Manieren om je tuin meer op te fleuren

Op deze manieren fleur jij je tuin op 

Haal je gereedschap uit de schuur, het is tijd om aan de slag te gaan met de tuin! Je kunt de tuin op verschillende manieren opknappen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een overkapping of veranda in de tuin, welke je zelf in elkaar zet. Op het internet vind je er bouwtekeningen voor. Belangrijk bij het gebruik van hout in de tuin, is dat je het hout boven de grond insmeert met beits. Plaats je houten palen in de grond zelf? Zorg er in dat geval voor, dat het deel onder het oppervlak behandeld is met teer. Het voorkomt dat het hout al snel begint te rotten als gevolg van het vocht in de grond. Naast de mogelijkheid om houten constructies op te bouwen in de tuin, kun je hier meer groen aan toevoegen. Coniferen kopen is een van de opties die je in dit geval hebt. 

Maak van de tuin een groene oase 

Veel tuinen worden standaard van een zeer ruim terras voorzien, waardoor de ruimte voor planten, heesters en bijvoorbeeld een gazon beperkt is. Zonde, want groen in de tuin heeft je veel te bieden. Het groen maakt dat de tuin het hele jaar door een fijne plek is om je even terug te trekken en te genieten van hetgeen je hier om je heen ziet. Denk aan de vlinders, bijen en andere insecten. Kies bij het vullen van borders in de tuin voor wintergroene planten en heesters. Of ga voor planten die mogelijk niet groen blijven, maar wel het hele jaar door mooi zijn. Een voorbeeld van een optie die je hierbij hebt: siergrassen kopen. Siergrassen zijn er in tal van verschillende soorten en formaten. 

Zorg voor een groot gazon in de tuin 

De siergrassen staan heel fraai aan de rand van een gazon in je tuin. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor hortensia’s; een zeer dankbare plant welke het ook in de schaduw goed doet. Een groot gazon heeft verschillende voordelen. Denk aan de ruimte die een gazon biedt aan je spelende kinderen. Of wat te denken van het feit, dat een gazon de tuin in de zomermaanden lekker koel houdt. Gras neemt geen warmte op, terwijl tegels dit wel doen. Het maakt dat een terras de tuin onnodig warm en benauwd kan maken. Heb je een hond of kat? Ook huisdieren zullen je dankbaar zijn voor het fraaie gazon. 

Lees ook:

Gereedschap voor grondwerkzaamheden bij een tuinaanleg

Als een echte vakman die tuinen en andere groenvoorzieningen aanlegt, ben je constant met je handen bezig. Daarnaast kun je je persoonlijke creativiteit gebruiken om elke tuin esthetisch aangenaam te maken. Echter, is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen hebt om de grondwerkzaamheden uit te voeren.

Lees verder »
Verhuizen: welke belangrijke spullen heb je nodig?

Je gaat verhuizen: een enorme en tijdrovende klus die je zo snel mogelijk klaar wil hebben. Maar, wat heb je allemaal nodig om deze klus zo soepel en gemakkelijk mogelijk te klaren? Er zijn zeker hulpmiddelen die jouw verhuizingsproces kunnen vergemakkelijken. In dit artikel lees je welke spullen je het beste kunt regelen om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen