Tips om je gereedschap op de juiste manier te gebruiken

Als professional is het erg belangrijk om te weten hoe je je gereedschap in goede staat houdt. Je moet de juiste manier leren om ze te gebruiken en om ze op te slaan. Onderstaande tips kunnen je hierbij op weg helpen.

Bewaar je gereedschap op een veilige plaats

Met een palletstelling gebruikt, kun je je gereedschap op een veilige plaats bewaren. Dit is de eerste stap om ervoor te zorgen dat ze niet worden beschadigd, gestolen of gebruikt door kinderen. Zorg ervoor dat je ze op een plaats bewaart waar ze niet kunnen worden beschadigd en zorg ervoor dat je ze gemakkelijk kunt vinden wanneer dat nodig is. Je kunt ook sloten en alarmen op je gereedschap gebruiken als je extra beveiliging tegen diefstal nodig hebt.

Bewaar je gereedschap op een georganiseerde manier

Wanneer je je gereedschap opbergt in gebruikte magazijnstellingen, is het belangrijk om ze op een georganiseerde manier te bewaren. De beste manier om dit te doen is om voor elk gereedschap type een gereedschapskist of lade te gebruiken. Dit zal je helpen te onthouden waar welke tools  zijn. Zo kun je verwarring voorkomen bij het zoeken naar een specifieke tool. Als je niet genoeg ruimte hebt, overweeg dan om sommige tools die niet meer zo nuttig zijn weg te gooien. Hierdoor is er meer ruimte voor de overige tools. Je kunt ook  wandhaken gebruiken om je gereedschap op te hangen wanneer het niet in gebruik is. Dit geeft ze een mooie uitstraling en houdt ze uit de buurt. Zorg er ten slotte voor dat al je gereedschap ergens droog is opgeborgen. Als er water op komt, kunnen ze na verloop van tijd roesten en onbruikbaar worden. Laat het dus ook niet buiten in de regen staan. Het laatste dat je wilt, is dat roest het metaal op je messen en zagen wegvreet.

Bescherm scherpe randen van messen en snijgereedschappen

Het is belangrijk om je gereedschap tegen schade te beschermen, vooral als je kinderen hebt of als je ze op kantoor gebruikt. Je kunt dit doen door een gereedschapskist of een gereedschapsriem te gebruiken. Zo kun je ze allemaal bij elkaar houden op één plek, in plaats van verspreid over andere delen van je ruimte. Het helpt ook om je gereedschap schoon, droog en stofvrij te houden. Gebruik ook nooit scherpe gereedschappen om dozen te openen. Kies in plaats daarvan iets als een schaar of tang.

Laat zaagbladen in hun koffers

Laat een zaagblad nooit in de open lucht liggen. Dit kan zowel brandgevaar als letselgevaar opleveren. Laat een zaagblad ook nooit in de koffer zitten. Hoewel dit misschien de veiligere optie lijkt, stelt het het mes in feite bloot aan vocht waardoor het na verloop van tijd kan gaan roesten. Daarom zou je ze alleen voor korte tijd ongebruikt moeten houden.

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen