Tips om je gereedschap op de juiste manier te gebruiken

Als professional is het erg belangrijk om te weten hoe je je gereedschap in goede staat houdt. Je moet de juiste manier leren om ze te gebruiken en om ze op te slaan. Onderstaande tips kunnen je hierbij op weg helpen.

Bewaar je gereedschap op een veilige plaats

Met een palletstelling gebruikt, kun je je gereedschap op een veilige plaats bewaren. Dit is de eerste stap om ervoor te zorgen dat ze niet worden beschadigd, gestolen of gebruikt door kinderen. Zorg ervoor dat je ze op een plaats bewaart waar ze niet kunnen worden beschadigd en zorg ervoor dat je ze gemakkelijk kunt vinden wanneer dat nodig is. Je kunt ook sloten en alarmen op je gereedschap gebruiken als je extra beveiliging tegen diefstal nodig hebt.

Bewaar je gereedschap op een georganiseerde manier

Wanneer je je gereedschap opbergt in gebruikte magazijnstellingen, is het belangrijk om ze op een georganiseerde manier te bewaren. De beste manier om dit te doen is om voor elk gereedschap type een gereedschapskist of lade te gebruiken. Dit zal je helpen te onthouden waar welke tools  zijn. Zo kun je verwarring voorkomen bij het zoeken naar een specifieke tool. Als je niet genoeg ruimte hebt, overweeg dan om sommige tools die niet meer zo nuttig zijn weg te gooien. Hierdoor is er meer ruimte voor de overige tools. Je kunt ook  wandhaken gebruiken om je gereedschap op te hangen wanneer het niet in gebruik is. Dit geeft ze een mooie uitstraling en houdt ze uit de buurt. Zorg er ten slotte voor dat al je gereedschap ergens droog is opgeborgen. Als er water op komt, kunnen ze na verloop van tijd roesten en onbruikbaar worden. Laat het dus ook niet buiten in de regen staan. Het laatste dat je wilt, is dat roest het metaal op je messen en zagen wegvreet.

Bescherm scherpe randen van messen en snijgereedschappen

Het is belangrijk om je gereedschap tegen schade te beschermen, vooral als je kinderen hebt of als je ze op kantoor gebruikt. Je kunt dit doen door een gereedschapskist of een gereedschapsriem te gebruiken. Zo kun je ze allemaal bij elkaar houden op één plek, in plaats van verspreid over andere delen van je ruimte. Het helpt ook om je gereedschap schoon, droog en stofvrij te houden. Gebruik ook nooit scherpe gereedschappen om dozen te openen. Kies in plaats daarvan iets als een schaar of tang.

Laat zaagbladen in hun koffers

Laat een zaagblad nooit in de open lucht liggen. Dit kan zowel brandgevaar als letselgevaar opleveren. Laat een zaagblad ook nooit in de koffer zitten. Hoewel dit misschien de veiligere optie lijkt, stelt het het mes in feite bloot aan vocht waardoor het na verloop van tijd kan gaan roesten. Daarom zou je ze alleen voor korte tijd ongebruikt moeten houden.

Lees ook:

De must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier

Heb je onlangs een woning gekocht en komt daar ineens een stuk tuin bij? Of wil je graag meer vrienden en familie helpen bi het onderhouden van de tuin? In beide gevallen ben je waarschijnlijk erg druk op zoek naar de beste must-have tuingereedschappen voor elke beginnende tuinier.

Lees verder »
Tuingereedschap dat je zeker nodig zult hebben

Als je een tuin hebt en deze goed wilt onderhouden, heb je degelijk tuingereedschap nodig. Welk gereedschap je precies nodig hebt, hangt af van het soort werk dat je gaat doen.

Lees verder »
Berg gereedschap en materialen op een veilige manier op

Als hobbyklusser of professioneel timmerman ben je zuinig op je gereedschap. Je bent gewend aan de machines waarmee je werkt en zit niet te wachten op het onnodig moeten vervangen hiervan. Kies om deze reden voor een professionele werkplaats inrichting, om het gereedschap op een veilige en overzichtelijke manier op te kunnen bergen na het uitvoeren van een klus.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen