Auteur: Willemijn

Auteur: Willemijn

Een deskundige van witgoed & huishoudproducten.
Wij doen uitgebreid onderzoek en delen onze reviews en koopadvies graag met jou, zodat jij de juiste keuze kan maken. Veel leesplezier!

De beste Siemens Wasmachine: koopadvies & Top 5 in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Siemens wasmachine? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om tot de aankoop te komen van een Siemens wasmachine die het beste bij jou en de gebruikssituatie past. 

We focussen in dit artikel specifiek op wasmachines van Siemens. Sta jij open voor een ander merk of twijfel je nog over het merk? Lees dan vooral ook even ons algemene wasmachine artikel. Daarin gaan we dieper in op de specifieke kenmerken en belangrijke factoren van wasmachines. 

Veel leesplezier!

Siemens wasmachine of een was/droogcombinatie?

Voordat je onderzoek gaat doen naar de verschillende Siemens wasmachines, is het belangrijk om te bepalen of je een Siemens wasmachine wil met of zonder droogfunctie. Het voordeel van een wasmachine met droogfunctie is dat je geen aparte droger nodig hebt. Hierdoor bespaar je in (koop)kosten en in ruimte.

Het nadeel is dat er een minder groot gewicht gedroogd dan gewassen kan worden. Daarnaast duurt de wascyclus langer en was je minder energiezuinig. 

Bekijk en vergelijk de verschillende Siemens wasmachines

Als je een Siemens wasmachine gaat kopen, zijn er nog steeds veel verschillende elementen op om te letten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste, die je zeker moet meenemen in je onderzoek naar de beste Siemens wasmachine voor jou:

  • Wil je een voor- of bovenlader
  • Afmetingen van de Siemens wasmachine
  • Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?
  • VarioSpeed programma
  • WaterPerfect Plus systeem
Siemens wasmachines hebben veel wasprogramma's, waaronder varioSpeed.

Voor- of bovenlader

Wil je een wasmachine met voorlader of juist met een bovenlader? In Nederland zie je vrijwel alleen wasmachines met een voorlader, maar ze zijn ook met een bovenlader verkrijgbaar. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld niet wil bukken om de was uit de machine te halen. Een andere oplossing hiervoor is om je Siemens wasmachine met voorlader op ooghoogte te laten plaatsen.

De afmetingen

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen waar je de wasmachine gaat plaatsen. Wil je deze vrijstaand neerzetten of juist boven/onder de droger? Wil je hem laten inbouwen? Waar je je Siemens wasmachine wil plaatsen kan invloed hebben op welke Siemens wasmachine je kan kopen.

Een wasmachine en droger op elkaar moeten dezelfde breedte en diepte afmetingen hebben. Een ingebouwde Siemens wasmachine moet natuurlijk wel passen. Meet daarom vooraf de ruimte op waar je de wasmachine gaat plaatsen en check goed de wasmachine afmetingen voordat je tot koop overgaat.

Wat is de grootte van je wasjes/huishouden?

Siemens wasmachines zijn verkrijgbaar met een vulcapaciteit van 7, 8 en 9 kg. Voor kleine wasjes en 1-persoons beddengoed is 7 kg voldoende. Als jij naast kleine wasjes ook wel eens grote ladingen beddengoed en handdoeken hebt, heb je minimaal 8 kg vulcapaciteit nodig. Als je vaak veel wasgoed in één keer wast, raden wij aan om voor 9 kg vulcapaciteit te gaan.

VarioSpeed programma

Op de meeste Siemens wasmachines zit een snelwasprogramma: varioSpeed. Hiermee is je wasje extra snel klaar, wat soms heel handig kan zijn. 

WaterPerfect Plus Systeem

Siemens wasmachines zijn voorzien van het slimme waterPerfect Plus-systeem. Dit systeem meet aan de hand van sensoren wat het gewicht is van je was en stemt daar het watergebruik op af. Hierdoor gebruik je altijd het minimale nodige aan water. Dit is goed voor het milieu en voor je portemonnee. 

Koopadvies voor de beste siemens wasmachine.

Onze keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Beste Siemens wasmachine 2023 - Top 5

5. Siemens WM14UT00NL

Waarom we fan  zijn:
Een stille wasmachine waarmee je was al bijna droog uit de machine komt.

De Siemens WM14NO75 NL maakt je was niet alleen goed schoon, maar met de stille en krachtige centrifuge functie haal je de was ook nog eens bijna droog uit de trommel. Met een vulgewicht van 7 kilogram is dit formaat heel geschikt voor kleine huishoudens van 1 of 2 personen. De Siemens WM14N075NL is zuinig met energie en water. De iSensoric sensor is een slimme feature die meet hoeveel was er in je trommel zit en het waterverbruik tijdens een wasbeurt daarop aanpast. Hierdoor vermindert het water- en energieverbruik wanneer je een minder volle trommel hebt.

Wij vinden het touch screen led display eenvoudig te bedienen. Je kunt er verschillende programma’s op instellen zoals overhemd, zijde, handwas, korte was, sport, gemengd, allergie en kreukherstellend. Je leest de resttijd gemakkelijk af zodat je weet wanneer je de was eruit kan halen. De gemiddelde wastijd van onze nummer 5 voor een programma is 3,5 uur, maar je kunt ook de wastijd verkorten met varioSpeed. De varioSpeed functie verkort de wastijd met tot 60 procent. Daarmee kan je nog sneller schone wasjes draaien.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 KG
Geluidsniveau: 72 dB
Energieklasse: C
Toerental: 1400 rpm

Video

Siemens WM14UT00NL wasmachine

Bekijk verschillende aanbieders

4. Siemens WM14N295NL

Waarom we fan zijn:
Dankzij de WaveTrommel wordt je was voorzichtig en duurzaam gewassen.

De Siemens WM14N295NL wasmachine beschikt over een WaveTrommel die je was effectief en voorzichtig behandelt zodat je langdurig van je kleding kan genieten. Onze nummer 4 heeft een vulgewicht van maximaal 8kg en een toerental van 1400 toeren per minuut. Op de motor word door Siemens een lange garantieduur van wel 10 jaar gegeven. Dit is een extra bewijs van de goede kwaliteit. Ook waterbestendige kleding is geen enkel probleem voor deze wasmachine van Siemens. De slimme centrifugestand en de temperatuur instellingen zorgen voor een zachte was die de gevoelige waterproof coating beschermt.

In combinatie met de impregnatie-stand is dit programma perfect voor sport- en outdoorkleding in elk klimaat. Dit is slechts een van de enkele wasmachines in onze lijst die over deze unieke impregnatie-stand beschikt. Het aquaStop-systeem beschermt de gehele levensduur van je apparaat tegen alle soorten waterschade, zoals lekkages en overstromingen. Net als de nummer 5 in deze lijst beschikt deze wasmachine over een modern ledscherm dat alle nodige informatie laat zien zoals de resterende tijd en deze is ook makkelijk te gebruiken dankzij het touchscreen scherm.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 8 KG
Geluidsniveau: 78dB
Energieklasse: C
Toerental: 1400 rpm

Video

Siemens wasmachine WM14N295NL

Bekijk verschillende aanbieders

3. Siemens WM14UT70NL - iQ500

Waarom we fan zijn:
Een slimme wasmachine die het waterverbruik afstelt op de inhoud van de trommel.

De Siemens WM14UR70NL is een slimme wasmachine die je was goed reinigt en nooit te veel water gebruikt door het WaterPlus-systeem. Het gewicht van de Siemens wasmachine is nog geen 70kg, en kan probleemloos op bijvoorbeeld een bovenverdieping staan. Ben je wasgoed vergeten toe te voegen en wil je dit tijdens het programma doen? Door de bijvul functie pauzeer je het draaiende wasprogramma om er vergeten wasgoed in de wasmachine bij te doen. Deze functie zit op het bedieningspaneel en kan met één druk op de knop geactiveerd worden. De deur kan dan geopend worden om de was bij te voegen.

In tegenstelling tot de andere wasmachines in deze lijst beschikt deze wasmachine over het het Water Plus-systeem. Dit meet door middel van sensoren het soort textiel en het gewicht van de inhoud. Het waterverbruik wordt hier vervolgens op afgesteld waardoor je nooit te veel water verbruikt, ook niet bij een half volle wasmachine. Dit vinden wij een slimme functie en daarom staat deze Siemens wasmachine op nummer 3.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 KG
Geluidsniveau: 72dB
Energieklasse: C
Toerental: 1400 rpm

Video

Siemens WM14UT70NL - iQ500

Bekijk verschillende aanbieders

2. Siemens WM14UT75NL

Waarom we fan zijn:
Een zuinige wasmachine die op afstand te bedienen is.

De Siemens WM14XGH4FG is met energielabel B de meest zuinige keuze uit deze top 5. Met een vulgewicht van maximaal 10 kg is deze milieuvriendelijke Siemens wasmachine erg goed geschikt voor een groot huishouden. De WaveDrum trommel zorgt ervoor dat vlekken worden verwijderd en dat de slijtage tot een minimum wordt beperkt. De was wordt in beide draairichting asymmetrisch rondgedraaid zonder te beschadigen. Op deze manier worden vieze kledingstukken makkelijker schoon zonder snel te slijten.

Voor meer gebruiksgemak is de Siemens wasmachine te bedienen met de Home connect-app. Een unieke functie waar alleen de nummer 2 in deze top 5 over beschikt. Waar je ook bent, je hebt altijd inzicht in hoever je wasmachine is. Selecteer op afstand het juiste programma en start het droogproces wanneer je maar wilt. Bekijk instellingen of ontvang een melding zodra het programma klaar is. Daarom verdient deze Siemens wasmachine een 2e plek in deze lijst.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 KG
Geluidsniveau: 72dB
Energieklasse: C
Toerental: 1400 rpm


Video

Bekijk verschillende aanbieders

1. Beste koop van 2023: Siemens WM14VEH7NL

Waarom we fan zijn:
Een grote wasmachine met snelle wasopties die zuinig omgaat met je kleding.

De Siemens WN44A120NL is een grote wasmachine met een vulbaar gewicht van wel 9kg. Wij zijn zeer te spreken over de snelle programma’s van de nummer 1 in deze lijst. Met PowerSpeed ’59 kan je een halve lading binnen 59 minuten wassen. Dankzij IntelligentDosing wordt automatisch je wasverzachter gedoseerd, zodat je kleding langer mooi blijft. Wij beoordelen wasmachines op het vermogen om je kleding in een goede conditie te houden, en mede dankzij IntelligentDosing scoort deze wasmachine hoog.

De wasmachine maakt weinig geluid, namelijk maximaal 69 dB. Je kunt dus zonder problemen de wasmachine in de buurt van je slaapkamer hebben staan. Erg handig is dat de Siemens WM14VEH7NL kan worden aangesloten op de Home Connect App, waardoor je hem ook op afstand kunt bedienen. Omdat deze wasmachine je kleding beschermt, handig in gebruik is en grote wassen aankan, staat deze op de eerste plaats in onze Siemens wasmachine top 5.

Download hier de gebruikshandleiding.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Vulgewicht: 9 KG
Geluidsniveau: 69dB
Energieklasse: A
Toerental: 1400 rpm

 

Video

Siemens WM14VEH7NL

Bekijk verschillende aanbieders

Bekijk hier onze artikelen over de beste wasmachines per merk

Dit vinden Coolblue en Bol de beste wasmachine

Nog meer Siemens wasmachine informatie

Welke Siemens wasmachine is de beste?

Naar aanleiding van ons uitgebreide onderzoek is de Siemens WM14VEH7NL als beste naar voren gekomen. Deze wasmachine heeft ook een droogfunctie, waardoor je niet nog apart een droger hoeft aan te schaffen.

Is een Siemens wasmachine goed?

Siemens is een goed merk voor wasmachines. De Consumentenbond heeft Siemens beoordeeld met een 8,3. Siemens is een wereldwijd opererend Duits conglomeraat in elektronica en elektrotechniek dat actief is in de sectoren industrie, energie en gezondheidszorg. Het is een bedrijf dat vooral gericht is op de toekomst, hun wasmachines zijn dus doorgaans uitgerust met duurzame en energiebesparende technologie. Met een Siemens wasmachine is je ecologische voetafdruk iets kleiner.

Wat is Siemens IQ500?

Siemens iQ500 is een technologie die zorgt voor veer vermogen en flexibiliteit. De nieuwe wasmachines van Siemens die over de IQ500 technologie beschikken hebben een mooi nieuw design, met een zwart display, een zwarte knop om de wasmachine mee te bedienen en een zwarte ring om de deur heen. Dankzij de SpeedPacks kan je sneller wassen. Ook zorgt de technologie voor bescherming van je was en minder gebruik van water.

Hoe wij Siemens wasmachines testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 15 verschillende Siemens wasmachines onderzocht, vele uren getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Siemens wasmachine vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere gebruikers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Geraadpleegde bronnen voor ons onderzoek