Gereedschap voor grondwerkzaamheden bij een tuinaanleg

Welk gereedschap heb je nodig voor de grondwerkzaamheden bij een tuinaanleg

Als een echte vakman die tuinen en andere groenvoorzieningen aanlegt, ben je constant met je handen bezig. Daarnaast kun je je persoonlijke creativiteit gebruiken om elke tuin esthetisch aangenaam te maken. Echter, is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen hebt om de grondwerkzaamheden uit te voeren. Wil jij weten wat zeker niet kan ontbreken? Of kun je wel wat extra tips gebruiken? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Essentiële gereedschappen

Steeds meer jonge mensen vinden het leuk om met hun handen te werken en creatief bezig te zijn. Zo treden er ook meer kersverse hoveniers in de voetsporen van ervaren tuinexperts. Het werken met de juiste gereedschappen voor tuinaanleggen is altijd het halve werk. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen stagnatie in het werk komt en dat er werk van kwaliteit geleverd wordt. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat alle nodige zaken binnen handbereik zijn. Voor het  bestraten van de tuin is het hebben van een lange lat onmisbaar. Hiermee kan het zand waar de tegels worden gelegd vlak gemaakt worden. Voordat de tegels gelegd worden, is het goed om een rubberen hamer bij de hand te hebben. Met deze hamer kunnen de tegels, zonder ze te beschadigen, afgeklopt worden. Daarnaast zal een waterpas nodig zijn, om te controleren of het terras en gazon goed aflopen. 

Veiligheid staat voorop

Er kunnen momenten zijn dat gaten in het terras zitten of dat een tegel niet past. Geen paniek! In deze gevallen komt een tegelknipper of slijper goed van pas. Door de tegel op het formaat van het gat te verkleinen, kan elk gat onzichtbaar worden. Vergeet na de bestrating geen bezem te gebruiken om het zand van de tegels en naden weg te bezemen. Heb je een gazon afgemaakt? Dan kan dit na afloop afgewerkt worden met een kantenmaaier. Zo zullen de randen er ook perfect uitzien. Uiteraard staat de veiligheid van een hovenier bij elke klus voorop. Zorg er daarom voor dat je kniebeschermers hebt en ook stevige hand- en veiligheidsschoenen. Ga je met een machine werken? Draag dan beschermers voor je oren.

Samenvattend, er zijn enkele gereedschappen die onmisbaar zijn bij grondwerkzaamheden. Hierbij kan er gedacht worden aan een lange lat, rubberen hamer, waterpas, tegelknipper en bezem. Daarnaast staat veiligheid altijd voorop, daarom is het belangrijk om kniebeschermers, hand- en veiligheidsschoenen te dragen bij het bestraten van de tuin. 

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen