Alles wat in de gereedschapskist van een doe-het-zelver thuishoort

Ben jij een echte doe-het-zelver? Dan kan niks je gelukkiger maken als het bedenken van leuke projecten of het renoveren van je eigen plekje in je vrije tijd. Daarom is het belangrijk dat je een gereedschapskist samenstelt om zoveel mogelijk taken snel en gemakkelijk uit te voeren. Het volgende bouwgereedschap zorgt ervoor dat je nooit meer in het zweet hoeft te werken bij het aanpakken van doe-het-zelf klussen.

Hamer

Als je nieuwe planken aan de muur wilt bevestigen, een nieuw licht wilt plaatsen of een zekering wilt vervangen, heb je waarschijnlijk een hamer nodig. Maar welke moet je kiezen? De beste hamer voor doe-het-zelvers is er een met een handvat van glasvezelversterkte polymeer (FRP) of kunsthars: dit soort hamers zijn duurzaam en licht, hebben een antislip greep en een schokabsorberend kussen voor de hand. 

Meetlint

Meetgereedschap is net zo belangrijk als elk ander gereedschap in je gereedschapskist. Ze helpen je uit te zoeken hoe je planken moet plaatsen en kunnen je helpen berekenen hoeveel verf je nodig hebt voor een kamer. Essentieel voor elk huishouden dus!

Schroevendraaierset

Een schroevendraaier is een van de meest gebruikte gereedschappen voor doe-het-zelvers. Maar niet alle schroevendraaiers zijn gelijk. Sommige zijn slecht gemaakt en slijten snel, waardoor je ze vaak moet vervangen. Een hoogwaardige schroevendraaierset moet een verscheidenheid aan schroevendraaierdoppen bevatten, waaronder kruiskoppen en standaard bladen.

Nietpistool

Nietjes zijn een snelle, gemakkelijke en goedkope manier om foto’s, planken en andere voorwerpen op te hangen zonder gereedschap of spijkers te hoeven gebruiken. Het beste nietpistool heeft een soepele slinger en een brede opening zodat je het snel en gemakkelijk met nietjes kunt vullen. Zoek er een met een nietjesverwijderaar en zorg ervoor dat het een koppeling heeft: het moet een breed scala aan materialen aankunnen, van hout en gipsplaten tot stoffen.

Decoupeerzaag

Naast een bouwzaag is een decoupeerzaag een multifunctioneel elektrisch gereedschap waarmee je snel hout, gipsplaat of kunststof kunt zagen. Het is ook geweldig voor het maken van gebogen sneden in hout. Decoupeerzagen zijn verkrijgbaar in snoer- en snoerloze versies. De beste decoupeerzaag heeft een borstelloze motor en een snelwisselsysteem.

Multi-tool

Een multitool is als een Zwitsers zakmes: het heeft verschillende functies, waaronder een zaag, schroevendraaiers en een mes. Hoewel het zeker geen noodzaak is in de gereedschapskist, kan het van pas komen voor die snelle klusjes waarvoor je gereedschap nodig hebt wat je niet hebt. 

Lees ook:

Het belang van tuinverlichting

Tuinverlichting is meer dan een decoratief element. Het draagt bij aan de sfeer en veiligheid in je tuin. Juist geplaatste verlichting kan de mooiste aspecten van je tuin benadrukken.

Lees verder »
Wat is spourmuurisolatie precies?

Een goed geïsoleerd huis is van groot belang voor het behoud van een aangename temperatuur en het verminderen van energieverbruik. Een van de meest effectieve vormen van isolatie is spouwmuurisolatie.

Lees verder »
Zo monteer jij jouw eigen trapleuning: stappenplan

Trapleuningen zijn een essentieel onderdeel van de trap. Zo zorgen ze niet alleen voor extra veiligheid, maar kunnen ze ook de esthetiek van je interieur verbeteren. Of je nu een bestaande trapleuning vervangt of een nieuwe installeert, het monteren ervan lijkt op voorhand een uitdagende klus.

Lees verder »
De must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier

Heb je onlangs een woning gekocht en komt daar ineens een stuk tuin bij? Of wil je graag meer vrienden en familie helpen bi het onderhouden van de tuin? In beide gevallen ben je waarschijnlijk erg druk op zoek naar de beste must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen