Manieren om je tuin meer op te fleuren

Op deze manieren fleur jij je tuin op 

Haal je gereedschap uit de schuur, het is tijd om aan de slag te gaan met de tuin! Je kunt de tuin op verschillende manieren opknappen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een overkapping of veranda in de tuin, welke je zelf in elkaar zet. Op het internet vind je er bouwtekeningen voor. Belangrijk bij het gebruik van hout in de tuin, is dat je het hout boven de grond insmeert met beits. Plaats je houten palen in de grond zelf? Zorg er in dat geval voor, dat het deel onder het oppervlak behandeld is met teer. Het voorkomt dat het hout al snel begint te rotten als gevolg van het vocht in de grond. Naast de mogelijkheid om houten constructies op te bouwen in de tuin, kun je hier meer groen aan toevoegen. Coniferen kopen is een van de opties die je in dit geval hebt. 

Maak van de tuin een groene oase 

Veel tuinen worden standaard van een zeer ruim terras voorzien, waardoor de ruimte voor planten, heesters en bijvoorbeeld een gazon beperkt is. Zonde, want groen in de tuin heeft je veel te bieden. Het groen maakt dat de tuin het hele jaar door een fijne plek is om je even terug te trekken en te genieten van hetgeen je hier om je heen ziet. Denk aan de vlinders, bijen en andere insecten. Kies bij het vullen van borders in de tuin voor wintergroene planten en heesters. Of ga voor planten die mogelijk niet groen blijven, maar wel het hele jaar door mooi zijn. Een voorbeeld van een optie die je hierbij hebt: siergrassen kopen. Siergrassen zijn er in tal van verschillende soorten en formaten. 

Zorg voor een groot gazon in de tuin 

De siergrassen staan heel fraai aan de rand van een gazon in je tuin. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor hortensia’s; een zeer dankbare plant welke het ook in de schaduw goed doet. Een groot gazon heeft verschillende voordelen. Denk aan de ruimte die een gazon biedt aan je spelende kinderen. Of wat te denken van het feit, dat een gazon de tuin in de zomermaanden lekker koel houdt. Gras neemt geen warmte op, terwijl tegels dit wel doen. Het maakt dat een terras de tuin onnodig warm en benauwd kan maken. Heb je een hond of kat? Ook huisdieren zullen je dankbaar zijn voor het fraaie gazon. 

Lees ook:

De innovaties en trends in windenergie

Windenergie heeft de afgelopen decennia een flinke opmars gemaakt. Niet voor niets zijn er steeds meer windturbines in Europa te zien. Alhoewel duurzame windenergie al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg innovaties en trends waarmee de duurzaamheid verder kan worden verbeterd. In dit artikel zetten we de vijf belangrijkste innovaties en trends op het gebied van windenergie voor je op een rij.

Lees verder »
Hoe kies je de juiste zaag voor je klus?

Het kiezen van de juiste zaag voor je klus is niet eenvoudig. Zo bestaan er allerlei verschillende soorten zagen met verschillende functionaliteiten. Bovendien zijn er ook de nodige verschillen in welke zaag het meest geschikt is voor een bepaalde klus. Om voor jezelf een passende keuze te maken, geven we je in dit artikel drie factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zaag. 

Lees verder »
Steek je handen uit de mouwen: zelf een prieel bouwen

Ben je je tuin na al die jaren een beetje zat? Je bent blij met je meubels en je planten, maar je mist iets… Door middel van een prachtig prieel kun je je tuin net iets extra’s geven. Je ziet priëlen en paviljoenen voornamelijk in parken, maar ze komen ook steeds vaker voor in voor- en achtertuinen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat een prieel is en hoe je zelfstandig een prieel bouwt. Bob de Bouwer is er niets bij! 

Lees verder »
De must-haves voor gereedschappen

Regelmatig zal het voorkomen dat je iets hebt om te klussen in huis. Het is dan fijn als je alle gereedschappen bij de hand hebt. Anders werk je namelijk met materialen die helemaal niet passen bij de klus, dit kan leiden tot beschadigingen en verwondingen. Maar welke materialen heb je sowieso nodig tijdens het klussen?

Lees verder »
De cirkelzaag en wat je met dit apparaat kunt doen

Wanneer je je een beetje verdiept in de wereld van het gereedschap, ken je hem vast wel: de cirkelzaag. Ben je misschien van plan om een cirkelzaag aan te schaffen? Dan raden we je aan om eerst dit artikel te lezen. Hier vertellen wij jou waar je op moet letten voordat je een cirkelzaag aanschaft, en wat je met een cirkelzaag zou kunnen doen.

Lees verder »
Een veelzijdige tool voor gereedschap experts

Voor iedere gereedschap expert zijn goede gereedschappen een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden. Je kunt jouw toolbox naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van veelzijdige gereedschappen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling!

Lees verder »
Geraadpleegde bronnen