Tips om je tuin hipper te maken met een klein budget

Ben je uitgekeken op je saaie tuin? Dan is het tijd om je tuin een make-over te geven. Toch hoeft het hipper maken van je tuin niet duur te zijn en kan je met een klein budget al een groot verschil maken. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij je tuin hipper kan maken met een klein budget.

Geen nieuwe tuinset maar een tuinmeubel

Bij een make-over voor je tuin denk je al gauw aan de aanschaf van een nieuwe tuinset maar daar hangt vaak wel een prijskaartje aan. De aanschaf van een geheel nieuw tuinset is vaak erg duur dus dat is niet de juiste optie wanneer je een klein budget hebt. Je zou kunnen kijken naar een tweedehands tuinset en deze een opknapbeurt geven. Maar je kunt ook zeker zelf een tuinset maken. Denk hierbij aan mooie houten tuinbanken die je zelf in elkaar kunt zetten of een goedkope variant die je zelf in een mooi kleurtje kan verven. Ook kun je ervoor kiezen om een nieuw tuinmeubel toe te voegen zoals een vidaxl ligbed. Zo hoef je niet een hele set te kopen maar geef je de tuin toch een nieuwe leuke toevoeging. 

Geen nieuwe vloer maar toch een nieuwe look

De tuin helemaal opnieuw tegelen dat gaat veel geld en tijd kosten dus dat is niet de juiste oplossing. Maar als je toch graag de vloer van de tuin een nieuwe look wilt geven dan kun je ervoor kiezen om een mooi buitenkleed te kopen. Het is maar een kleine uitgave en toch kan het veel doen aan de uitstraling van de tuin. Tuinkleden zijn verkrijgbare in allerlei vormen, maten en materialen. Zou kun je gaan voor een kunststof kleed die weersbestendig is zodat je het kleed het hele jaar door in de tuin kan laten liggen. 
Accessoires zijn een must
Wanneer je een klein budget hebt voor een tuin make-over, dan kun je het beste gebruik maken van veel accessoires. Denk hierbij aan leuke verlichting, kaarsen en tuinschilderijen. Daarnaast kun je ook al veel veranderen met mooie planten in kleurrijke potten. Deze accessoires hoeven niet duur te zijn want kun je al kopen voor een paar euro!
 
Kortom, je tuin een make-over geven hoeft niet duur te zien. Ga op zoek naar een leuk tuinmeubel die het aangezicht van de tuin gelijk veranderd. Maak gebruik van leuke accessoires en koop een tuinkleed om de vloer op te leuken. Zo word jij weer verliefd op je tuin!

Lees ook:

Alles wat je moet weten over het isoleren van je huis

Een goed geïsoleerd huis biedt een scala aan voordelen, zoals energiebesparing, lagere stookkosten en een comfortabeler leefklimaat. Isolatie kan op diverse manieren worden aangebracht, waaronder spouwmuur- en vloerisolatie. In dit artikel duiken we in deze isolatiemethoden en hun belang voor je woning.

Lees verder »
De voordelen van aanmaakblokjes en stookhout

Wanneer de winter aanbreekt, verandert het landschap in een betoverend wit wonderland. Echter, de betovering van het seizoen kan snel verdwijnen als je je realiseert dat je niet goed voorbereid bent op de koude temperaturen.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen