Een veilige trap is onmisbaar voor iedere klusser 

Bij het uitvoeren van klussen op hoogte, zoals werkzaamheden aan het dak of bijvoorbeeld de gevel, is een stabiele basis cruciaal. De kans op lichamelijk letsel is bij de uitvoering van deze klussen relatief groot. Het is niet voor niets dat er bijvoorbeeld in de industrie gebruik wordt gemaakt van een stevige bordestrap, in plaats van een klassieke ladder. Een verrijdbare bordestrap biedt een stevig platform, wat bewegingsruimte biedt aan degene die een klus uitvoert. Deze bordestrappen zijn voor particulieren minder geschikt; je komt ze voornamelijk tegen in grote magazijnen en binnen de industrie. Wat is een veilige trap voor de hobbyklusser? Waarop moet je letten bij de aanschaf van een trap? In dit artikel lees je er meer over. 

Stevige aluminium trap kopen voor jouw klussen 
De meeste klussers kiezen voor een aluminium trap kopen, als alternatief voor de authentieke rechte houten trap. Een aluminium trap is niet alleen aanzienlijk veiliger en steviger, maar ook duurzamer. De trap gaat lang mee! Bij de aankoop van een aluminium trap heb je de keuze uit verschillende modellen. Onderscheid wordt gemaakt tussen een enkel oploopbare trap, een dubbele trap, een comforttrap en bijvoorbeeld de eerder aangehaalde bordestrap. Het verschil tussen de eerste drie opties en de laatste zit in het feit, dat een bordestrap over een breed platform beschikt aan de bovenzijde. Bij de klassieke aluminium trap is deze precies groot genoeg voor twee voeten. 

Het is afhankelijk van de toepassing van een trap, welk model het meest geschikt is. Zo maakt een dubbele trap het eenvoudig om snel op verschillende plekken aan bijvoorbeeld een gevel werkzaamheden uit te voeren. Je hoeft de trap niet steeds om te draaien bij het bevestigen van objecten. 

Kies voor een trap die voldoet aan de kwaliteitseisen 
Bij de aankoop van een trap is het voornamelijk van belang dat deze voldoet aan de geldende kwaliteitseisen en -normen. Het gaat bijvoorbeeld om de NEN 2484-kwaliteitsnorm en de algemene Warenwet. Trappen die hieraan voldoen zijn uitgebreid getest, waarbij is aangetoond dat de constructie veilig is. 

Let daarnaast goed op de maximale belasting van een trap. Deze waarde moet passen bij de beoogde toepassing van de trap. Een derde aspect is de werkhoogte van de trap. Je wilt op een veilige manier kunnen werken; kies bij voorkeur voor een werkhoogte die ruimschoots voldoet aan jouw wensen. Zo hoef je jezelf nooit overmatig uit te strekken. 

Lees ook:

Alles wat je moet weten over het isoleren van je huis

Een goed geïsoleerd huis biedt een scala aan voordelen, zoals energiebesparing, lagere stookkosten en een comfortabeler leefklimaat. Isolatie kan op diverse manieren worden aangebracht, waaronder spouwmuur- en vloerisolatie. In dit artikel duiken we in deze isolatiemethoden en hun belang voor je woning.

Lees verder »
De voordelen van aanmaakblokjes en stookhout

Wanneer de winter aanbreekt, verandert het landschap in een betoverend wit wonderland. Echter, de betovering van het seizoen kan snel verdwijnen als je je realiseert dat je niet goed voorbereid bent op de koude temperaturen.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen