Klussen in de badkamer

Jouw badkamer is onlangs gerenoveerd. Het ziet er eindelijk uit zoals je lange tijd voor ogen had. Echter, het kan op den duur zo zijn dat er iets kapot gaat of er iets gaat lekken. Je wilt daar natuurlijk op voorbereid zijn, dus daarom lees je in dit blog een aantal tips.

Lekkage

Allereerst is mogelijk dat jouw radiator gaat lekken. Dat is vervelend. Het is namelijk slecht voor de verwarming, maar ook jouw vloer kan er de dupe van zijn. Daarom is het belangrijk om een emmer te plaatsen als de radiator lekt. Handdoeken werken ook prima. Het is van belang om erachter te komen waar de lekkage zich bevindt. Een veelvoorkomende oorzaak van een lekkende radiator is dat de ontluchtingskraan kapot is. Dit los je op door een nieuwe te kopen. Zorg er van tevoren voor dat je de cv-installatie leeg laat lopen. Daarna draai je het ontluchtingskraantje los en de nieuwe draai je weer vast. Let er wel op dat je het niet te stevig vastdraait. Als je dit wel doet, loop je het risico dat je jouw verwarming beschadigt. Je kunt de ontluchtingskraan dus gemakkelijk zelf vervangen. Als je het te druk hebt om zelf aan de slag te gaan, kun je altijd nog een loodgieter inschakelen.

De kraan

Ook de kraan kan gaan lekken. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben, want hierdoor verdwijnt er een hoop water in het putje dat je niet gebruikt. Hier moet je helaas alsnog voor betalen. Voor je begint met het repareren, is het belangrijk om de hoofdkraan uit te schakelen. Draai de douchekraan open zodat het laatste beetje water er nog uit kan stromen. Draai de douchekraan vervolgens los. Haal de rubberen schijf weg en vervang deze met een nieuwe. Natuurlijk moet je wel het juiste gereedschap voor kranen gebruiken om ze te repareren. Ook hier geldt namelijk dat je de kraan kunt beschadigen als je hardhandig te werk gaat, maar ook als je de verkeerde instrumenten gebruikt. Je kunt een moersleutel gebruiken met een zachte doek ertussen. Zo kun je genoeg kracht zetten en de kraan mooi houden.

Het kan wel eens voorkomen dat je iets in het huis moet repareren. Vooral bij een lekkage in de badkamer of een andere ruimte waar zich water bevindt, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet. Je weet nu dus hoe je een radiator en kraan moet repareren. Indien je gelijk materialen wilt kopen om te gaan klussen, kun je deze vinden op de website van Sanitairwinkel.

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen