Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Tackers van 2022

In dit artikel

Op zoek naar de beste tacker? In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een tacker die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze tacker top 5 voor het jaar 2022.

checkmark

Premium artikel

Het artikel dat je nu leest is een premium artikel en wordt elke week nagelopen om het up-to-date te houden.

Onze Best Beoordeelde Tackers

BESTE KOOP

Makita DPT353ZJ​
Makita DPT353ZJ

PROFESSIONEEL

Makita DBN600ZJ
Makita Tacker Dbn600zj

BUDGET

STANLEY TRE650
STANLEY TRE650


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste tacker - Top 5

5. Stanley APC 2-in-1 tacker

Waarom we fan zijn:
Veelzijdig apparaat, handig in gebruik en in te stellen naar wens.

De Stanley APC 2-in-1 tacker is een handig combi-apparaat. Je kunt hiermee zowel spijkers als nieten bevestigen. Deze tacker is met name geschikt voor de thuis doe-het-zelver. Dit type is een zogeheten persluchttacker. Het apparaat beschikt over een rubberen handgreep die ervoor zorgt dat je hem comfortabel en stevig vast kunt houden. Erg handig is de regelbare diepte-inslag en de luchtuitlaat die 360 graden verstelbaar is.

Het apparaat wordt geleverd in een koffer en is relatief licht waardoor je het makkelijk kunt vervoeren. Ook aan de veiligheid en de duurzaamheid van het apparaat is gedacht. Het beschikt over een kunststof beschermneus dat het apparaat ook beschermt tegen krassen. Dit apparaat is geschikt voor nieten type 90 met een lengte van 15 mm tot en met 35 mm. Wij raden dit apparaat met name aan vanwege de veelzijdigheid ervan.

Voordelen

Nadelen

STANLEY APC 2-in-1 Tacker

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita DBN600RTJ

Waarom we fan zijn:
Tacker op accu van goede kwaliteit, op veel manieren te gebruiken.

Op de 4e plaats de Makita DBN600RTJ. Met een magazijn voor 110 brads kun je met een volle acculading van een 5,0 Ah accu maximaal 1000 brads schieten. Hout-op-hout verbindingen zijn niet de enige verbindingen die deze tacker kan maken. De Makita DBN600RTJ is ook geschikt voor het monteren van architraven, lijsten en glaslatten.

Je kunt brads gebruiken van 25 tot 64 mm. Je kan daarnaast makkelijk instellen of je enkelvoudig of continu wil schieten. De diepte stel je zelf in met een draaiwiel. Een heel prettig detail: droog schieten is vrijwel niet mogelijk, omdat het apparaat automatisch stopt bij de laatste 6-9 brads. Dit voorkomt schade aan jouw werkstuk. Voor beter zicht zit er ook LED-verlichting op de tacker. 

Voordelen

Nadelen

Makita DBN600RTJ

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch PTK 3,6 LI Office set

Waarom we fan zijn:
Niet duur en niet geschikt voor de professional, maar een super handige tacker voor thuis en op kantoor.

De Bosch PTK 3,6 Li Office set is heel handig voor gebruik op kantoor. Daarnaast is deze tacker zacht geprijsd. Je kan er papieren mee aan elkaar hechten en het apparaat is ook krachtig genoeg om voor brochures te gebruiken. De tacker gebruikt nieten van 6 tot 14 mm. Handig is ook dat je met product 2 nietjes tegelijk kunt zetten. 

Je kan met deze tacker maximaal 60 vellen aan elkaar nieten. Hij beschikt over een Lithium-Ion-accu met 3,6 volt. Er zijn diverse accessoires voor dit apparaat beschikbaar, die je apart kan aanschaffen. Dit is een duurzaam apparaat dat erg handig in gebruik is. Ook de kwaliteit van deze tacker is erg hoog. Het is een ander type tacker dan de rest in deze lijst, maar vanwege al deze kwaliteiten wilden we hem wel echt opnemen in onze top 5.

Voordelen

Nadelen

Bosch PTK 3,6 LI Office set

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch PTK 14 EDT Elektrische tacker

Waarom we fan zijn:
Goede prijs-kwaliteit verhouding. Handige tacker met extra veel meegeleverde nieten.

De Bosch PTK 14 EDT Elektrische tacker werkt voornamelijk met nietjes en nagels. Deze tacker heeft wat meer power en mogelijkheden dan de nummer 3. Met dit apparaat kan je nietjes bevestigen in onder andere hardhout en spaanplaat. De tacker heeft een handgreep met softgrip waardoor je hem comfortabel voor langere tijd kunt vasthouden. 

Het nietmagazijn is erg simpel om bij te vullen. Ook handig: hij geeft het automatisch aan als je bijna door je nietjes heen bent. Hij is makkelijk te bedienen dankzij het Push + Release systeem. Hiermee kan je zonder kracht nietjes zetten. De slagkrachtinstelling werkt automatisch. Hierdoor worden de nietjes gegarandeerd netjes gezet. Fijn is ook dat deze tacker geleverd wordt met 1000 nietjes, zodat je direct even vooruit kunt. Zeker gezien de lage aanschafprijs is deze tacker wat ons betreft echt een aanrader.

Voordelen

Nadelen

Bosch PTK 14 EDT Elektrische tacker

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita DPT353ZJ

Waarom we fan zijn:
Top kwaliteit, een klasse apart. Met deze tacker kan je praktisch onzichtbaar bevestigen.

Onze nummer 1, de Makita DPT353ZJ, is een tacker van een ander kaliber. Dit is een accutacker, die je overal mee naar toe kunt nemen. Deze pin tacker heeft een pin diameter van 0,6 mm en er kunnen pins worden afgeschoten met een lengte van tussen de 18 en de 35 mm. De pin van het apparaat is erg smal waardoor hij erg geschikt is voor het afwerken van een woning. Je kunt er moeiteloos plinten en sierlijsten mee vastzetten. Daarnaast past de pin ook in een groef. Ook kan het gebruikt worden bij glaslatten.

Je kan vrijwel onzichtbaar bevestigen met behulp van deze Makita en dit is dan ook de hoofdreden waarom deze tacker voor ons op 1 staat. Ook aan de veiligheid is gedacht. De Makita DPT353ZJ heeft een ingebouwde LED-lamp en beschikt over een speciaal mechanisme waarmee onbedoeld schieten kan worden voorkomen. Daarnaast kun je de diepte bij dit apparaat moeiteloos instellen. Recent is het schietmechanisme van de tacker verbeterd, waardoor de tegenslag in dit apparaat bijzonder laag is. Deze Makita is van de hoogste kwaliteit en wij vinden hem de investering dan ook meer dan waard

Voordelen

Nadelen

Makita DPT353ZJ

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Goedkope Tacker: STANLEY TRE650

Waarom we fan zijn:
Ondanks lage prijs goede beveiliging en gebruikscomfort.

De beste goedkope keuze vinden wij de Stanley TRE650, die geschikt is voor het bevestigen van nagels. Deze tacker is een elektrisch nagelpistool dat werkt op netstroom. Het grote voordeel daarvan is dat je doorlopend kunt werken. Tegelijkertijd maakt dat de Stanley daardoor een stuk minder flexibel is. 

De tacker beschikt over een anti-blokkeermechanisme en een venster waardoor je kunt zien wat je nog aan voorraad hebt. Hij is voorzien van een veiligheidsknop waarmee hij direct tot stilstand komt. Voor een lage prijs dus een veilig en goed te bedienen apparaat.

Voordelen

Nadelen

STANLEY TRE650

Bekijk verschillende aanbieders

Beste Professionele Tacker: Makita DBN600ZJ 18V

Waarom we fan zijn:
Krachtig, veelzijdig, mooie afwerking. Eén van de beste binnen het segment.

Deze Makita DBN600ZJ 18V Tacker is net als de nummer 1 een tacker uit het hoogste segment. Het is een bijzonder krachtige tacker die brads aan kan van 25 tot 64 mm. Hij is uitgerust met een speciaal systeem waardoor je continu kunt blijven schieten.

Dit apparaat is goed beveiligd. Zo zijn er veiligheidsmaatregelen getroffen die de accu beschermen tegen oververhitting en diepontlading. Ook stopt het apparaat automatisch als er nog 6-9 brads of spijkers in het reservoir aanwezig zijn, zodat je niet kan droog schieten. Wij waren onder de indruk van de kracht en de afwerking van deze Makita. Daarom wat ons betreft een enorme aanrader voor de professional!

Voordelen

Nadelen

Makita Tacker Dbn600zj

Bekijk verschillende aanbieders

Tips bij aanschaf van jouw tacker

Kortgezegd is een tacker eigenlijk de Engelse naam voor een pistool waarmee je spijkers, nietjes of nagels snel kunt afschieten. Voor zowel de professionele klusser als de doe-het-zelver is een dergelijk apparaat eigenlijk onmisbaar, want je moet er toch niet aan denken dat je elke spijker er nog afzonderlijk met een hamer in moet tikken. Je wint met een tacker dan ook vooral aan tijd. De apparaten nemen doorgaans ook niet veel ruimte in beslag. Verderop vertellen je wat meer over de verschillende soorten tackers die er bestaan. Met een tacker is het zelfs mogelijk om je eigen meubels te maken. Soms kan het naast het gebruik van de tacker aan te raden zijn om het een en ander ook goed vast te lijmen.

Welke tacker kopen?

Er zijn verschillende zaken van belang bij het kiezen van een nieuwe tacker. Natuurlijk is het daarbij van belang om te letten op het soort klussen waarbij je de tacker wilt gebruiken. Daarnaast wijzen we je hier nog op een aantal zaken die kunnen variëren per apparaat en die je daarom zeker in aanmerking wilt nemen bij je keuze. We beginnen met je wat te vertellen over wat voor verschillende tackers er grofweg bestaan.

In principe zijn er drie verschillende soorten tackers verkrijgbaar. Zo bestaan er tackers die werken met een accu, pneumatische tackers en mechanische tackers. Tackers met een accu zijn snoerloos, wat vaak een voordeel is. Daarentegen moet een apparaat met een accu natuurlijk wel regelmatig opgeladen worden. Pneumatische tackers maken doorgaans gebruik van samengeperste lucht om te werken. Het worden dan ook wel eens tackers met een persluchtsysteem genoemd. Het voornaamste voordeel van pneumatische tackers is dat je ze doorlopend kunt gebruiken. Een nadeel daarentegen is dat je voor het gebruik van een pneumatische tacker de beschikking moet hebben over een compressor. Ten slotte zijn er nog de mechanische tackers. Deze lijken doorgaans het meest op een gewone nietmachine. Deze apparaten maken gebruik van een veer om te kunnen werken. Wel zijn deze apparaten een stuk sterker en krachtiger dan reguliere nietjesmachines. Een mechanische tacker wordt ook wel een handtacker genoemd.

Instelbare slagdiepte

Dan nu de belangrijkste criteria bij het selecteren van een nieuwe tacker. Allereerst is het van belang om te letten op de instelbaarheid van de slagdiepte. Let bij de aanschaf van een nieuwe tacker op hoe gemakkelijk het is om de slagdiepte in te tellen. Een aantal van de beste tackers van 2022 biedt jou de mogelijkheid om de slagdiepte volledig vrij in te stellen op een eenvoudige manier. Juist voor de doe-het-zelf klusser is het erg belangrijk om te letten op mogelijkheden van een apparaat als het gaat om de slagdiepte. Het voorkomt namelijk dat je achteraf nog moet gaan hameren.

Capaciteit van het reservoir 

Daarnaast is van belang om te kijken naar de capaciteit van het reservoir. Je wilt ten slotte niet te vaak de nietjes hoeven vervangen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tackers die een groot reservoir hebben waardoor jij je klus niet te vaak hoeft te onderbreken. Uiteraard is het wel dat hoe groter het reservoir is en hoe verder je hem vult, hoe zwaarder het apparaat wordt.

Gebruiksgemak en functies

Ook is het natuurlijk van belangrijk om te letten op het gebruiksgemak van het apparaat. Hierbij zijn diverse aspecten van belang.

  • Bekijk of het apparaat over een goede handgreep beschikt die comfortabel is en die je de mogelijkheid biedt om het apparaat voor lange tijd achter elkaar te gebruiken.
  • Check daarnaast of je de trekker makkelijk over kunt halen.
  • Verder is het belangrijk om een goede balans te zoeken tussen de mogelijkheden van het apparaat en het gewicht ervan. Zorg dat het gewicht van het apparaat je uiteindelijk niet gaat tegen werken.
  • Ook is het leuk als het apparaat beschikt over speciale extra functies, zoals bijvoorbeeld een combi-functie waardoor je hem kunt gebruiken bij spijkers en nietjes. Deze extra functies worden vaak nadrukkelijk vermeld op de verpakking en/of de verkoopwebsite.

Accessoires

Ook de accessoires kunnen natuurlijk van belang zin. Het overgrote deel van de tackers wordt geleverd in een handige hoes. Sommige apparaten worden geleverd met een bijbehorende veiligheidsbril. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je bijvoorbeeld alvast een set nietjes en spijkers krijgt zodat je het apparaat direct kunt gebruiken. Overige nietjes en spijkers zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar, maar controleer wel even of ze ook passen in de tacker van jouw keuze. Dan even een stukje over de te gebruiken nietjes of spijkers. Als je wat nietjes of spijkers meegeleverd krijgt zul je op een gegeven moment ook zelf een nieuwe voorraad willen kopen. Op het moment dat je een tacker koopt is het cruciaal om er op te letten wat voor spijkers of nietjes er geaccepteerd worden. Zo kun je bij sommige tackers alleen spijkers en nietjes van hetzelfde merk gebruiken. Tackers kennen altijd beperkingen als het gaat om het formaat spijkers dat je er mee kunt afschieten.

Veiligheid

Natuurlijk is de veiligheid ook een belangrijk criteria. Verschillende toestellen kennen verschillende veiligheidsmaatregelen en het is vooral een kwestie van persoonlijk voorkeur. Tegenwoordig zijn er ook apparaten die alleen maar nieten als er daadwerkelijk een oppervlakte onder de nietvoet zit. Zo kun je voorkomen dat er onverwacht spijkers afgeschoten worden. Ook aan de veiligheid van de werking van het apparaat wordt er gedacht, door middel van het gebruik van hoezen.

Goed advies gekregen?

4.4 / 5. Aantal stemmen 45

Geraadpleegde bronnen