De verschillende mogelijkheden om een overdekt stuk in de tuin te creëren met sandwichpanelen

Zomers is het heerlijk om in je tuin te kunnen zitten, niet te vergeten is dan natuurlijk de barbecue! Lekker stukjes vlees op de barbecue leggen en genieten van het warme weer, maar soms kan het zijn dat het weer ineens omslaat en het gaat regenen. Nu is dit voor de barbecue natuurlijk niet handig, alles wordt nat. Dit is een van de redenen waarom je een overdekt terras kan maken in je achtertuin, zo kan je ondanks de regen toch nog genieten van een lekkere barbecue avond. Hieronder bespreken we de verschillende mogelijkheden van een overdekt terras waar gebruik gemaakt wordt van sandwichpanelen.

Terrasoverkapping

De meest voorkomende oplossing om een terras te maken in je achtertuin is door een terrasoverkapping te maken. Dit kun je doen met sandwichpanelen, die bestaan uit twee buitenlagen van stevig materiaal met een isolerende laag ertussen. Zo zorgt het er voor dat de temperatuur onder de sandwichpanelen aangenaam blijft, wat zeker wanneer het ineens afkoelt goed van pas kan komen. 

Serre

Je hebt ook nog de optie om een serre te bouwen met sandwichpanelen. Een serre is wel een volledig afgesloten ruimte, maar dit is ideaal voor de mensen die bang zijn voor insecten. Zo kun je toch nog genieten van de tuin, maar heb je geen last van beestjes die continu om je oren heen vliegen. Sandwichpanelen zijn meestal doorschijnend, waardoor je kan genieten van het natuurlijke daglicht.

Pergola

Als je maar een gedeeltelijk overdekt terras wilt, dan kan pergola een goede optie zijn. Het is de bedoeling dat je dan eerst de pergola bouwt, waarop je wat sandwichpanelen kan aanbrengen. Zo heb je alsnog bescherming van eventueel regen, maar heb je ook nog genoeg openheid om van de frisse wind te kunnen genieten. 

Voordelen van sandwichpanelen

Waarom moet je nou eigenlijk kiezen voor overkappingen met sandwichpanelen? Ten eerste is het een goede manier om te isoleren, zo kun je het hele jaar door lekker in je tuin zitten. Ook zijn sandwichpanelen duurzaam, licht van gewicht en makkelijk te installeren. Je kunt kiezen voor sandwichpanelen in kleur, maar ook doorzichtige. Als je geïntereseerd bent in sandwichpanelen, is het goed online te kijken naar de vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld Klip.

Wanneer je ook wilt in je tuin kunnen zitten is ideaal, hierbij is het belangrijk dat je een overdekking maakt. Je kunt dit doen door terrasoverkapping te installeren of een serre of pergola te bouwen met behulp van sandwichpanelen. Ze zijn namelijk isolerend, duurzaam en je hebt ze in veel verschillende soorten.

In de zomer is een overdekking wel zo prettig.

Lees ook:

Alles wat je moet weten over het isoleren van je huis

Een goed geïsoleerd huis biedt een scala aan voordelen, zoals energiebesparing, lagere stookkosten en een comfortabeler leefklimaat. Isolatie kan op diverse manieren worden aangebracht, waaronder spouwmuur- en vloerisolatie. In dit artikel duiken we in deze isolatiemethoden en hun belang voor je woning.

Lees verder »
De voordelen van aanmaakblokjes en stookhout

Wanneer de winter aanbreekt, verandert het landschap in een betoverend wit wonderland. Echter, de betovering van het seizoen kan snel verdwijnen als je je realiseert dat je niet goed voorbereid bent op de koude temperaturen.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen