Tips voor als je je deurslot niet meer open krijgt

Wat moet je in huis hebben als je je deurslot niet meer open krijgt?

Wat als je je deurslot niet meer open krijgt en je geen idee hebt hoe je het moet oplossen? Wij zullen je in deze blog vertellen hoe het komt dat je slot niet meer open gaat, maar ook hoe je het kan oplossen! 

Hoe komt het dat sloten niet meer open gaan?

Wat is nou daadwerkelijk de oorzaak dat sloten niet meer open gaan? Als het slot al wat jaren in gebruik is, kan het zijn dat het slot gaat vastlopen. Hier kunnen enkele jaren overheen gaan, misschien zelfs wel tien. Het natte weer van Nederland helpt hier niet bij, vooral als je je slot niet regelmatig onderhoudt met een middel dat ervoor zorgt dat het slot soepel blijft. Als je slot niet meer open gaat, kan het zo zijn dat je je slot moet laten vervangen. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen bij deur-cilindersloten.nl

Een afgesleten sleutel of een niet passende sleutel kan er ook voor zorgen dat het slot niet meer open gaat. De sleutel kan bijvoorbeeld vast blijven zitten in het slot en de sleutel kan afbreken. In dit laatste geval kun je het beste een specialist bellen.

Vuil of zand in het slot kan er ook voor zorgen dat het slot blijft hangen. Dit kan bijvoorbeeld komen als je werkzaamheden buiten verricht, dan kan er zand op komen en dat zand komt vervolgens in het slot. Dit kan een blokkade veroorzaken, waardoor het slot niet meer goed werkt. Wat je hiervoor allemaal in huis moet hebben vertellen je in deze blog!

Wat moet je standaard in huis hebben voor je slot?

Als je last hebt van bovenstaande problemen, dus vuil of zand in je slot, is het verstandig om speciaal sloten smeermiddel in huis te hebben. Heb je dit niet in huis maar zit je deur wel vast? Dan kun je het als eerst proberen open te maken met een pasje. Als dat niet lukt kun je het ook nog proberen met een speld. Tot slot kun je het nog proberen met een schroevendraaier. Deze dingen zijn dus in ieder geval handig om in huis te hebben. Lukt dit allemaal niet? Overweeg dan om een specialist te bellen. Zij kunnen jou verder helpen en ervoor zorgen dat je deur in ieder geval weer open gaat. Ook kan er dan meteen een slot vervangen worden. 

Hopelijk helpen deze tips je met de voorbereiding. Wij wensen je in ieder geval alvast succes!

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen