Nieuwe keukenkraan uitzoeken

Als je de keuken wilt verbouwen, denk je misschien als eerste aan de kleur van de keukenkasten en het kopen van een vaatwasmachine. Echter, de kraan is minstens zo belangrijk. Mocht je het lastig vinden om de juiste kraan te kiezen, dan weet o.a. de Vervangingsmarkt hier raad mee. 

Wat voor soort kraan?

Er zijn een hoop verschillende kranen op de markt. Het kan daarom best moeilijk zijn om er eentje te kiezen die bij jouw wensen en bij de keuken past. Allereerst is het goed om na te denken over de plaatsing. Je kunt kiezen voor een normale kraan, wat inhoudt dat deze op het aanrechtblad geplaatst wordt. Ten tweede is het een optie om de kraan uit de wand te laten komen, waardoor deze dan boven de spoelbak hangt. Denk tot slot na of een Quooker misschien wat voor jou is. Dit is een nieuw soort kraan waar er direct kokend water uit de kraan komt. Ook kun je ervoor kiezen om er gekoeld water uit te laten komen. Het voordeel is dat het water niet hoeft op te warmen, waardoor er geen water verspild door het verwarmen. Een Quooker is daarom een duurzame keuze.

Het aansluiten en onderhoud

Als de keuze is gemaakt, is het tijd om de kraan te gaan installeren. Het is hierbij wel belangrijk om voorzichtig te werk te gaan met het gereedschap dat gebruikt wordt. Een kraan kun je namelijk snel beschadigen als je hardhandig te werk gaat. Let er daarnaast op dat je het water afsluit in jouw hele huis. Indien je dit niet doet, kan het water dat in de leidingen zit alsnog wegstromen waardoor er wellicht waterschade ontstaat. Als de kraan geïnstalleerd is, is het zaak om te controleren op lekkages. Je wilt immers geen water verspillen dat je niet gebruikt, want dat kost geld. Als laatste moet de kraan onderhouden worden om er nog lang gebruik van te kunnen maken. Ontkalk deze daarom regelmatig door gebruik te maken van een mild reinigingsmiddel.

Als je toe bent aan een nieuwe keukenkraan, is het verstandig om na te denken over het type kraan dat goed bij de keuken past. Sluit de kraan daarna met zorg aan en onderhoud deze regelmatig, zodat het nog lang mee kan gaan. Mocht je op zoek zijn naar Damixa onderdelen voor jouw klus? Kijk dan op de website van de Vervangingsmarkt.

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen