Zo ontwerp je een groene tuin

Jouw tuin ziet er netjes uit. Mooie stenen, een leuke tuinset en een speelhoekje voor de kinderen. Toch mist er iets voor jouw gevoel. Je vindt namelijk dat de tuin veel te weinig groen heeft. Gelukkig lees je in dit blog wat jou te doen staan om de tuin groener te maken!

De voorbereidingen

Om ervoor te zorgen dat jouw tuin een succes wordt, is het goed om eerst te kijken wat de mogelijkheden zijn. Elke tuin is anders en kan dus ook anders ingericht worden. Houd bijvoorbeeld rekening met de bodem van jouw tuin. Voel waar deze droog is en waar deze juist nat is. Op basis hiervan weet je waar je welke planten neer kunt zetten. Je wilt immers dat jouw planten zich op een geschikte plek bevinden, zodat ze lekker lang meegaan en jouw tuin doen stralen. Tot slot is een goed tuinontwerp fijn voor jou, want je bent minder tijd kwijt aan het onderhouden van jouw groene tuin. Dan is het eindelijk tijd om jouw boodschappenlijstje samen te stellen. Graszaad, tuinaarde en gereedschap zijn altijd een goed idee voor een groene tuin. De rest is aan jou!

Waarom een groene tuin?

Een tuin plantvriendelijk maken is best een klus. Het is dus niet gek dat je je eerst wilt inlezen om te weten of het echt de moeite waard is. Natuurlijk ziet een tuin met veel groen er prachtig uit, mits deze goed bijgehouden wordt. Het is ook goed voor het milieu om jouw tuin een stuk groener te maken. Het wordt namelijk een paradijs voor een hoop insecten, zoals prachtige vlinders en bijen. Ook wordt het een aangename plek voor egels en vogels, die ervoor zorgen dat de slakken uit jouw tuin blijven. Je doet jouw buurt een gunst met jouw groene tuin, want het riool hoeft veel minder water op te vangen. Het water zakt immers goed weg in de tuin, waar dat bij een betegelde tuin heel moeilijk gaat. Allemaal voordelen dus! Maar hier blijft het niet bij, want je kunt ook sedumdak laten aanleggen. Het mooie is dat veel gemeenten hiervoor subsidies geven. Ideaal, toch?

Reden genoeg om gelijk de handen uit de mouwen te steken. Maak eerst een goed ontwerp die goed bij jouw tuin past en daarna is het tijd om te winkelen. Een groene tuin is namelijk goed voor de insecten, jezelf én jouw buurt! Heb je de smaak te pakken en wil je meer weten over een groene tuin? 

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen