Zo maak je van jouw woning een smart home 

Steeds meer huishoudens toveren hun woning om tot een smart home; 83% van de Nederlanders maakte vorig jaar al gebruik van een slim apparaat. In veel gevallen gaat het hierbij om een smart tv of bijvoorbeeld een slimme elektriciteitsmeter. Bij aanpassingen aan de meterkast of bij de keuze voor een nieuwbouwwoning wordt standaard gebruik gemaakt van zo’n slimme elektriciteitsmeter. Het maakt dat je als bewoner niet langer handmatig de meterstanden door hoeft te geven aan het eind van het jaar; de leverancier leest de meterstanden zelf op afstand uit. Naast de slimme elektriciteitsmeter en smart tv is er meer mogelijk! Wist je dat een slimme stekker kopen je in staat stelt om zelfs een bouwdroger slim te maken? 

Het slim maken van een bouwdroger met zo’n stekker kan interessant zijn, wanneer je de bouwdroger ’s nachts automatisch uit wilt laten schakelen. Zo hebben de buren er in de avonduren geen last van.

Kies voor slimme verlichting binnen je woning 

Een andere interessante optie is de keuze voor slimme verlichting in huis. Met slimme verlichting profiteer je niet alleen van de mogelijkheid om de lampen automatisch in en uit te laten schakelen, ook kun je de intensiteit van de verlichting aanpassen. Waar je voorheen een dimmer aan de wand plaatste, stel je de lichtintensiteit van een lamp voortaan in met een app op je mobiele telefoon of tablet. Het automatisch in en uit laten schakelen van lampen is voornamelijk interessant op de momenten dat je zelf niet aanwezig bent. Het helpt je de kans op een inbraak in huis te verkleinen. Zie het als een vervanger voor de klassieke tijdschakelaar.

Aan de slag met een slimme thermostaat

Naast de slimme elektriciteitsmeter, wordt ook de slimme thermostaat vaak al geplaatst bij nieuwbouwwoningen. Het gaat om een thermostaat die te koppelen is aan een app. In de app kun je niet alleen ontzettend veel data vinden over je verbruik, maar ook de temperatuur regelen. Dit kun je koppelen aan verschillende profielen; een profiel voor werkdagen, een profiel voor de weekenden en bijvoorbeeld voor de periode dat je op vakantie bent. Lees hier meer over een slimme thermostaat en de voordelen die het je biedt. Je kunt een slimme thermostaat zelf aansluiten; online vind je er verschillende stappenplannen voor. Vaak heb je niet veel meer gereedschap nodig dan een aantal schroevendraaiers en een spanningsmeter. 
 

Lees ook:

De must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier

Heb je onlangs een woning gekocht en komt daar ineens een stuk tuin bij? Of wil je graag meer vrienden en familie helpen bi het onderhouden van de tuin? In beide gevallen ben je waarschijnlijk erg druk op zoek naar de beste must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier.

Lees verder »
Tuingereedschap dat je zeker nodig zult hebben

Als je een tuin hebt en deze goed wilt onderhouden, heb je degelijk tuingereedschap nodig. Welk gereedschap je precies nodig hebt, hangt af van het soort werk dat je gaat doen.

Lees verder »
Berg gereedschap en materialen op een veilige manier op

Als hobbyklusser of professioneel timmerman ben je zuinig op je gereedschap. Je bent gewend aan de machines waarmee je werkt en zit niet te wachten op het onnodig moeten vervangen hiervan. Kies om deze reden voor een professionele werkplaats inrichting, om het gereedschap op een veilige en overzichtelijke manier op te kunnen bergen na het uitvoeren van een klus.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen