Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Bosch Afkortzagen in 2023

In dit artikel

Op zoek naar een goede Bosch afkortzaag?

In dit artikel vind je de stappen die je kan nemen om tot de aankoop te komen van een afkortzaag van Bosch die goed bij jou en de gebruikssituatie past. Wij helpen jou door het net even iets makkelijker te maken, met onze Bosch afkortzaag top 5 voor het jaar 2023.

Onze Keuze


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Bosch afkortzaag - Top 5

5. Bosch PCM 8 S

We beginnen de lijst met een sterk model. Met deze Bosch afkortzaag werk je met een krachtige 1.200 Watt motor voor de zwaarste toepassingen. Dit vermogen krijg je door het werken met netstroom, dus zorg er wel voor dat er altijd een stopcontact in de buurt is of dat je een haspel bij hebt. De maximale zaaghoogte is 65 mm en de maximale zaagbreedte 220 mm. Wanneer je in verstek zaagt kun je tot maximaal 48 graden beide kanten op gaan. Als je zaagt met 45 graden verstek, dan heb je een zaagcapaciteit van 65 x 155 mm. Er is een trekfunctie met dubbele spangeleiding aanwezig voor de bewerking van brede werkstukken waardoor je nog meer mogelijkheden hebt. 

Daarnaast kun je ook nauwkeurig te werk gaan met deze Bosch afkortzaag dankzij de verstelbare laser en de snel aan te passen dieptestop. De draaghendel en grote handgreep met softgrip zorgt ervoor dat je gemakkelijk en comfortabel te werk kunt gaan. Werk je met grotere werkoppervlaktes? Dan zullen de flexibele zijverlengingen geen overbodige luxe zijn voor jou. Uiteraard is het mogelijk om stofvrij te werken dankzij de stofafzuiging voor stofzak of 35 mm afzuigslang. De afzuigslang wordt niet meegeleverd. Het is belangrijk dat je werkstukken niet tegelijkertijd zaagt. Hierdoor kan de zaag blokkeren of kunnen de werkstukken verschuiven. Bij het verwisselen van het zaagblad of toebehoren, is het belangrijk dat je de stekker uit het stopcontact trekt en het apparaat eerst laat afkoelen.

Bosch PCM 8S table

Bekijk verschillende aanbieders

4. Bosch GCM800SJ

Ben je op zoek naar een professionele Bosch afkortzaag? Dan raden wij de BOSCH GCM800SJ aan. Het is met zijn 13,5 kilogram een redelijk licht model wat toch flink wat vermogen heeft. Je werkt met een vermogen van 1400 Watt en een toerental van 5500 toeren per minuut. Deze Bosch afkortzaag is dan ook zeer efficiënt voor het afkorten van planken en profielen en het op de graad nauwkeurig verstekzagen. Je werkt met een zaagcapaciteit van 70 x 270 mm. Zaag je in verstek van 45 graden? Dan heb je een zaagcapaciteit van 70 x 190 mm. Je kunt ook de hellingsinstelling gebruiken waardoor je een capaciteit van 48 x 270 mm hebt. 

Bij aanschaf van deze Bosch afkortzaag krijg je de afkortzaag, een binnenzeskantsleutel, cirkelzaagblad van 216 x 30 mm en een handleiding in de Nederlandse taal. Natuurlijk mag je het onderhoud van deze Bosch afkortzaag niet vergeten. Zorg ervoor dat je alle bewegende onderdelen na gebruik brandschoon maakt en vrij van stof en splinters. Ook is het belangrijk om regelmatig je lagersystemen te controleren en deze in te vetten wanneer dat nodig is. Als laatste advies geven wij nog mee dat het belangrijk is dat je stevig en stabiel kunt werken. Een werkbank is hiervoor ideaal. Werk je met een grote lengte of oppervlakte? Ondersteun deze dan goed zodat er geen onnodige trillingen ontstaan. Alle blauwe gereedschappen van Bosch hebben een garantie van 3 jaar mits je de aankoop binnen 4 weken registreert op hun website.

Bosch afkortzaag GCM800SJ

Bekijk verschillende aanbieders

3. Bosch GCM 8 SJL

We zijn inmiddels al op de helft, en we vonden toch dat deze Bosch afkortzaag ook een mooi plekje verdient in onze lijst. Het is een Bosch afkortzaag uit de blauwe lijn met een verbeterd stofmanagement zodat je gezond en zuiver te werk kunt gaan. Daarnaast kun je ook precies te werk gaan dankzij de geïntegreerde laser. Je werkt met een zaagcapaciteit van 70 x 312 mm. Zaak je in verstek van 45 graden? Dan wordt dit 70 x 214 mm. Je kunt ook in een helling van 45 graden werken, dan heb je een zaagcapaciteit van 48 x 312 mm. Door het vermogen van 1.600 Watt en een onbelast toerental van 5.500 min-1 weet je zeker dat je in ieder geval flink wat werk kunt verzetten met dit apparaat. Hij is dan ook wel wat zwaarder dan de bovenstaande modellen met zijn 17,3 kilogram. 

Maar je moet dan ook niet vergeten dat je met deze Bosch afkortzaag wel gebruik kan maken van geïntegreerde zijdelingse materiaaluittrekplanken, intuïtieve zijdelingse hellingsvergrendeling, diepteaanslag voor groefsnedes, 2-puntsstofafzuiging en een geïntegreerde handgreep voor makkelijk transport. Dat neemt allemaal ook de nodige ruimte in beslag. Bij aanschaf van deze Bosch afkortzaag krijg je de afkortzaag, een cirkelzaagblad van 216 x 30 mm en een klem. Natuurlijk kun je ook weer gebruik maken van de drie jaar garantie aangezien het een product uit de blauwe lijn is.

Bosch afkortzaag GCM 8 SJL

Bekijk verschillende aanbieders

2. Bosch GCM 8 SDE

Wil jij snel, nauwkeurig en schoon te werk gaan? Dan moet je de Bosch GCM 8 SDE hebben. Dankzij de tweepunts stofafzuiging kun jij jouw werkplek schoon en netjes houden terwijl je aanzienlijk minder last hebt van stof en zaagsel. Dat werkt wel zo fijn. Je kunt met deze Bosch afkortzaag schulpen, in verstek zagen en afkorten met een rechte zaaglijn bij hard en zacht hout, spaanplaat en vezelplaat. Indien je de geschikte zaagbladen hebt kun je ook aluminiumprofielen en kunststof zagen. Je geniet van een variabel toerental zodat je zelf de beste instelling kunt kiezen voor verschillende materialen. Aan beide kanten is er een hellingsmogelijkheid waarbij je een zaagcapaciteit van 48 x 312 hebt bij een helling van 45 graden. 

Als je 40 graden in verstek zaagt heb je een zaagcapaciteit van 70 x 214, en bij 0 graden een capaciteit van 70 x 312 mm. De Bosch afkortzaag heeft een vermogen van 1.600 Watt en een onbelast variabel toerental van 3.500 – 50.00 min-1. Dankzij het SDS-systeem kun je snel en eenvoudig wisselen van zaagblad. Bij aankoop van dit product krijg je de Bosch afkortzaag, een cirkelzaagblad voor hout en een klem. Ook bij dit model is het weer belangrijk dat je een stabiele ondergrond hebt. Daarnaast moet de pendelbeschermkap altijd vrij kunnen bewegen en zelfstandig kunnen sluiten. Uiteraard is de garantie van 3 jaar ook weer aanwezig.

Bosch GCM 8 SDE

Bekijk verschillende aanbieders

1. Bosch GTM 12 JL

Ja ja, daar is dan eindelijk de nummer één en wat voor een Bosch afkortzaag is het, of eigenlijk, een combinatiezaag! Het is er een uit de blauwe lijn, dus dat belooft flink wat kwaliteit en kracht. Dit model is een Bosch afkortzaag, tafelcirkelzaag en verstekzaag in één. Je werkt met een krachtige motor van 1.800 watt en een onbelast toerental van 3.800 min-1 waardoor je ook grote klussen aan kunt pakken. De maximale zaagcapaciteit is 95 x 150 mm terwijl dit in verstek van 45 graden 95 x 90 mm is. Het is ook mogelijk om in helling te zagen. Er is een asblokkering aanwezig voor een makkelijke zaagbladwissel. 

Je kunt wel merken dat nauwkeurigheid hoog in het vaandel staat bij dit model. Zo heeft deze Bosch afkortzaag bijvoorbeeld een geïntegreerde laser waardoor je altijd recht kunt zagen, en een geïntegreerd licht zodat je altijd goed zicht hebt. Daarnaast is er ook nog een precieze parallelgeleider om de zaagnauwkeurigheid te vergroten. Tevens is er uiteraard ook stofafzuiging aanwezig. Bij aankoop van deze Bosch afkortzaag krijg je de combinatiezaag, een zaagblad van 305 x 30 mm, een duwstok en een stofzak. Omdat het weer een product uit de blauwe lijn is, kun je weer garantie van 3 jaar krijgen indien je jouw Bosch afkortzaag binnen 4 weken na aankoop registreert op de website van Bosch.

Bosch GTM 12 JL afkortzaag

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: Afkortzagen Per Merk

Wat is de beste Bosch afkortzaag?

De beste Bosch afkortzaag vinden wij de Bosch GTM 12 JL. Deze afkortzaag is krachtig en van hoge kwaliteit. 

Waar moet je op letten bij een Bosch afkortzaag?

Elk type Bosch afkortzaag heeft een eigen functie en de ene Bosch afkortzaag is beter geschikt voor het werk dan de andere. Het is dus belangrijk dat je precies weet wat je wilt hebben en wat het resultaat moet zijn voordat je een Bosch afkortzaag koopt. Let op zaken zoals het vermogen van de Bosch afkortzaag, de grootte en het type zaagbladen, of je een afkortzaag met of zonder onderstel wil, mogelijkheden tot stofafzuiging en wel of geen laser. 

Welke Bosch afkortzaag moet ik kopen?

Ga goed na welke Bosch afkortzaag het beste bij jou en de gebruikssituatie past. Uit ons onderzoek is de Bosch GTM 12 JL de beste afkortzaag, maar het is aan te raden alle Bosch afkortzagen uit onze top 5 te bekijken voor een afkortzaag van Bosch die het beste bij jou past. 

Wat kun je allemaal doen met een Bosch afkortzaag?

Een afkortzaag heeft een roterend zaagblad in de vorm van een cirkel. De Bosch afkortzaag is speciaal ontworpen om verschillende soorten materiaal af te korten.

Hoe wij Bosch afkortzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 10 verschillende Bosch afkortzagen onderzocht, meer dan 15 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Bosch afkortzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen