Tips om je tuin hipper te maken met een klein budget

Ben je uitgekeken op je saaie tuin? Dan is het tijd om je tuin een make-over te geven. Toch hoeft het hipper maken van je tuin niet duur te zijn en kan je met een klein budget al een groot verschil maken. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij je tuin hipper kan maken met een klein budget.

Geen nieuwe tuinset maar een tuinmeubel

Bij een make-over voor je tuin denk je al gauw aan de aanschaf van een nieuwe tuinset maar daar hangt vaak wel een prijskaartje aan. De aanschaf van een geheel nieuw tuinset is vaak erg duur dus dat is niet de juiste optie wanneer je een klein budget hebt. Je zou kunnen kijken naar een tweedehands tuinset en deze een opknapbeurt geven. Maar je kunt ook zeker zelf een tuinset maken. Denk hierbij aan mooie houten tuinbanken die je zelf in elkaar kunt zetten of een goedkope variant die je zelf in een mooi kleurtje kan verven. Ook kun je ervoor kiezen om een nieuw tuinmeubel toe te voegen zoals een vidaxl ligbed. Zo hoef je niet een hele set te kopen maar geef je de tuin toch een nieuwe leuke toevoeging. 

Geen nieuwe vloer maar toch een nieuwe look

De tuin helemaal opnieuw tegelen dat gaat veel geld en tijd kosten dus dat is niet de juiste oplossing. Maar als je toch graag de vloer van de tuin een nieuwe look wilt geven dan kun je ervoor kiezen om een mooi buitenkleed te kopen. Het is maar een kleine uitgave en toch kan het veel doen aan de uitstraling van de tuin. Tuinkleden zijn verkrijgbare in allerlei vormen, maten en materialen. Zou kun je gaan voor een kunststof kleed die weersbestendig is zodat je het kleed het hele jaar door in de tuin kan laten liggen. 
Accessoires zijn een must
Wanneer je een klein budget hebt voor een tuin make-over, dan kun je het beste gebruik maken van veel accessoires. Denk hierbij aan leuke verlichting, kaarsen en tuinschilderijen. Daarnaast kun je ook al veel veranderen met mooie planten in kleurrijke potten. Deze accessoires hoeven niet duur te zijn want kun je al kopen voor een paar euro!
 
Kortom, je tuin een make-over geven hoeft niet duur te zien. Ga op zoek naar een leuk tuinmeubel die het aangezicht van de tuin gelijk veranderd. Maak gebruik van leuke accessoires en koop een tuinkleed om de vloer op te leuken. Zo word jij weer verliefd op je tuin!

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen