Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Samsung Droger: Koopadvies en Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Samsung wasdroger?  In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste Samsung droger te vinden voor jou en je gebruikssituatie. 

Voor degene die al weet een Samsung droger te willen aanschaffen, maar nog niet welke, hebben wij een top 5 samengesteld met Samsung wasdrogers die het beste uit ons onderzoek kwamen. Bij ons onderzoek hebben wij gekeken naar verschillende specificaties waaronder droogcapaciteit, aantal beschikbare programma’s, extra functies, de technologie achter de wasdroger, maar natuurlijk ook naar de prijs.

Weet je nog niet zeker of je voor een Samsung droger of een droger van een ander merk wil kiezen? Lees dan ook ons algemene artikel over wasdrogers.

Veel leesplezier!

Zo kies je de beste Samsung droger 

Een Samsung wasdroger is geen goedkope aanschaf en het is dan ook belangrijk dat je de juiste Samsung wasdroger kiest die bij jouw behoeften past. Ons advies is om altijd vooraf goed onderzoek te doen naar verschillende wasdrogers en na te denken over wat jij in je Samsung wasdroger zoekt. Neem in je onderzoek in ieder geval deze onderwerpen mee:

  • Type wasdroger: warmtepomp of condens
  • Maximaal vulgewicht
  • Afvoer
  • Geluidsniveau
  • Energielabel
  • Gebruiksgemak
Met Samsung drogers kan je uitgaan van een zeer goed droogresultaat zonder krimp.

Type wasdroger: warmtepomp of condens

Er zijn twee manieren waarop een droger de vochtige lucht kan afvoeren. De vochtige warme lucht kan met een slang naar buiten worden afgevoerd (luchtafvoerdroger), of het worden opgevangen in een bak in de droger (condensdroger). Een luchtafvoerdroger is sneller klaar dan een condensdroger, maar is minder zuinig. Met een condensdroger heb je namelijk maar een derde nodig van de energie die een luchtafvoerdroger gebruikt. Dat komt omdat bij een condensdroger de warme lucht in de droger zelf blijft en naar buiten wordt geblazen. Daarom is minder energie nodig om te verwarmen. 

Er is ook een nieuwer type wasdroger. Dit is een variant op de condensdroger en heet de warmtepompdroger. Dit type droger haalt door middel van compressie van een koelmiddel warmte uit de omgevingslucht. Dit type wasmachine is nog zuiniger dan de condensdroger.

Maximaal vulgewicht 

Het vulgewicht houdt in hoeveel wasgoed er in de Samsung wasdroger past. Normaal gesproken is een wasdroger met een trommelinhoud van 7 kg geschikt voor een huishouden van 1 of 2 personen. Voor een groter huishouden is 8 kg vulgewicht geschikter.

Overigens zijn er ook Samsung wasdrogers die een inhoud hebben van 9 kg of meer. Deze zijn met name geschikt voor grotere huishoudens of wanneer je bijvoorbeeld op kamers woont en een wasmachine en droger deelt. 

De afvoer

Om het water uit de droger af te voeren kan je kiezen uit een reservoir of de afvoer. Kies je voor het reservoir, dan kun je deze na afloop van het programma heel simpel uit de wasdroger halen en in de douche of een gootsteen legen.

Gebruik je de afvoer, dan moet de Samsung droger met een afvoerset aan de afvoer worden aangesloten. Dit is handig, omdat het water zo automatisch afgevoerd wordt en je nooit kan vergeten de condensbak te legen. 

Het geluidsniveau

Samsung wasdrogers kunnen tijdens het centrifugeren soms wat lawaaierig zijn. Afhankelijk van waar je de droger plaatst kan dit vervelend zijn. Let daarom altijd even op het geluidsniveau in dB van de droger. Er zijn namelijk ook hele stille Samsung drogers verkrijgbaar.

Energielabel

Op het energielabel van de Samsung wasdroger kan je veel informatie aflezen. Het energielabel is net als voor wasmachines per 1 maart 2021 aangepast. De zuinigste droger heeft energielabel A en de minst zuinige energielabel G. 

Het gebruiksgemak 

Een Samsung wasdroger moet intuïtief en makkelijk in gebruik zijn. Daarom is het belangrijk dat de wasdroger goed en duidelijk laat zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je het apparaat kunt instellen. Bekijk daarom voor de aanschaf even de verschillende opties (zoals besturen via de app, snelprogramma, etc.) en knoppen om te bepalen of je een droger handig vindt in gebruik of niet. 

Samsung heeft drogers met top bouwkwaliteit.

Onze keuze

Samsung DV80T7220BT - 7000 serie - Warmtepompdroger

Samsung DV80T7220BT - 7000 serie


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Samsung droger - Top 5 in 2023

5. Samsung DV80T5220AW - 5000 serie

Waarom we fan zijn:
De slimme Samsung DV80T5220AW leert met AI Control zelf over jouw gebruik van de wasmachine en personaliseert op basis daarvan programma’s.

We beginnen de lijst goed met een Samsung droger die energielabel A heeft gekregen. Deze wasdroger heeft een droogcapaciteit van 8 kilogram waardoor hij geschikt is voor een middelgroot gezin. Ook is het een redelijk stil apparaat met een geluidsniveau van 65 dB.

De droger beschikt over AI Control. Deze slimme technologie onthoudt je wasgewoontes en personaliseert je ervaring door programma’s te raden en status updates te geven. Je kunt kiezen uit 14 verschillende programma’s die ieder stuk voor stuk jouw wasgoed fris en droog maken. Hierbij heb je keuze uit handdoeken, delicaten, beddengoed, katoen en nog meer. Gemiddeld duurt zo’n programma ongeveer 200 minuten, maar je kunt ook het korte programma van 35 minuten gebruiken. Met QuickDry 35’ droog je in iets meer dan een half uurtje 1 kilo wasgoed. Zo kan je dat leuke shirt dezelfde avond nog aan.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 65 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 60 cm

Video

Samsung DV80T5220AW - 5000 serie

Bekijk verschillende aanbieders

4. Samsung DV71TA000TE - 5000 serie

Waarom we fan zijn:
De Samsung DV71TA000TE – 5000 serie is met een trommel van 7kg heel geschikt voor 1- of 2-persoons huishoudens.

Ook deze Samsung droger heeft energielabel B gekregen waardoor hij erg zuinig is. Je zult de aanschaf van deze Samsung droger dan ook zeker niet in je portemonnee voelen aan het einde van het jaar.

Optimal Dry bepaalt de duur van de droogprogramma’s door de vochtigheidssensor. Deze zorgt ervoor dat de Samsung droger nooit langer zal draaien dan nodig is. Hierdoor wordt je wasgoed beschermd tegen overbodige hitte en bespaar je energie. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van anti-kreuk. Hierdoor blijft de trommel na het drogen zonder warmte en met tussenpozen draaien. Omdat de kleding constant in beweging is zullen er minder kreukels in de stof ontstaan. Het opfrissen van lakens is ook mogelijk met deze Samsung droger dankzij het Air Wash programma. Deze verwijdert 99,9% van bacteriën uit kledingstukken en beddengoed met warme lucht. Kortom, een goede wasmachine voor een klein huishoudens.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: B
Maximaal geluidsniveau: 65 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 7 kg
Diepte: 60 cm

Video

Bekijk verschillende aanbieders

3. Samsung DV90T5240TW - 5000 Serie

Waarom we fan zijn:
In de grote Samsung DV90T5240TW past wel 9kg waardoor deze heel geschikt is voor grotere huishoudens.

Het blijkt maar weer dat Samsung drogers ontzettend zuinig zijn, want ook deze Samsung droger heeft weer energielabel A gekregen. Wie dus graag wil besparen op zijn energierekening, doet er dan ook goed aan om één van de drogers op deze lijst te kopen.

Er zijn verschillende programma’s waar je gebruik van kunt maken waaronder Mix, Delicaten, Katoen, Beddengoed en Quick Dry 35’. Bij vrijwel alle programma’s is jouw wasgoed binnen 2 uur schoon en droog, en dat terwijl er nog energie bespaart wordt ook. Met het Quick Dry 35’ programma kun je de was zelfs binnen 35 minuten weer droog in de kast leggen. En net als de nummer 5 beschikt deze Samsung droger over AI Control, waardoor je slimmer en gepersonaliseert droogt.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 63 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 9 kg
Diepte: 60 cm

Video

Samsung DV90T5240TW - 5000 Serie

Bekijk verschillende aanbieders

2. Samsung DV80T6220LH - 6000 Serie

Waarom we fan zijn:
Met de duurzame Samsung DV80T6220LH – 6000 Serie droog je je kleding niet alleen maar je fris je kleding ook snel op zonder te wassen met Air Wash.

Uiteraard heeft deze Samsung droger met een vulcapaciteit van 8 kg ook weer energielabel A waardoor je aan het einde van het jaar op de energierekening bespaart en beschikt deze over AI Control om jouw ervaring te personaliseren. Ook zijn er weer meerdere programma’s waar je uit kunt kiezen om jouw wasgoed tiptop in orde te krijgen.

Hierbij valt te denken aan Air Wash, Quick Dry 35’, katoen, wol en meer. Alle kleding wordt tot slot optimaal gedroogd dankzij Optimal Dry. Deze gebruikt 3 sensoren voor een optimaal resultaat. De droogtijd wordt afgestemd op de vochtigheid van het wasgoed waardoor de Samsung droger nooit langer zal draaien dan nodig is. Wij vinden dit zo handig dat deze droger op nummer 2 in deze lijst staat.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 63 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 60 cm

Video

Samsung DV80T6220LH - 6000 Serie

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: Samsung DV80T7220BT - 7000 serie

Waarom we fan zijn:
Met het Super Speed-programma van de Samsung DV80T7220BT – 7000 serie droog je je was heel snel binnen 81 minuten.

De beste Samsung droger is wat ons betreft de Samsung DV80T7220BT uit de 7000 serie. Dit model heeft een laadvermogen van 8 kilo en is dus geschikt voor middelgrote gezinnen. Deze droger beschikt net als de meeste drogers die we hier hebben besproken over AI Control, Optimal Dry, heeft een enegielabel A, 18 verschillende programma’s, Air Wash, en op de Smart Things app vind je alle informatie over het apparaat die je nodig hebt.

Het nadeel van kleding drogen is alleen dat het vaak erg lang duurt. Maar met Super Speed heb je daar geen last van en halveer je de droogtijd tot 81 minuten. Dat vinden wij erg snel voor een droger. Daarnaast verwijdert Hygiene Care huisstofmijt en microben voor 99% en pollen voor 95%. Daardoor kan je met deze droger rekenen op de hygienisch droge was. De  DV80T7220BT – 7000 serie onderscheidt zich van de rest in deze lijst door de geavanceerde Super Speed en Hygiene Care functie en daarom hebben wij deze als beste Samsung droger beoordeeld.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Type wasdroger: warmtepompdroger
Energieklasse: A
Maximaal geluidsniveau: 63 dB
Maximaal vulgewicht drogen: 8 kg
Diepte: 65 cm

Video

Samsung DV80T7220BT - 7000 serie - Warmtepompdroger

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: wasdroger per merk

Lees hier al onze artikelen over Samsung huishoudelijke apparaten

Dit vinden Coolblue en Bol de beste Samsung droger

Nog meer informatie over Samsung drogers

Wat is de beste Samsung wasdroger op dit moment?

Gebaseerd op ons uitgebreide onderzoek en onze ervaring is de beste wasdroger van 2023 de Samsung DV80T7220BT – 7000 serie.

Wat is het verschil tussen een Samsung condens en Warmtepompdroger?

Een Samsung warmtepompdroger is energiezuiniger dan een Samsung condensdroger. De reden is dat een warmtepompdroger met een koelelement droogt, waardoor dit type droger een minder hoge temperatuur kan bereiken. De warme lucht wordt telkens herbruikt en opnieuw de droogtrommel ingeblazen. Een Samsung warmtepompdroger is dus energiezuiniger, maar tegelijkertijd ook langzamer dan een condensdroger. Doordat de condensdroger hogere temperaturen kan bereiken, kan dit type droger de was sneller drogen. Bij een Samsung condensdroger wordt de vochtige, warme lucht naar buiten geblazen.

Hoe wij Samsung wasdrogers testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Samsung wasdrogers onderzocht, uren lang getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Samsung wasdroger vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek