Klussen in de badkamer

Jouw badkamer is onlangs gerenoveerd. Het ziet er eindelijk uit zoals je lange tijd voor ogen had. Echter, het kan op den duur zo zijn dat er iets kapot gaat of er iets gaat lekken. Je wilt daar natuurlijk op voorbereid zijn, dus daarom lees je in dit blog een aantal tips.

Lekkage

Allereerst is mogelijk dat jouw radiator gaat lekken. Dat is vervelend. Het is namelijk slecht voor de verwarming, maar ook jouw vloer kan er de dupe van zijn. Daarom is het belangrijk om een emmer te plaatsen als de radiator lekt. Handdoeken werken ook prima. Het is van belang om erachter te komen waar de lekkage zich bevindt. Een veelvoorkomende oorzaak van een lekkende radiator is dat de ontluchtingskraan kapot is. Dit los je op door een nieuwe te kopen. Zorg er van tevoren voor dat je de cv-installatie leeg laat lopen. Daarna draai je het ontluchtingskraantje los en de nieuwe draai je weer vast. Let er wel op dat je het niet te stevig vastdraait. Als je dit wel doet, loop je het risico dat je jouw verwarming beschadigt. Je kunt de ontluchtingskraan dus gemakkelijk zelf vervangen. Als je het te druk hebt om zelf aan de slag te gaan, kun je altijd nog een loodgieter inschakelen.

De kraan

Ook de kraan kan gaan lekken. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben, want hierdoor verdwijnt er een hoop water in het putje dat je niet gebruikt. Hier moet je helaas alsnog voor betalen. Voor je begint met het repareren, is het belangrijk om de hoofdkraan uit te schakelen. Draai de douchekraan open zodat het laatste beetje water er nog uit kan stromen. Draai de douchekraan vervolgens los. Haal de rubberen schijf weg en vervang deze met een nieuwe. Natuurlijk moet je wel het juiste gereedschap voor kranen gebruiken om ze te repareren. Ook hier geldt namelijk dat je de kraan kunt beschadigen als je hardhandig te werk gaat, maar ook als je de verkeerde instrumenten gebruikt. Je kunt een moersleutel gebruiken met een zachte doek ertussen. Zo kun je genoeg kracht zetten en de kraan mooi houden.

Het kan wel eens voorkomen dat je iets in het huis moet repareren. Vooral bij een lekkage in de badkamer of een andere ruimte waar zich water bevindt, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet. Je weet nu dus hoe je een radiator en kraan moet repareren. Indien je gelijk materialen wilt kopen om te gaan klussen, kun je deze vinden op de website van Sanitairwinkel.

Lees ook:

Het belang van tuinverlichting

Tuinverlichting is meer dan een decoratief element. Het draagt bij aan de sfeer en veiligheid in je tuin. Juist geplaatste verlichting kan de mooiste aspecten van je tuin benadrukken.

Lees verder »
Wat is spourmuurisolatie precies?

Een goed geïsoleerd huis is van groot belang voor het behoud van een aangename temperatuur en het verminderen van energieverbruik. Een van de meest effectieve vormen van isolatie is spouwmuurisolatie.

Lees verder »
Zo monteer jij jouw eigen trapleuning: stappenplan

Trapleuningen zijn een essentieel onderdeel van de trap. Zo zorgen ze niet alleen voor extra veiligheid, maar kunnen ze ook de esthetiek van je interieur verbeteren. Of je nu een bestaande trapleuning vervangt of een nieuwe installeert, het monteren ervan lijkt op voorhand een uitdagende klus.

Lees verder »
De must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier

Heb je onlangs een woning gekocht en komt daar ineens een stuk tuin bij? Of wil je graag meer vrienden en familie helpen bi het onderhouden van de tuin? In beide gevallen ben je waarschijnlijk erg druk op zoek naar de beste must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen