Verankerd in succes: hoe chemische ankers je gereedschap naar een hoger niveau tillen

Ben je al bekend met het aanbod aan chemische ankers? Er is vandaag de dag namelijk een zeer divers aanbod waar je uit kunt kiezen, dat ook nog eens helemaal ETA gecertificeerd is. De ankers waar je uit kunt kiezen zijn speciaal ontworpen voor zowel draadeind als wapeningstoepassingen. De ankers kunnen worden gebruikt in metselwerk, kalkzandsteen en beton, waardoor ze dus voor een breed scala aan toepassingen in te zetten zijn. Is je interesse gewekt? En kom je er graag meer over te weten? Je leest er net even wat meer over in dit blog.

Wat je precies kunt verwachten van het gebruik van een chemisch anker

Voordat je je wat meer gaat verdiepen in het brede assortiment dat er is, is het belangrijk om te weten hoe dit product precies tot stand komt. Maak je gebruik van een chemische anker? In dat geval worden twee halfvloeibare componenten met elkaar gemengd.  Deze componenten gaan vervolgens een chemische reactie aan met elkaar, waardoor een hard eindproduct ontstaat. De hardheid is zelfs te vergelijken met die van beton. Zo ben je dus zeker van een ijzersterk en solide product.

Op deze manier kun je een chemisch anker gebruiken

Goed om te weten, is dat een chemisch anker voor een erg breed scala aan doeleinden in kan worden gezet. Je past het product toe voor alle denkbare bevestigingen van steen en beton. Denk daarbij aan onder meer:

 •  Hekwerken

 •  Balustrades

 •  Zonweringen

 •  Borden

 •  Antennes

 •  Voetplaten

 •  Stellingen

 •  Windschermen

 •  Overkappingen

 •  Houtaanbeton constructies

 •  Staalaanbeton constructies

 •  Balkons

Je bent altijd zeker van een vloeistof en waterdichte oplossing die bestand is tegen een stootje. Niet zo gek dus dat het een erg geliefde investering is in de bouwwereld.

Kan een chemisch anker toe worden gepast op hout?

Maar ook voor het versterken van de draagkracht van beton is een chemisch anker een erg geschikte oplossing. Let er wel altijd op dat het product geschikt is voor specifiek gebruik in metselwerk en beton. Of het product ook geschikt is voor hout, hangt voor een groot deel af van de leeftijd van het hout en het type hout. Dit omdat er in hout grotere scheuren kunnen ontstaan in de loop van de tijd. Op het moment dat deze scheren in beeld zijn, kan de constructieve draagkracht hierdoor worden beïnvloed. Laat je daar dus altijd goed over adviseren, bijvoorbeeld door een specialist zoals Sympafix.

Lees ook:

Alles wat je moet weten over het isoleren van je huis

Een goed geïsoleerd huis biedt een scala aan voordelen, zoals energiebesparing, lagere stookkosten en een comfortabeler leefklimaat. Isolatie kan op diverse manieren worden aangebracht, waaronder spouwmuur- en vloerisolatie. In dit artikel duiken we in deze isolatiemethoden en hun belang voor je woning.

Lees verder »
De voordelen van aanmaakblokjes en stookhout

Wanneer de winter aanbreekt, verandert het landschap in een betoverend wit wonderland. Echter, de betovering van het seizoen kan snel verdwijnen als je je realiseert dat je niet goed voorbereid bent op de koude temperaturen.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen