDT

Beste tacker - Top 5

Onderaan dit artikel zetten wij de stappen uiteen die je kan nalopen om een goede tacker te kopen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat het enorme aanbod aan tackers het moeilijk maakt een keuze te maken. Om het je wat makkelijker te maken, laten we in onze top 5 voor het jaar 2022 zien welke tackers als beste uit de bus komen.

5. De Stanley APC 2-in-1 tracker

Deze tacker blinkt uit omdat het een handig combi-apparaat is. Je kunt hiermee namelijk zowel spijkers als nieten bevestigen. Het apparaat heb je al voor net boven de 100 euro in huis. Deze tacker is met name geschikt voor de thuis doe-het-zelver of voor lichte professionele werkzaamheden. Het gaat hierbij om een zogeheten persluchttacker. Het apparaat heeft een behuizing die gemaakt is van aluminium. Het apparaat beschikt over een rubberen handgreep die ervoor zorgt dat je het apparaat comfortabel en stevig vast kunt houden. 

Daarnaast beschikt het over een regelbare diepte-inslag en een luchtuitlaat die 360 graden verstelbaar is. Het apparaat wordt geleverd in een handige koffer en het apparaat is relatief licht waardoor je het veilig en gemakkelijk kunt vervoeren. Wij raden dit apparaat met name aan vanwege de veelzijdigheid ervan. Ook aan de veiligheid en de duurzaamheid van het apparaat is gedacht, want het beschikt over een kunststof beschermneus dat het apparaat ook beschermt tegen krassen. Dit apparaat is geschikt voor nieten type 90 met een lengte van 15 millimeter tot en met 35 millimeter. 

Daarnaast kun je er ook minibrads mee afschieten van type 90 met een lengte van 15 millimeter tot en met 50 millimeter. Het merk Stanley bestaat al sinds 1843 en is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Inmiddels is het uitgegroeid tot 1 van de bekendste merken als het gaat om gereedschap, Het merk staat sinds 2010 bekend als Stanley Black & Decker en wordt verkocht in bijna 200 landen. Je haalt hiermee dus een apparaat binnen van een rotsvast merk. Het zal dan ook geen verassing zijn dat een apparaat van dit merk in onze top 5 terecht is gekomen. 

STANLEY APC 2-in-1 Tacker

4. Makita AF505N

Deze tacker van Makita is bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van klussen die nodig zijn om het huis netjes af te werken. Daarbij kun je denken aan het vastzetten van bijvoorbeeld lambrisering of plinten. Een aantal andere handige kenmerken van het apparaat zijn dat je de diepte kunt instellen met behulp van een draaiwiel en dat het apparaat beschikt over een speciaal smal neusstuk waardoor je er ook eenvoudiger mee kunt werken in kleine ruimtes en op smalle plekken. Ook het openen van het neusstuk, mocht dat nodig zijn door bijvoorbeeld het vastlopen van het apparaat, kan eenvoudig gebeuren zonder het gebruik van extra gereedschap. 

Het gaat hierbij om een luchttacker. Ook dit apparaat kun je al voor ruim 100 euro bestellen. Verder is het van belang om te weten dat dit een apparaat is voor spijkers, je kunt hiermee niet nieten.  Ook fijn is dat het apparaat beschikt over een handig doorkijk-venster waarmee je de voorraad aan spijkers kunt controleren. Zo voorkom je dat je blijft schieten zonder voorraad. Dit apparaat is geschikt voor spijkers met een lengte van 15-50 mm. Je kunt maximaal 100 spijkers in 1 keer laden.  Het apparaat heeft een gewicht van 1400 gram waardoor het handig is om ergens mee naar toe te nemen. 

Makita is een Nederlands merk van goede kwaliteit. Het merk biedt een ruim assortiment aan verschillende gereedschappen voor zowel professionele als particuliere gebruikers. Makita heeft zelf dermate veel vertrouwen in haar producten dat het een uitgebreide garantie aanbiedt van tot wel 3 jaar. Je krijgt bij levering een aantal extra’s. Daarbij kun je denken aan een beschermingsbril en olie om het apparaat mee te onderhouden. 

Makita AF505N

3. Bosch PTK 3,6 LI Office set

Dit apparaat is bijzonder handig voor gebruik op kantoor. Het is relatief zacht geprijsd, maar daarmee minder geschikt voor gebruik bij het klussen. In de basis heeft dit product die functies. Zo kun je uiteraard mee nieten, maar je kunt er ook papieren mee aan elkaar hechten en het apparaat is ook krachtig genoeg om gebruikt te worden bij brochures.  De tacker is geschikt voor nieten van 6 tot 14 mm. Het is een praktisch apparaat waarvoor vast nog wel een plekje is op jouw bureau en het is strak ontworpen. Een groot voordeel is ook dat je met product 2 nietjes tegelijk kunt zetten waarmee je onnodig scheuren kunt voorkomen. 

Je kunt met het apparaat maximaal 60 vellen aan elkaar nieten. Het apparaat beschikt over een Lithium-Ion-accu met 3,6 volt. Er zijn diverse accessoires voor dit apparaat beschikbaar, die je apart moet aanschaffen. Daarmee kun je bijvoorbeeld zorgen dat alle papieren perfect op een stapel liggen. Met name ook als het gaat om de online reviews is dit product erg populair. Zo wordt er gesproken over het feit dat het een duurzaam apparaat is dat bijzonder handig in gebruik is. Ook de kwaliteit van het product lijkt erg goed. 

Het merk Bosch is 1 van de wereldleiders als het gaat om de verkoop van nietmachines. Het is een oud gevestigd merk dat elk jaar honderden nieuwe producten op de markt brengt. Al met al is dit product dus onmisbaar op kantoor en bijzonder praktisch doordat het 3 functies in 1 heeft. Om de prijs hoef je het niet te laten en het merk Bosch heeft consistent laten zien dat het kwaliteit kan leveren. 

2. STANLEY TRE650

De nummer 2 onze lijst is een tacker van Stanley die bijzonder geschikt is voor het bevestigen van nagels. Het betreft hier een elektrisch nagelpistool dat beschikt over een kabel. Het grote voordeel daarvan is natuurlijk dat je doorlopend kunt werken. Tegelijkertijd maakt het dit Stanley nagelpistool ook een stuk minder flexibel. De kabel is wel ruim 2 meter lang waardoor je dus alle bewegingsruimte krijgt die je nodig hebt, en altijd een stopcontact in de buurt zult hebben. Deze machine kan zowel door de doe-het-zelver als professioneel gebruikt worden. 

Het apparaat beschikt verder over een anti-blokkeermechanisme en een venster waardoor je kunt zien wat je nog aan voorraad hebt. De machine is geschikt voor 5 verschillende nageltypes, te weten die van 15, 20, 25, 30 mm en nagels type J. Het apparaat heeft een gladde kop, waardoor je de ondergrond niet kunt beschadigen. Tenslotte is er natuurlijk ook aan de veiligheid gedacht, want het apparaat is voorzien van een veiligheidsknop waarmee hij direct tot stilstand komt. 

1. Makita DPT353ZJ

Onze absolute favoriet voor 2022 is de Makita DPT353ZJ. We bespraken het merk Makita al even met je. Het is een Hollands bedrijf dat al tientallen jaren gereedschap en apparaten van goede kwaliteit biedt. Deze Makita is wel de meest prijzige tacker uit ons overzicht, maar hij biedt daarvoor ook heel veel kwaliteit. In dit geval gaat het om accutacker, die je dus regelmatig zult moeten opladen, maar wel overal mee naar toe kunt nemen. Het gaat hierbij daarnaast om een pin tacker.  De diameter van de pin is 0,6 mm en er kunnen pins worden afgeschoten met een lengte van tussen de 18 en de 35 mm. De pin van het apparaat is erg smal waardoor hij bij uitstek geschikt is voor het afwerken van een woning. Je kunt er moeiteloos plinten en sierlijsten mee vastzetten. Daarnaast past de pin ook in een groef. Je kunt vrijwel onzichtbaar bevestigen met behulp van deze Makita. Ook kan het gebruikt worden bij glaslatten. 

Fijn is ook dat de machine beschikt over led-verlichting waardoor je zelfs in de donkerste hoekjes goed zicht hebt. Ook is er aan de veiligheid gedacht, want het apparaat beschikt over een speciaal mechanisme waarmee onbedoeld schieten kan worden voorkomen. Je kunt tot wel 5.3000 pins per acculading afschieten. Daarnaast kun je de diepte bij dit apparaat moeiteloos instellen. Het houdt al met al niet op als het gaat om de voordelen van dit apparaat. Ook fijn om te weten is nog dat het schietmechanisme van dit apparaat recent goed verbeterd is dat het daardoor een uitzonderlijk lage tegenslag heeft. Ten slotte wijzen je we nog op de verschillende accessoires die beschikbaar zijn bij dit apparaat. Daarbij kun je denken aan een koffer, een veiligheidsbril en neusrubbers. Deze dienen wel apart aangeschaft te worden. Het moge duidelijk zijn waarom dit apparaat onze absolute nummer 1 is, de lijst aan voordelen is oneindig lang.

Makita DPT353ZJ

Beste Goedkope Gereedschapskoffer

De goedkoper tacker van 2022 die wij aanraden is de Bosch PTK 14 EDT Elektrische tacker. Deze tacker werkt voornamelijk met nietjes en nagels. Er kunnen met dit apparaat twee nietjes tegelijk worden vastgezet. Het apparaat biedt de mogelijkheid om nietjes te bevestigen in onder andere hardhout en spaanplaat. Er zijn diverse voordelen verbonden aan het gebruik van deze machine. Zo beschikt het apparaat over een soft grip waardoor je hem comfortabel voor langere tijd kunt vasthouden. 

Andere voordelen zijn dat het nietmagazijn eenvoudig bij te vullen is. Ook geeft het apparaat het automatisch aan als je bijna door je nietjes heen bent. De machine is eenvoudig te bedienen dankzij het gebruikte Push + Release systeem, waarmee je met weinig kracht nietjes kunt zetten. De slagkrachtinstelling werkt automatisch waardoor je ervan gegarandeerd bent dat de nietjes netjes worden gezet en door verschillende materialen heen kunnen. Fijn is ook dat deze tacker geleverd wordt met 1000 nietjes, zodat je direct even vooruit kunt. Het merk Bosch is 1 van de wereldleiders op de markt van bouwgereedschap voor zowel particuliere als professionele gebruikers. Zeker gezien de lage aanschafprijs is deze tacker natuurlijk een aanrader. Je krijgt een goede kwaliteit voor de prijs die je koopt.

Bosch PTK 14 EDT

Beste Professionele Gereedschapskoffer

De Makita Tacker Dbn600zj 18v is de tacker die wij kunnen aanraden voor elke professional. Het apparaat is aan de prijzige kant, maar biedt daarvoor ook heel veel. Het gaat om een bijzonder krachtige tacker die brads aan kan van 25 tot 64 mm.  Het apparaat wordt standaard geleverd zonder accu en lader. Het apparaat is uitgerust met een speciaal systeem waardoor je doorlopend kunt blijven schieten. Mochten de brads om de 1 of andere reden vastlopen dan zijn ze eenvoudig te verwijderen zonder dat hiervoor extra gereedschap noodzakelijk is. 

Verder is het apparaat goed beveiligd. Zo is er gebruik gemaakt van veiligheidsmaatregelen die de accu beschermt tegen oververhitting en diepontlading. Er is dus een beveiliging die voorkomt dat je droog schiet. Zo stopt het apparaat automatisch als er nog 6-9 brads of spijkers in het reservoir aanwezig zin. Met 1 volle accu kun je tot 1000 brads afschieten, je bent dus wel even zoet met dit apparaat. Daarnaast kan de diepte eenvoudige worden ingesteld met een draaiwiel. Verder biedt het apparaat complete flexibiliteit waardoor je ook in lastige hoeken kunt werken.  We benoemden eerder al dat Makita een ijzersterk merk is. Al met al is dit dus het beste alternatief voor de professionele gebruiker. 

Makita Tacker Dbn600zj

Koopgids

Kortgezegd is een tacker eigenlijk de Engelse naam voor een pistool waarmee je spijkers, nietjes of nagels snel kunt afschieten. Voor zowel de professionele klusser als de doe-het-zelver is een dergelijk apparaat eigenlijk onmisbaar, want je moet er toch niet aan denken dat je elke spijker er nog afzonderlijk met een hamer in moet tikken. Je wint met een tacker dan ook vooral aan tijd. De apparaten nemen doorgaans ook niet veel ruimte in beslag. Verderop vertellen je wat meer over de verschillende soorten tackers die er bestaan. Met een tacker is het zelfs mogelijk om je eigen meubels te maken. Soms kan het naast het gebruik van de tacker aan te raden zijn om het een en ander ook goed vast te lijmen.

Welke tacker kopen?

Er zijn verschillende zaken van belang bij het kiezen van een nieuwe tacker. Natuurlijk is het daarbij van belang om te letten op het soort klussen waarbij je de tacker wilt gebruiken. Daarnaast wijzen we je hier nog op een aantal zaken die kunnen variëren per apparaat en die je daarom zeker in aanmerking wilt nemen bij je keuze. We beginnen met je wat te vertellen over wat voor verschillende tackers er grofweg bestaan.

In principe zijn er drie verschillende soorten tackers verkrijgbaar. Zo bestaan er tackers die werken met een accu, pneumatische tackers en mechanische tackers. Tackers met een accu zijn snoerloos, wat vaak een voordeel is. Daarentegen moet een apparaat met een accu natuurlijk wel regelmatig opgeladen worden. Pneumatische tackers maken doorgaans gebruik van samengeperste lucht om te werken. Het worden dan ook wel eens tackers met een persluchtsysteem genoemd. Het voornaamste voordeel van pneumatische tackers is dat je ze doorlopend kunt gebruiken. Een nadeel daarentegen is dat je voor het gebruik van een pneumatische tacker de beschikking moet hebben over een compressor. Ten slotte zijn er nog de mechanische tackers. Deze lijken doorgaans het meest op een gewone nietmachine. Deze apparaten maken gebruik van een veer om te kunnen werken. Wel zijn deze apparaten een stuk sterker en krachtiger dan reguliere nietjesmachines. Een mechanische tacker wordt ook wel een handtacker genoemd.

Instelbare slagdiepte

Dan nu de belangrijkste criteria bij het selecteren van een nieuwe tacker. Allereerst is het van belang om te letten op de instelbaarheid van de slagdiepte. Let bij de aanschaf van een nieuwe tacker op hoe gemakkelijk het is om de slagdiepte in te tellen. Een aantal van de beste tackers van 2022 biedt jou de mogelijkheid om de slagdiepte volledig vrij in te stellen op een eenvoudige manier. Juist voor de doe-het-zelf klusser is het erg belangrijk om te letten op mogelijkheden van een apparaat als het gaat om de slagdiepte. Het voorkomt namelijk dat je achteraf nog moet gaan hameren.

Capaciteit van het reservoir 

Daarnaast is van belang om te kijken naar de capaciteit van het reservoir. Je wilt ten slotte niet te vaak de nietjes hoeven vervangen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tackers die een groot reservoir hebben waardoor jij je klus niet te vaak hoeft te onderbreken. Uiteraard is het wel dat hoe groter het reservoir is en hoe verder je hem vult, hoe zwaarder het apparaat wordt.

Gebruiksgemak en functies

Ook is het natuurlijk van belangrijk om te letten op het gebruiksgemak van het apparaat. Hierbij zijn diverse aspecten van belang.

  • Bekijk of het apparaat over een goede handgreep beschikt die comfortabel is en die je de mogelijkheid biedt om het apparaat voor lange tijd achter elkaar te gebruiken.
  • Check daarnaast of je de trekker makkelijk over kunt halen.
  • Verder is het belangrijk om een goede balans te zoeken tussen de mogelijkheden van het apparaat en het gewicht ervan. Zorg dat het gewicht van het apparaat je uiteindelijk niet gaat tegen werken.
  • Ook is het leuk als het apparaat beschikt over speciale extra functies, zoals bijvoorbeeld een combi-functie waardoor je hem kunt gebruiken bij spijkers en nietjes. Deze extra functies worden vaak nadrukkelijk vermeld op de verpakking en/of de verkoopwebsite.

Accessoires

Ook de accessoires kunnen natuurlijk van belang zin. Het overgrote deel van de tackers wordt geleverd in een handige hoes. Sommige apparaten worden geleverd met een bijbehorende veiligheidsbril. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je bijvoorbeeld alvast een set nietjes en spijkers krijgt zodat je het apparaat direct kunt gebruiken. Overige nietjes en spijkers zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar, maar controleer wel even of ze ook passen in de tacker van jouw keuze. Dan even een stukje over de te gebruiken nietjes of spijkers. Als je wat nietjes of spijkers meegeleverd krijgt zul je op een gegeven moment ook zelf een nieuwe voorraad willen kopen. Op het moment dat je een tacker koopt is het cruciaal om er op te letten wat voor spijkers of nietjes er geaccepteerd worden. Zo kun je bij sommige tackers alleen spijkers en nietjes van hetzelfde merk gebruiken. Tackers kennen altijd beperkingen als het gaat om het formaat spijkers dat je er mee kunt afschieten.

Veiligheid

Natuurlijk is de veiligheid ook een belangrijk criteria. Verschillende toestellen kennen verschillende veiligheidsmaatregelen en het is vooral een kwestie van persoonlijk voorkeur. Tegenwoordig zijn er ook apparaten die alleen maar nieten als er daadwerkelijk een oppervlakte onder de nietvoet zit. Zo kun je voorkomen dat er onverwacht spijkers afgeschoten worden. Ook aan de veiligheid van de werking van het apparaat wordt er gedacht, door middel van het gebruik van hoezen.

Geraadpleegde bronnen