Auteur: Job

Auteur: Job

Een gereedschapkenner en liefhebber.
Wij testen gereedschap van alle soorten categorieën en merken. Zo vind je gemakkelijk de beste keuze voor jouw gebruikssituatie. Veel plezier bij het lezen!

Dit zijn de 5 beste Makita Afkortzagen in 2023

In dit artikel

Op zoek naar de beste Makita afkortzaag?

In dit artikel vind je informatie die je kan gebruiken om tot de aankoop te komen van een Makita afkortzaag die goed bij jou en je gebruikssituatie past. Om wegwijs te raken in het aanbod hebben wij voor jou een top 5 samengesteld.

Veel leesplezier!

Onze keuze

Makita LS1019L afkortzaag

Bekijk verschillende aanbieders


In ons onafhankelijke onderzoek testen, reviewen en beoordelen wij het beste gereedschap. Lees hier meer over ons onderzoek proces. Mocht je via onze link een aankoop doen, dan kunnen wij hier mogelijk commissie over verdienen. Dit waarborgt de continuïteit van deze site!

Makita afkortzaag 2023 - Top 5

5. Makita MLS100

Waarom we fan zijn:
De Makita MLS100 is een goed instapmodel en is een afkortzaag én verstekzaag in één.

We vinden deze Makita afkortzaag makkelijk in gebruik en dus ook geschikt voor de hobbyklusser. Deze afkortzaag is in principe alleen geschikt voor hout. Je kunt links in verstek zagen op 45 graden. Helaas werkt deze Makita afkortzaag niet op accu waardoor je dus gebonden bent aan een stopcontact. Gelukkig is het snoer wel 2,5 meter lang waardoor je nog voldoende bewegingsruimte hebt. Desnoods kan je ook een haspel gebruiken om meer lengte te winnen. Uiteraard maakt de afkortzaag wat geluid, maar het blijft op een normaal niveau van 92dB. 

Het is niet zo heel moeilijk om de afkortzaag van plaats te veranderen aangezien hij maar 14,7 kilogram weegt. Als je het lastig vindt om gewicht in te schatten, dit staat ongeveer gelijk aan het gewicht van een peuter. Er wordt maar één zaagblad meegeleverd, dus zorg dat je er nog een paar achter de hand hebt voor wanneer deze versleten raakt. Al met al is dit een prima Makita afkortzaag voor de doe-het-zelvers onder ons.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 255 mm
Kantelbare zaagkop: Naar één kant kantelbaar
Maximale zaagdiepte 90° (recht): 75 mm
Vermogen: 1500 W

Video

Makita MLS100 afkortzaag

Bekijk verschillende aanbieders

4. Makita M2300N

Waarom we fan zijn:
De Makita 2300N is eenvoudige maar degelijk uitgevoerd en kan veel voorkomend afkortwerk goed klaren.

Deze afkortzaag heeft net als de nummer 5 een opgenomen vermogen van 1500 Watt, het is dus een krachtige zaag. De zaagkop is kantelbaar en je kunt in zowel dubbel als enkel verstek zagen tot 45 graden. Een elektrische rem zorgt ervoor dat het apparaat veilig gebruikt kan worden.

Bij aanschaf van dit model krijg je niet alleen de afkortzaag, maar ook een zaagblad, tafelverbreder, antikantelbeugel, materiaalaanslag, stofadapter, linnen stofzak en een verticale materiaalklem. Hiermee heb je alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 255 mm
Kantelbare zaagkop: Naar beide kanten kantelbaar
Maximale zaagdiepte 90° (recht): 90 mm
Vermogen: 1500 W

Video

Makita M2300N

Bekijk verschillende aanbieders

3. Makita LS0714FLB

Waarom we fan zijn:
De Makita LS0714FLB heeft een krachtige motor en zaagt allerlei soorten werkstukken in de kortste tijd precies op maat. 

Deze afkortzaag beschikt over een goede motor die maar liefst 6000 rotaties per minuut maakt. De zaagkop is naar één kant kantelbaar waardoor je verstek kan zagen. In tegenstelling tot de nummer 4 en 5 heeft deze afkortzaag wél een trekfunctie. Daardoor kan je de zaag ook naar voor en achter bewegen en wordt je zaagbereik groter. 

Daarnaast vinden wij het heel prettig dat je netjes kan werken met deze afkortzaag. Zo is hij bijvoorbeeld uitgerust met een opvangbak waar het grootste gedeelte van het zaagsel in terecht zal komen. Ook is er de mogelijkheid voor stofafzuiging. Kortom, een sterk apparaat waar je snel en net mee kan werken. 

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 190 mm
Kantelbare zaagkop: Naar één kant kantelbaar
Maximale zaagdiepte 90° (recht): 52 mm
Vermogen: 1010 W

Video

Makita LS0714FLB afkortzaag

Bekijk verschillende aanbieders

2. Makita DLS714Z

Waarom we fan zijn: 
De Makita DLS714Z werkt op accu waardoor je geen gedoe hebt met snoeren en je de zaag makkelijk verplaatst. 

Wat deze Makita afkortzaag nog specialer maakt dan de bovenstaande modellen is dat deze op een 18 V Li-Ion accu werkt. Hiervoor heb je een accu van Makita LXT 18V platform nodig. Deze worden ook vaak bij andere gereedschappen gebruikt dus je hebt kans dat je gewoon die van jouw Makita accuboormachine kunt gebruiken.  

De Makita afkortzaag is voorzien van een elektrische rem en een softstart. We vinden het erg handig dat het toerental zichzelf automatisch aanpast waardoor je altijd het meest efficiënt slijpt. Je kunt met deze Makita afkortzaag prima in verstek zagen. Hij kantelt trouwens ook 5 graden naar rechts voor paswerk bij niet zuivere rechte hoeken.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 190 mm
Kantelbare zaagkop: Naar beide kanten kantelbaar
Maximale zaagdiepte 90° (recht): 52 mm
Vermogen: 18 V

 

Video

Makita DLS714Z

Bekijk verschillende aanbieders

1. Makita LS1019L

Waarom we fan zijn:
Wat ons betreft is de Makita LS1019L het beste apparaat voor zowel professionals als fanatieke klussers.  

De Makita afkortzaag LS1019L is de nummer 1 van deze lijst. Dit model werkt wel via een snoer van 2,5 meter, maar is daardoor ook heel krachtig met een vermogen van 1510W en een onbelast toerental van 3200 min-1. De maximale zaagdiepte is 310 mm. Je kunt er dus ook gemakkelijk dikke balken mee afkorten.

En als je graag zo stofvrij mogelijk werkt dan is dit een heel geschikt apparaat. Er zijn twee stofpoorten aanwezig waardoor je optimaal kunt werken. Softstart is mogelijk zodat je met alle precisie te werk kunt gaan. Werk je met lange stukken zoals plinten? Dan gebruik je gewoon de uittrekbare materiaalsteunen.  Dit is dus een hele geschikte afkortzaag voor professionals.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Voordelen

Nadelen

Productspecificaties

Diameter zaagblad: 260 mm
Kantelbare zaagkop: Naar beide kanten kantelbaar
Maximale zaagdiepte 90° (recht): 279 mm
Vermogen: 1510 W

 

Video

Makita LS1019L afkortzaag

Bekijk verschillende aanbieders

Compleet overzicht: Beste Afkortzaag Per Merk

Wat is de beste Makita afkortzaag?

Uit ons onderzoek is de Makita LS1019L als beste afkortzaag naar voren gekomen. Deze afkortzaag is krachtig en precies en komt met een aantal handige accessoires. 

Welke Makita afkortzaag moet ik kopen?

Als je al weet dat je een afkortzaag van Makita gaat kopen, zijn er een aantal zaken om op te letten zodat je de beste keuze voor jouw gebruikssituatie zal maken. Let op het vermogen van de Makita afkortzaag: hoe veel kracht vind jij belangrijk? Let ook op de grootte en het type van de zaagbladen. Let op of de afkortzaag met een onderstel komt of niet. Tenslotte is het handig om te weten of je het belangrijk vindt dat je Makita afkortzaag stofafzuiging heeft of niet. Bekijk onze top 5 voor een uitgebreide review per artikel. 

Welke diameter Makita afkortzaag?

Dat is helemaal afhankelijk van het type klus dat je ermee gaat uitvoeren. In welk materiaal ga je zagen? Ga je voor een precieze of een grove snede? Hoe breed en hoe diep ben je van plan te zagen? Bekijk de Coolblue website voor een uitgebreid advies voor de beste zaag voor jouw klus.

Hoe wij Makita afkortzagen testen

Wij vinden het belangrijk om een zo compleet en objectief mogelijke review te schrijven. We hebben daarom 12 verschillende Makita afkortzagen onderzocht, meer dan 30 uur getest en op basis van objectieve specificaties en onze ervaring een top 5 opgesteld.

We bekijken verschillende facetten om te bepalen wat wij de beste Makita afkortzaag vinden. We kijken onder andere naar de prijs-kwaliteit verhouding, gebruiksgemak, features en functies op het apparaat en beoordelingen en reviews van andere klussers. Wij nemen alles in overweging om tot onze uiteindelijke score te komen. 

Benieuwd naar ons test en review proces? Bekijk het hier!

Contact

Vragen of opmerkingen? Mis je een product in de top 5? Laat het ons weten en neem hier contact met ons op!

Lees ook

Geraadpleegde bronnen