Tips voor als je je deurslot niet meer open krijgt

Wat moet je in huis hebben als je je deurslot niet meer open krijgt?

Wat als je je deurslot niet meer open krijgt en je geen idee hebt hoe je het moet oplossen? Wij zullen je in deze blog vertellen hoe het komt dat je slot niet meer open gaat, maar ook hoe je het kan oplossen! 

Hoe komt het dat sloten niet meer open gaan?

Wat is nou daadwerkelijk de oorzaak dat sloten niet meer open gaan? Als het slot al wat jaren in gebruik is, kan het zijn dat het slot gaat vastlopen. Hier kunnen enkele jaren overheen gaan, misschien zelfs wel tien. Het natte weer van Nederland helpt hier niet bij, vooral als je je slot niet regelmatig onderhoudt met een middel dat ervoor zorgt dat het slot soepel blijft. Als je slot niet meer open gaat, kan het zo zijn dat je je slot moet laten vervangen. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen bij deur-cilindersloten.nl

Een afgesleten sleutel of een niet passende sleutel kan er ook voor zorgen dat het slot niet meer open gaat. De sleutel kan bijvoorbeeld vast blijven zitten in het slot en de sleutel kan afbreken. In dit laatste geval kun je het beste een specialist bellen.

Vuil of zand in het slot kan er ook voor zorgen dat het slot blijft hangen. Dit kan bijvoorbeeld komen als je werkzaamheden buiten verricht, dan kan er zand op komen en dat zand komt vervolgens in het slot. Dit kan een blokkade veroorzaken, waardoor het slot niet meer goed werkt. Wat je hiervoor allemaal in huis moet hebben vertellen je in deze blog!

Wat moet je standaard in huis hebben voor je slot?

Als je last hebt van bovenstaande problemen, dus vuil of zand in je slot, is het verstandig om speciaal sloten smeermiddel in huis te hebben. Heb je dit niet in huis maar zit je deur wel vast? Dan kun je het als eerst proberen open te maken met een pasje. Als dat niet lukt kun je het ook nog proberen met een speld. Tot slot kun je het nog proberen met een schroevendraaier. Deze dingen zijn dus in ieder geval handig om in huis te hebben. Lukt dit allemaal niet? Overweeg dan om een specialist te bellen. Zij kunnen jou verder helpen en ervoor zorgen dat je deur in ieder geval weer open gaat. Ook kan er dan meteen een slot vervangen worden. 

Hopelijk helpen deze tips je met de voorbereiding. Wij wensen je in ieder geval alvast succes!

Lees ook:

Gereedschap voor grondwerkzaamheden bij een tuinaanleg

Als een echte vakman die tuinen en andere groenvoorzieningen aanlegt, ben je constant met je handen bezig. Daarnaast kun je je persoonlijke creativiteit gebruiken om elke tuin esthetisch aangenaam te maken. Echter, is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen hebt om de grondwerkzaamheden uit te voeren.

Lees verder »
Verhuizen: welke belangrijke spullen heb je nodig?

Je gaat verhuizen: een enorme en tijdrovende klus die je zo snel mogelijk klaar wil hebben. Maar, wat heb je allemaal nodig om deze klus zo soepel en gemakkelijk mogelijk te klaren? Er zijn zeker hulpmiddelen die jouw verhuizingsproces kunnen vergemakkelijken. In dit artikel lees je welke spullen je het beste kunt regelen om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Lees verder »
Zo ontwerp je een groene tuin

Jouw tuin ziet er netjes uit. Mooie stenen, een leuke tuinset en een speelhoekje voor de kinderen. Toch mist er iets voor jouw gevoel. Je vindt namelijk dat de tuin veel te weinig groen heeft. Gelukkig lees je in dit blog wat jou te doen staan om de tuin groener te maken!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen