Verander je woonkamer op een budget -Eenvoudige tips om nu te proberen!

Als je je woonkamer met een klein budget wilt veranderen, zijn er tal van eenvoudige tips en trucs die je nu kan uitproberen om je ruimte een upgrade te geven zonder de bank te breken. Of je je nu een beetje ongeïnspireerd voelt door het uiterlijk van je woonkamer of je probeert een compleet nieuwe esthetiek te creëren, je hoeft geen fortuin uit te geven om de look te krijgen die je wil. Van het toevoegen van accenten en het herschikken van meubels tot het pimpen van je meubels of verven van een muur, er zijn tal van kleine veranderingen die je kan aanbrengen en die een groot verschil maken in de algemene uitstraling van je woonkamer. Lees verder voor handige tips.

Bestaande meubels herschikken

Een makkelijke manier om je woonkamer met een budget te veranderen is door je bestaande meubels anders in te delen. Door te veranderen waar je meubels staan en welke stukken op welke plek staan, kan je een compleet nieuwe look creëren zonder te hoeven investeren in nieuwe meubels. Experimenteren met verschillende meubelopstellingen is een snelle en eenvoudige manier om elke kamer te veranderen en is een veel kosteneffectievere manier om je woonkamer te transformeren dan het kopen van nieuwe meubels. 

Een muur verven

Een andere geweldige manier om je woonkamer te transformeren met een budget is door een muur te schilderen. Niet alleen voegt het verven van een muur in je woonkamer een nieuwe kleur toe aan de kamer, maar het kan ook helpen om een kamer visueel uit te breiden en groter te doen lijken. Bij het kiezen van de te verven muur(en) moet je bedenken waar je de aandacht op wilt vestigen in de woonkamer. Door een muur tegenover het belangrijkste aandachtspunt (bijvoorbeeld de open haard of de televisie) in een opvallende kleur te schilderen, kan je de aandacht op dat deel van de kamer vestigen.

Tip: kijk hier voor een muurverf aanbieding.

Bestaande meubels upgraden

Een andere geweldige manier om je woonkamer te transformeren met een budget is door je bestaande meubels nog eens te bekijken. Hoewel het misschien niet nodig is om elk stuk in je woonkamer te vervangen, kunnen er een paar meubels zijn die je kan upgraden om een groot verschil te maken in de kamer. Als de bank er bijvoorbeeld een beetje oud of versleten uitziet, is het misschien tijd om een nieuwe, stijlvolle bank te kopen. maar als deze nog gebruikt kan worden, dan kan je bijvoorbeeld ook kiezen om deze te upgraden met een nieuwe bankhoes. Verder kan je meubels ook schilderen om ze een andere kleur te geven, of houten meubels met beits een nieuwe look geven.

Lees ook:

De must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier

Heb je onlangs een woning gekocht en komt daar ineens een stuk tuin bij? Of wil je graag meer vrienden en familie helpen bi het onderhouden van de tuin? In beide gevallen ben je waarschijnlijk erg druk op zoek naar de beste must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier.

Lees verder »
Tuingereedschap dat je zeker nodig zult hebben

Als je een tuin hebt en deze goed wilt onderhouden, heb je degelijk tuingereedschap nodig. Welk gereedschap je precies nodig hebt, hangt af van het soort werk dat je gaat doen.

Lees verder »
Berg gereedschap en materialen op een veilige manier op

Als hobbyklusser of professioneel timmerman ben je zuinig op je gereedschap. Je bent gewend aan de machines waarmee je werkt en zit niet te wachten op het onnodig moeten vervangen hiervan. Kies om deze reden voor een professionele werkplaats inrichting, om het gereedschap op een veilige en overzichtelijke manier op te kunnen bergen na het uitvoeren van een klus.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen