Gereedschap-expert.nl

Gereedschap-expert.nl

Huis reparaties en verbeteringen met de juiste tools

Het kan zijn dat je aan de eetkamerset zit en een aantal dingen opmerkt die thuis gerepareerd moeten worden. Je hebt dan basisgereedschap nodig om dit te doen. Een schroevendraaier, hamer en waterpas zijn wat je nodig hebt om de meeste dingen in huis te repareren. Als er iets kapot is in je huis of appartement, helpen deze hulpmiddelen je om snel reparaties uit te voeren. Als je geen zaklamp hebt die werkt, kun je overwegen er een te kopen voor als je hem thuis nodig hebt. Zaklampen zijn essentieel voor alle reparatiewerkzaamheden waarbij in donkere gebieden wordt gewerkt, zoals kruipruimtes onder huizen of zolders waar nog geen verlichting is geïnstalleerd.

Een lichtschakelaar vervangen

Schakel de stroom naar de lichtschakelaar uit door de zekering te verwijderen of de stroomonderbreker uit te schakelen. Schroef de afdekplaat los en verwijder deze van de muur. Maak deze vervolgens de draden los en trek ze eruit. Je ziet schroeven die een metalen plaat op hun plaats houden die de toegang tot schroefaansluitingen op je bestaande schakelaar of draden die uit een stopcontact komen, afdekt. Verwijder deze schroeven met een schroevendraaier en wrik vervolgens met je handen deze afdekplaat omhoog, zodat je bij de draden eronder kunt.

Een druppelende kraan repareren

Als je te maken hebt met een druppelende kraan, is het eerste wat je moet doen de watertoevoer afsluiten. Verwijder de hendel van de kraan en verwijder alle schroeven waarmee deze op zijn plaats is bevestigd. Verwijder los vuil dat je kraan zou kunnen verstoppen met een doek of keukenrol en controleer vervolgens of geen van de onderdelen gebarsten of gebroken is.

Hang foto’s en spiegels op

Als je overweegt om de ruimte in de buurt van je tv meubel wat meer pit te geven, dan zijn foto’s en verschillende kunstwerken de juiste keuze. Een hamer, een spijker, een schilderijhaak, een schroevendraaier, een waterpas en een meetlint zijn alles wat je nodig hebt om je favoriete foto’s of kunstwerken op te hangen. Om de spijker in de muur te slaan, houdt je de kop van de hamer met beide handen ongeveer halverwege de handgreep vast. Plaats het over het teken waar je je foto wilt plaatsen, zodat er geen opening is tussen waar je met je hand slaat en waar je het op zijn plaats wilt slaan. Geef er dan een stevige tik op, maar doe dit niet te hard. Je wilt niets beschadigen of jezelf pijn doen. Als dit niet meteen werkt, probeer het dan aan te passen totdat het er goed in gaat. Zodra alles aan beide zijden van je ruimte veilig is, gebruik je kleine schroeven in plaats van spijkers. Hang vervolgens je kunstwerken of afbeeldingen op.