De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen? In dit artikel vertellen we je onder andere over de krimpkous. 

De krimpkous

Dit materiaal kan worden gebruikt om kabels te beschermen of ze aan elkaar vast te binden. Je schuift het simpelweg om de kabel heen en verwarmt het vervolgens. Hierdoor gaat het materiaal krimpen, waardoor het nauw aansluit aan de kabel. Dit is zeer aan te raden voor kabels die buiten liggen, de krimpkous beschermt namelijk tegen vocht en vuil. 

De boormachine

Een boormachine kan gebruikt worden om gaten in verschillende materialen te boren. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan hout of in muren. Een boormachine kan er ook voor zorgen dat je een stuk makkelijker schroeven in en uit een materiaal draait. Dit scheelt dus heel veel gepruts met een schroevendraaier. Het is daarom zeer verstandig om een boormachine aan te schaffen. 

Een waterpomptang

Dit gereedschap zorgt ervoor dat je betere grip krijgt op verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld hiermee makkelijk bouten en moeren aandraaien. Ook kun je het gereedschap gebruiken om buizen mee vast te houden, bijvoorbeeld tijdens het snijden. Met een waterpomptang kun je dus een groot aantal verschillende klussen uitvoeren en daarom is het ook zeer verstandig om deze in huis te hebben. 

Een schroevendraaier set en zaag

Het zal regelmatig voorkomen dat je schroeven moet aandraaien of juist eruit halen. Doordat er zo veel verschillende soorten schroeven zijn, is het niet verstandig om allemaal losse schroevendraaiers te kopen. Het liefst koop je namelijk een schroevendraaier set, zo blijft alles netjes bij elkaar en heb je altijd alles wat je nodig hebt bij de hand.  Met een zaag kun je gemakkelijk allerlei materialen zagen. Je kunt de zaag ook gebruiken voor buiten, om bijvoorbeeld takken weg te halen. 

Het aanschaffen van goede materialen

Het is belangrijk dat je bij het aanschaffen van je gereedschap goed kijkt naar de kwaliteit. Anders kan het namelijk voorkomen dat het al snel kapot gaat, dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Het is verstandig om het gereedschap aan te schaffen bij een speciaalzaak. De mensen die hier werken kunnen je ook advies geven over welke je moet kiezen. 

Lees ook onze andere klus advies artikelen:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen