De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen? In dit artikel vertellen we je onder andere over de krimpkous. 

De krimpkous

Dit materiaal kan worden gebruikt om kabels te beschermen of ze aan elkaar vast te binden. Je schuift het simpelweg om de kabel heen en verwarmt het vervolgens. Hierdoor gaat het materiaal krimpen, waardoor het nauw aansluit aan de kabel. Dit is zeer aan te raden voor kabels die buiten liggen, de krimpkous beschermt namelijk tegen vocht en vuil. 

De boormachine

Een boormachine kan gebruikt worden om gaten in verschillende materialen te boren. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan hout of in muren. Een boormachine kan er ook voor zorgen dat je een stuk makkelijker schroeven in en uit een materiaal draait. Dit scheelt dus heel veel gepruts met een schroevendraaier. Het is daarom zeer verstandig om een boormachine aan te schaffen. 

Een waterpomptang

Dit gereedschap zorgt ervoor dat je betere grip krijgt op verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld hiermee makkelijk bouten en moeren aandraaien. Ook kun je het gereedschap gebruiken om buizen mee vast te houden, bijvoorbeeld tijdens het snijden. Met een waterpomptang kun je dus een groot aantal verschillende klussen uitvoeren en daarom is het ook zeer verstandig om deze in huis te hebben. 

Een schroevendraaier set en zaag

Het zal regelmatig voorkomen dat je schroeven moet aandraaien of juist eruit halen. Doordat er zo veel verschillende soorten schroeven zijn, is het niet verstandig om allemaal losse schroevendraaiers te kopen. Het liefst koop je namelijk een schroevendraaier set, zo blijft alles netjes bij elkaar en heb je altijd alles wat je nodig hebt bij de hand.  Met een zaag kun je gemakkelijk allerlei materialen zagen. Je kunt de zaag ook gebruiken voor buiten, om bijvoorbeeld takken weg te halen. 

Het aanschaffen van goede materialen

Het is belangrijk dat je bij het aanschaffen van je gereedschap goed kijkt naar de kwaliteit. Anders kan het namelijk voorkomen dat het al snel kapot gaat, dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Het is verstandig om het gereedschap aan te schaffen bij een speciaalzaak. De mensen die hier werken kunnen je ook advies geven over welke je moet kiezen. 

Lees ook onze andere klus advies artikelen:

Alles wat je moet weten over het isoleren van je huis

Een goed geïsoleerd huis biedt een scala aan voordelen, zoals energiebesparing, lagere stookkosten en een comfortabeler leefklimaat. Isolatie kan op diverse manieren worden aangebracht, waaronder spouwmuur- en vloerisolatie. In dit artikel duiken we in deze isolatiemethoden en hun belang voor je woning.

Lees verder »
De voordelen van aanmaakblokjes en stookhout

Wanneer de winter aanbreekt, verandert het landschap in een betoverend wit wonderland. Echter, de betovering van het seizoen kan snel verdwijnen als je je realiseert dat je niet goed voorbereid bent op de koude temperaturen.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen