Alles wat in de gereedschapskist van een doe-het-zelver thuishoort

Ben jij een echte doe-het-zelver? Dan kan niks je gelukkiger maken als het bedenken van leuke projecten of het renoveren van je eigen plekje in je vrije tijd. Daarom is het belangrijk dat je een gereedschapskist samenstelt om zoveel mogelijk taken snel en gemakkelijk uit te voeren. Het volgende bouwgereedschap zorgt ervoor dat je nooit meer in het zweet hoeft te werken bij het aanpakken van doe-het-zelf klussen.

Hamer

Als je nieuwe planken aan de muur wilt bevestigen, een nieuw licht wilt plaatsen of een zekering wilt vervangen, heb je waarschijnlijk een hamer nodig. Maar welke moet je kiezen? De beste hamer voor doe-het-zelvers is er een met een handvat van glasvezelversterkte polymeer (FRP) of kunsthars: dit soort hamers zijn duurzaam en licht, hebben een antislip greep en een schokabsorberend kussen voor de hand. 

Meetlint

Meetgereedschap is net zo belangrijk als elk ander gereedschap in je gereedschapskist. Ze helpen je uit te zoeken hoe je planken moet plaatsen en kunnen je helpen berekenen hoeveel verf je nodig hebt voor een kamer. Essentieel voor elk huishouden dus!

Schroevendraaierset

Een schroevendraaier is een van de meest gebruikte gereedschappen voor doe-het-zelvers. Maar niet alle schroevendraaiers zijn gelijk. Sommige zijn slecht gemaakt en slijten snel, waardoor je ze vaak moet vervangen. Een hoogwaardige schroevendraaierset moet een verscheidenheid aan schroevendraaierdoppen bevatten, waaronder kruiskoppen en standaard bladen.

Nietpistool

Nietjes zijn een snelle, gemakkelijke en goedkope manier om foto’s, planken en andere voorwerpen op te hangen zonder gereedschap of spijkers te hoeven gebruiken. Het beste nietpistool heeft een soepele slinger en een brede opening zodat je het snel en gemakkelijk met nietjes kunt vullen. Zoek er een met een nietjesverwijderaar en zorg ervoor dat het een koppeling heeft: het moet een breed scala aan materialen aankunnen, van hout en gipsplaten tot stoffen.

Decoupeerzaag

Naast een bouwzaag is een decoupeerzaag een multifunctioneel elektrisch gereedschap waarmee je snel hout, gipsplaat of kunststof kunt zagen. Het is ook geweldig voor het maken van gebogen sneden in hout. Decoupeerzagen zijn verkrijgbaar in snoer- en snoerloze versies. De beste decoupeerzaag heeft een borstelloze motor en een snelwisselsysteem.

Multi-tool

Een multitool is als een Zwitsers zakmes: het heeft verschillende functies, waaronder een zaag, schroevendraaiers en een mes. Hoewel het zeker geen noodzaak is in de gereedschapskist, kan het van pas komen voor die snelle klusjes waarvoor je gereedschap nodig hebt wat je niet hebt. 

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen