Gereedschap voor grondwerkzaamheden bij een tuinaanleg

Welk gereedschap heb je nodig voor de grondwerkzaamheden bij een tuinaanleg

Als een echte vakman die tuinen en andere groenvoorzieningen aanlegt, ben je constant met je handen bezig. Daarnaast kun je je persoonlijke creativiteit gebruiken om elke tuin esthetisch aangenaam te maken. Echter, is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen hebt om de grondwerkzaamheden uit te voeren. Wil jij weten wat zeker niet kan ontbreken? Of kun je wel wat extra tips gebruiken? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Essentiële gereedschappen

Steeds meer jonge mensen vinden het leuk om met hun handen te werken en creatief bezig te zijn. Zo treden er ook meer kersverse hoveniers in de voetsporen van ervaren tuinexperts. Het werken met de juiste gereedschappen voor tuinaanleggen is altijd het halve werk. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen stagnatie in het werk komt en dat er werk van kwaliteit geleverd wordt. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat alle nodige zaken binnen handbereik zijn. Voor het  bestraten van de tuin is het hebben van een lange lat onmisbaar. Hiermee kan het zand waar de tegels worden gelegd vlak gemaakt worden. Voordat de tegels gelegd worden, is het goed om een rubberen hamer bij de hand te hebben. Met deze hamer kunnen de tegels, zonder ze te beschadigen, afgeklopt worden. Daarnaast zal een waterpas nodig zijn, om te controleren of het terras en gazon goed aflopen. 

Veiligheid staat voorop

Er kunnen momenten zijn dat gaten in het terras zitten of dat een tegel niet past. Geen paniek! In deze gevallen komt een tegelknipper of slijper goed van pas. Door de tegel op het formaat van het gat te verkleinen, kan elk gat onzichtbaar worden. Vergeet na de bestrating geen bezem te gebruiken om het zand van de tegels en naden weg te bezemen. Heb je een gazon afgemaakt? Dan kan dit na afloop afgewerkt worden met een kantenmaaier. Zo zullen de randen er ook perfect uitzien. Uiteraard staat de veiligheid van een hovenier bij elke klus voorop. Zorg er daarom voor dat je kniebeschermers hebt en ook stevige hand- en veiligheidsschoenen. Ga je met een machine werken? Draag dan beschermers voor je oren.

Samenvattend, er zijn enkele gereedschappen die onmisbaar zijn bij grondwerkzaamheden. Hierbij kan er gedacht worden aan een lange lat, rubberen hamer, waterpas, tegelknipper en bezem. Daarnaast staat veiligheid altijd voorop, daarom is het belangrijk om kniebeschermers, hand- en veiligheidsschoenen te dragen bij het bestraten van de tuin. 

Lees ook:

Verhuizen: welke belangrijke spullen heb je nodig?

Je gaat verhuizen: een enorme en tijdrovende klus die je zo snel mogelijk klaar wil hebben. Maar, wat heb je allemaal nodig om deze klus zo soepel en gemakkelijk mogelijk te klaren? Er zijn zeker hulpmiddelen die jouw verhuizingsproces kunnen vergemakkelijken. In dit artikel lees je welke spullen je het beste kunt regelen om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Lees verder »
Zo ontwerp je een groene tuin

Jouw tuin ziet er netjes uit. Mooie stenen, een leuke tuinset en een speelhoekje voor de kinderen. Toch mist er iets voor jouw gevoel. Je vindt namelijk dat de tuin veel te weinig groen heeft. Gelukkig lees je in dit blog wat jou te doen staan om de tuin groener te maken!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen