Nieuwe keukenkraan uitzoeken

Als je de keuken wilt verbouwen, denk je misschien als eerste aan de kleur van de keukenkasten en het kopen van een vaatwasmachine. Echter, de kraan is minstens zo belangrijk. Mocht je het lastig vinden om de juiste kraan te kiezen, dan weet o.a. de Vervangingsmarkt hier raad mee. 

Wat voor soort kraan?

Er zijn een hoop verschillende kranen op de markt. Het kan daarom best moeilijk zijn om er eentje te kiezen die bij jouw wensen en bij de keuken past. Allereerst is het goed om na te denken over de plaatsing. Je kunt kiezen voor een normale kraan, wat inhoudt dat deze op het aanrechtblad geplaatst wordt. Ten tweede is het een optie om de kraan uit de wand te laten komen, waardoor deze dan boven de spoelbak hangt. Denk tot slot na of een Quooker misschien wat voor jou is. Dit is een nieuw soort kraan waar er direct kokend water uit de kraan komt. Ook kun je ervoor kiezen om er gekoeld water uit te laten komen. Het voordeel is dat het water niet hoeft op te warmen, waardoor er geen water verspild door het verwarmen. Een Quooker is daarom een duurzame keuze.

Het aansluiten en onderhoud

Als de keuze is gemaakt, is het tijd om de kraan te gaan installeren. Het is hierbij wel belangrijk om voorzichtig te werk te gaan met het gereedschap dat gebruikt wordt. Een kraan kun je namelijk snel beschadigen als je hardhandig te werk gaat. Let er daarnaast op dat je het water afsluit in jouw hele huis. Indien je dit niet doet, kan het water dat in de leidingen zit alsnog wegstromen waardoor er wellicht waterschade ontstaat. Als de kraan geïnstalleerd is, is het zaak om te controleren op lekkages. Je wilt immers geen water verspillen dat je niet gebruikt, want dat kost geld. Als laatste moet de kraan onderhouden worden om er nog lang gebruik van te kunnen maken. Ontkalk deze daarom regelmatig door gebruik te maken van een mild reinigingsmiddel.

Als je toe bent aan een nieuwe keukenkraan, is het verstandig om na te denken over het type kraan dat goed bij de keuken past. Sluit de kraan daarna met zorg aan en onderhoud deze regelmatig, zodat het nog lang mee kan gaan. Mocht je op zoek zijn naar Damixa onderdelen voor jouw klus? Kijk dan op de website van de Vervangingsmarkt.

Lees ook:

Alles wat je moet weten over het isoleren van je huis

Een goed geïsoleerd huis biedt een scala aan voordelen, zoals energiebesparing, lagere stookkosten en een comfortabeler leefklimaat. Isolatie kan op diverse manieren worden aangebracht, waaronder spouwmuur- en vloerisolatie. In dit artikel duiken we in deze isolatiemethoden en hun belang voor je woning.

Lees verder »
De voordelen van aanmaakblokjes en stookhout

Wanneer de winter aanbreekt, verandert het landschap in een betoverend wit wonderland. Echter, de betovering van het seizoen kan snel verdwijnen als je je realiseert dat je niet goed voorbereid bent op de koude temperaturen.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen